Mercato (ZIMA 2022) DYSKUSJA
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Bentancur najlepiej zagrał chyba pół sezonu gdy Sarri był na ławce i potem się zatrzymał choć przed Kiepurą jakichś cudów też nie prezentował. Jak dla mnie chłopak stoi w miejscu i zmiana otoczenia wszystkim wyjdzie na dobre.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Również uważam, że Vlahović to przesunięty transfer porządnego napastnika z poprzedniego lata. Ronaldo, jeśli wierzyć mediom, mocno zaskoczył nasze środowisko i zrobił to na późnym etapie okna. Lepiej było wypożyczyć wówczas Keana niż kupować piłkarza z przeciętnej półki, który w późniejszej perspektywie i tak mógłby się okazać zbędnym. Uważam, że Juventus wykorzystał stosowny moment biorąc Vlaho i mniej może to mieć wspólnego z obawą przed brakiem awansu do LM, a bardziej wynikać z dynamicznej sytuacji na rynku. Nasi spoglądają w przyszłość, a młody Dusan idealnie wpasowuje się w obraz nowej "młodej Starej Damy".
Jestem mocno zaskoczony jak działamy i na jakie posunięcia się zapowiada. Nie ukrywam, że po cichu liczyłem na Zakarię, uważam go za faceta, który może pod względem jakości mocno pchnąć naszą pomoc do przodu. Nie spodziewałem się jednak, że tyle dobra może nas spotkać w jednym okienku, w dodatku zimą. Mało tego zapowiada się na SPRZEDAŻ i to za godne pieniądze Bentancura. Faceta, który co tu dużo pisać, po prostu zawodzi. Faceta, który potencjał na pewno posiada, ale ile razy mogliśmy się nim cieszyć? Żadnej straty, przy rewolucji środka pola taki ruch wydaje się być oczywisty. W dodatku jak się wydaje bliskie wypożyczenie z odroczonym wykupem Kulusevskiego. Wybaczcie, ale ja nie mam pojęcia co ten piłkarz robił na boisku, z mojej perspektywy był mocno zagubiony - tu także byłem zwolennikiem sprzedaży, od samego początku nie pasuje mi do Juve. I nie ma co płakać, jeśli i Benta, i Kulu zaskoczą w nowym środowisku - u nas nie zdają egzaminu i tylko to nas powinno interesować. Potrzebujemy zmian i jak widać Pan z Ferrari oraz Cherubini zdają się wiedzieć co to za praca i jak ją właściwie wykonywać.
Vlahović, Zakaria IN - Bentancur, Kulusevski OUT
Baja, bajunia.
Arthur ostatnio wydawał się "zaskakiwać" w tej drużynie i jego odejścia nie chcę (i jak się obecnie zapowiada raczej tego okna nie odejdzie). Ładnie chowa piłeczkę do sejfu i co cholernie istotne odciąża Locę, by ten mógł swobodniej hasać z przodu pokazując pełnię możliwości.
Jeśli jak się wydaje bliskie transakcje faktycznie dojdą do skutku to mamy króla zimowego okna we Włoszech - Juventus. Idzie to w bardzo dobrym kierunku, ale przyznam szczerze, że kompletnie w tak krótkim czasie tego nie oczekiwałem.
Jestem mocno zaskoczony jak działamy i na jakie posunięcia się zapowiada. Nie ukrywam, że po cichu liczyłem na Zakarię, uważam go za faceta, który może pod względem jakości mocno pchnąć naszą pomoc do przodu. Nie spodziewałem się jednak, że tyle dobra może nas spotkać w jednym okienku, w dodatku zimą. Mało tego zapowiada się na SPRZEDAŻ i to za godne pieniądze Bentancura. Faceta, który co tu dużo pisać, po prostu zawodzi. Faceta, który potencjał na pewno posiada, ale ile razy mogliśmy się nim cieszyć? Żadnej straty, przy rewolucji środka pola taki ruch wydaje się być oczywisty. W dodatku jak się wydaje bliskie wypożyczenie z odroczonym wykupem Kulusevskiego. Wybaczcie, ale ja nie mam pojęcia co ten piłkarz robił na boisku, z mojej perspektywy był mocno zagubiony - tu także byłem zwolennikiem sprzedaży, od samego początku nie pasuje mi do Juve. I nie ma co płakać, jeśli i Benta, i Kulu zaskoczą w nowym środowisku - u nas nie zdają egzaminu i tylko to nas powinno interesować. Potrzebujemy zmian i jak widać Pan z Ferrari oraz Cherubini zdają się wiedzieć co to za praca i jak ją właściwie wykonywać.
Vlahović, Zakaria IN - Bentancur, Kulusevski OUT
Baja, bajunia.
Arthur ostatnio wydawał się "zaskakiwać" w tej drużynie i jego odejścia nie chcę (i jak się obecnie zapowiada raczej tego okna nie odejdzie). Ładnie chowa piłeczkę do sejfu i co cholernie istotne odciąża Locę, by ten mógł swobodniej hasać z przodu pokazując pełnię możliwości.
Jeśli jak się wydaje bliskie transakcje faktycznie dojdą do skutku to mamy króla zimowego okna we Włoszech - Juventus. Idzie to w bardzo dobrym kierunku, ale przyznam szczerze, że kompletnie w tak krótkim czasie tego nie oczekiwałem.
- MRN
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Nikt tego nie oczekiwał a Panowie Cherubini - Arrivabene zapunktowali u większości fanów Juve i nie tylko. Nic nie wskazywało na to, że zimą zdobędziemy dobrego grajka a tutaj działając po cichu i konkretnie odpaliliśmy dwie bomby. Zakaria miał poczekać do lata bo na tacy miał nie tylko Juventus ale także Bayern, MU oraz Liverpool. Liverpool podobno dogadany był z zawodnikiem w ten sposób aby poczekał do lata bo chcieli go zgarnąć więc jeżeli faktycznie do na przejdzie to uprzedzimy trzy wielkie firmy, które mogą zaproponować być może więcej niż my. Liczę na to, że Ramseya uda się wykopać ale wątpię, że teraz. Co do Kulu to wierzyłem, że będzie mega wzmocnienie ale chłopak był beznadziejny jak Kean. Spowalniał akcje i psuł co do zepsucia było więc jeżeli można odzyskać choć część kasy władowanej w niego to nie ma nad czym się zastanawiać. Paratici chyba nadal kocha Juve, że robi nam taką przysługę.

- Michael_M
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Pytanie...Bentancur ma kontrakt do 2024r...czy Tottenham może go wypożyczyć 2x po 15 mln za każdy rok? Wówczas kontrakt mu się skończy - my dostaniemy 30 mln, a Boca nic. Wtedy jako wolny agent mógłby zostać w Tottenhamie lub pójść gdzie by tam chciał.
- woe
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Ich 30-35% od kwoty sprzedaży sugerowałoby, że taki manewr mógłby zadziałać. Tylko czy na pewno chcemy z powodu paru milionów wydymać i zrazić do siebie klub, który regularnie produkuje dobrych i tanich piłkarzy? Takich których można sprzedać z zyskiem za samo przybicie stempla Juve, czy się sprawdzą czy nie.

- borciugner
- Juventino
- Robaku
- Juventino
Wątpliwe. Wskazuje się, że Nandez był opcja rezerwową dla Zakarii
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24