Paulo Dybala
- Toskańczyk
- Juventino
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Idealne podsumowanie działań zarządu - dać jakiemuś młokosowi 7mln z marszu a dla legendy sępić 1-2mln i oferując mu mniej 
Cytat z Del Piero niestety tu nie pasuje, gdyby problemem były pieniądze i Juve nie mogło zaoferować więcej to ok ale my rozdajemy kasę na prawo i lego. 7mln to ma przecież Rabiot czy Ramsey
Więcej ma MDL a za chwilę tyle dostanie Rudiger. Dla Dybaly jednak Juve nie miało kasy już od 2 lat, kiedy to na siłę wypychali go do Man Utd, więc ta historia musiała się tak skończyć. Błysku, który pojawiał się czasami w meczach Juve pod batutą Maksa już nie będzie.

Cytat z Del Piero niestety tu nie pasuje, gdyby problemem były pieniądze i Juve nie mogło zaoferować więcej to ok ale my rozdajemy kasę na prawo i lego. 7mln to ma przecież Rabiot czy Ramsey

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- bajbek17
- Juventino
Płakał może nie, ale żałował jego odejścia na pewno. Nie wykorzystał danej mu szansy? Gdyby grał na swojej nominalnej pozycji jaką jest atak, a nie biegał po środku bo Max ma jakąś chorą wizje to zapewne wyglądałoby to jak za Sarriego. A można powiedzieć, że gdyby nie te kontuzje, których jest masa od lat i równie dobrze mogą się do nich przyczyniać czynniki od strony klubu, a nie piłkarza, to jego kariera mogłaby wyglądać zupełnie inaczej. Chiesa też nie pograł za długo, Khedira, Alex Sandro, Ramsey, Berna, Dermiral i jeszcze masa innych od 2010r. Jak słyszę Zaniolo to można podejrzewać, że będzie to wyglądało jak z resztą u nas. Paulo pójdzie gdzieś indziej i zapewne odżyje. Z jednej strony mu tego życzę, ale z drugiej żałuję jego odejścia jak już wspomniałem.
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
No tak, nikt go nie potrafi ustawić na boisku. W reprezentacji Argentyny też. Dybala 31 występów 2 gole, Martinez 35 występów 17 goli.
Miał w Juve lepsze momenty, lepsze sezony, ale teraz nie widać perspektyw by nagle zaczął grać na miarę swojego hype'u. Kompilacje z jego gry będą fajne, bo kilka goli stadiony świata. Ale to nie drużynę będziemy ustawiać pod Dybale, to Dybala musi wpisywać się w taktykę (zbyt niepewna karta, by stawiać na nią wszystko).
Do tego dochodzi słabość mentalna, nie jest w stanie dźwignąć presji bycia gwiazdą (wymagania finansowe właśnie takie ma).
Arrivabene i Cherubini przebudowują drużynę, nie da się tego zrobić bezboleśnie.
Miał w Juve lepsze momenty, lepsze sezony, ale teraz nie widać perspektyw by nagle zaczął grać na miarę swojego hype'u. Kompilacje z jego gry będą fajne, bo kilka goli stadiony świata. Ale to nie drużynę będziemy ustawiać pod Dybale, to Dybala musi wpisywać się w taktykę (zbyt niepewna karta, by stawiać na nią wszystko).
Do tego dochodzi słabość mentalna, nie jest w stanie dźwignąć presji bycia gwiazdą (wymagania finansowe właśnie takie ma).
Arrivabene i Cherubini przebudowują drużynę, nie da się tego zrobić bezboleśnie.
“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Dalinar Kholin
- piterjuve
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Im szybciej się zakończy saga z Dybalą, tym lepiej. Wygląda na to, że decyzja jest blisko, a może już została podjęta.
Wypowiedź zarządu, że po przyjściu Vlahovica, Dybala przestał być centralnym punktem projektu, jest czymś naturalnym. Nawet bez Vlahovica, ze względu na jego zdrowie, nie mógł być takim zawodnikiem.
Ja nic nie mam do Dybali, wręcz przeciwnie, lubię go jako zawodnika, jego styl, ale to nie jest typ lidera. Chciałbym żeby został, ale na warunkach średniego zawodnika podstawowego składu.
Żeby być fair, trzeba też przyznać, że po przyjściu Krystyny, Dybala został potraktowany przez zarząd z buta. Karmiono jego i nas, że wokół niego będzie budowana drużyna, a gdy przyszedł nażelowanym Portugalczyk, wszystko to runęło.
Wciąż zbieramy żniwo idiotycznych decyzji zarządu sprzed kilku lat, słynnych okazji i słynnego uzupełniania składu..., dlugo by pisać.
Wypowiedź zarządu, że po przyjściu Vlahovica, Dybala przestał być centralnym punktem projektu, jest czymś naturalnym. Nawet bez Vlahovica, ze względu na jego zdrowie, nie mógł być takim zawodnikiem.
Ja nic nie mam do Dybali, wręcz przeciwnie, lubię go jako zawodnika, jego styl, ale to nie jest typ lidera. Chciałbym żeby został, ale na warunkach średniego zawodnika podstawowego składu.
Żeby być fair, trzeba też przyznać, że po przyjściu Krystyny, Dybala został potraktowany przez zarząd z buta. Karmiono jego i nas, że wokół niego będzie budowana drużyna, a gdy przyszedł nażelowanym Portugalczyk, wszystko to runęło.
Wciąż zbieramy żniwo idiotycznych decyzji zarządu sprzed kilku lat, słynnych okazji i słynnego uzupełniania składu..., dlugo by pisać.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
@Maly, co Ty pitolisz ? Ramsey i Rabiot to wynalazki Paraticiego i Marotty więc obecnego zarządu w to nie mieszaj. Dybala legendą ? Czyją ? Zarząd podjął taką decyzję na podstawie prawdopodobnie przydatności do gry więc nie wiem w czym problem ? Jak to napisał kolega powyżej - Arriva oraz Cherubini, może od nowego sezonu także Sartori przebudują ten tartak i tego bezboleśnie nie da się zrobić. Był czas, że JP płakało za Del Piero kiedy podjęto decyzję o pożegnaniu z nim, wyszło to wszystkim na dobre jak się później okazało. Dybala, Berna, Ramsey, Rabiot, Bonu oraz Kielon nie są częścią już drużyny i najwyższa pora pożegnać się ze starą gwardią. Do starej gwardii należy także Dybala, kończy mu się kontrakt to błędem byłoby przedłużać mu ten kontrakt i później biadolić, że zarząd nie uczy się na błędach i nie wyciąga wniosków. Okazuje się, że TEN zarząd wyciągnął wnioski z błędnych decyzji poprzedników.

- Tomekkx21
- Juventino
Zobaczymy za rok jak to wszystko będzie wyglądać, a kluczowe będą transfery. Chiesa po takiej kontuzji totalnie może nie wrócić do formy, Rudiger w życiu nie wybierze Juventusu jak Real, czy Bayern się odezwą. Jorginho 30 letni to na pewno odmłodzenie składu. Ramsey, Rabiot, Sandro, Kean maja umowy do 2023, Arthur do 2025. Tutaj nie dość, że trzeba od dawna pomoc wymienić i boki obrony to jeszcze teraz sprowadzić kogoś do ataku. Słabo to widzę.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Wtedy postawiono chyba na nim krzyżyk. Zastanawiam się wręcz czy kiedykolwiek chcieliśmy z nim na prawdę przedłużyć kontrakt, na ile te doniesienia mediów o wysokości kontraktu i jego żądaniach były prawdziwe a na ile były gierką zarządu puszczaną do zaprzyjaźnionych dziennikarzy. Jeszcze rok temu były wypowiedzi AA zdaje się, że Dybala zarabiałby u nas tyle, że byłby w top10 piłkarzy na świecie, na jesieni wmawiali nam, że obie strony zgodziły się na 8+2 a teraz jedni piszą o 6+4 a sam Arriva powiedział, że nic mu nie zaoferowali... Czy kiedykolwiek zarząd chciał z nim przedłużyć kontrakt? Saga trwała 2 czy 3 lata i wg doniesień mediów PD10 zaakceptował kontrakt za 8mln, mimo że niby chciał 15... W tym czasie był jedną nogą w Man Utd ale został bo chciał grać w Juve gdzie jak mówisz wmawiano jemu i nam, że jest kimś ważnym. Niestety w tym klubie od dawna nic nie jest normalne.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Tomekkx21
- Juventino
I dobrze, za rok się ludzie przekonają, bo nie przyjdą gwiazdy, a zostanie szrot i brak kreatywności, a z LM odpadniemy pewnie znowu z jakimś średniakiem. Trzeba się pogodzić, bo Juventus już nie jest gigantem w Europie, a zwykłym średniakiem. Ciekaw jestem, czy wtedy wszyscy będą wychwalać obecny zarząd.Maly pisze: ↑21 marca 2022, 22:34Wtedy postawiono chyba na nim krzyżyk. Zastanawiam się wręcz czy kiedykolwiek chcieliśmy z nim na prawdę przedłużyć kontrakt, na ile te doniesienia mediów o wysokości kontraktu i jego żądaniach były prawdziwe a na ile były gierką zarządu puszczaną do zaprzyjaźnionych dziennikarzy. Jeszcze rok temu były wypowiedzi AA zdaje się, że Dybala zarabiałby u nas tyle, że byłby w top10 piłkarzy na świecie, na jesieni wmawiali nam, że obie strony zgodziły się na 8+2 a teraz jedni piszą o 6+4 a sam Arriva powiedział, że nic mu nie zaoferowali... Czy kiedykolwiek zarząd chciał z nim przedłużyć kontrakt? Saga trwała 2 czy 3 lata i wg doniesień mediów PD10 zaakceptował kontrakt za 8mln, mimo że niby chciał 15... W tym czasie był jedną nogą w Man Utd ale został bo chciał grać w Juve gdzie jak mówisz wmawiano jemu i nam, że jest kimś ważnym. Niestety w tym klubie od dawna nic nie jest normalne.
- Feeps
- Juventino
Trochę za Paolo będę jednak tęsknił. Szkoda, że nie dźwignął mentalnie i nie stał się liderem jakiego potrzebowaliśmy, ale jeśli to początek wielkiego sprzątania i lepszych dni w Juve to trudno, niech tak się stanie. Wydaję mi się, że jest jednak jakaś szansa, że może zgodzi się na niższy kontrakt i zostanie? Sam nie wiem, widziałem wypowiedź Arrivabene itp., ale póki ma ważny kontrakt kto wie czy to już 100 %. Dla mnie mógłby zostać jeszcze, już nie jako wielka gwiazda i centralny punkt projektu jak usłyszeliśmy, ale w szerokim składzie, bez presji jeśli to w ogóle wykonalne.
Nie ma nic piękniejszego niż Juve
- Halupa
- Juventino
Rzadko się udzielam. Ale muszę to napisać. Klub wysłał przekaz do wszystkich fanboyów tego placka. Ten zawodnik to pozorant bez umiejętności jak na tak wysoki poziom piłkarski, był ewidentnym hamulcowym gry i to od 4 sezonów. Drużynie nic nie dawał a żądał w zamian gigantycznych pieniędzy. Wspaniale go Klub podsumował nie przedłużając z nim kontraktu. Synek po prostu był za słaby na aspiracje Tego Klubu. Cudowne info. :laugh2: