Mercato (ZIMA 2022) DYSKUSJA
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Nie wiem z czego tu się cieszyć? Nikogo za niego pewnie już nie sprowadzimy, a jeśli to pewnie jakąś zapchaj dziurę, a jednak Morata daje jakąś jakość (choćby ostatni mecz z Romą), więc moim zdaniem lepiej go mieć do końca sezonu niż oddać i nikogo w zamian nie pozyskać.
~ Ramsey go away! please! ~
- pitrek
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Morata niech zostanie do czerwca, będą jakieś opcje w ataku szczególnie, że jest parcie na wypożyczenie Kaio.
walijska szklanka bye bye byle gdzie aby jak najdalej od Turynu, Nandez jeszcze do rotacji i zamykamy
walijska szklanka bye bye byle gdzie aby jak najdalej od Turynu, Nandez jeszcze do rotacji i zamykamy
" Vincere non è importante è l'unica cosa che conta " 

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 76 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Morata (o ile nie odejdzie dziś do innej drużyny) do końca sezonu w razie potrzeby będzie pewnie wystawiany na boku a nie środku ataku. Oczywiście jeśli Allegriemu nie odbije szajba i nie wystawi tam Vlahovica jak niegdyś miał w zwyczaju robić to z Mandżu.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Gontar
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jeśli nikogo więcej nie dopniemy to chciałbym zobaczyć 4-3-1-2, dopóki i tak nie ma Chiesy. Morata-Vlaho a za nimi Dybala to by mogło fajnie wyglądać
Fino alla Fine
- Osgiliath
- Juventino
Kulu? No raczej niekoniecznie. Jak to deal na 18 miesięcy to chłop przy Conte się nagra a do tego Tottki mają dwa mecze mniej od United (które ma 4 miejsce) a tylko 2 pkt straty. Od Młotów 3 mecze (pkt mniej). Arsenal jak to Arsenal pewno wykasztani się na jakimś krzaku, więc przy motywaterze Conte raczej do LM się zakwalifikują.
Co do skrzydłowych to póki nie ma Chiesy w 4-2-3-1 na lewym boku może grać Morata/Berna na prawym Ake/Kwadrat, a jeśli Morata zostanie imo idziemy w 4-3-1-2 z Dybalą za napastnikami i Arthurem/Locą/Zakarią w środku.
Edit: Walijczyk blisko Rangersów na wypożyczenie z opcją wykupu.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Po co nam kolejna 9, skoro właśnie kupiliśmy DV7

Całkiem możliwe, bo tak grał Allegri w Cagliari, potem w Milanie, kiedy wygrywał Serie A i kiedy przegrał rywalizację z odradzajacym się Juve (11/12).
W ogóle... to zobaczcie na te drużyny i jakimi charakterystykami wyróżniali się piłkarze z jego składów, szczególnie chodzi o pomoc i atak w tej formacji (3-1-2). Można powiedzieć, że chcemy zbudować skład na modłę ulubionej taktyki Maksa, bo piłkarze, których sprowadzamy/posiadamy mocno odpowiadają poszczególnym cechom (przynajmniej wg. mnie) jego 'żołnierzy' z przeszłości.
Dragusin oficjalnie w Salerno.
Swap Nandez <=> Kaio wstrzymany, bo klub z Sardynii domaga się obligatoryjnego wykupu, ale wszystko się może zdarzyć. Trzeba monitorować sytuację.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jak to dobrze, że Ramsey opuszcza klub. Może i na jakiś czas, może i trzeba będzie mu do tego interesu dopłacać, ale odchodzi.
Genialne mercato, grazie!
PS Kocham Ferrari.
Genialne mercato, grazie!
PS Kocham Ferrari.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 76 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Mam nadzieję, że w ramach podziękowań kiedyś sobie jakieś kupisz

Póki nie zobaczę oficjalki, że Ramsey przenosi się chociażby na wypożyczenie to nie uwierzę.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Kolejny pozytywny aspekt tego mercato to zmiana wypożyczenia Dragusina. Chłopak łapał minuty w Sampie, ale grał na różnych pozycjach i nie miał ciągłości. Mam nadzieję, że teraz będzie grał na stoperze, a zostało jeszcze około 1300 minut do rozegrania więc sporo nauki.