Mercato (ZIMA 2022) DYSKUSJA
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przyznam szczerze, że nie pamiętam takiego zimowego okienka w naszym wykonaniu. Nareszcie zaczyna to wyglądać tak, że zarząd widzi to, o czym na forum pisało się od dosyć dawna. I nie czekamy z korektami składu na kolejny sezon, tylko już próbujemy wymienić elementy, które zawodzą. 
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Pytanie co z miejscami do LM
Możemy zimą podmienić 3 zawodników na naszej liście.
Generalnie oczekiwaliśmy jesienią, że L. Pellegrini wskoczy w miejsce Alexa Sandro.
Do tego mamy 3 transfery: Vlahović, Zakaria, Nandez.
No i Kaio jest poza listą, ale on może zostać wypożyczony.
Wydaje mi się, że albo nie powołamy Pellegriniego, albo Nandeza.
Generalnie oczekiwaliśmy jesienią, że L. Pellegrini wskoczy w miejsce Alexa Sandro.
- notquite.mytempo
- Juventino
Bentancur, Kulu, Chiesa OUTMehehehe pisze: ↑30 stycznia 2022, 14:59 Pytanie co z miejscami do LM
Vlahovic, Zakaria, Nandez IN
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
I potem się nie ma co dziwić, że nerwowo mogą reagować kibice innych włoskich zespołów, bo to jasny przekaz z naszej strony. Chyba, że zaraz się dowiemy, że para Gosens-Caicedo jest odpowiedzią na układ Vlahović-Zakaria.

Miał być Nandez albo Zakaria, a lada moment może się okazać, że weźmiemy obu. Co do gracza Cagliari mam wiedzę zerową, opieram się jedynie na Waszych opiniach, ale jeśli to taki odpowiednik Pado to dlaczego by nie. Akurat na niego nie spoglądam przez pryzmat sporego skoku jakościowego, a w ramach uzupełnienia, ale to wynika z braku argumentów z mojej strony. Co innego Serb + Szwajcar. Zarządowi należą się ogromne brawa, a chyba nikt poważnie nie liczył na to, że w jedno okno pozbędziemy się z klubu wszystkich zbędnych graczy. To co panowie zrobili to kawał fantastycznej roboty, która znacznie może skrócić powrót na nasze miejsce na szczycie.

- Sorek21
- Juventino
Jakby się nad tym wszystkim zastonowić to nasi może już wiedzą że np Pawełek idzie za darmo do Interu. Stąd takie ofensywne mercato.
Przykładowo w czerwcu :
Morata ochodzi
Dybala odchodzi
Chiesa kontuzja
Juventus nie ma ataku, jest pod ścianą i musi kupić nowego napastnika. Kluby stawiają zaporowe ceny.
A nie lepiej będzie wyglądać:
Odsunięty na boczny tor Dybala odchodzi za darmo do Interu. Fani Juve nie będą po nim płakać ponieważ ich nowym idolem jest Vlahović który strzela od stycznia aż miło.
Widać różnicę
Przykładowo w czerwcu :
Morata ochodzi
Dybala odchodzi
Chiesa kontuzja
Juventus nie ma ataku, jest pod ścianą i musi kupić nowego napastnika. Kluby stawiają zaporowe ceny.
A nie lepiej będzie wyglądać:
Odsunięty na boczny tor Dybala odchodzi za darmo do Interu. Fani Juve nie będą po nim płakać ponieważ ich nowym idolem jest Vlahović który strzela od stycznia aż miło.
Widać różnicę
- Robaku
- Juventino
Naprawdę wątpie w jego odejście do Interu. Odejście możliwe, ale powiedzmy sobie szczerze, za darmo będzie tak lakomym kąskiem, że Inter nie da mu komina płacowego ( jaka tam jest najwyższe wynagrodzenie) a w UK - spokojnie może sobie klepnąc 10-14 baniek).
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> farmzony odstawxie to co bierzecie czy pijecie.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Bzdury. W Anglii to nie wiem czy jest z dziesięciu zawodników mających dychę netto. Nawet Pogbie brakuje. Proponujemy mu na prawdę dobrą kasę, szczerze wątpię czy ktoś da mu więcej, a już na pewno nie wyraźnie więcej.
Nie wiem co tam widzą w tym Nandezie i co ma Cagliari w głowie jak się zgodzi na wyp. bez obl. wykupu. Typowe uzupełnienie składu na pół roku, nic więcej, nie ma się czym zachwycać, jeśli chodzi o tego gracza.
- Robaku
- Juventino
nie śledzę w ogole PL, wiec okej jeśli tam takiego hajsu nie dostanie to okej. ale tym bardziej nie wierze, że dostanie taka samą kasę jaką mu proponujemy ( bo tej obniżce ) W Interze.
Gdzieś za granicą, tak, ale nie we wloskiej serie a.
Gdzieś za granicą, tak, ale nie we wloskiej serie a.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Inter musi ciąć koszty, taki Vidal czy Sanchez i tak nadmiernie ich obciążają, Milan bilansuje budżet płacowy, odpalając każdego kto grymasi i chce zbyt dużej kasy. We Włoszech nikt, ale to nikt nie da mu nic zbliżonego do propozycji Juve. Sądzę, że z braku laku podpisze kontrakt.
- mrozzi
- Juventino
Podoba mi się podejście nowego zarządu - żadnego gwiazdorzenia, nie podoba się to adieu. Dybala na żadną podwyżkę nie zasługuje, chyba że jego zdaniem jest inaczej po strzeleniu raptem kilku bramek i tych problemach ze zdrowiem. Odczytałem jasny przekaz włodarzy - w klubie pozostaną ci, którym na tej drużynie zależy i kropka. Albo niech Dybala bierze co jest oferowane i cieszy się towarzystwem dwóch nowych kotów w kadrze w postaci Dusana i Zakarii, albo się żegnamy.
Dybala bez kontraktu byłby łakomym kąskiem i mocno wątpię, by wybrał akurat Inter, bo pisze się o zainteresowaniu dużo lepszych klubów niż drużyna z Mediolanu, a biorąc pod uwagę brak odstępnego pójdzie wówczas także o wysokość zarobków. JEŚLI Dybala zdecydowałby się na Inter to świadczyłoby to tylko o nim, jako że bądź co bądź którąś z kolei opaskę kapitana nosi i Juventino takiej decyzji by nie podjął. Osobiście nie wierzę nie tylko w jego przenosiny do Interu, a mocno powątpiewam, by w ogóle chciał odchodzić i sam myślę, że w lutym temat zostanie uciszony. Jeśli nie to nie, będzie to znaczyć tyle, że nie chciał już u nas występować, nie miał już wystarczającej motywacji, zgodnie z nowymi wartościami wśród władz klubu. Pieniądze, które rzekomo czekają na niego na stole i tak są spore, ma dychę na plecach i dość ważną rolę w drużynie, ale my nie zamierzamy iść w kolejne kominy płacowe i dobrze. Zobaczymy.
Inter w ogóle stać na takie pensje? Ostatnio czytałem o jakichś problemach finansowych, ale w szczegóły się nie zagłębiałem.
Dybala bez kontraktu byłby łakomym kąskiem i mocno wątpię, by wybrał akurat Inter, bo pisze się o zainteresowaniu dużo lepszych klubów niż drużyna z Mediolanu, a biorąc pod uwagę brak odstępnego pójdzie wówczas także o wysokość zarobków. JEŚLI Dybala zdecydowałby się na Inter to świadczyłoby to tylko o nim, jako że bądź co bądź którąś z kolei opaskę kapitana nosi i Juventino takiej decyzji by nie podjął. Osobiście nie wierzę nie tylko w jego przenosiny do Interu, a mocno powątpiewam, by w ogóle chciał odchodzić i sam myślę, że w lutym temat zostanie uciszony. Jeśli nie to nie, będzie to znaczyć tyle, że nie chciał już u nas występować, nie miał już wystarczającej motywacji, zgodnie z nowymi wartościami wśród władz klubu. Pieniądze, które rzekomo czekają na niego na stole i tak są spore, ma dychę na plecach i dość ważną rolę w drużynie, ale my nie zamierzamy iść w kolejne kominy płacowe i dobrze. Zobaczymy.
Inter w ogóle stać na takie pensje? Ostatnio czytałem o jakichś problemach finansowych, ale w szczegóły się nie zagłębiałem.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Jeżeli Dybala nie przedłuży kontraktu to Marotta zrobi wszystko aby go ściągnąć choćby dlatego, że spowoduje ból doopy Juve o ile ktoś takowy ból będzie miał. Dla Dybali jednak będzie to oznaczać wymazanie z historii Juventusu bo jeżeli ktoś idzie po farsopolli do interu po wielu latach spędzonych w Juve to jest zwykłym śmieciem. Jako wolny zawodnik będzie miał ciekawsze oferty od tej z podklubu.

- mrozzi
- Juventino
Szukałem newsów o Zakarii i wyskoczyło mi to:
https://www.seriea.pl/inter-mediolan-z- ... nansowymi/
Chińczycy nie chcą ich ratować?
https://www.seriea.pl/inter-mediolan-z- ... nansowymi/
Chińczycy nie chcą ich ratować?