Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 16:00

Ten cały Ihattaren to wielki talent, który już w wieku 17 lat grał w pierwszym składzie PSV, a nawet ładował bramki i asysty nawet w Europie. Problem w tym, że Raiola namieszał mu chyba w głowie. Razem z agentem mieli wymuszać na włodarzach klubu transfer/lepsze warunki i przez to PSV zawiesiło go, a potem odesłało do drużyny rezerw. Takich piłkarzy nam trzeba! Rabiot z matką, Ihattaren z Raiolą i jeszcze brakuje Icardiego z Wandą :facepalm:

Dobrze, że ryzykujemy ponoć tylko 6 mln, bo może coś z niego wyrośnie i za 2-3 lata Raiola wytransferuje za znacznie więcej.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 16:26

MishaAveJuve pisze: 30 sierpnia 2021, 13:26 Costa i wtopa ? Coś się pomylio chyba gość jak grał zwsze robił mega przewagę, a to że miał kontujze to no chyba nie wina Marotty.

Z Marottą był inny problem on nie potrafił sprzedawać
Do kompetencji dyrektora nalezy znac historie kontuzji i podatnosc na nie danego zawodnika, ktorego chce kupic.
Z Marotta problem byl taki, ze on potrafil ulepic mistrzowski zespol, ale na krajowe podworko. Na Europe juz nie i po prostu gosciu wyżej wała nie podskoczy. Inter musi zaciagac pasa, wiec Marotta bedzie sie tam jeszcze jakis czas dobrze spisywal.

AdiJuve pisze: 30 sierpnia 2021, 13:35Ot zasadnicza różnica Marotta kupował graczy niesprzedawalnych, Paratici kupił nam graczy na których można spokojnie zarobić.
Ramsey, Arthur, o Rabiota tez raczej nikt sie zabijal nie bedzie...
Nie wiem natomiast czyim pomyslem byla wymiana Cancelo na Danillo i powrot Bonuca, ale ich autorowi chluby nie przynosza.
Powrot Moraty-sraty, to na szczescie tylko wypo i oby za rok o tej porze juz go z nami nie bylo. A de Ligt faktycznie ma ostatni sezon, zeby ogarnac cycki.

Urbi27 pisze: 30 sierpnia 2021, 15:12Moim marzeniem byłby Ruben Neves
🖤
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2021, 16:32 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 16:31

Urbi27 pisze:

Moim marzeniem byłby Ruben Neves, właśnie kogoś takiego nam brakuje, a koleś ma już duże doświadczenie przy 24 latach, ale to oczywiście chyba nierealne pomimo jakiś mikro ploteczek w tej kwestii.
I to powinien być nasz cel do pomocy na przyszły rok ( bo w żaden większy transfer w tym oknie nie wierzę). Zaczęłaby jakoś ta pomoc wyglądać.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Hans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 16:41

fazzi pisze: 30 sierpnia 2021, 16:31
Urbi27 pisze:

Moim marzeniem byłby Ruben Neves, właśnie kogoś takiego nam brakuje, a koleś ma już duże doświadczenie przy 24 latach, ale to oczywiście chyba nierealne pomimo jakiś mikro ploteczek w tej kwestii.
I to powinien być nasz cel do pomocy na przyszły rok ( bo w żaden większy transfer w tym oknie nie wierzę). Zaczęłaby jakoś ta pomoc wyglądać.
Była plotek że nasz wspaniały Ramsey zablokował z nim wymianę :?:
Agent Rubena to Mendes, więc agent CR7
Swoją drogą ciekawe w ilu % plotka była prawdziwa 🙄

Ps. Czytam JP od wielu lat, ale w końcu się zarejestrowałem 🙂
Pozdrawiam

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 16:44

BlackJacky pisze: 30 sierpnia 2021, 16:26
AdiJuve pisze: 30 sierpnia 2021, 13:35Ot zasadnicza różnica Marotta kupował graczy niesprzedawalnych, Paratici kupił nam graczy na których można spokojnie zarobić.
Nie wiem natomiast czyim pomyslem byla wymiana Cancelo na Danillo i powrot Bonuca, ale ich autorowi chluby nie przynosza.
Powrot Moraty-sraty, to na szczescie tylko wypo i oby za rok o tej porze juz go z nami nie bylo. A de Ligt faktycznie ma ostatni sezon, zeby ogarnac cycki.
Ramsey, Rabiot, Arthur nijak się mają do porównania z poprzednich wpisów, dwóch przyszło za "darmo" (wiadomo, ze coś tam agentom i za podpis było odpalone) trzeci w wymianie w której dostaliśmy duże siano za Pjanicia. Także ich koszt jest znacznie mniejszy, pewnie maksymalnie uwzględniając pensje, prowizję i różnice w wycenie Arthur-Pjanić to do 150mln, istnieje jeszcze szansa, ze coś uda się zarobić na Rabiocie czy Arthurze w przyszłości. Cancelo na Danilo to akurat nie wyszliśmy źle, Danilo jest na tę chwilę jednym z niewielu do których pretensji mieć nie można.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 17:20

AdiJuve pisze: 30 sierpnia 2021, 16:44
BlackJacky pisze: 30 sierpnia 2021, 16:26
Ramsey, Rabiot, Arthur nijak się mają do porównania z poprzednich wpisów, dwóch przyszło za "darmo" (wiadomo, ze coś tam agentom i za podpis było odpalone) trzeci w wymianie w której dostaliśmy duże siano za Pjanicia. Także ich koszt jest znacznie mniejszy, pewnie maksymalnie uwzględniając pensje, prowizję i różnice w wycenie Arthur-Pjanić to do 150mln, istnieje jeszcze szansa, ze coś uda się zarobić na Rabiocie czy Arthurze w przyszłości. Cancelo na Danilo to akurat nie wyszliśmy źle, Danilo jest na tę chwilę jednym z niewielu do których pretensji mieć nie można.
Nie dostaliśmy kasy za Pjanicia. To my doplacilismy różnice Barcelonie, bo to Arthur został wyżej wyceniony.
Jeśli chodzi o piłkarzy przychodzących za darmo to rozumiem dużą kasę za podpis, ale tak wysokie kontrakty to przesada.

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 18:36

Nie no dostaliśmy. Wiadomo, że była to operacja mająca na celu podreperowanie FFP i nic więcej, ale kasa przechodzi w obie strony.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 19:33

Jestem jak najbardziej za. Precz z wysoką pensją Francuza.

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 19:36

Sorek21 pisze: 30 sierpnia 2021, 19:33

Jestem jak najbardziej za. Precz z wysoką pensją Francuza.
Z Francuzem jest jeszcze jedna sprawa, ma 2 lata kontraktu czyli za rok będzie chciał podwyżkę lub będą kombinacje co z nim zrobić bo może będzie wolał wysiedzieć do końca kontrakt bez motywacji.

19

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 19:40

Pytanie czy to wiarygodne źródło? Jestem za, bo Paredes to regista dzięki czemu Locatelli będzie grał na pozycji mezzali jak w reprezentacji. Co do Rabiota to nie wierzę w to, że pokaże swoje, podobno wielkie możliwości.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 19:45

Jestem za, jeszcze jedna podobna wymiana i będę ukontentowany np, Ramsey za ... kogoś :) np Thomasa Partey`a, może z dopłatą Rúben Neves, mam nadzieję że jakiś nawiniak się znajdzie :), Nie wiem jak teraz gra ale kiedyś marzył mi się Mahmoud Dahoud z Borussi zanim tam poszedł ale chyna jakoś fenomelanie mu się nie wiedzie, ew chyba w Bayernie zrobiło się miejsce bo przyszedł Sabitzer, taki Tolisso nawet na wypożyczenie jak znalazł, oni od nas Coste wypożyczyli....
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2021, 20:02 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 19:58

To chyba jakieś tragiczne źródło?

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 20:00

19 pisze: 30 sierpnia 2021, 19:40 Pytanie czy to wiarygodne źródło? Jestem za, bo Paredes to regista dzięki czemu Locatelli będzie grał na pozycji mezzali jak w reprezentacji. Co do Rabiota to nie wierzę w to, że pokaże swoje, podobno wielkie możliwości.
2 lata to w piłce cała wieczność. Mało miał czasu?

19

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 20:05

Sorek21 pisze: 30 sierpnia 2021, 20:00
19 pisze: 30 sierpnia 2021, 19:40 Pytanie czy to wiarygodne źródło? Jestem za, bo Paredes to regista dzięki czemu Locatelli będzie grał na pozycji mezzali jak w reprezentacji. Co do Rabiota to nie wierzę w to, że pokaże swoje, podobno wielkie możliwości.
2 lata to w piłce cała wieczność. Mało miał czasu?
Uważam że wystarczająco. Chyba koleś jest mocno przeszacowany.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2021, 20:33

Wymiana Rabiot - Paredes to taka sama wymiana jak Pjanic - Arthur. Jeden wart drugiego, ale zawsze zostaje złudna nadzieja, że a nuż zaskoczy w innym klubie.

#AllegriOut
Zablokowany