Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Zdaje się, że idziemy po 2 środkowych pomocników:
1. wysoki, raczej B2B typu Pogba/Gravenberch (w miejsce Rabiota)
2. typowy rozgrywający typu Jorginho/De Jong (w miejsce Arthura)
Tylko wtedy 2 z 3: Locatelli, Zakaria, McKennie czeka ława. Chyba, że Allegri chciałby grać jakimś 4-3-1-2 (graliśmy takie coś z MVPP) albo 4-1-2-1-2 a la Milan Ancelottiego.
Pogba (Zakaria) - Jorginho - Locatelli (McKennie)
Taki skład pomocy oznaczałby przywrócenie godności naszej drugiej lini
1. wysoki, raczej B2B typu Pogba/Gravenberch (w miejsce Rabiota)
2. typowy rozgrywający typu Jorginho/De Jong (w miejsce Arthura)
Tylko wtedy 2 z 3: Locatelli, Zakaria, McKennie czeka ława. Chyba, że Allegri chciałby grać jakimś 4-3-1-2 (graliśmy takie coś z MVPP) albo 4-1-2-1-2 a la Milan Ancelottiego.
Pogba (Zakaria) - Jorginho - Locatelli (McKennie)
Taki skład pomocy oznaczałby przywrócenie godności naszej drugiej lini

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Mnie tylko ciekawi - kto weźmie tych leszczy?! W sensie jak pobyt w Juve wpłynął na atrakcyjność Arthura i Rabiota na rynku transferowym? Moim zdaniem - no niezbyt dobrze. Rabiot z tego co się kiedyś pisało musi odejść za minimum 15 mln by plusvalenza była git gut. Arthur natomiast musi pójść na rok na wypożyczenie i wtedy ten klub musi go wykupić za ponad 30 mln. Jakby ktoś miał go wziąć teraz za $ to nie wiem ile by miał kosztować. Nikt nam nie da takich pieniędzy za niego.
O De Jongu można zapomnieć bo Xavi tknął nowe życie w Barcelone i każdy tam teraz jest już po detoksie związanym z Koemanem.
Podobno Barcelona chce Danilo. Powiem tak - jeśli zawodnik chce odejść - nie ma problemu. Nie robiłbym nikomu, absolutnie nikomu problemów w odejściu.
O McKenniem pisano już kilka razy - ktoś da 30 mln i zawodnik jest spakowany.
Jorginho będzie drogi. 30 mln to lekko mówiąc.
O De Jongu można zapomnieć bo Xavi tknął nowe życie w Barcelone i każdy tam teraz jest już po detoksie związanym z Koemanem.
Podobno Barcelona chce Danilo. Powiem tak - jeśli zawodnik chce odejść - nie ma problemu. Nie robiłbym nikomu, absolutnie nikomu problemów w odejściu.
O McKenniem pisano już kilka razy - ktoś da 30 mln i zawodnik jest spakowany.
Jorginho będzie drogi. 30 mln to lekko mówiąc.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Chyba nie ma aż takiego dramatu w przypadku Rabiota. 15 milionów to mogła być wartość księgowa zaraz po podpisaniu kontraktu, bo zarówno on sam, jak i jego matka, przytulili solidne premie. Jeżeli jednak dobrze rozumiem cały system, to po trzech latach wartość zawodnika powinna oscylować w okolicach 4-5 milionów, także tutaj plusvalenza nie powinna być żadnym problemem. Bardziej martwiłbym się o to, jak mamy znaleźć kogoś, kto zachęci go zarobkami do opuszczenia Turynu. Z Arthurem może być tak jak napisałeś. No ale na niego jacyś chętni mogą się znaleźć.Michael_M pisze: ↑21 marca 2022, 11:25Mnie tylko ciekawi - kto weźmie tych leszczy?! W sensie jak pobyt w Juve wpłynął na atrakcyjność Arthura i Rabiota na rynku transferowym? Moim zdaniem - no niezbyt dobrze. Rabiot z tego co się kiedyś pisało musi odejść za minimum 15 mln by plusvalenza była git gut. Arthur natomiast musi pójść na rok na wypożyczenie i wtedy ten klub musi go wykupić za ponad 30 mln. Jakby ktoś miał go wziąć teraz za $ to nie wiem ile by miał kosztować. Nikt nam nie da takich pieniędzy za niego.
W ogóle w tych rozważaniach o wzmocnieniach środka pola nie zapominajmy, że w lipcu wróci do nas walijski tytan, którego też trzeba będzie w jakiś sposób zagospodarować, żeby nie zabierał powietrza zawodnikom zdolnym wyjść na boisko.
Pełna zgoda. Zresztą Holender byłby prawdopodobnie bardzo drogi.
Tutaj pozwolę sobie na lekki optymizm. To jednak jest 31-latek z rocznym kontraktem. Juventus w ogóle nie powinien brać pod uwagę wydania na niego chociażby tych 30 milionów.
EDYTA
Masz rację, wiek podałem rocznikowo, nie wiedziałem kiedy ma urodziny, no ale tak jak napisałeś, wiele to nie zmienia

Ostatnio zmieniony 21 marca 2022, 12:16 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michael_M
- Juventino
Taki mały szzegół - Jorginho ma teraz 30 lat. W grudniu stuknie mu 31, ale wiele to nie zmienia. Chelsea przez tą awanturę z Abramovicem może nie być skora do jakichś ruchów. W sumie nic nie wiadomo. Nikt nic nie wie. Jak to się skończy? Kto kupi klub? Albo piłkarze wyczują smrodek i sami będą naciskać na ewakuacje albo będą zmuszeni zostać do końca.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Zestawienie Pogba-Jorginho-Locatelli w ramach filozofii Maksizmu-Allegrizmu to utopia, chyba że w 4312 z kimś wysuniętym, dającym balans (jak Vidal w sezonie 14/15), lub w 433 gdzie boczni obrońcy mieliby zakaz przekraczania linii środkowej, a jedno ze skrzydeł okupowałaby kłoda w postaci Mandzukicia lub Rabiota.
Tak na prawdę to mało wiemy o Zakarii, bo przez 2 miesiące nawiązał bliższe relacje ze sztabem medycznym niż z kolegami z boiska.
Podobnie Mcchicken, aczkolwiek pocieszny amerykanin jest moim zdaniem przeceniany, ze względu na to że nieco wybijał się ponad tą szarzyznę którą obserwowaliśmy w drugiej linii przez ostatnie dwa lata. Poza niezłymi wejściami w pole karne niewiele ten zawodnik daje, zwłaszcza technicznie.
Tak na prawdę to do filozofii Stratega nie pasuje Locatelli, bo jest zbyt kreatywny by gnić między stoperami ani nie ma wystarczających umiejętności w destrukcji by pełnić rolę typowego, jednowymiarowego przecinaka. Jako wszędobylska "ósemka", lubiąca cofnąć się nieco głębiej i stamtąd rozprowadzać piłkę, by chwilę później aktywnie udzielać się pod polem karnym rywala, nieco w stylu Kroosa, odnalazłby się idealnie.
Tak na prawdę to mało wiemy o Zakarii, bo przez 2 miesiące nawiązał bliższe relacje ze sztabem medycznym niż z kolegami z boiska.
Podobnie Mcchicken, aczkolwiek pocieszny amerykanin jest moim zdaniem przeceniany, ze względu na to że nieco wybijał się ponad tą szarzyznę którą obserwowaliśmy w drugiej linii przez ostatnie dwa lata. Poza niezłymi wejściami w pole karne niewiele ten zawodnik daje, zwłaszcza technicznie.
Tak na prawdę to do filozofii Stratega nie pasuje Locatelli, bo jest zbyt kreatywny by gnić między stoperami ani nie ma wystarczających umiejętności w destrukcji by pełnić rolę typowego, jednowymiarowego przecinaka. Jako wszędobylska "ósemka", lubiąca cofnąć się nieco głębiej i stamtąd rozprowadzać piłkę, by chwilę później aktywnie udzielać się pod polem karnym rywala, nieco w stylu Kroosa, odnalazłby się idealnie.

- Michael_M
- Juventino
Dybala najpewniej odejdzie. Na takich warunkach nie chce podpisać umowy.
Nie mogłem odmówić sobie tej złośliwości - @Maly - jakby co to mam grupę krwi 0rh+. Jakbyś zaczął się ciąć z tego powodu to chętnie oddam.
Nie mogłem odmówić sobie tej złośliwości - @Maly - jakby co to mam grupę krwi 0rh+. Jakbyś zaczął się ciąć z tego powodu to chętnie oddam.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Niestety ale musimy go pożegnać.
Facet więcej siedzi na ławce, mimo tego że jest świetny.
29% meczy w LM za 8 milionów rocznie to za mało.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Teraz do końca sezonu trzeba go wykorzystać. Jak jest zdrowy to ma grać. Jak go zajedziemy to kolejny klub będzie miał z nim problem. Nie my.
Schira podaje że Bernardeschi również daleki od przedłużenia. Bardzo mnie to cieszy.
Schira podaje że Bernardeschi również daleki od przedłużenia. Bardzo mnie to cieszy.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Może dziwnie to zabrzmi, ale ja się cieszę. Fakt, patrząc na to, ile grał statystyk jakoś super złych nie miał, ale te statystyki to na tle reszty naszych "super kopaczy". Ostatnie sezony więcej choruje niż gra na boisku, a jak grał super znaczącym zawodnikiem w CL nie był. Uważam, ze koleś jest przereklamowany z deczka i nie chodzi tutaj o to, że nie ma talentu, bo coś tam potrafi, ale ja go NIGDY nie prównywałem do Messiegp czy Neymara jak robiły to gazety, czy niektórzy ludzie.
Ta rozłąka już śmierdziała od dawna, jeśli dwie strony chcą być ze sobą, to takie sprawy załatwia się dużo wcześniej, a nie teraz - i on jak i klub dobrze wiedzieli, że się rozstają - mnie tylko zastanawia, z kim się dogadał? Jeśli jest to rywal z ligi (inter), to kij mu w oko i niech lepiej odda komuś innemu opaskę kapitańską.
Co do ogółu - ja cieszę się, ze szykują się kolejne zmiany, może w końcu te dzbany na górze zrozumieli, że potrzeba super zmian ( oczywiście dzbanem nie nazwę póki co Arrivabene i CHerubiniego, bo na razie robią dobrą robotę).
Kolejnym do odstrzału powinien być Chiellini i Bonucci - sorry Giorgio jak Cię lubię, tak Twój czas już w Juventusier się kończy. Nie potrzeba nam gracza, który 3/4 sezonu jest niedostępny, a wraca tylko głównie na reprezentację, to samo z Leonardo zaczyna się robić. Nam potrzeba graczy, którzy będą zdrowi ( choć z drugiej strony z tym sztabem ciężko oto) i dostępni na najważniejsze mecze w sezonie.
Nie przedłużać też kontraktu z Bernardeschim - koleś miał trochę czasu na udowodnienie, że zasługuje na kolejną szansę w Juve i nowy kontrakt, nic nie pokazał, lepiej niech odejdzie i rozwija swoje umiejętności gdzie indziej. W takiej Genoi czy Sampdorii się przyda, tam pomoże im walczyć o utrzymanie.
Znalazło by się kilku jeszcze do odstrzału, bo jak nie teraz to kiedy? Rugani, Arthur, Rabiot...Dosyć z przeciętnością!
Out: Dybala, Bernardeschi, Rugani, Arthur, Rabiot, Alex Sandro, Chiellini, Bonuc.
In: Rudiger, Gatti/Bremer, Pogba, Jorginho, Fagioli, ktoś na bocznego lewego,
Szczęsny, Perin/ktoś na drugiego, Pinsoglio,
OP: Danilo, De Sciglio
OŚ: De Ligt, Rudiger, Bremer/Gatti, pewnie nie ma co marzyć o innych obrońcach więc zostanie jeszcze Cheillini i Bonuc
OL: Ktoś za Sandro, Pellegrini
Pomoc: Pogba, Jorginho, Mckennie, Locatelli, Fagioli
Skrzydłowi: Chiesa, Cuadrado, i jeszcze ze dwa wzmocnienia
Atak: Vlahovic, Morata ( jeśli go wykupią) i ktoś na tzreciego...
Także jak się bawić, to się bawić, za marzenia nic się nie płaci, więc zaszalałem
Warto dodać, że Taki Rudiger, i Pogba są dla nas super okazją przy dekrecie wzrostu.
Pozdrawiam wszystkich sympatyków Juventusu w tym gorszym dla nas okresie! FJ!
Ta rozłąka już śmierdziała od dawna, jeśli dwie strony chcą być ze sobą, to takie sprawy załatwia się dużo wcześniej, a nie teraz - i on jak i klub dobrze wiedzieli, że się rozstają - mnie tylko zastanawia, z kim się dogadał? Jeśli jest to rywal z ligi (inter), to kij mu w oko i niech lepiej odda komuś innemu opaskę kapitańską.
Co do ogółu - ja cieszę się, ze szykują się kolejne zmiany, może w końcu te dzbany na górze zrozumieli, że potrzeba super zmian ( oczywiście dzbanem nie nazwę póki co Arrivabene i CHerubiniego, bo na razie robią dobrą robotę).
Kolejnym do odstrzału powinien być Chiellini i Bonucci - sorry Giorgio jak Cię lubię, tak Twój czas już w Juventusier się kończy. Nie potrzeba nam gracza, który 3/4 sezonu jest niedostępny, a wraca tylko głównie na reprezentację, to samo z Leonardo zaczyna się robić. Nam potrzeba graczy, którzy będą zdrowi ( choć z drugiej strony z tym sztabem ciężko oto) i dostępni na najważniejsze mecze w sezonie.
Nie przedłużać też kontraktu z Bernardeschim - koleś miał trochę czasu na udowodnienie, że zasługuje na kolejną szansę w Juve i nowy kontrakt, nic nie pokazał, lepiej niech odejdzie i rozwija swoje umiejętności gdzie indziej. W takiej Genoi czy Sampdorii się przyda, tam pomoże im walczyć o utrzymanie.
Znalazło by się kilku jeszcze do odstrzału, bo jak nie teraz to kiedy? Rugani, Arthur, Rabiot...Dosyć z przeciętnością!
Out: Dybala, Bernardeschi, Rugani, Arthur, Rabiot, Alex Sandro, Chiellini, Bonuc.
In: Rudiger, Gatti/Bremer, Pogba, Jorginho, Fagioli, ktoś na bocznego lewego,
Szczęsny, Perin/ktoś na drugiego, Pinsoglio,
OP: Danilo, De Sciglio
OŚ: De Ligt, Rudiger, Bremer/Gatti, pewnie nie ma co marzyć o innych obrońcach więc zostanie jeszcze Cheillini i Bonuc
OL: Ktoś za Sandro, Pellegrini
Pomoc: Pogba, Jorginho, Mckennie, Locatelli, Fagioli
Skrzydłowi: Chiesa, Cuadrado, i jeszcze ze dwa wzmocnienia
Atak: Vlahovic, Morata ( jeśli go wykupią) i ktoś na tzreciego...
Także jak się bawić, to się bawić, za marzenia nic się nie płaci, więc zaszalałem

Warto dodać, że Taki Rudiger, i Pogba są dla nas super okazją przy dekrecie wzrostu.
Pozdrawiam wszystkich sympatyków Juventusu w tym gorszym dla nas okresie! FJ!
- Osgiliath
- Juventino
Adrian27th pisze: ↑21 marca 2022, 14:28 Niestety ale musimy go pożegnać.
W pełni się zgadzam. Niech dogra na jednej nodze a potem won. Berna to samo. Szkoda kasy na chłopa co przyszedł tutaj jak do klubu kokosa.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Nie zapominajmy jeszcze o Rovelli i Zakarii. Jeśli McKennie nie odejdzie latem, to chociaż Fagioli mógłby pójść na wypożyczenie do Serie A.
Mamy wtedy taki zestaw: Pogba-Jorginho-Locatelli w 1. składzie, z ławki Rovella, McKennie, Zakaria. Zatem z ławki mógłby wejść zarówno ktoś bardziej ofensywny (jak McKennie), rozgrywający (jak Rovella) i fizyczny (Zakaria).
Z odejściem argentyńskiej primadonny wierzę, że zostaniemy już przy 433. Morata może być pierwszym zmiennikiem na szpicę czy skrzydła (Cuadrado również mógłby zmieniać zawodników 1. składu), ale potrzebujemy skrzydłowego czy innego przebojowego zawodnika do tercetu z Vlahoviciem i Chiesą.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Mehehehe pisze: ↑21 marca 2022, 15:40Nie zapominajmy jeszcze o Rovelli i Zakarii. Jeśli McKennie nie odejdzie latem, to chociaż Fagioli mógłby pójść na wypożyczenie do Serie A.
Mamy wtedy taki zestaw: Pogba-Jorginho-Locatelli w 1. składzie, z ławki Rovella, McKennie, Zakaria. Zatem z ławki mógłby wejść zarówno ktoś bardziej ofensywny (jak McKennie), rozgrywający (jak Rovella) i fizyczny (Zakaria).
Z odejściem argentyńskiej primadonny wierzę, że zostaniemy już przy 433. Morata może być pierwszym zmiennikiem na szpicę czy skrzydła (Cuadrado również mógłby zmieniać zawodników 1. składu), ale potrzebujemy skrzydłowego czy innego przebojowego zawodnika do tercetu z Vlahoviciem i Chiesą.
Faktycznie zapomniałem o Zakarii, a co do Rovelli, to jakoś mam dziwne przeczucie, że on akurat u nas długo miejsca nie zagrzeje i pójdzie gdzieś jeszcze na wypożyczenie lub będzie włączony w jakiś deal (ponoć interesujemy się Udogie z Verony

W kontekście odejścia Dybali, na jego następce typuje się Zaniolo