Mercato (ZIMA 2022) DYSKUSJA
- Robaku
- Juventino
Romano pisze, że mamy deal z BM na 7 baniek,
zaś diMarzio, ze dogadaliśmy się też z samym zawodnikiem
wiec wg SKy wygląda na to, że wszystko ustalone
EDIT:
jednak nie, Sky pisze, że Borussia chce 7-8 baniek, a my dajemy 5+2 w bonusach.
TIK TOK. Jak Zakaria przyjdzie, mam nadzieje, ze zrównoważymy sobie to odejście Benty i Kulu.
Inne media donoszą o 7 bankach + % od sprzedaży.
Nie ma szans moim zdaniem na dwójke - Nandez + Zakaria w zimę, albo albo.
Czy to jakiś nowy miszmasz w pomocy jak wskazuje VVujek - no bardzo watpie, to w zasadzie wymiana 1 zawodnika ze środka pomocy, który i tak nie gra zawsze. Nasza pomoc ma jednego stalego zzawodnika Loce, reszta to rotacyjne elektrony.
Sprzedaż kogokolwiek z 5 zawodników Kulu/Arthur/Rabiot/Ramsey/Benta nie będzie dla Juventusu jakimś wielkiem wyrwaniem zęba.
zaś diMarzio, ze dogadaliśmy się też z samym zawodnikiem
wiec wg SKy wygląda na to, że wszystko ustalone
EDIT:
jednak nie, Sky pisze, że Borussia chce 7-8 baniek, a my dajemy 5+2 w bonusach.
TIK TOK. Jak Zakaria przyjdzie, mam nadzieje, ze zrównoważymy sobie to odejście Benty i Kulu.
Inne media donoszą o 7 bankach + % od sprzedaży.
Nie ma szans moim zdaniem na dwójke - Nandez + Zakaria w zimę, albo albo.
Czy to jakiś nowy miszmasz w pomocy jak wskazuje VVujek - no bardzo watpie, to w zasadzie wymiana 1 zawodnika ze środka pomocy, który i tak nie gra zawsze. Nasza pomoc ma jednego stalego zzawodnika Loce, reszta to rotacyjne elektrony.
Sprzedaż kogokolwiek z 5 zawodników Kulu/Arthur/Rabiot/Ramsey/Benta nie będzie dla Juventusu jakimś wielkiem wyrwaniem zęba.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2022, 12:33 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- artur_89
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Czyli Benta raczej na wylocie
cudowne zimowe okienko. Dobrze, że zarząd przejrzał na oczy, że nie ma czasu na czekanie do lata z transferami. Zakaria to dobry ruch.

- tom_gru
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Ani jedno ani drugie.... zgodnie z oczekiwaniami Allegriego w miejsce Ronaldo miało przyjść dwóch napastników a przyszedł jedynie Kean. Jest to zatem transfer, który miał być zrealizowany jeszcze w lecie... kontuzja Chiesy już zmusiła Zarząd do działania za wszelką cenę. W mojej ocenie prawdopodobne jest przejście Allegriego na system 4-3-1-2 lub 3-4-1-2 o czym świadczy blokowanie przez Allegriego odejścia Moraty, powrót Danilo po kontuzji i ogrywanie Ruganiego, który będzie istotnym zmiennikiem w przypadku grania trójką z tyłu.VVujek pisze: ↑29 stycznia 2022, 12:19Taka nagła rewolucja może sprawić, że Juve straci trochę punktów na początku zanim to zatrybi, o ile w ogóle zatrybi.Mati1990 pisze: ↑29 stycznia 2022, 12:12 Panowie i panie(jak są tu jakieś) tak realnie - jak oceniacie szanse na pozbycie się jeszcze tej zimy (licząc dziś 3 dni) Ramseya/Bentancura/Arthura i sprowadzenie w ich miejsce Zakarii/Nandeza. Jest to realne? Nasza pomoc wymaga szybkiej rewolucji, ale chyba to już nie realne teraz w okienku?
Kupno Vlahovica to waszym zdaniem pokaz siły czy raczej strach o top4 i postawienie wszystkiego na jedna kartę?
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- borciugner
- Juventino
To raczej wysoce pożądana interwencja stomatologiczna w przypadku do cna zepsutego zęba, po to by zrobić miejsce na jakiś porządny implant w to miejsce

- Robaku
- Juventino
Wiadomo, zę obecnie najbliżej 1 składu jest Arthur i Benta, ale wiemy ze da się ich szybko zastąpić bo obecnie prezentują się przeciętnie, CHoc w ostatnich spotkaniach Arthur lepiej niż Urus.
Kulu czy Rabiot ich pozycja jest marginalna w Juve, o Ramseyu nie ma co się w ogóle wypowiada.
Wiadomo, jakby w tę zimę odeszlo 3 zawodników np. Ramsey/Kulu/ Rabiot to jeden Zakaria robi robotę.
Gdyby odeszli Rabiot/Urus/Artur to wtedy jeeden Zakaria nie jest wystarczający. Ale moim zdaniem nie ma opcji na odejscie zimą całej trójką.
Jak już to 1 osoba z 1 grupy i 1 osoba z grup 2-3, maks co sie może udać to po każdym zawodniku z grup 1-2-3 ,ale wtedy moglibysmy mocno świętowac.
Kulu czy Rabiot ich pozycja jest marginalna w Juve, o Ramseyu nie ma co się w ogóle wypowiada.
Wiadomo, jakby w tę zimę odeszlo 3 zawodników np. Ramsey/Kulu/ Rabiot to jeden Zakaria robi robotę.
Gdyby odeszli Rabiot/Urus/Artur to wtedy jeeden Zakaria nie jest wystarczający. Ale moim zdaniem nie ma opcji na odejscie zimą całej trójką.
Jak już to 1 osoba z 1 grupy i 1 osoba z grup 2-3, maks co sie może udać to po każdym zawodniku z grup 1-2-3 ,ale wtedy moglibysmy mocno świętowac.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Do końca sezonu tak by to mogło wyglądać:
Morata/Bernardeschi - Vlahović - Dybala
Zakaria - Locatelli - McKennie
Pellegrini - de Ligt - Bonucci - Cuadrado/Danilo
Szczęsny
albo
Vlahović
Morata/Bernardeschi - Dybala - Cuadrado
Zakaria - Locatelli
Pellegrini - de Ligt - Bonucci - Danilo
Szczęsny
Zakaria i jego długie nogi kojarzą mi się z Sissoko. Moim zdaniem to niższy poziom niż Pogba czy Kessie, ale też dlatego zarabiałby pewnie o wiele mniej, więc coś za coś. Wszystko zależy od tego, czy przyjście Zakarii teraz nie wyklucza czasem Pogby/Kessiego/De Jonga/Jorginho w lato.
Jeśli nie i latem moglibyśmy liczyć na taką 6-tkę w pomocy:
- Locatelli
- McKennie
- Rabiot/Bentancur/Arthur (zakładam, że wszystkich 3 nie uda się pozbyć, ale może chociaż 2 z nich)
- Rovella/Fagioli
- Zakaria
- Pogba/Kessie/De Jong/Jorginho
to jestem jak najbardziej za Zakarią już teraz.
Morata/Bernardeschi - Vlahović - Dybala
Zakaria - Locatelli - McKennie
Pellegrini - de Ligt - Bonucci - Cuadrado/Danilo
Szczęsny
albo
Vlahović
Morata/Bernardeschi - Dybala - Cuadrado
Zakaria - Locatelli
Pellegrini - de Ligt - Bonucci - Danilo
Szczęsny
Zakaria i jego długie nogi kojarzą mi się z Sissoko. Moim zdaniem to niższy poziom niż Pogba czy Kessie, ale też dlatego zarabiałby pewnie o wiele mniej, więc coś za coś. Wszystko zależy od tego, czy przyjście Zakarii teraz nie wyklucza czasem Pogby/Kessiego/De Jonga/Jorginho w lato.
Jeśli nie i latem moglibyśmy liczyć na taką 6-tkę w pomocy:
- Locatelli
- McKennie
- Rabiot/Bentancur/Arthur (zakładam, że wszystkich 3 nie uda się pozbyć, ale może chociaż 2 z nich)
- Rovella/Fagioli
- Zakaria
- Pogba/Kessie/De Jong/Jorginho
to jestem jak najbardziej za Zakarią już teraz.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- borciugner
- Juventino
Niestety wiadomo też, że byłoby fantastycznie jakbyśmy już teraz pozbyli się przynajmniej dwójki z całej piątki przez Ciebie wymienionej (już mniejsza o to, kto by to nie był).
Natomiast o Ramsey'u nie ma sensu w ogóle dyskutować, ponieważ z perspektywy naszego klubu to już tylko rubryczka w księgach w pozycji koszty, więc jest niczym bohaterka trenów Kochanowskiego. Mam nadzieję, że odstawienie go od składu skłoni go do przemyślenia latem jakiejkolwiek propozycji sprzedaży (o ile będą się w ogóle pojawiać).
Co do reszty: Rabiot na pewno nie odejdzie w zimie i mam wątpliwości, czy nastąpi to nawet latem. Mam wrażenie, że Allegrii i władze klubu widzą w nim coś, czego nie widzą kibice. W sumie wiele jest głosów, że koleś ma ogromny potencjał, ale to jeszcze trzeba udowodnić na boisku, a z tym bywa raczej marnie.
Jeśli Morata zostanie (a wiele na to wskazuje), to Kulu będzie grał jeszcze mniej niż obecnie, choć to, że w tym sezonie gra on znacznie więcej niż chociażby Kaio Jorge to dla mnie jakieś nieporozumienie. Facet jest po prostu dramatyczny, choć niewiele lepiej było w poprzednim sezonie, zwłaszcza w drugiej jego części. De facto tym się różni od Ramsey'a, że jest młodszy i ma niestety końskie zdrowie. Więc jeśli ktoś jeszcze chce dać za niego dobre pieniądze ze względów metrykalnych i utajony potencjał, to chyba nie ma co się przesadnie długo zastanawiać.
Z pozostałej dwójki nie będzie mi żal odejścia żadnego z nich - nawet obu - tej zimy. Po przyjściu Vlachovica prawdopodobnie zmieni się nieco ustawienie i wówczas Amerykanina częściej będziemy oglądali na środku pomocy niż na jej boku (a przynajmniej mam taką nadzieję), więc mamy 3 środkowych pewniaków do pomocy (zakładam, że jednym będzie Zakaria) i w odwodzie Rabiota. Czy to mało? Trudno powiedzieć, patrząc na obecną formę obu Latynosów.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Super. Jeśli wierzyć plotkom to 30mln za Bentancura to świetna oferta. Zostaje nam ok 19mln. Reszta idzie do Boca. W związku z tym wydanie 7mln na Zakarie jest genialnym posunięciem.
- Robaku
- Juventino
Po tym co robią angielskie kluby w ostatnich godzinach, szykuja się nam pasjonujący dzień w poniedziałek.
Bierzmy Zakarię i kończmy mercato jesłi chodzi o zawodników IN
Bierzmy Zakarię i kończmy mercato jesłi chodzi o zawodników IN
Generalnie jak przyjdzie jeszcze Zakaria, to będzie to nasze najlepsze zimowe okienko ever. Nie będę udawał, że wiem o nim coś więcej niż to co widziałem na YT. Długonogi niczym Sissoko, ale raczej lepszy technicznie, bardzo szybki. No nie oszukujmy się, niewiele trzeba by być lepszym od niemal wszystkich naszych pomocników. Szkoda tylko, że najprawdopodobniej nie zastąpi Ramseya, tylko Bentę. Ja wiem, że Urugwajczyk jest ogólnie rzadki, ale jako zmiennik właśnie dla Zakari to jak dla mnie mógłby zostać, bo jednak w tej brudnej robocie jest nienajgorszy i zostawia zawsze dużo zdrowia na boisku. Do tego ciągle jest młody i niedrogi w utrzymaniu, nie gwiazdorzy. Idealny rezerwowy.
Do tego sprzedaż Kulu również mi się nie podoba. Ja wiem, że nie spełnił na chwilę obecną pokładanych w nim nadziei, ale jednak jakieś przebłyski miał, ma ciągle tylko 21 lat więc dużo czasu na rozwój przed nim. Do tego gdy wróci Chiesa, to siłą rzeczy będziemy grali ze skrzydłowym, to czy nie lepiej mieć tego rudego jako zmiennika Chiesy ? Gorzej od takiego Keana ( który moim zdaniem jest kompletnie bezużyteczny i jest dla mnie bardzo dużym rozczarowaniem ) się nie prezentuje.
No ale rozumiem też, że oni z racji wieku i zarobków mają jakąś wartość na rynku ( w przeciwieństwie do takiego Ramseya ), a klub może potrzebować kogoś sprzedać. Tak czy siak trochę szkoda.
Do tego sprzedaż Kulu również mi się nie podoba. Ja wiem, że nie spełnił na chwilę obecną pokładanych w nim nadziei, ale jednak jakieś przebłyski miał, ma ciągle tylko 21 lat więc dużo czasu na rozwój przed nim. Do tego gdy wróci Chiesa, to siłą rzeczy będziemy grali ze skrzydłowym, to czy nie lepiej mieć tego rudego jako zmiennika Chiesy ? Gorzej od takiego Keana ( który moim zdaniem jest kompletnie bezużyteczny i jest dla mnie bardzo dużym rozczarowaniem ) się nie prezentuje.
No ale rozumiem też, że oni z racji wieku i zarobków mają jakąś wartość na rynku ( w przeciwieństwie do takiego Ramseya ), a klub może potrzebować kogoś sprzedać. Tak czy siak trochę szkoda.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Robaku
- Juventino
Przez chwilę analizowalem te wypowiedż Fazziego. I jeszcze jak do Kulu można miec obawy, ze to będzie (ale nie aż na taką skale) strata jak w przypadku Henryego, to jednak Benta tak długo tutaj był i tak jak na początku sie nim zachwycalismy, nawet były jakies plotki o przerjsciu do Barcy ( gdy była w prime) to wydaje mi sie, że obecnie z chłopaka wiecej tutaj nie wyciśniemy czasem po prostu potrzebuejsz zmienic otoczenie zeby dostać nowy impuls.
Jasne nie ma wątpliwości iż np. w mojej skali chciałbym w pierwszej kolejnosci pozbyc sie Ramseya i Rabiota, ale nastepny do odstrtzalu jest /Benta, Arthur i Kulu. Mieli swój czas, mieli róznych trenerów, różne taktyki, ktore mołyby uwypuklić ich zalety, ale jednak obecnie nie wnoszą nic do Juve, co pomogloby osiagnac druzynie wyzszy level.
Jasne nie ma wątpliwości iż np. w mojej skali chciałbym w pierwszej kolejnosci pozbyc sie Ramseya i Rabiota, ale nastepny do odstrtzalu jest /Benta, Arthur i Kulu. Mieli swój czas, mieli róznych trenerów, różne taktyki, ktore mołyby uwypuklić ich zalety, ale jednak obecnie nie wnoszą nic do Juve, co pomogloby osiagnac druzynie wyzszy level.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 76 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
@Robaku
@fazzi
Zarówno Kulusevski jak i Bentancur po zmianie klubu mogą nagle odpalić i wejść na topowy poziom, bo przecież w historii piłki jest wiele takich przypadków, a obaj są jeszcze stosunkowo młodzi. Niemniej nie ma co wtedy ubolewać nad tym faktem, bo u nas dostali już sporo szans (wiadomo, że Rodrigo znacznie więcej) i jeśli tu nie wypalili, to już raczej nic się nie zmieni w tym temacie. Zresztą gdyby Henry kiedyś pozostał w Juve, to możliwe, że zrobiłby karierę na miarę Giovinco, a tak stał się jednym z najlepszych zawodników w dziejach tego sportu.
@fazzi
Zarówno Kulusevski jak i Bentancur po zmianie klubu mogą nagle odpalić i wejść na topowy poziom, bo przecież w historii piłki jest wiele takich przypadków, a obaj są jeszcze stosunkowo młodzi. Niemniej nie ma co wtedy ubolewać nad tym faktem, bo u nas dostali już sporo szans (wiadomo, że Rodrigo znacznie więcej) i jeśli tu nie wypalili, to już raczej nic się nie zmieni w tym temacie. Zresztą gdyby Henry kiedyś pozostał w Juve, to możliwe, że zrobiłby karierę na miarę Giovinco, a tak stał się jednym z najlepszych zawodników w dziejach tego sportu.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Ale ja żadnych nadziei większych co do benty już dawno nie mam, uważam tylko że jako rezerwowy jest w sam raz i mógłby zostać.
Generalnie, to po tym mercato powinniśmy już spokojniej patrzeć na walkę o top 4 i ten Villareal też przejść.
Generalnie, to po tym mercato powinniśmy już spokojniej patrzeć na walkę o top 4 i ten Villareal też przejść.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"