Quiz 1 (Juventus)

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 20:55

Radeo pisze:
Oskar8 pisze:moge założyć sie że Alexa Del Piero delpiero z potkał się z innymi nazwami Uefa cup lub European cup. - i pewnie dlatego powstał ten błąd.
Oskar8 pisze:Ja robie błędy jak każdy człowiek i umie się do tego przyznać, już kiedyś napewno to mówiłem.
No właśnie chyba nie bardzo umiesz, bo wydaje mi się, że sam nie wiedziałeś jaki to był puchar, o czym świadczy przytakniecie bez słowa odpowiedzi Alexy Del Piero. A dopiero kiedy TomekW powiedział...
Radeo jak nie umiesz czytać to sie nie wypowiadaj

coppa europa centrale - puchar europy centralnej. - bo taka była nazwa
Widzisz podałem. A że tomek wiedział więcej nie przecze!

Ale nie wmawiaj mi że nie przyznałem się do błedu.
moge założyć sie że Alexa Del Piero delpiero z potkał się z innymi nazwami Uefa cup lub European cup. - i pewnie dlatego powstał ten błąd.
Dlaczego tak powiedziałem bo też spotkałem się z tymi nazwami.

European Cup - ze znajduje się w Histori Juve na oficjalnej stronie.

A o prawidłową nazwe pucharu spytałem sie Juvelucka.

Pytanie wzialem z innej strony gdzie było podane Uefa cup
Jakoś w pytaniu nie napisałem "puchar uefa" i nie prosiłem o puchar bo nie byłem pewny tej nazwy po spotkaniu sie z 3 różnymi nazwami.
Dopiero później Juveluck potwierdził która to bedzie nazwa.

Radeo pozatym wydaje mi sie TomekW potrafi mówić za siebie.
---
Co zresztą zrobił

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 21:33

TomekW pisze:
juveluck pisze:Skoro masz taki dobry zarys, to niby dlaczego nie wpadles na to ze to wlasnie moze chodzic o Puchar Europy Centralnej a najechalas na zadajacego pytanie i odpowiadajacego ze wypisuja bzdury.
Doskonale wiedzialem, ze chodzi o tenze puchar. Ale uznalem, ze jesli ktos zadaje pytanie w quizie, to powinien wiedziec cos na temat zwiazany ze swoja zagadka. A niezaleznie czy bedzie to po polsku, wlosku czy angielsku, trzeba byc wyjatkowo zdolnym zeby pomylic "UEFA" z "Europą Centralną". Oczywiscie nie mowie teraz o Oskarze i Alexie, bo okazalo sie, ze blad popelnil ktos, z kogo strony skorzystali.
No to skoro wiedziales, tym bardziej nie rozumiem po co wyjechales na Oskara Alexa mogles ich spokojnie poprawic. Bez sensowene zachowanie z twojej strony. Jestes tu gosciem, nie powinienes sie tak zachowywac.

TomekW pisze:
juveluck pisze:Odpowiadanie na pytanie nie polega raczej na tym kto szybsciej znajdzie cos na stronie internetowej, a tak we wiekszosci to wygladalo.
Zadawanie pytan tez raczej nie polega na szukaniu ich w necie. A nie wmowisz mi, ze pytania o daty czy ilosc goli byly zadawane z glowy. Wiec dopoki zadajacy pytania beda posilkowac sie netem, dopoty nie ma co liczyc na to, ze odpowiadajacy nie poszukaja odpowiedzi. Wiec najpierw wymagaj pytan z glowy, a potem dopiero oburzaj sie o to, ze odpowiedz mogla nie byc z glowy.
BTW: Nowe pytanie Alexy znow dotyczy daty (a wlasciwie trzecia jego czesc :O bo pierwsze dwie sa proste). Pewnie przegladarki juz poszly w ruch ;) Ciekawe gdzie ona znalazla? :lol:

Chcesz mierzyc do gory czy do dolu :?: Wiec niech kazdy zacznie od siebie. Masz oczywiscie racje ze nie mozna pamietac dokladnej daty tego meczu. Jednak najlepiej samemu dac przyklad innym i zadac pytanie na inteligencje, nie na pamiec. Nie uwazasz ze odpowiedzenie na jakies pytanie z glowy sprawia wieksza frajde niz znaleziene odp w necie. Wracajac do zadawana pytan to uwazam ze tez powinny byc zadawana na podstwie posiadanej wiedzy. Mozna oczywiscie sprawdzic czy sie bledu nie popelnilo(w zadanym pytaniu, nie udzielanej odp) ale nie nalezy sie szukac pytan w necie.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 21:59

Alexa Del Piero pisze:Żeby nie było nieporozumień podaje link do stronki z której zaczerpnęłam informacje http://www.juve.pilka.pl/c.php .

Moje pytanie brzmi: w jakim mieście jest stadion Stadio Nereo Rocco, jaka drużyna z niego korzysta i jakie ważne wydarzenie miało miejsce na tym stadionie (prosze podać dokładną date, wynik, jakie drużyny brały udział i kto był autorem tego wydarzenia).
Troche duzo tych pytan. Nie jest to zgodne z regulaminem quizu. Wiec odpowiem tylko na pierwsze, reszte moze jesczze wykozystasz...
odp. W Triescie...

TomekW

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 22:39

juveluck pisze:No to skoro wiedziales, tym bardziej nie rozumiem po co wyjechales na Oskara Alexa mogles ich spokojnie poprawic. Bez sensowene zachowanie z twojej strony. Jestes tu gosciem, nie powinienes sie tak zachowywac.
A gdybym nie byl gosciem, to moglbym sie tak zachowywac? ;)
Zreszta zachowales sie identycznie. Mogles spokojnie zwrocic mi uwage, zebym nie najezdzal, ale jednak nie zrobiles tego i wyjechales na mnie, ze przepisuje cos tam ze stronek :lol: Jestes tu moderatorem, powinienes swiecic przykladem ;)
juveluck pisze:Jednak najlepiej samemu dac przyklad innym i zadac pytanie na inteligencje, nie na pamiec.
Wiem. Wlasnie na tej zasadzie staralem sie zadawac pytania.
juveluck pisze:Nie uwazasz ze odpowiedzenie na jakies pytanie z glowy sprawia wieksza frajde niz znaleziene odp w necie.
Oczywiscie. Tylko, ze niektorzy zadaja takie pytania, ze bez szukania w necie quiz stanalby w miejscu.
juveluck pisze:Wracajac do zadawana pytan to uwazam ze tez powinny byc zadawana na podstwie posiadanej wiedzy. Mozna oczywiscie sprawdzic czy sie bledu nie popelnilo(w zadanym pytaniu, nie udzielanej odp) ale nie nalezy sie szukac pytan w necie.
Czyli w tej kwestii sie zgadzamy. Uwazam tez, ze nie ma nic zlego we wzbogaceniu pytania informacjami wyszukanymi w necie - oczywiscie pod warunkiem, ze nie szuka sie prawidlowej odpowiedzi do swojego pytania. Tak jak zrobilem przy okazji pytania o rzymskie Testaccio. Od razu wiedzialem o co bede pytal, ale uznalem, ze pytanie "o jakim stadionie mowiono, ze wieje na nim ognisty wiatr?" byloby za trudne.
PS: Dionizos, powiem Ci w tajemnicy, ze mozesz juz szykowac pytanie ;)

Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 23:22

TomekW pisze:
juveluck pisze:No to skoro wiedziales, tym bardziej nie rozumiem po co wyjechales na Oskara Alexa mogles ich spokojnie poprawic. Bez sensowene zachowanie z twojej strony. Jestes tu gosciem, nie powinienes sie tak zachowywac.
A gdybym nie byl gosciem, to moglbym sie tak zachowywac? ;)
Zreszta zachowales sie identycznie. Mogles spokojnie zwrocic mi uwage, zebym nie najezdzal, ale jednak nie zrobiles tego i wyjechales na mnie, ze przepisuje cos tam ze stronek :lol: Jestes tu moderatorem, powinienes swiecic przykladem ;)
Ja na ciebie nie wyjechalem, ze sie zblazniles. Tylko zwrocilem ci uwage z przekasem. Nie za bardzo wiem co mi zarzucasz. Gdybys nie byl milanista twoje niesluszne pretensje do Oskara i Alexa napewno nie mialy by takiej wagi jaka maja, oczywiscie kibic Juve tez tak nie powinien sie zachowywac.

Na prosbe pewniej osoby(bez imion :wink: ) dla dobra Forum, zakonczmy ta wymiane zdan. Nie warto dalej tego kontynuowac

Obrazek
Radeo

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 30 maja 2004, 00:44

No to wy kończcie, ja musze powiedziec swoje. Bo zaraz pojawi się tu taki jeden forumowicz ;) i powie, ze zabrakło mi argumentów.
Majkel pisze: Gdyby w nas byla zawisc to co inteligentniejszych lub przynajmniej przestrzegajacych regulaminu milanistow bysmy banowali Mysle ze tą wypowiedzią się Radeo troche osmieszyl, a poza tym mysle, ze nie jestes "starym wyjadaczem" tego forum i nie mogles sie jeszcze przekonac co do naszych zachowan Jesli ktos wyraza swoją opinie, nie obraza przy tym 2 osoby to chyba tego nie zabronisz A tak wogole to TomekW cie prosil zebys go tak bronil????dziwne....
Po pierwsze: z tą zawiścią to troche ironizujesz. Chodziło mi o to, że ma gosciu u was jakis tam znak jakości wiec niby go cenicie, a tu nagle ktos wyskakuje z tekstem „skąd to przepisałeś”. No to kto się osmiesza? Juveluck nie jest u was na forum byle kim wiec przy okazji osmiesza was wszystkich. Ja trochę się ośmieszyłem? To się zdecyduj: albo się nie ośmieszyłem albo na całej linii jestem spalony. Zreszta jaka to różnica? I tak dobrego słowa pod swoim adresem nigdy tutaj nie usłyszę. Najlepszym dowodem są odzywki pod adresem TomkaW. Cokolwiekbysmy nie napisali i tak dla was zawsze będzie źle.
Po drugie: Nie jestem starym wyjadaczem? Co z tego? Czy dla was naprawde ma znaczenie liczba postów i staż? Waszych zachowań? A co? Macie jakies nietypowe? Nie zachowujecie się jak normalni ludzie, czy co? A to co powiedziałes o wyrazaniu swojej opinii to wiem bez waszego forum. Poza tym wypowiedz juvelucka to był jawny i bezpodstawny najazd na człowieka. Wiecie doskonale to ale... panuje zmowa milczenia. I ruszyło mnie to, nie dlatego ze mnie ktos prosił, ale dlatego, ze to wszystko jest na tle antypatii miedzy kibicami. I broniłem dobrego imienia kibiców Milanu. Poza tym to jest forum. Nie miałem prawa wyrazic swojej opinii? A propos bronienia. Czy was juveluck prosił żebyście go bronili?
Oskar8 pisze: Radeo jak nie umiesz czytać to sie nie wypowiadaj
Ale umiem, wiec się wypowiadam… 
Oskar8 pisze: Widzisz podałem. A że tomek wiedział więcej nie przecze!
A ty dalej swoje… Podałes, zgadza się. Ale kiedy? Po wypowiedzi TomkaW. A kiedy potwierdzałes prawidłowo udzieloną odpowiedz, to nawet nie zwróciłeś uwagi, ze błednie jest podane: UEFA. Taki mądry to i ja jestem.
Oskar8 pisze: Radeo pozatym wydaje mi sie TomekW potrafi mówić za siebie
Potrafi, potrafi… ja tez zreszta. Nie wypowiadałem się w jego imieniu. Jak napisałem wyzej, nie mogłem zareagowac, gdy ktos p******* głupoty. I to była moja prywatna opinia. Przeczytaj jeszcze raz, a się przekonasz, ze nie utożsamiam się z punktem widzenia TomkaW, tylko wypowiadam się w MOIM imieniu. Poza tym, skoro Tomek potrafi mowic za siebie, to dlaczego juveluck mu tego prawa odmawia?

Proszę zauważyć, ze ani razu nie uzyłem zwrotu: „ośmieszyłeś się” czy „zbłaźniłeś się”, które wy pewnie na moim miejscu z chęcia byście uzyli. Dlaczego? Bo te zwroty atakuja człowieka. A ja atakuję poglady.

GRAZIE " 17 " MILAN
1901, 1906, 1907, 1951, 1955, 1957, 1959, 1962, 1968, 1979, 1988, 1992, 1993, 1994, 1996, 1999, 2004
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2004, 01:03

Radeo pisze:No to wy kończcie, ja musze powiedziec swoje. Bo zaraz pojawi się tu taki jeden forumowicz ;) i powie, ze zabrakło mi argumentów.

Oskar8 pisze: Widzisz podałem. A że tomek wiedział więcej nie przecze!
A ty dalej swoje… Podałes, zgadza się. Ale kiedy? Po wypowiedzi TomkaW. A kiedy potwierdzałes prawidłowo udzieloną odpowiedz, to nawet nie zwróciłeś uwagi, ze błednie jest podane: UEFA. Taki mądry to i ja jestem.

Dlatego to był mój bład do którego sie zresztą przyznałem - ale widze ty jeszcze tego nie zrozumiałes.
Radeo pisze:
Oskar8 pisze: Radeo pozatym wydaje mi sie TomekW potrafi mówić za siebie
Potrafi, potrafi… ja tez zreszta. Nie wypowiadałem się w jego imieniu. Jak napisałem wyzej, nie mogłem zareagowac, gdy ktos głupoty. I to była moja prywatna opinia. Przeczytaj jeszcze raz, a się przekonasz, ze nie utożsamiam się z punktem widzenia TomkaW, tylko wypowiadam się w MOIM imieniu. Poza tym, skoro Tomek potrafi mowic za siebie, to dlaczego juveluck mu tego prawa odmawia?
a czy juveluck odmawia mu prawa do mówienia ?(teraz go bronie)
Radeo pisze: Proszę zauważyć, ze ani razu nie uzyłem zwrotu: „ośmieszyłeś się” czy „zbłaźniłeś się”, które wy pewnie na moim miejscu z chęcia byście uzyli. Dlaczego? Bo te zwroty atakuja człowieka. A ja atakuję poglady.
Radeo pisze: I ruszyło mnie to, nie dlatego ze mnie ktos prosił, ale dlatego, ze to wszystko jest na tle antypatii miedzy kibicami. I broniłem dobrego imienia kibiców Milanu. Poza tym to jest forum. Nie miałem prawa wyrazic swojej opinii? A propos bronienia. Czy was juveluck prosił żebyście go bronili?
"wszystko jest na tle antypatii miedzy kibicami"

ale sam używasz ja nieużyłem ale wy byscie użyli skad wiesz co byśmy zrobili, sam mówisz przyznajesz że jestes tu krótko, pozatym nie ma my - kazdy jest inny inaczej mysli. Napewno w pewnych kwestjach sie zgadzamy.

jeszcze jedno czy ja bronie juvelucka nie to raczej on bronił MNIE i Alexa
:roll:

Obrazek
Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2004, 01:43

Dionizos pisze:
Alexa Del Piero pisze:Żeby nie było nieporozumień podaje link do stronki z której zaczerpnęłam informacje http://www.juve.pilka.pl/c.php .

Moje pytanie brzmi: w jakim mieście jest stadion Stadio Nereo Rocco, jaka drużyna z niego korzysta i jakie ważne wydarzenie miało miejsce na tym stadionie (prosze podać dokładną date, wynik, jakie drużyny brały udział i kto był autorem tego wydarzenia).
Troche duzo tych pytan. Nie jest to zgodne z regulaminem quizu. Wiec odpowiem tylko na pierwsze, reszte moze jesczze wykozystasz...
odp. W Triescie...
Głównie chodzi mi o to co to było za wydarzenie i kto był jego autorem dlatego nadal czekam na prawidłową odpowiedź

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
Radeo

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 30 maja 2004, 01:53

Oskar8 pisze: Dlatego to był mój bład do którego sie zresztą przyznałem - ale widze ty jeszcze tego nie zrozumiałes.
Przepraszam. Zwracam honor.
Jednak jedno mi nie daje spokoju. Skoro podałeś, to dlaczego tak późno? Piszesz, że wczesniej nie byłes pewien, a upewnił cię juveluck. Wiec czemu otwarcie nie napisałes w poscie z 29.05.2004, z godziny 08:35:43 ze teraz już wiesz, a wczesniej nic nie napisałes bo nie byłes pewien? Tylko tłumaczyłes się „błędem tłumaczenia”?
Oskar8 pisze: a czy juveluck odmawia mu prawa do mówienia ?(teraz go bronie)
Tak odmawia mu. Zabierając mu jego własne słowa i przypisując je przeglądarce internetowej.
Oskar8 pisze: ale sam używasz ja nieużyłem ale wy byscie użyli skad wiesz co byśmy zrobili, sam mówisz przyznajesz że jestes tu krótko, pozatym nie ma my - kazdy jest inny inaczej mysli. Napewno w pewnych kwestjach sie zgadzamy.
Przepraszam za liczbe mnoga. Niejasno się wyraziłem. Chodziło mi o ludzi pokroju Majkela, dla których wszystko jet „ośmieszaniem się”.
Oskar pisze: jeszcze jedno czy ja bronie juvelucka nie to raczej on bronił MNIE i Aleja
To nie było do ciebie. To było pod cytatem Majkela i do niego było skierowane a także do ADAMJUVENTUSPL.

GRAZIE " 17 " MILAN
1901, 1906, 1907, 1951, 1955, 1957, 1959, 1962, 1968, 1979, 1988, 1992, 1993, 1994, 1996, 1999, 2004
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2004, 11:09

Radeo pisze:
Oskar8 pisze: a czy juveluck odmawia mu prawa do mówienia ?(teraz go bronie)
Tak odmawia mu. Zabierając mu jego własne słowa i przypisując je przeglądarce internetowej.
Skomentuje to krotkim mlodziezowym wyrazeniem "ale suchar"
Nie bede sie w dawal w dyskusje .Poniewaz poproszono mnie, zebym skonczyl juz ta wymiane zdan z TomkiemW. A jako ze ty bawisz sie w jego adwokata wiec dyskutowali bysmy o nim, nie dosc, ze bez niego to jak juz wspomnialem obiecalem ze zaprzestane tego. Zwrocilem sie z taka prosba do wszytskich, ale widac ze nie kazdy potrafi to uszanowac. Jak bys nie napisal poprzednich postow napewno nikt by ci nic nie zarzucil, to ze kontynuowales wymiane zdan swiadczy tylko o tobie. Tak na marginesie a ktoryms z pierwszych postow, nazwales mnie swoim kolega. Nie jestesmy kolegami i nimi raczej nigdy nie bedziemy.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2004, 12:54

Wasza wymiana zdan trwa juz dwie strony i do niczego nie doszliscie moze warto to zakonczyc 8) Ten temat mial dotyczyc quizu a nie wymiany zdan.Dajcie juz spokoj i zajmijcie sie tym co powinno sie robic w tym temacie :wink:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Radeo

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 30 maja 2004, 13:15

Tylko, że ja nie jestem jego adwokatem. I nie ma tu rozmowy o nim teraz, tylko o twoim głupawym poscie, o twoim cholernie głupawym poście, juveluck. I o tym mogę sobie pisać ile chcę. Wymiane zdań zakonczyłes z TomkiemW, ja musiałem jeszcze edukowac pare osób, wiec teraz sam sie wtraciłeś (a zapowiadałes, ze z twojej strony to koniec).

PS. Ty chyba nie rozumiesz znaczenia słowa koledzy, w zwrocie którego uzyłem. Zajrzyj do słownika i dowiesz sie, ze to jest pewien rodzaj zwrotu grzecznosciowego. Poza tym uzylem go w sensie całej waszej społecznosci na JP.

Z MOJEJ STRONY TO KONIEC I Z CZYSTYM SERCEM MOGE JUZ TUTAJ NIE ZAGLADAC

Kolega- ktoś kto wspólnie z kim pracuje, uczy się razem, spędza czas, znajomy z pracy, szkoły itp.
Słownik współczesnego języka polskiego
Warszawa 1998
Nie jestesmy kolegami!!
juveluck

GRAZIE " 17 " MILAN
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2004, 19:47

Czy chodzi o mecz Włochów z Mołdawią, wygrany przez Nazurrich 3-0. W tym meczu reprezentacja Włoch strzeliła 1000 gola, za sprawą Christiana Vieriego :P

P.S. Zakończcie już tą kłótnię! Zaśmiecacie Quiz a gdyby nie fakt że niektórzy są moderatorami to posypały by się kartki... Dajcie przykład forumowiczom i opamiętajcie się! Jak chcecie podebatować nad głupią pomyłką to proponuje czat, gg, albo być mądrzejszym i poprostu zostawić to w spokoju. Wina nleży częściowo po obu stronach i nie ma co się sprzeczać :P Sprawa się wyjaśniła, a wy nadal rozdrabniacie się na kolejne problemy...
Alexa Del Piero pisze:Odpowiedź prawidłowa, czekamy na Twoje pytanie.

Obrazek
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2004, 20:54

Koniec dyskusji.

Obrazek
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2004, 21:42

Gdy w Milanie grał Ruud Gullit aż sześciu specjalistów dbało o jego wąsy. Ile godzin dziennie trwał zabieg pielęgnacji tych charakterystycznych wąsików ? ;)

Obrazek
ODPOWIEDZ