Mercato (ZIMA 2022) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 17:47

Osgiliath pisze: 28 stycznia 2022, 17:38 Inna rzecz, do składu ostatnio powołany został Ake, który nawet zmienił Kulu i słuchałem, że całkiem ok się zaprezentował, więc może dlatego? Kto to w ogóle jest? Jakiś chłopak z U23?
Tak, chłopak z U23, nie wiem, czy to był jego debiut w pierwszej drużynie, ale zaraz po wejściu zakręcił obrońcą i wywalczył karnego (wtedy było chyba 2:1 po kontaktowej bramce Sampy, więc akcja dość ważna). Ogólnie chłopak bardzo dynamiczny, nie boi się zagrać do przodu, taki trochę Cuadrado, tylko chyba trochę wyższy. Jak na pierwszy, albo jeden z pierwszych meczów w pierwszej drużynie przez cały otrzymany czas grał dość intensywnie i wyglądał zdecydowanie lepiej niż niektórzy nasi zawodnicy, którzy biegają z workiem kamieni na plecach.
Osgiliath pisze: 28 stycznia 2022, 17:38 Also, mam nadzieję, że nie odpuścimy Kessiego.

Edit: Lyon pojawił się w kwestii Benty. (za Agrestim)
Marzenie: sprzedaż Benty i na szybkości transfer Kessiego.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 17:49

Osgiliath pisze: 28 stycznia 2022, 17:38 Edit: Lyon pojawił się w kwestii Benty. (za Agrestim)
Bruno. :pray: No chyba, że już po zawodach i kwestia odejścia do Newcastle przesądzona. Ale, teoretycznie, gdybyśmy tak załatwili dwie sprawy za jednym razem...

Ja bym się cieszył z definitywnej sprzedaży Kulusevskiego. Facet zawiódł mnie po całości.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 17:51

On nie przechodzi do Newcastle.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 17:52

Jeśli obu stronom zależy na zawodnikach to dlaczego by nie pomarzyć..

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 17:53

Wojtek1207 pisze: 28 stycznia 2022, 17:47Tak, chłopak z U23, nie wiem, czy to był jego debiut w pierwszej drużynie, ale zaraz po wejściu zakręcił obrońcą i wywalczył karnego (wtedy było chyba 2:1 po kontaktowej bramce Sampy, więc akcja dość ważna). Ogólnie chłopak bardzo dynamiczny, nie boi się zagrać do przodu, taki trochę Cuadrado, tylko chyba trochę wyższy. Jak na pierwszy, albo jeden z pierwszych meczów w pierwszej drużynie przez cały otrzymany czas grał dość intensywnie i wyglądał zdecydowanie lepiej niż niektórzy nasi zawodnicy, którzy biegają z workiem kamieni na plecach.
No jeżeli tak, to niech Kulu odchodzi, może ten Ake zagości na dłużej u seniorów, bo za wiele opcji na boki nie ma a kwadrat tam wiecznie nie będzie biegał.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 18:01

Jak Kulu out i Nandez in to ewidentnie pod 3-5-2 jak dla mnie

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 18:03

albo tak

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 76 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 18:03

mrozzi pisze: 28 stycznia 2022, 17:49
Osgiliath pisze: 28 stycznia 2022, 17:38 Edit: Lyon pojawił się w kwestii Benty. (za Agrestim)
Bruno. :pray: No chyba, że już po zawodach i kwestia odejścia do Newcastle przesądzona. Ale, teoretycznie, gdybyśmy tak załatwili dwie sprawy za jednym razem...

Ja bym się cieszył z definitywnej sprzedaży Kulusevskiego. Facet zawiódł mnie po całości.
Jak coś to przyjdzie do nas Aouar a nie żaden Bruno (może na zasadzie wymiany 1:1 za Bentancura i dzięki temu nie będziemy musieli odpalać 30% Boca) :P

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 18:16

To byłoby zbyt piękne :(

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 18:37

Duszanek oficjalnie !!!

Obrazek

Obrazek
tom_gru

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 18:40

Kamciu pisze: 28 stycznia 2022, 10:31
tom_gru pisze: 27 stycznia 2022, 23:23 Allegri z kadrą z potencjałem co najwyżej na miejsca 5-8 zaczyna osiągać bardzo dobre wyniki.
Wedlug Ciebie kadra Juve jest wyraznie slabsza od Milanu, Napoli, Atalanty oraz na podobnym poziomie co Romy, Fiorentiny badz Lazio? Aha. Ja uwazam, ze niekoniecznie. Przeciez to wlasnie Allegri zabija jej potencjal, przez co bujacie sie po wyzej wspomnianych pozycjach w tabeli.
Możesz sobie oceniać kadrę np. przez pryzmat zarobków piłkarzy i pod tym względem Juventus bez wątpienia ma "najlepszą" kadrę i gdyby pieniądze w piłce grały to w marcu powinniśmy zdobyć Scudetto.

Ja oceniam kadrę przez pryzmat formy i wpływu danego zawodnika na drużynę:
  • W czym Szczęsny miałby być lepszy niż Ospina, Maignan czy Handanovic?
  • Boki obrony (z wyjątkiem Caudrado, który trzyma poziom najlepszych) są słabsze niż w przypadku Interu, Milanu i Atalanty. Napoli pod tym względem odstaje od czołówki ligi.
  • Środek obrony jest jedyną pozycją, którą mamy najlepiej obsadzoną w lidze (na równi z Interem). Milan, Atalanta i Napoli jednak nie odstają aż tak bardzo i również mają bardzo solidną tę formację.
  • Środek pomocy Juve to zdecydowanie nie jest półka na TOP4... Inter, Milan, Napoli czy nawet Atalanta mocno nas zdominowały w środku pola w meczach bezpośrednich.
  • Nasz atak, gdzie bryluje wiecznie kontuzjowany i bez formy Dybala razem z Moratą i Keanem (żadna drużyna z topu nie ma tylko 3 napastników i nie dysponuje żadnymi zmiennikami). Bardziej skutecznych napastników mają Inter, Milan, Atalanta, Napoli, Lazio, Roma, Fiorentina, Verona, Sassuolo, o czym świadczy klasyfikacja strzelców. Dybala z Moratą to zamiast myśleć o strzelaniu goli, to już chyba tylko myślą o tym, gdzie w przyszłym roku będą odcinać kupony.
Niestety Paratici budując ten zespół bardziej się sugerował FM niż zbudowaniem kompletnej drużyny. Kupił zawodników, którzy mają o sobie mniemanie gwiazd, ale jak dochodzi do tego, by to udowodnić swoją wartość na boisku to nagle ich zżera presja.
tom_gru pisze: 27 stycznia 2022, 23:23 Biorąc pod uwagę 20 ostatnich meczów to Juventus jest wiceliderem po Interze.
A Milan byl mistrzem post-covid. :laugh:
...i co w tym śmiesznego? takie są po prostu fakty... od razu widać, że jesteś z pokolenia xD. Milan właśnie od tamtego momentu post-covidowego utrzymuje się w czołówce, więc jakby nie patrzeć ma to znaczenie.
tom_gru pisze: 27 stycznia 2022, 23:23 W końcu mamy teraz trenera, z którym liczy się zarząd i który potrafi identyfikować słabości.
Podasz przyklad? Moze zidentyfikowana proba szybkiej gry od obrony, a w odpowiedzi "calma, calma"?
Taki przykład, że zarząd zaproponował mu warunki finansowe na poziomie czołówki w Europie. Allegri ma taką drużynę, która nie gwarantuje gry na pięknym skutecznym poziomie a w wyniku odmłodzenia składu duża część drużyny nie potrafi utrzymać koncentracji przez cały mecz... a jedynym oczekiwaniem jest wygrana. Juventus za czasów Lippiego (wyjątkiem był sezon 2002/2003) czy Capello również grał mało atrakcyjną piłkę i wygrywali w takim samym stylu jak za Allegriego, mimo że zawodnicy byli o wiele lepsi jakościowo niż są obecnie.

To jest wina Allegriego, że są piłkarze, którzy wychodząc na boisko są przerażeni i gotowi do wywieszenia "flagi Japonii"? Niestety taką jakość prezentują, a ich ego nie pozwala na to, by się podporządkować dla dobra drużyny.
tom_gru pisze: 27 stycznia 2022, 23:23 Wszystkie jego decyzje personalne póki co jak najbardziej się bronią.
Faktycznie, dzieki Robiot'owi/McKenni'emu na lewym skrzydle oraz Locatellemu przed obrońcami bijecie sie o najwyzsze laury.
...skoro twierdzisz że Rabiot czy McKennie grają na skrzydle to widać, że nie masz żadnego pojęcia o taktyce. Jedyne na czym się opierasz to grafika przedmeczowa? Jak oni są lewoskrzydłowymi w Juventusie to Barella w Interze jest prawoskrzydłowym :D zgodzisz się z tym? Dla potwierdzenia przesyłam heatmapę: https://www.sofascore.com/player/nicolo-barella/363856
tom_gru pisze: 27 stycznia 2022, 23:23 Nawet jak Juventus się nie załapie do LM to nic się takiego wielkiego niestanie,
Wedlug mnie bylaby to katastrofa sportowa, marketingowa, wizerunkowa oraz finansowa dla takiego klubu jak Juventus, ale okey. :facepalm:

Dawno nie czytalem tu nic bardziej absurdalnego.
Inter tyle lat nie łapał się do TOP4 i jakoś ciągle grają w Serie A :D przecież już dawno powinni przestać istnieć. Katastrofa marketingowa... no tak, wszyscy kibice Juve od wakacji zaczną kibicować innym drużynom a sponsorzy rozwiążą umowy :D no i kto kupi koszulkę drużyny z Ligi UEFA. A do tego dojdzie katastrofa finansowa.. trzeba będzie sprzedać wszystkich zawodników i będziemy mieli salary cap na poziomie Salernitany :D konsekwencja będzie taka, że po prostu nie kupimy jakiegoś zawodnika i będziemy musieli skorzystać z jakieś opcji low-cost.

O to bym się nie martwił.. prędzej Exor kupi Inter od Chińczyków tylko po to by zlikwidować ten klub i oddać kilku piłkarzy za darmo do Juventusu :D ja rozumiem, że Ci się marzy to by Juventus już nigdy nic nie wygrał i stał się przeciętną włoską drużyną, ale zachowaj trochę realizmu. Może się tak zdarzyć, że będą 2-3 sezony słabsze, ale później i tak wszystko wróci do normy. Tak samo będzie z Interem... może 2-3 sezony powygrywają a później znów środek tabeli :D

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
tom_gru

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 18:50

dimebag11 pisze: 28 stycznia 2022, 18:03
mrozzi pisze: 28 stycznia 2022, 17:49

Jak coś to przyjdzie do nas Aouar a nie żaden Bruno (może na zasadzie wymiany 1:1 za Bentancura i dzięki temu nie będziemy musieli odpalać 30% Boca) :P
No tak.... Lyon i Juventus wymienią się zawodnikami po zaniżonym wycenie i wygenerują minusvalenzę :D w piłce nożnej jak i w każdym biznesie nie ma czegoś takiego jak wymiana 1:1. Nawet przy wymianie barterowej należy dla celów księgowych określić wartość obu aktywów. Juventus i tak będzie musiał zapłacić te 30% Boca.

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 18:53

Aouar nie przyjdzie bo my szukamy kogoś na kształt DM.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 76 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 19:00

@tom_gru
Tak gwoli ścisłości, to póki co Allegri po powrocie do Juve nie zdobywa średnio 2 punktów na mecz w Serie A, bo mielibyśmy teraz 46 oczek, a nie 42 i niestety te 4 punkty bardzo by się nam przydały, bo mogą być decydujące w kontekście walki o top 4. Zresztą średnia 2 punkty na spotkanie nie jest wcale taka wspaniała, bo w ubiegłym sezonie drużyna z takim dorobkiem (tzn. 76 punków) zajęłaby zaszczytne 6 miejsce.
Paratici nie licząc Ronaldo i Ramseya starał się sprowadzać do Juve zawodników młodych i wykazujących spory potencjał. Teoretycznie obsadził nam środek obrony na lata i to niezwykle wysokim poziomie (De Ligt, Romero, Demiral), ale z niewiadomych przyczyn Argentyńczyka oddaliśmy do Atalanty poniżej kwoty zakupu, a nawet nie przetestowaliśmy go w swojej drużynie, Demiral też zasilił ekipę z Bergamo, a podejrzewam, że latem może nie być u nas i Holendra.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2022, 19:06 przez dimebag11, łącznie zmieniany 2 razy.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2022, 19:02

tom_gru pisze: 28 stycznia 2022, 18:40To jest wina Allegriego, że są piłkarze, którzy wychodząc na boisko są przerażeni i gotowi do wywieszenia "flagi Japonii"? Niestety taką jakość prezentują, a ich ego nie pozwala na to, by się podporządkować dla dobra drużyny.
Jak dla mnie to wina Maksa, że Kjeza zakończy sezon z dorobkiem 4/4, a Cuadrado który u Amatora miał 2/19 nadal nie ma na koncie asysty.

Nawet wuefista Andrzej potrafił lepiej zarządzać potencjałem ludzkim Juventusu niż Mister Wybitny. Jego jedynym (dosłownie) osiągnięciem w tym sezonie jest to, że Berna strzelił gola w lidze :whistle: Któremu z kluczowych zawodników zmiana trenera wyszła na dobre, któremu taktyka Maksa pozwoliła pokazać się z lepszej strony niż rok temu?

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany