Quiz 1 (Juventus)

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2004, 17:14

BiancoNerri_ pisze:Sezon 60/61.Milei gra z Anderlechtem.
To chyba nie była odpowiedz na moje pytanie :P
albo ktos nie umi czytac :P
PYTANIE :

Juventus - w pewnym sezonie nie został dopuszczony do Europejskich Pucharów :
Pytanie było podchwytliwe

puchar to Finał Superpucharu Europy

Kiedy - sezon 1985-86
Z kim mieli grac - Everton (zwycięzca Cupwinners cup)

Juventus wygrał Champions League

Dlaczego - Juventus został nie dopuszczony do meczu ponieważ grał z Evertonem, a ta druzyna jak wszystkie angielskie drużyny zostały zawieszone w Europejskich pucharach po tragedii w Heysel.
FINAŁ nigdy nie został rozegrany.

NOWE PYTANIE :

Stadio Comunale

Kiedy został rozegrany inauguracyjny mecz w Europejskich Pucharach na tym stadionie ? --- data
Z kim + wynik ---

Ilu było widzów - uzmnam bez tego :P - ale mam nadzieje że ktoś znajdzie wystarczy liczba zaokrąglona:) --- tyś

Powodzenia mam, nadzieje ze łatwe.

Obrazek
Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2004, 23:19

Oskar8 pisze:Stadio Comunale

Kiedy został rozegrany inauguracyjny mecz w Europejskich Pucharach na tym stadionie ? --- data
Z kim + wynik ---

Ilu było widzów - uzmnam bez tego :P - ale mam nadzieje że ktoś znajdzie wystarczy liczba zaokrąglona:) --- tyś

Powodzenia mam, nadzieje ze łatwe.
Inauguracja Stadio Comunale odbyła się 29 czerwca 1933 roku, meczem Pucharu UEFA Juventus-Ujpest, który zakończył się zwycięstwem Juve 6-2 (4 gole Raimundo Orsiego). Na stadionie zasiadło 22000 widzów

To nie było takie trudne jak widac :P

Gratuluje twoja kolej

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
TomekW

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 00:44

Alexa Del Piero pisze:Inauguracja Stadio Comunale odbyła się 29 czerwca 1933 roku, meczem Pucharu UEFA Juventus-Ujpest, który zakończył się zwycięstwem Juve 6-2 (4 gole Raimundo Orsiego). Na stadionie zasiadło 22000 widzów

Gratuluje twoja kolej
He? Tylko, ze pierwsze mecze Pucharu UEFA zostaly rozegrane 14. wrzesnia 1971 roku. Coz, mala kompromitacja w wykonaniu odpowiadajacego i pytajacego, czyz nie? :lol:

Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 09:35

TomekW pisze:
Alexa Del Piero pisze:Inauguracja Stadio Comunale odbyła się 29 czerwca 1933 roku, meczem Pucharu UEFA Juventus-Ujpest, który zakończył się zwycięstwem Juve 6-2 (4 gole Raimundo Orsiego). Na stadionie zasiadło 22000 widzów

Gratuluje twoja kolej
He? Tylko, ze pierwsze mecze Pucharu UEFA zostaly rozegrane 14. wrzesnia 1971 roku. Coz, mala kompromitacja w wykonaniu odpowiadajacego i pytajacego, czyz nie? :lol:
Może nie kompromitacja tylko błąd tłumaczenia. Bo nie był to Pucharu UEFA - w 1933 roku Juventus zagrał z Upjest i wygrał 6:2
Chodziło mi o ten mecz i na tym stadionie. z takim wynikiem i nie zwróciłem uwagi na nazwe pucharu - o którą zresztą nie pytałem.

Dla wyjasnienia którego TomekW nie raczył podać.
To były nie oficjalne rozrywki ale odbywały się pod egidą Uefa.
coppa europa centrale - puchar europy centralnej. - bo taka była nazwa

moge założyć sie że Alexa Del Piero delpiero z potkał się z innymi nazwami Uefa cup lub European cup. - i pewnie dlatego powstał ten błąd.

P.S Więc nie wiem czy to była to kompromitacja czy błąd,
Ale WIELKI TomekW zamiast powiedzieć że jest błąd i gdzie, odrazu atakuje.
Nie wiem o kim to swiadczy!!!
Ja robie błędy jak każdy człowiek i umie się do tego przyznać, już kiedyś napewno to mówiłem.

Obrazek
TomekW

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 11:11

Oskar8 pisze:Może nie kompromitacja tylko błąd tłumaczenia. Bo nie był to Pucharu UEFA - w 1933 roku Juventus zagrał z Upjest i wygrał 6:2
Chodziło mi o ten mecz i na tym stadionie. z takim wynikiem i nie zwróciłem uwagi na nazwe pucharu - o którą zresztą nie pytałem.
No moze przesadzilem ;) Faktycznie nie pytales o rozgrywki. Z drugiej jednak strony data 1933 gryzie sie strasznie z nazwa "Puchar UEFA" :) Przynajmniej dla mnie ;)
Oskar8 pisze:Dla wyjasnienia którego TomekW nie raczył podać.
To były nie oficjalne rozrywki ale odbywały się pod egidą Uefa.
coppa europa centrale - puchar europy centralnej. - bo taka była nazwa
Nie raczyl, ale juz nadrabia zaleglosci ;)
Rozgrywki te byly jak najbardziej oficjalne. Zostaly zalozone w 1927 roku, a co za tym idzie nie mogly byc rozgrywane pod egida UEFA, ktora powstala w czerwcu 1954... Udzial w pucharze braly zespoly z Wegier, Czechoslowacji, Austrii i Jugoslawii. Pozniej Jugoslowian zastapili Wlosi. Dolaczyli rowniez Rumuni, Szwajcarzy i powrocili Jugoslowianie. Puchar Europy Centralnej, znany rowniez jako Mitropa Cup, szybko zyskal prestiz porownywalny z dzisiejsza Liga Mistrzow. Pod koniec lat 30-tych organizatorzy probowali przeksztalcic Mitrope w lige - byla to jedna z pierwszych (i nieudanych) prob stworzenia europejskiej superligi. Puchar wznowiono w latach 50-tych - najpierw nieoficjalnie, pod innymi nazwami (Zentropa, Donau itd), potem znow oficjalnie. Jednak rozgrywki nigdy nie odzyskaly juz dawnego prestizu. Glownie dlatego, ze nie mialy szans z pucharami organizowanymi przez UEFA. W latach osiemdziesiatych miejsce w pucharze przyznawano mistrzom drugich lig i rozgrywki zupelnie stracily na prestizu. Rozgrywki zawieszono ostatecznie w roku 1992.
Mam nadzieje, ze takie wyjasnienia wystarcza ;)
Oskar8 pisze: Ale WIELKI TomekW zamiast powiedzieć że jest błąd i gdzie, odrazu atakuje.
Alez mylisz sie. TomekW powiedzial, ze jest blad i gdzie. A co do ataku... Biorac pod uwage edukacyjny charakter tego quizu, jako pasjonat pilki nie moglem nie zareagowac widzac tak ewidentny blad ;) Bo kompromitacja to jednak za mocne okreslenie ;)

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 16:37

TomekW pisze: Rozgrywki te byly jak najbardziej oficjalne. Zostaly zalozone w 1927 roku, a co za tym idzie nie mogly byc rozgrywane pod egida UEFA, ktora powstala w czerwcu 1954... Udzial w pucharze braly zespoly z Wegier, Czechoslowacji, Austrii i Jugoslawii. Pozniej Jugoslowian zastapili Wlosi. Dolaczyli rowniez Rumuni, Szwajcarzy i powrocili Jugoslowianie. Puchar Europy Centralnej, znany rowniez jako Mitropa Cup, szybko zyskal prestiz porownywalny z dzisiejsza Liga Mistrzow. Pod koniec lat 30-tych organizatorzy probowali przeksztalcic Mitrope w lige - byla to jedna z pierwszych (i nieudanych) prob stworzenia europejskiej superligi. Puchar wznowiono w latach 50-tych - najpierw nieoficjalnie, pod innymi nazwami (Zentropa, Donau itd), potem znow oficjalnie. Jednak rozgrywki nigdy nie odzyskaly juz dawnego prestizu. Glownie dlatego, ze nie mialy szans z pucharami organizowanymi przez UEFA. W latach osiemdziesiatych miejsce w pucharze przyznawano mistrzom drugich lig i rozgrywki zupelnie stracily na prestizu. Rozgrywki zawieszono ostatecznie w roku 1992.
Ciekawe skad to przepisales :?: Moze tak cos od siebie, jakas wlasna iniciatywa, a nie ciagle wspieranie sie stronami internetowymi. To nie sztuka, do tego znjac wloski.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Radeo

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 18:13

Oskar8 pisze:moge założyć sie że Alexa Del Piero delpiero z potkał się z innymi nazwami Uefa cup lub European cup. - i pewnie dlatego powstał ten błąd.
Oskar8 pisze:Ja robie błędy jak każdy człowiek i umie się do tego przyznać, już kiedyś napewno to mówiłem.
No właśnie chyba nie bardzo umiesz, bo wydaje mi się, że sam nie wiedziałeś jaki to był puchar, o czym świadczy przytakniecie bez słowa odpowiedzi Alexy Del Piero. A dopiero kiedy TomekW powiedział...
juveluck pisze:Ciekawe skad to przepisales Moze tak cos od siebie, jakas wlasna iniciatywa, a nie ciagle wspieranie sie stronami internetowymi. To nie sztuka, do tego znjac wloski.
Skoro nie wiesz skąd on to ma, to na jakiej podstawie twierdzisz, że przepisał? Jeśli masz dowody, że przepisał to podaj proszę adres tej strony. A nie przychodzi ci do tej twojej głowy, że ktoś ma wiedzę? Wy wiecie na co stać TomkaW, ale z zawisci nie możecie tego pzryjąc do wiadomości.
To nie sztuka oskarżać. Może tak coś mądrego od siebie koledzy juventini? :lol:

GRAZIE " 17 " MILAN
1901, 1906, 1907, 1951, 1955, 1957, 1959, 1962, 1968, 1979, 1988, 1992, 1993, 1994, 1996, 1999, 2004
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 18:18

Radeo pisze:Skoro nie wiesz skąd on to ma, to na jakiej podstawie twierdzisz, że przepisał? Jeśli masz dowody, że przepisał to podaj proszę adres tej strony. A nie przychodzi ci do tej twojej głowy, że ktoś ma wiedzę? Wy wiecie na co stać TomkaW, ale z zawisci nie możecie tego pzryjąc do wiadomości
Jakiej zawiści???
przecież jeżeli byłaby w nas zawiści, to jakim cudem TomekW ma znak "Q"???
Gadasz na nas a sam nie wiesz co piszesz.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Radeo

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 19:03

Wiem co piszę, a post juvelucka nie potwierdza tego co powiedziałeś. I o to mi chodziło.

GRAZIE " 17 " MILAN
1901, 1906, 1907, 1951, 1955, 1957, 1959, 1962, 1968, 1979, 1988, 1992, 1993, 1994, 1996, 1999, 2004
TomekW

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 19:05

juveluck pisze:Ciekawe skad to przepisales :?: Moze tak cos od siebie, jakas wlasna iniciatywa, a nie ciagle wspieranie sie stronami internetowymi. To nie sztuka, do tego znjac wloski.
Hmm, czyzby zly humor? Nie bardzo rozumiem skad takie zarzuty. Z gory zakladasz, ze jesli Ty nie wiesz to inni tez nie maja prawa wiedziec? Bledne zalozenie. A bledne zalozenie przewaznie prowadzi do blednych wnioskow.
Zarzut wspierania sie stronami internetowymi jest co najmniej smieszny, zeby nie powiedziec zalosny. Zaloze sie, ze wiekszosc osob (jesli nie wszystkie) bioracych udzial w quizie skorzystala z internetu w celu znalezienia odpowiedzi. Czemu akurat na mnie padaja oskarzenia? Czyzby ktos czul sie zagrozony? :lol: Owszem, korzystam z zasobow sieci przy okazji quizu. Ale co w tym zlego? Nie musze przeciez znac wszystkich dat, wynikow itd. To do niczego nie jest mi potrzebne. Wystarczy, ze znam ogolny zyrys wydarzen i wiem, gdzie szukac szczegolow. A wierz mi, od dobrych kilku lat chlone jak gabka wszystkie publikacje dotyczace wloskiej pilki, ktore mi wpadna w rece, wiec z tym ogolnym zarysem nie mam problemow. Zeby wypowiedziec sie na temat Pucharu Mitropa nie musialem posilkowac sie zadna strona. Jednak zawsze dbam o to, aby podawac rzetelne informacje, wiec przezornie siegnalem do gromadzonych przez lata materialow, by sprawdzic, czy nie popelnilem bledu w szczegolach. Nikt nie wie wszystkiego - nie jestem wyjatkiem. Ale rownie dobrze moglbys zarzucic profesorowi matematyki to, ze korzysta z tablic matematycznych zamiast znac wartosci funkcji trygonometrycznych dla wszystkich katow. Oczywiscie z zachowaniem odpowiednich proporcji :)
Zarzut z jezykiem jest chyba jeszcze smieszniejszy :lol: Dlaczego nie mialbym wykorzystac nabytych umiejetnosci? Po to czlowiek sie uczy, zeby bylo mu latwiej. A ze dzieki temu mam przewage? Trudno, takie zycie.
Jedyne rozsadne wyjasnienie takich zarzutow jest chyba takie, ze komus nie pasuje to, iz nie moze wykazac sie w quizie. Ale nie martw sie. Teraz bedziesz mial okazje. Bedziesz wiec mial pelne pole do popisu i nie bedziesz musial sie juz zastanawiac czy i skad przepisalem odpowiedz. TomekW do quizu juz sie nie bedzie mieszal. Nazwijcie to bojkotem czy czym chcecie. Nie mam zwyczaju wciskac sie tam gdzie mnie nie chca.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 19:34

TomekW pisze:
juveluck pisze:Ciekawe skad to przepisales :?: Moze tak cos od siebie, jakas wlasna iniciatywa, a nie ciagle wspieranie sie stronami internetowymi. To nie sztuka, do tego znjac wloski.
Hmm, czyzby zly humor? Nie bardzo rozumiem skad takie zarzuty. Z gory zakladasz, ze jesli Ty nie wiesz to inni tez nie maja prawa wiedziec? Bledne zalozenie. A bledne zalozenie przewaznie prowadzi do blednych wnioskow.
Zarzut wspierania sie stronami internetowymi jest co najmniej smieszny, zeby nie powiedziec zalosny. Zaloze sie, ze wiekszosc osob (jesli nie wszystkie) bioracych udzial w quizie skorzystala z internetu w celu znalezienia odpowiedzi. Czemu akurat na mnie padaja oskarzenia? Czyzby ktos czul sie zagrozony? :lol: Owszem, korzystam z zasobow sieci przy okazji quizu. Ale co w tym zlego? Nie musze przeciez znac wszystkich dat, wynikow itd. To do niczego nie jest mi potrzebne. Wystarczy, ze znam ogolny zyrys wydarzen i wiem, gdzie szukac szczegolow. A wierz mi, od dobrych kilku lat chlone jak gabka wszystkie publikacje dotyczace wloskiej pilki, ktore mi wpadna w rece, wiec z tym ogolnym zarysem nie mam problemow. Zeby wypowiedziec sie na temat Pucharu Mitropa nie musialem posilkowac sie zadna strona. Jednak zawsze dbam o to, aby podawac rzetelne informacje, wiec przezornie siegnalem do gromadzonych przez lata materialow, by sprawdzic, czy nie popelnilem bledu w szczegolach. Nikt nie wie wszystkiego - nie jestem wyjatkiem. Ale rownie dobrze moglbys zarzucic profesorowi matematyki to, ze korzysta z tablic matematycznych zamiast znac wartosci funkcji trygonometrycznych dla wszystkich katow. Oczywiscie z zachowaniem odpowiednich proporcji :)
Zarzut z jezykiem jest chyba jeszcze smieszniejszy :lol: Dlaczego nie mialbym wykorzystac nabytych umiejetnosci? Po to czlowiek sie uczy, zeby bylo mu latwiej. A ze dzieki temu mam przewage? Trudno, takie zycie.
Jedyne rozsadne wyjasnienie takich zarzutow jest chyba takie, ze komus nie pasuje to, iz nie moze wykazac sie w quizie. Ale nie martw sie. Teraz bedziesz mial okazje. Bedziesz wiec mial pelne pole do popisu i nie bedziesz musial sie juz zastanawiac czy i skad przepisalem odpowiedz. TomekW do quizu juz sie nie bedzie mieszal. Nazwijcie to bojkotem czy czym chcecie. Nie mam zwyczaju wciskac sie tam gdzie mnie nie chca.

Skoro masz taki dobry zarys, to niby dlaczego nie wpadles na to ze to wlasnie moze chodzic o Puchar Europy Centralnej a najechalas na zadajacego pytanie i odpowiadajacego ze wypisuja bzdury. Owszem nie mieli racji calkowitej, a tylko czesciowa. Ich blad wynikal z tego ze w internecie pojawiaja sie mylace nazwy UEFA cup czy European cup zamiast tej poprawnej Puchar Europu Centalnej. Ty jednak zamiast spokojnie wyjasnic odrazu najechales na nich obu, zamiast uzyc swojej wiedzy i poprawic nazwe pucharu. Stad ten zarzut. Nie uwazam tez, ze skoro ja czegos nie wiem to inni nie moga. Akurat sam powiedzilem Oskarowi nazwe tych rozgrywek, bo sie do mnie zglosil o pomoc. Oczywiscie wiecej informacji nie podalem bo sam nie wiedzilaem a nie widzilem potrzebu szukania jakis szczegulow w sieci, przypuszczalnie znalazl bym je wszystkie o ile tylko poszukal bym chwile, jednak po co. Quiz to miejsce w ktorym mozemy wykazac sie swoimi umiejetnosciami, wiedza, dlatego ja udzielajac odpowiedzi na pytania w tym quizie nie pomagalem sobie stronami internetowymi. Nie liczac kilku zdan jakie napisalem o malarzu Pinturicchio. Odpowiadanie na pytanie nie polega raczej na tym kto szybsciej znajdzie cos na stronie internetowej, a tak we wiekszosci to wygladalo. Moge sie bez problemow przyznac ze z glowy nie znalem odpowiedzi na wszytskie pytania, i nie czuje sie przez to gorszy, napewno nie czul bym sie tez lepszy jak by podal jakas odp po znalezioeniu jej w necie. Na pozniejsze pytania nie odpowiadalem tylko dlatego ze poczatkowo mialem problemy z komputerem, a pozniej z(powodow ktorych nie musze ujawniac, ale niektorzy znaja) nie wchodzilem wogole na forum. Dopiero dwa dni temu napisalem pierwszego posta od dluzszego czasu.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 19:40

Żeby nie było nieporozumień podaje link do stronki z której zaczerpnęłam informacje http://www.juve.pilka.pl/c.php .

Moje pytanie brzmi: w jakim mieście jest stadion Stadio Nereo Rocco, jaka drużyna z niego korzysta i jakie ważne wydarzenie miało miejsce na tym stadionie (prosze podać dokładną date, wynik, jakie drużyny brały udział i kto był autorem tego wydarzenia).

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
BiancoNerri_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 20:23

W tym pytaniu zawiera sie chyba 6 pytań

Majkel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 20:30

ADAMJUVENTUSPL pisze:
Radeo pisze:Skoro nie wiesz skąd on to ma, to na jakiej podstawie twierdzisz, że przepisał? Jeśli masz dowody, że przepisał to podaj proszę adres tej strony. A nie przychodzi ci do tej twojej głowy, że ktoś ma wiedzę? Wy wiecie na co stać TomkaW, ale z zawisci nie możecie tego pzryjąc do wiadomości
Jakiej zawiści???
przecież jeżeli byłaby w nas zawiści, to jakim cudem TomekW ma znak "Q"???
Gadasz na nas a sam nie wiesz co piszesz.
Gdyby w nas byla zawisc to co inteligentniejszych lub przynajmniej przestrzegajacych regulaminu milanistow bysmy banowali :? :? Mysle ze tą wypowiedzią się Radeo troche osmieszyl, a poza tym mysle, ze nie jestes "starym wyjadaczem" tego forum i nie mogles sie jeszcze przekonac co do naszych zachowan :? Jesli ktos wyraza swoją opinie, nie obraza przy tym 2 osoby to chyba tego nie zabronisz :? A tak wogole to TomekW cie prosil zebys go tak bronil????dziwne....
/.................................................................................................
Uznalem ze jeszcze musze cos dodac :D
TomekW pisze: TomekW do quizu juz sie nie bedzie mieszal. Nazwijcie to bojkotem czy czym chcecie. Nie mam zwyczaju wciskac sie tam gdzie mnie nie chca.
Mam nadzieje ze odniosłem pare błędnych wrazen:
po 1:czy oczekujesz ze ktos cie teraz przeprosi i bedzie nalegal abys bral udzial w Quizie????Bo chyba sie mylisz...
Po 2:czy sugerujesz ze Juveluck nie posiada lub ma małą wiedzę piłkarską??No cóż, oby tak dalej(Alleluja i do przodu :D ).Ja odnosze inne wrazenie.
Po 3:Co do pytania do ktorego sie przyczepiles:musisz czasem zauwazyc, ze ktos inny tez moze miec racje,oraz ze ty mozesz sie pomylic :?
No to tyle :D
...........................................................I jeszcze raz
Oczywiscie jestem tylko nic nie znaczącym pionkiem, laikiem więc na pewno nie mam racji( mozesz pomyslec ze atakuje biednego milaniste), a moja wiedza jest minimalna. Ale musialem sie ustosunkowac do tej sprawy
TomekW pisze:Hmm, czyzby zly humor? Nie bardzo rozumiem skad takie zarzuty. Z gory zakladasz, ze jesli Ty nie wiesz to inni tez nie maja prawa wiedziec? Bledne zalozenie. A bledne zalozenie przewaznie prowadzi do blednych wnioskow.
Zarzut wspierania sie stronami internetowymi jest co najmniej smieszny, zeby nie powiedziec zalosny. Zaloze sie, ze wiekszosc osob (jesli nie wszystkie) bioracych udzial w quizie skorzystala z internetu w celu znalezienia odpowiedzi. Czemu akurat na mnie padaja oskarzenia? Czyzby ktos czul sie zagrozony? :lol:
TomekW pisze:Jedyne rozsadne wyjasnienie takich zarzutow jest chyba takie, ze komus nie pasuje to, iz nie moze wykazac sie w quizie. Ale nie martw sie. Teraz bedziesz mial okazje. Bedziesz wiec mial pelne pole do popisu i nie bedziesz musial sie juz zastanawiac czy i skad przepisalem odpowiedz. TomekW do quizu juz sie nie bedzie mieszal. Nazwijcie to bojkotem czy czym chcecie. Nie mam zwyczaju wciskac sie tam gdzie mnie nie chca.
[/quote]Wydaje mi sie ze w pierwszym fragmencie masz prestensje do jego wiedzy, a wlasciwie jej braku :? A w drugim te "odejscie" jest troche sztuczne :? Ale skoro napisales ze nie to oczywiscie wierze bo nie moge sie rownac z "Milanistą z Q". Bardzo szczerze przepraszam jesli cie zranilem(choc ta urazona duma nie jest zawsze skuteczna, bo jak tak bedziesz wszedzie robil to niedlugo cie niegdzie nie bedzie, bez urazy)
Ostatnio zmieniony 29 maja 2004, 20:53 przez Majkel, łącznie zmieniany 2 razy.

TomekW

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2004, 20:38

juveluck pisze:Skoro masz taki dobry zarys, to niby dlaczego nie wpadles na to ze to wlasnie moze chodzic o Puchar Europy Centralnej a najechalas na zadajacego pytanie i odpowiadajacego ze wypisuja bzdury.
Doskonale wiedzialem, ze chodzi o tenze puchar. Ale uznalem, ze jesli ktos zadaje pytanie w quizie, to powinien wiedziec cos na temat zwiazany ze swoja zagadka. A niezaleznie czy bedzie to po polsku, wlosku czy angielsku, trzeba byc wyjatkowo zdolnym zeby pomylic "UEFA" z "Europą Centralną". Oczywiscie nie mowie teraz o Oskarze i Alexie, bo okazalo sie, ze blad popelnil ktos, z kogo strony skorzystali.
juveluck pisze:Odpowiadanie na pytanie nie polega raczej na tym kto szybsciej znajdzie cos na stronie internetowej, a tak we wiekszosci to wygladalo.
Zadawanie pytan tez raczej nie polega na szukaniu ich w necie. A nie wmowisz mi, ze pytania o daty czy ilosc goli byly zadawane z glowy. Wiec dopoki zadajacy pytania beda posilkowac sie netem, dopoty nie ma co liczyc na to, ze odpowiadajacy nie poszukaja odpowiedzi. Wiec najpierw wymagaj pytan z glowy, a potem dopiero oburzaj sie o to, ze odpowiedz mogla nie byc z glowy.
BTW: Nowe pytanie Alexy znow dotyczy daty (a wlasciwie trzecia jego czesc :O bo pierwsze dwie sa proste). Pewnie przegladarki juz poszly w ruch ;) Ciekawe gdzie ona znalazla? :lol:
Majkel pisze:Mam nadzieje ze odniosłem pare błędnych wrazen:
po 1:czy oczekujesz ze ktos cie teraz przeprosi i bedzie nalegal abys bral udzial w Quizie????Bo chyba sie mylisz...
Nie oczekuje zadnych przeprosin.
Majkel pisze:Po 2:czy sugerujesz ze Juveluck nie posiada lub ma małą wiedzę piłkarską??No cóż, oby tak dalej(Alleluja i do przodu :D ).Ja odnosze inne wrazenie.
Nie wiem skad takie wnioski wyciagnales. W zadnym wypadku nie staralem sie zasugerowac, ze juveluck ma jakies braki w wiedzy.
Majkel pisze:Po 3:Co do pytania do ktorego sie przyczepiles:musisz czasem zauwazyc, ze ktos inny tez moze miec racje,oraz ze ty mozesz sie pomylic :?
Tak sie akurat sklada, ze mialem racje. Jesli nie bylbym pewny to bym nie zabral glosu w tej sprawie.

ODPOWIEDZ