Serie A - Sezon 2021/22

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 21:02

Chcesz dyskutować o czymś co Ci się wydaje czy o tym co się działo w meczu?

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 21:04

borciugner pisze: 05 lutego 2022, 20:58
Osgiliath pisze: 05 lutego 2022, 20:50 ale teraz musimy być w top4.
Z tej perspektywy to chyba nie powinno się oceniać tego wyniku jako pozytywny, bo patrząc na układ tabeli porażka Milanu bardziej byłaby nam na rękę, choć z drugiej strony oglądając mecz jakoś nie mogłem się przemóc i kibicować gospodarzom :laugh: W sumie potem liczyłem, że będzie remis, ale Inter się nie popisał w drugiej połowie meczu.
myślę, że póki co lepszy dla nas wynik to jednak porażka Interu, trzeba jeszcze wierzyć nawet w 1. miejsce. W razie wygranej mocno by już odjechali. Inter nie traci raczej punktów ze słabszymi drużynami, a i z lepszymi sobie raczej radzi, dlatego każda strata punktów Interu, a szczególnie porażka jest na plus.

A gdyby ten plan się nie powiódł i nawet jak Milan odjedzie z Interem, to zostaje jeszcze Napoli czy Atalanta, żeby wskoczyć za nich w Top 4.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 21:05

Alex96 pisze: 05 lutego 2022, 21:02 Chcesz dyskutować o czymś co Ci się wydaje czy o tym co się działo w meczu?
To ma niby być ten "faul"? :?: Nic nie było, gramy dalej.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
borciugner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 21:12

Alex96 pisze: 05 lutego 2022, 21:02 Chcesz dyskutować o czymś co Ci się wydaje czy o tym co się działo w meczu?
Oj przepraszam najmocniej, że śmiałem wyrazić swoje wątpliwości. :fear: Prośba na przyszłość: jak nie masz ochoty na normalną wymianę opinii, to może po prostu nie zaczynaj konwersacji? :|

Co do samej sytuacji wygląda na to, że Francuz dotknął piłki zanim wpadł w Sancheza, więc tematu przewinienia nie ma. Nie ma to też jednak większego znaczenia, bo od zejścia Brozovicia ekipa gospodarzy stanęła, więc pewnie wcześniej czy później padłaby bramka wyrównująca.
rammstein pisze: 05 lutego 2022, 21:04 myślę, że póki co lepszy dla nas wynik to jednak porażka Interu, trzeba jeszcze wierzyć nawet w 1. miejsce.
Jak wiadomo wiara umiera ostatnia, ale też ciężko mi wierzyć, że Inter rozda jeszcze kilka takich prezentów jak dzisiaj. W tej chwili - przy równej liczbie meczy - mamy 11 punktów straty do nich, czyli zakładając, że wygramy wszystko do końca, to Inter musi się potknąć minimum 4 razy :( Nie takie rzeczy futbol widział, ale mimo wszystko Inter naprawdę gra dobrą piłkę, co pokazali w pierwszej połowie. Po przerwie chyba nie do końca wrócili myślami na boisko, w czym też na pewno nie pomogły zmiany ich trenera.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2022, 21:17 przez borciugner, łącznie zmieniany 1 raz.

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 21:16

Normalna wymiana opinii to wypowiadanie się na temat sytuacji którą się widziało. A nie opowiadanie kocopołów na prawo i lewo. Nie widzialem > ogladam > wypowiadam się.
Serio, nie trzeba znać się na wszystkim i miec zdanie na każdy temat.

borciugner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 21:24

Alex96 pisze: 05 lutego 2022, 21:16 Nie widzialem > ogladam > wypowiadam się.

Z tego co pamiętam to Francuz był przed Sanchezem i wygrał pozycje, niespecjalna kontrowersja.

Na patrz, ja zapamiętałem to inaczej i dlatego napisałem, że chętnie obejrzę powtórkę. Ale widzę, że powtórkę obejrzałeś po tym jak wyraziłeś swoją opinię, więc pora zacząć się stosować do własnych mądrości :bravo:

Dlatego wyjmij kij wiadomo z czego i trochę wyluzuj :whiteflag:

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 21:45

Ale jak widać to nie mnie pamięc myliła tylko Ciebie, więc powyższe dalej aktualne.

borciugner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 22:21

Ale najlepszej akcji meczu i tak w telewizji nie pokazali :D Teraz już wiem z czego panowie komentujący mieli taką bekę

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 23:52

Derby powinny wszystkim kibicom Juventusu wybić z głowy Romagnoliego. Mit o drugim Nescie był piękny ale dzisiaj to poziom Ruganiego i dawaniu mu wysokiego kontraktu to będzie sabotaż. Chłopak nadaje się na Lazio bo nawet aktualny Milan to za wysokie progi. To ile razy Martinez przyjmował bez większej presji piłkę w polu karnym Milanu zakrawa na żart.
Z drugiej strony kapitalne wejście Diaza.
Inter wydaje się piłkarski wyraźnie mocniejszy ale Conte był specjalistą od utrzymywania koncentracji , czy ma to też Inzaghi dowiemy się dopiero na koniec sezonu.

calma calma
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 06 lutego 2022, 09:27

Obrazek

Narrator: To nie był ten dzień.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 76 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 06 lutego 2022, 10:01

Pluto pisze: 05 lutego 2022, 23:52 Inter wydaje się piłkarski wyraźnie mocniejszy ale Conte był specjalistą od utrzymywania koncentracji , czy ma to też Inzaghi dowiemy się dopiero na koniec sezonu.
Inter przede wszystkim ma niesamowitą regularność w zdobywaniu punktów, (zresztą tak samo jak w ubiegłym sezonie z Conte, gdy zostawali mistrzem), a większe lub mniejsze wpadki przydarzają się każdemu (aczkolwiek za ich jedyną wtopę można chyba uznać remis z Sampdorią z 3 kolejki, bo porażki z Lazio czy Milanem hańby nie przynoszą, a podział punktów z Milanem, Juve czy dwa razy z Atalantą też im nie zaszkodzą). Pomiędzy obiema przegranymi w tym sezonie mieli aż 14 meczów z rzędu bez porażki (a prawdopodobnie czysto teoretycznie będzie 15 po rozegraniu przełożonego spotkania). Zresztą każda z ekip będących w tabeli wyżej niż Juve zaliczyła już świetne serie (Milan i Napoli w początkowych 12 kolejkach mieli po 10 wygranych i 2 remisy i odpowiednio 7 i 8 wygranych z rzędu). My natomiast mamy tylko 4 zwycięskie mecze pod rząd, a ostatnio to już całkiem śmiesznie to wygląda, bo zapętliliśmy się w cyklu dwie wygrane i remis, co zaczyna przypominać wyczyny Pirlo, który w ciągu całej ubiegłej kampanii Serie A nie potrafił poprowadzić nas do więcej niż trzech kolejnych zwycięstw.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2022, 10:05 przez dimebag11, łącznie zmieniany 2 razy.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 lutego 2022, 10:02

Bywa taka jest piłka.

Forza Inter
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 06 lutego 2022, 10:31

BTW, podobała mi się profesura De Vrija przy golu Girouda. Taki poziom podwórka +-.

Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 lutego 2022, 11:49

No coz... porazka ukochanego klubu w Derbach boli cholernie. Slabe kilka dni przede mna, niestety. Jest to ciezkie do przelkniecia i zwyczajnie mi z tym zle. Jeszcze gorzej mi z tym, ze nie potrafilismy zamknac tego meczu z Milanem, ktory gral w mocnym oslabieniu(!) - zdecydowanie powinnismy to wykorzystac. Tracimy panowanie w Mediolanie i to jest takze maly cios.

Pierwsza polowa w wykonaniu Interu uwazam byla dobra - atakowalismy, przewazalismy oraz nie dopuszczalismy rywala do glosu. Pomyslalem wtedy, ze w drugiej nic nie moze sie wydarzyc, gdyz Rossoneri szybko beda siadac fizycznie, a z lawki nie za bardzo ma im kto pociagnac gre. Po czesci mialem racje, poniewaz Il Diavolo nie grali niczego nadzwyczajnego i nie bylo czuc, iz sa blisko zdobycia bramki, mimo oczywistego przejecia inicjatywy (musieli gonic wynik). Mam natomiast wrazenie, ze to Nerazzurri z minuty na minute coraz mocniej siadali kondycyjnie - wolniejsza wymiana podan, sporo niedokladnosci, malo ruchu. Inzaghi chcial po prostu dociagnac ten rezultat. Oczywiscie wprowadzil zmiany, ktore sugerowaly, ze zaczynamy bronic wyniku, a to bardzo czesto zle wrozy. Nie inaczej bylo tym razem i automatycznie zmienil sie obraz gry - blad Simone. Trzeba wyciagnac z tego wnioski.

Dzeko mnie irytowal. Nie wiem dlaczego Inzaghi zostawil Bosniaka. Mialem wrazenie, ze na kontry zdecydowanie lepszym duetem bedzie Alexis z Lautaro. Milan sie otworzyl, pojawialy sie wolne przestrzenie. Nalezalo wykorzystac to szybkoscia oraz przebojowoscia. Szkoda, ze Dumfries uderzyl prosto w bramkarza, zmarnowac taka patelnie to nie lada sztuka. Natomiast generalnie Holender bardzo mi sie podobal w tym meczu. Byl szybki, aktywny oraz stwarzal sporo zagrozenia. Chlop zrobil znaczny progres. Perisic super wystep, szkoda, ze zszedl, poniewaz absorbowal mocno uwage zawodnikow Milanu, a i w defensywie dawal bardzo duzo - byc moze troche zabraklo sil. Obrona Nerazzurrich, wlacznie z Handanoviciem moim zdaniem na duzy minus. Takie bledy nie moga sie przytrafiac, zwlaszcza w tak krotkim odstepie czasu - karygodne. W Milanie najlepszym graczem uznalbym Maignana. Gosc jest swietny, ale przede wszystkim swoja osobowoscia i postawa dodaje pewnosci siebie calemu zespolowi. Kessie nie nadaje sie na 10tke w takich starciach, jego naturalne atuty staja sie wtedy problemem.

Przegrywamy dwumecz z Milanem i gdzies to uwiera. Taki jest jednak football i nalezy to zaakceptowac. Nie mam zamiaru wypowiadac sie kto byl wczoraj lepszy/gorszy - wynik premiuje Milan i tylko to sie liczy. Nie powinnismy (kibice Interu) szukac usprawiedliwien, czy wymowek - to tylko pokazuje slabosc. Ja biore te porazke na klate i nadal bede wspieral zespol, z ktorym jestem tak dlugo, bo na tym to mysle polega. Mam nadzieje, ze ta przegrana nie podetnie nam skrzydel i w starciu z Napoli pokazemy jaja, tym samym nie zapraszajac kolejnej druzyny do gry o Mistrzostwo.

Pazza Inter
piterjuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 06 lutego 2022, 12:26

Potrzebujemy serii co najmniej 5 meczów z kompletem punktów żeby dostać się do pierwszej czwórki. Jeśli myślimy o czymś więcej, seria powinna potrwać bliżej 8 a może nawet 10 takich meczów. Czy jest to realne? Przed nami kolejno mecze z: Hellasem, Atalantą, Torino, Empoli, Spezią, Sampdorią, Salernitaną, Interem. Do meczu z Interem można zdobyć 21 pkt. Pomiędzy tymi meczami mamy m.in. ciężkie boje w LM, podczas których stracimy mnóstwo energii. Jednak Inter i Napoli też mają zapchane kalendarze z prestiżowymi rywalami.
Wkraczamy więc w fazę sezonu kiedy każda strata punktów będzie coraz więcej ważyć.

ODPOWIEDZ