Serie A - Sezon 2021/22

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2022, 22:40

MIsiu kolorowy tak się składa, że dostawałem w swej przeszłości bany, zólte kartki i kontakt z modami był bardzo dobry, zdejmowali kartki bany po upływie czasu.

NIe mam zamiaru wiecej z toba dyskutować, bo masz mentaloosc typowego pisiora, który nie ma żadnej autorefleksji. Twoje glupoty zaczęly się od brania konkretniej z twojej dupy wyceny piłkarzy Juve i Interu, które są tylko i wyłącznie zmaterializowane w twojej glowie.
Za każdym razem gdy ktoś pokazuje ci dowody, podnosi argumenty, przesłanki oparte na faktach, zewnętrznych danych, to nie umiesz ich wziąć pod jakąkolwiek rozwagę, tylko okopujesz się na swoim stanowisku, które dla mnie, jak i innych jest po prostu nieprawidlowe. NIe przekonuja cię zadne argumenty. No i w ogóle przyjmuji to do wiadomości, tylko, że nie mam w ogóle potrzeby prowadzenia konwersacji z takimi typami.

Każdy tutaj ma prawo wyrazic swoje zdanie, jesli robi to w sposób odpowiedni, każdy ma prawo również sie pomylić,miec własne zdanie, swoj punkt widzenia - oczywiscie. Z tym, że ja nie mam ochoty tracić czasu na kogoś z mentalnością - "ja mam rację zawsze i wpadam tutaj was nauczyc". jest mnóstwo innych userów, któych utarczki z tobą będą jarały mnie nie.
Rozmowa z tobą polega na przedstawianiu przez ciebie poglądó w ten sposób - ja tak myślę, wiec mam rację. Ok prowadź tak dalej swój pług.. jeśli ci to odpowiada.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2022, 23:30

Wycena czy też ocena zawodnika zawsze rodzi się w głowie i jest subiektywną opinią wiec nie wiem co cię dziwi.

Jeśli chodzi o twoje argumenty, że Sassuolo jest jakimś podklubem Juventusu to sorry, ale nie masz nawet tu zwolenników swojej teorii. W poprzedniej dyskusji na ten temat nawet zgasił cie któryś z kibiców Juve.

Twoje argumenty pokazują tylko, że oba kluby w jakiś tam sposób współpracują/współpracowały ,ale to nic wielkiego bo tak jak mówiłem Juventus nie jest tu żadnym wyjątkiem, Sass jest klubem który świetnie sobie radzi i nie będzie robił, żadnych promocji Juve.

Przypomne tu wszystkim, twierdziłeś, że :

Zawodnik X dla Juve za 20 mln dla Interu 30 dla City 40 Przykład ? Brak

Piszesz o transferze Lucci do Sass w porozumieniu z Juve ,a nie wyjaśniasz na jakiej zasadzie, tylko mówisz ,że w Pisie pracuje brat Kielona. Nie no świetny argument.. I widzisz to jest właśnie urojenie, bo to że w Pisie pracuje brat Kielona (o ile pracuje) to żaden argument. Natomiast moja wycena jest na solidnej podstawie tego co widzę na boisku.

O widzisz miałeś odzew, ja 3 razy dostałem bana, zero info na ile czasu i za co, zero odzewu na e mail

Forza Inter
VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 18:42

Przyszedł Vlahović i Zakaria, teraz zagadką jest jakim ustawieniem będzie grał Allegri bo odpadło 2 skrzydłowych Chiesa i Kulusevski. Obstawiam ,że dalej będzie zadowalał swoich kibiców 4-4--2 z Rabiotem na boku.

Forza Inter
Lambi120

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2022, 09:26

Mam przeczucie, że Strateg zarywa nocki wizualizując sobie w głowie Moratę śmigającego lewym wahadłem.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2022, 10:02

Nie gramy wahadłowymi więc to raczej niemożliwe.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2022, 12:51

Crunny pisze: 02 lutego 2022, 12:20 Uważam, że mimo wzmocnień nie będzie tak łatwo odrobić 7 pkt do Milanu i Napoli w ciągu 15 kolejek. Niby ostatnio gramy lepiej, a Milan i Napoli gorzej, ale przez ostatnie 10 kolejek odrobiliśmy do nich zaledwie po 4 punkty.
Już to pisałem w temacie serie a ale powtórzę: patrzcie na terminarz. W rundzie rewanżowej zagraliśmy już z drużynami 2, 3 i 6. Teraz Verona, potem 4 (Atalanta). Nastepnie az do połowy maja (bite 3 miesiące) gramy z caaaałym dołem tabeli z przerwą na Inter. Dopiero dwie ostatnie kolejki to Fiorentina oraz Lazio i do tego czasu trzeba być już pewnym czwórki. Imo jeśli będziemy łykać ogórków to spokojnie dociągniemy.

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2022, 13:12

Juve traciło pkt miedzy innymi z Udine ,Verona,Venezia, więc nie ma co patrzeć na to, że będziecie grali ze słabszymi drużynami. Juventus jest w najgorszej sytuacji bo traci punkty do top 4. Potknięcie w najbliższym meczu może wprowadzić wielką nerwówkę bo strata wtedy będzie już znacząca

Forza Inter
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2022, 13:57

VVujek pisze: 02 lutego 2022, 13:12 Juve traciło pkt miedzy innymi z Udine ,Verona,Venezia, więc nie ma co patrzeć na to, że będziecie grali ze słabszymi drużynami. Juventus jest w najgorszej sytuacji bo traci punkty do top 4. Potknięcie w najbliższym meczu może wprowadzić wielką nerwówkę bo strata wtedy będzie już znacząca
I tutaj właśnie leży cały problem, jeżeli nie wtopimy na tych teoretycznie słabszych ekipach jak w poprzedniej części sezonu to LM będziemy mieć w cuglach nawet jak udupimy z Interem i Atalantą, ale jeżeli znowu stracimy punkty w 4/5 meczach ze słabszymi rywalami to LM można zapomnieć. Oczywiście wszystko też jest uzależnione od rywali bo w skrajnym przypadku nawet te 13 wygranych bez Interu i Atalanty może nie dać LM, ale też jak będzie wyścig żółwi to i kilka wpadek nie zaszkodzi. Na pewno jednym z ważniejszych spotkań będzie to z Atalantą, bezpośredni mecz jak to się mawia o "6pkt" a ten mecz już niedługo. Duże znacznie będą mieć 3 kolejne mecze, Hellas, Atalanta, Torino. W zeszłej rundzie było to raptem 3 pkt na 9 możliwych, teraz 6 to absolutne minimum.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 76 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2022, 14:19

AdiJuve pisze: 02 lutego 2022, 13:57 I tutaj właśnie leży cały problem, jeżeli nie wtopimy na tych teoretycznie słabszych ekipach jak w poprzedniej części sezonu to LM będziemy mieć w cuglach nawet jak udupimy z Interem i Atalantą, ale jeżeli znowu stracimy punkty w 4/5 meczach ze słabszymi rywalami to LM można zapomnieć. Oczywiście wszystko też jest uzależnione od rywali bo w skrajnym przypadku nawet te 13 wygranych bez Interu i Atalanty może nie dać LM, ale też jak będzie wyścig żółwi to i kilka wpadek nie zaszkodzi. Na pewno jednym z ważniejszych spotkań będzie to z Atalantą, bezpośredni mecz jak to się mawia o "6pkt" a ten mecz już niedługo. Duże znacznie będą mieć 3 kolejne mecze, Hellas, Atalanta, Torino. W zeszłej rundzie było to raptem 3 pkt na 9 możliwych, teraz 6 to absolutne minimum.
Teoretycznie o 4 miejsce walczymy z Atalantą i pojedynek bezpośredni między Juve a ekipą z Bergamo będzie bardzo istotny. Jednakże jeśli przyjrzeć się terminarzowi czołowych pięciu drużyn Serie A do końca rozgrywek, to nie wiem czy przypadkiem miejsce premiowane grą w LM nie rozstrzygnie się między Juve a Milanem. Decydujące może być 5 ostatnich kolejek, w których my gramy z Sassuolo, Venezią, Genoą, Lazio, Fiorentiną, a Milan mierzy się z Lazio, Fiorentiną, Hellasem, Atalantą Sassuolo. Tym bardziej szkoda, że przez kunktatorstwo Allegriego w ostatnim meczu nie powalczyliśmy z Milanem o 3 punkty, bo wtedy mielibyśmy do nich jedynie 4 oczka straty.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2022, 14:21

3 kolejne mecze rzeczywiście dla was bardzo ważne, Tym bardziej ,że jest tam wasz bezpośredni rywal do walki o top4. Hellas i Torinio to też nie są chłopaki do bicia.
Z pewnością spora presja na Juve w najbliższych meczach.

Forza Inter
woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2022, 20:50

Obrazek
VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 16:36

Dzisiaj derby, pojedynek dwóch największych wrogów Juve. Za kim są kibice Juventusu ?

Forza Inter
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 16:54

Za tymi których imienia nie można wymawiać.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 16:57

Milan nie jest żadnym wrogiem, a w rankingu nie lubianych przeze mnie drużyn nie jest nawet w TOP3. Niech wygra ten co zasłużył na to na boisku.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 lutego 2022, 17:07

VVujek pisze: 05 lutego 2022, 16:36 Dzisiaj derby, pojedynek dwóch największych wrogów Juve. Za kim są kibice Juventusu ?
Bedac kibicem Juve bylbym za Milanem mimo wszystko. Scudetto matematycznie oczywiscie mozliwe, natomiast no nie oszukujmy sie - malo realne. Walka o top4 dla Bianconerich to aktualnie priorytet i kazda strata punktow Napoli, Atalanty, czy Milanu przybliza ich do tego celu.

Ze swojej strony, mam nadzieje, ze Inter dzis wykorzysta absencje u przeciwnika i wygra, robiac tym samym bardzo dyzy krok w strone Mistrzostwa.

Pazza Inter
ODPOWIEDZ