Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA
- jakku1
- Juventino
Chcielismy tylko hajs. Byly rozne propozycje United, co do wymiany.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- jakku1
- Juventino
Poki co, to wszystkich chemy brac na wypozyczenia.
Locatelli, Icardi, Kean, etc.
Locatelli, Icardi, Kean, etc.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
To jakieś s-f. Miało być najbardziej zgnuśniale okienko transferowe od dłuuuuuuugiego czasu, a tu jednago dnia czytam, że Emabppe może pomarzyć o Realu, na drugi dzień, iż porozumienie jest bliskie. Messi odchodzi z Barcelony, gdzie miał kończyć karierę, Haaland zostaje, no i CR7 miał zostać bo nikt mu nie da 'takiej kasy' a tu wyskakuje City, dosłownie 3h temu, na przerwie w pracy czytam o 'kwestii godzin' i jest w City, po powrocie i prysznicu odpalam przeglądarkę i strona startowa informuje mnie, że CR7 w ... ManU
Okienko przenudne, ale takiej końcówki za mojego ponad 30-sto letniego życia chyba nie było

Okienko przenudne, ale takiej końcówki za mojego ponad 30-sto letniego życia chyba nie było

- Verse
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Najlepsze, że naszym działaczom zajęło dwa miesiące ściągnięcie Manuela, który należał do Sassuolo, z którymi mamy świetne kontakty. A sam zawodnik chciał tylko i wyłącznie do Juve. Ciekawe jak sobie poradzą w całkowicie innych warunkach, kiedy w ciągu kilku dni muszą ściągnąć co najmniej jednego zawodnika
- Lypsky
- Juventino
Naiwnie liczyłem, ze być może przy odejściu CR uda się dogadać powrót Pogby, ale od początku było to myślenie życzeniowe.
Sadze, ze Francuza wyląduje w PSG lub Realu, być może nasi próbowali wczoraj wybadać Raiole, ale usłyszeli stanowcze „nie” stad chęć uzyskania gotówki od MU. Swoją droga to sam Paul raczej nie chciałby ponownie trafić do klubu w fazie odbudowy(tak jak miało to miejsce przy jego ostatnim transferze do MU) i tracić kolejne lata kariery.
Nie wiem jaki pomysł maja nasi działacze, ale nie spodziewałbym się cudów. Szykują nam się chude lata dla serie a. Pandemia tylko pogłębiła różnice pomiędzy najmocniejszymi ligami, a gwiazdy światowej piłki raczej nie będą szukały szczęścia na włoskich boiskach. Być moze rozsądna opcja będzie oparcie kadry na młodych zdolnych Wlochach. Najważniejsze abyśmy jak najszybciej pozbyli się szrotu w stylu Ramseya i mu podobnych oraz to, abyśmy nigdy już nie pchali się w takie interesy. Sama osoba CR była magnesem dla zawodników, którymi się interesowalismy (patrz De Ligt) teraz aby przyciągnąć topowych graczy, będziemy musieli osiągać coś w Europie, a na to w chwili obecnej szanse niewielkie.
Sadze, ze Francuza wyląduje w PSG lub Realu, być może nasi próbowali wczoraj wybadać Raiole, ale usłyszeli stanowcze „nie” stad chęć uzyskania gotówki od MU. Swoją droga to sam Paul raczej nie chciałby ponownie trafić do klubu w fazie odbudowy(tak jak miało to miejsce przy jego ostatnim transferze do MU) i tracić kolejne lata kariery.
Nie wiem jaki pomysł maja nasi działacze, ale nie spodziewałbym się cudów. Szykują nam się chude lata dla serie a. Pandemia tylko pogłębiła różnice pomiędzy najmocniejszymi ligami, a gwiazdy światowej piłki raczej nie będą szukały szczęścia na włoskich boiskach. Być moze rozsądna opcja będzie oparcie kadry na młodych zdolnych Wlochach. Najważniejsze abyśmy jak najszybciej pozbyli się szrotu w stylu Ramseya i mu podobnych oraz to, abyśmy nigdy już nie pchali się w takie interesy. Sama osoba CR była magnesem dla zawodników, którymi się interesowalismy (patrz De Ligt) teraz aby przyciągnąć topowych graczy, będziemy musieli osiągać coś w Europie, a na to w chwili obecnej szanse niewielkie.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Tyyya na pewno znaczenie tutaj nie miala ogromną suma odstępnego dla Ajaxu, sporą prowizja dla Mino i druga na tamten czas pensja w drużynie dla De Ligta 8 mln + 4 mln bonusu, w sumie w tej chwili to De Ligt jest naszym najlepiej zarabiającym graczem. To pisanie o tym, że to Ronaldo i takie tam to po prostu idealny temat na artykuły dla pismaków. Gdyby Juventus nie przebił oferty Barcy dla De Ligta to byśmy go w Juve nie mieli i żaden Ronaldo by tutaj nic nie pomógł.
Co do finansów to relatywnie po tym sezonie staniemy nieco na nogi, najgorsze pod względem finansowym dla Juventus wydaje się za nami. Klub zaczyna działać racjonalnie i liczyć każde euro a to wtedy chociażby Marotta robił najl pisze transfery. Jak już była kasa to się rozeszła dosłownie w oka mgnieniu a jakości z tego poza Dr Ligtem nie mamy.
Swoją drogą trio Ronaldo,Higuain De Ligt to koszt ok 300 mln za same karty zawodnicze do tego pensje zakładając 4 letni kontrakt Ronaldo ok 230 mln, Higuain 5 lat to ok 75 mln De Ligt +/- podobnie z racji ulgi podatkowej. W sumie 630 mln a odzyskano 18 baniek + roczna pensje Igły i pewnie coś za ostatni rok czyli może ok 40 mln i ok 90 za Ronaldo. Ostatecznie wychodzi że na tych 3 graczy klub wydał 500 mln.
Mi tam bardzo się podoba jak postępowali z Locattelim bo to był pewny grajek i Sassuolo musiało ostatecznie przyjąć ofertę Juve. Byleby teraz nikomu nie odpaliło i nie zaczęli wydawać kasy na gości pokroju Icardiego.