Puchar Polski 2003/04
- El_chico_a_Coruna
- Juventino
Smieszny jestes. Piszac o warszawskich zwierzetach chyba mozna sie domyslic, ze nie mialem na mysli wszystkich kibicow na stadionie tylko tych, ktorzy dali o sobie znac w najmniej odpowiedni sposob.DjJuve pisze:Moze u ciebie w Hiszpani na kibicow mowi sie zwierzeta ale ja sobie wypraszam :evil: Bylem na meczu zachowywalem sie opowiednio wiec nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.Jezeli kilku glupkow weszlo na boisko to nie znaczy ze wszyscy sie zle zachowywali.Zastanow sie czasami zanim kogos obrazisz.El_chico_a_Coruna pisze:No i brawo - warszawskie zwierzeta znowu daly o sobie znac.
Widzialem w porannych wiadomosciach jak jakis burak w kaputrze atakuje jakiegos pilkarza i chyba lekarza lub trenera - CALA EUROPA TO WIDZIALA!DjJuve pisze:Jezeli nie widziales to sie nie udzielaj a co do tych ''burakow'' dla chcacego nic trudnego szczegolnie w Polsce.El_chico_a_Coruna pisze:Nie widzialem meczu, ani zakonczenia, ale skoro te buraki dostaly sie na trybune honorowa to chyba wladzom Legii za bardzo nie zalezalo na nalezytym zabezpieczeniu wspomnianej trybuny...
Mysle, ze Rybeq w poscie wyzej podal dobre powody do szanowania legii - ale o tych propozycjach nie do odrzucenia z PRL to slyszalem.DjJuve pisze:Co ty mozesz wiedziec o tym klubie???Co ty mozesz wiedziec o Legii??To co sie dowiesz z net albo wiadomosci??Heh to nie jest smieszne to jest zalosne.Jak mozna szanowac lub nie szanowac cos czego sie niezna :?El_chico_a_Coruna pisze:Wizerunek klubu buduja jego kibice - swego czasu szanowalem nawet Legie, ale od wczoraj nie!
- Alexa Del Piero
- Juventino
Dzięki za uznanie, aż się wzruszyłam 8) .DjJuve pisze:Widze ze pod moja nieobecnosc kilka osob postanowilo zrobic ze swoich pilkarzy ''ofiary'' heh zalosne :? .Gratulacje dla kibicow Lecha takich jak Alexa Del Piero do ciebie nie mam absolutnie zadnych zastrzezen.Sztuka jest sie cieszyc ze zwyciestwa z szacunkeim dla przeciwnika i za to dzieki 8)
Co do obrażania innych klubów i kibiców to już kiedyś pisałam że tego nie lubie.
Nie robie z mojej drużyny ofiary bo musze przyznać (z wielkim bólem) że źle się zachowali i mi za nich wstyd. To samo się tyczy chuliganów w szalikach Legii, którzy wdarli się na trybune honorową. Zachowali się (bez obrazy DjJuve) jak zwierzęta i - tak samo jak kibiców i piłkarzy Lecha - nic ich nie usprawiedliwia.
Nie podobało mi się też zachowanie panów z PZPNu. Potraktowali ten Puchar jak zwykły metalowy dzbanek który trzeba komuś dać. Na zachodzie Puchar zajmuje honorowe miejsce a na koniec jest wręczany zwycięzcy na środku murawy, a u nas piłkarze sami musieli podchodzić po medale i puchar :evil: Najgorsze jest jednak to że przez cały mecz puchar stał na ziemi!
Wydaje mi się że wszystko było przygotowane na zwycięztwo Legii i gdyby to ona wygrała wszystko wyglądałoby inaczej.
Mam jednak nadzieje że kibice (ci prawdziwi) przestaną się w końcu nienawidzieć i między naszymi klubami zapanuje zgoda.
Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- Lypsky
- Juventino
W tej kwesti nie potrzebnie sie udzielilem Martin decyduje a ty mimo ze nie lubisz Legii nadal jestes rownym gosciem sorry dla RybqaNa szczescie nie tobie o tym decydowac.Jezeli on bedzie modem to Boze chron to forum
Swoja droga po Tobie bym sie takich slow nie spodziewal.
Ci ktorzy wtargneli na boisko zachowali sie karygodnie ale nie wrzucajmi ich do worka ze wszytkimi kibicami LegiiOczywscie mozna sie bawic w jakies smieszne nazwy ( pseudokibice) ale nalezy nazywac rzeczy po imieniu.Moze u ciebie w Hiszpani na kibicow mowi sie zwierzeta ale ja sobie wypraszam
Pobicie Brychczego i Soklowskiego wstyd i hanba :evil: Kupowania meczow nie bylo i nie probuj mi wmowic ze Legia kupila mistrzostwo z 1993r. to Lech dostale je przy stole nie potrafili wygrac na boisku wiec dostali od misiow z Pzpn-u za darmo.To co nazywasz propzycje nie do odrzucenia wstyd ale wszystkie kluby maja cos zlego w swojej historii np.Lech kupienie mistrzostwa 1993r. :evil: Ja sie nie wstydze za Legie poniewaz jest to moj ukochany klubRzeczywiscie moze niewiedziec o innych "incydentach" jak np. pobicie Brychczego i Sokolowskiejo, kupowanie meczow ( 1993 i 1994), czy awantury podczas wczesniejszych meczy (Widzew, Lech), propozycje nie do odrzucenia (choc to juz PRL ). To rowniez historia. I nigdy nie wymazecie tego z pamieci innych.Co ty mozesz wiedziec o tym klubie???Co ty mozesz wiedziec o Legii??To co sie dowiesz z net albo wiadomosci??Heh to nie jest smieszne to jest zalosne.
To takze szanuje 8)Niestety nie sa. To Ja poprostu lubie Lecha.Rybeq nie sądziłam że kibice Górnika są z Lechem, ale jeśli o mnie chodzi to jestem za!
Kiedys Zabrze trzymalo z Arka, jednak zgoda sie rozpadla.
Nie no kolego tak nie moze byc mysle ze bedziemy mogli sie dogadac mimo moich ostrych komentarzy przeciez wiesz jaki jestem czasami nie potrafie powstrzymac nerwow (szczegolnie w sprawie LegiiPS. Dla mnie przestajesz istniec na tym forum. A szkoda, bo mimo roznych pogladow cenilem Ciebie i dyskusje z Toba. Trudno sie mowi.
Dalej teraz sprawa El_chico
W takim razie sorka ale sie nie zrozumielismySmieszny jestes. Piszac o warszawskich zwierzetach chyba mozna sie domyslic, ze nie mialem na mysli wszystkich kibicow na stadionie tylko tych, ktorzy dali o sobie znac w najmniej odpowiedni sposob.No i brawo - warszawskie zwierzeta znowu daly o sobie znac.
Moze u ciebie w Hiszpani na kibicow mowi sie zwierzeta ale ja sobie wypraszam Bylem na meczu zachowywalem sie opowiednio wiec nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.Jezeli kilku glupkow weszlo na boisko to nie znaczy ze wszyscy sie zle zachowywali.Zastanow sie czasami zanim kogos obrazisz.
Za tych burakow jest mi wstyd i prawdziwym kibicom Legii takze jest wsyd za nich.Nie widzialem meczu, ani zakonczenia, ale skoro te buraki dostaly sie na trybune honorowa to chyba wladzom Legii za bardzo nie zalezalo na nalezytym zabezpieczeniu wspomnianej trybuny...
Jezeli nie widziales to sie nie udzielaj a co do tych ''burakow'' dla chcacego nic trudnego szczegolnie w Polsce.
Widzialem w porannych wiadomosciach jak jakis burak w kaputrze atakuje jakiegos pilkarza i chyba lekarza lub trenera - CALA EUROPA TO WIDZIALA!
Tak jak powiedzialem wczesniej kazdy klub ma swoja historie jeen gorsza drugi lepsza.Ja sie nie wstydze historii Legi bo to jest druzyna ktora kocham!!!Dlatego tak czasami ostro reaguje na wasze wypowiedzi poniewaz czasami kilka osob naskakuje na Legie a ja jestem taki ze niemoge zostawic tego bez odpowiedzi.Co do tej historii mozecie juz o niej nie wspominac kilka rzeczy jest hanebnych(nie ma mowy o kupowaniu zadnych meczy :evil: Mistrzostwo 1993r. nalezy do Legii a przy stole...)[Mysle, ze Rybeq w poscie wyzej podal dobre powody do szanowania legii - ale o tych propozycjach nie do odrzucenia z PRL to slyszalem.Wizerunek klubu buduja jego kibice - swego czasu szanowalem nawet Legie, ale od wczoraj nie!
Co ty mozesz wiedziec o tym klubie???Co ty mozesz wiedziec o Legii??To co sie dowiesz z net albo wiadomosci??Heh to nie jest smieszne to jest zalosne.Jak mozna szanowac lub nie szanowac cos czego sie niezna
Jezeli kogos urazilem sorry ale nie to ze w grupie jest kilku idiotow to nie wina wszystkich kibicow(wina lezy po srodku takze po stronie pilkarzy Lecha).My wstydzimy sie za nich.
Oto oswiadczenie zarzadu Legii
Komunikat w sprawie wczorajszego meczu finałowego PP
Legia Warszawa to nie oni. Zero tolerancji dla bandytów na stadionie Legii.
W dniu dzisiejszym Rada Nadzorcza oraz Zarząd KP Legia Warszawa dokonał analizy zdarzeń, które miały miejsce podczas ceremonii wręczania Pucharu Polski. Potępiamy je i głęboko ubolewamy, że do nich doszło.
Nowi Właściciele Legii i Zarząd Klubu widzą konieczność drastycznej zmiany zastanych reguł i wdrożenia nowej polityki odnośnie zapewnienia bezpieczeństwa widzów na stadionie. Zdarzenia, które miały miejsce wczoraj są haniebne i nie do zaakceptowania teraz i w przyszłości.
Priorytetem Legii będzie eliminacja chamstwa i bandytyzmu ze stadionu. W tej sprawie nie będziemy szukać żadnych kompromisowych rozwiązań. Użyjemy w tym celu wszystkich dostępnych środków prawnych i organizacyjnych. Pierwsze efekty nowej polityki będą widoczne w najbliższym czasie, a opinia publiczna i kibice będą o niej informowani na bieżąco. Poprawie ulegnie infrastruktura stadionowa związana z wymogami bezpieczeństwa, natychmiastowej weryfikacji podlegną służby porządkowe i firmy ochroniarskie. Zarząd zdaje sobie sprawę, że działać należy natychmiast i rozważa możliwość zamknięcia stadionu na czas przeprowadzenia niezbędnych zmian w systemie bezpieczeństwa. Dotyczy to najbliższego meczu z Widzewem.
Na dzisiaj Zarząd Legii zdaje sobie sprawę, że w swoich działaniach - niestety - musi liczyć przede wszystkim na własne siły. Poparcie dla walki z bandytami na stadionach było do tej pory w Polsce przede wszystkim werbalne. Wymaga to zmiany, Legia jest gotowa do współpracy ze wszystkimi, którzy myślą o tym problemie podobnie.
Oczekujemy aktywnego i skutecznego wsparcia Władz Miasta i Policji w tym zakresie. Będziemy dążyć do zmian w prawie. Oczekujemy zdecydowanej postawy PZPN i Władz Klubów, których kibice przyjeżdżać będą na stadion Legii.
Apelujemy do mediów o poparcie naszych działań i gotowość do współpracy w tym zakresie. Polska piłka nożna potrzebuje szerokiej medialnej kampanii przeciwko bandytom na stadionach. W tej kwestii nie wystarczy tylko informowanie opinii publicznej o kolejnych awanturach na stadionach. Konieczna jest promocja dobrego kibicowania, dobrych wzorców organizacyjnych i skutecznych rozwiązań prawnych. Jesteśmy także przekonani, że dla dobra miłośników piłki w Polsce media powinny aktywniej zainteresować się tematem, dlaczego bandyci stadionowi unikają odpowiedzialności prawnej. Jesteśmy za tym, aby media pokazywały nie tylko ofiary i pokrzywdzonych w awanturach stadionowych, ale żeby aktywnie tropiły i pokazywały opinii publicznej sprawców zajść - bandytów.
Na każdym meczu Legii jest 10 000 kibiców. Potrafią oni stworzyć wspaniałe oprawy i widowisko. Niestety czasami jest ono niszczone przez grupę nie więcej niż 50 bandytów. Podobnie jest w całej Polsce. Uważamy, że nie wolno dać się tej garstce zastraszyć. Ich miejsce jest przed sądem, a nie na stadionie.
Autor: Zarząd KP Legia Warszawa SSA
link: http://www.legialive.pl/news.php?NewsID=11201
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Polmos
- Juventino
Jestem z Warszawy i jak najbardziej sie tego nie wstydze i myśle, że gdyby piłkarze i "kibice" Lecha umieli sie zachowac do nieczego by nie doszło. Troche kultury osobistej panowie, to was ludzie powinni sie wstydzić, zachowaliscie sie gorzej niż bydło, moim zdaniem upadliście niżej od tych, którzy zabrali wam medale. Myśłałem, że po tak doświadczonym piłkarzu jak Reiss można sie spodziewac czegoś innego, ale niestety zachowuje sie on jak gówniarz.
Poznań powinien wstydzić sie swoich piłkarzy, a nie Warszawa kibiców
Poznań powinien wstydzić sie swoich piłkarzy, a nie Warszawa kibiców
- Lypsky
- Juventino
Dla osob ktore nie iwedza co robili niewinni bezbronni pilkarze Lecha link: http://80.72.33.11/legia/video/04lech4_lech.avi Zenada i oni zala sie do dziennikarzy ze sa ofiarami!!! :evil: Prawdziwe poznanskie slowiki :lol: wraz z dyrygentem Reissem.Naprawde sluchajac ich wokalu wpelni zasluguja na miano poznanskich slowikow :lol: !!!Nie obrazam Lecha jako druzyny poniewaz szanuje ja (mimo skradzionego mistrzostwa z 1993r.)ale pilkarzy ktorzy zachowali sie podobnie jak wandale ktorzy wtargneli na boisko.Ci ktorzy tak glosno krzyczeli o wandalizmie niech obejrza jak spiewaja slowiki :lol:
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Alexa Del Piero
- Juventino
Czy Lech będzie w następnym sezonie miał na koszulkach jakąś tarcze na znak zdobycia Pucharu? Tak jak to jest we Włoszech?
Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- ahojekk
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Wątpie w to bo żadna polska drużyna nie ma tego na koszulkach , herbieAlexa Del Piero pisze:Czy Lech będzie w następnym sezonie miał na koszulkach jakąś tarcze na znak zdobycia Pucharu? Tak jak to jest we Włoszech?
Dawniej Virus[Mauro].
- Juverulez!
- Juventino