Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 191 razy
Sfochowany gwiazdorek z 36 na karku ucieka bo się obraził na Allegriego, że nie opiera projektu na nim
Był, fajnie, że był ale jeszcze lepiej, że odchodzi i musi być na tyle zdesperowany, że odchodzi do City za niższą stawkę
. Stracił szacunek kibiców Juve, teraz straci szacunek wśród kibiców United.
Szkoda tylko, że tak długo blokował nam dzban mercato. Swoje jednak zrobił, dzięki mu za bramki ale nie za to, że drużyna musiała na niego grać. Myślę, że odejście Ronaldo pomoże nam jak interowi pomoże odejście Lukaku bo oni też od niego byli zależni.
No dobra, Kean i Scamacca na radarze.

Był, fajnie, że był ale jeszcze lepiej, że odchodzi i musi być na tyle zdesperowany, że odchodzi do City za niższą stawkę

Szkoda tylko, że tak długo blokował nam dzban mercato. Swoje jednak zrobił, dzięki mu za bramki ale nie za to, że drużyna musiała na niego grać. Myślę, że odejście Ronaldo pomoże nam jak interowi pomoże odejście Lukaku bo oni też od niego byli zależni.
No dobra, Kean i Scamacca na radarze.

- czaszka
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ronaldo chcial juz odejść pod koniec ubiegłego sezonu, nawet w ostatniej kolejce nie chciał zagrać, która była kluczowa w kontekście awansu do Lm. Podstarzały gwiazdorek się przeliczył, bo okazało się, że nikt go juz nie chce, a w Paryżu wolą Messiego, więc sobie grzecznie trenował podczas gdy Mendes robił co mogl, zeby go z tad wyciągnąć i rzutem na taśmę przyfarcili bo transfer Kane'a spalił na panewce. Obstawiam, że gdyby nie to, musielibyśmy się męczyć z obrażonym Ronaldo przez cały sezon. Ja go tez rozumiem, bo młody juz nie jest, we Włoszech wygrał wszystko, a z obecna kadra Juventusu zdawal sobie sprawę, że nie ma najmniejszych szans na wygranie Lm. Tylko pytanie co teraz? Ktos musi go zastąpić, a ja nie widzę żadnej ciekawej opcji, bo Kean to może najwyżej być zmiennikiem Moraty.
- Mati
- Juventino
Chyba jestem w wyraźnej mniejszości, ale jestem przekonany że po odejściu Ronaldo drużyna będzie słabsza. Ronaldo wciąż jest w TOP zawodników globu - ze względu na liczbę bramek którą strzela oraz ze względu że zazwyczaj nie zawodzi w kluczowych momentach (vide pamiętny rewanż z Atletico). Portugalczyk jest bardzo krytykowany za poprzedni sezon, ale w fazie pucharowej LM w ostatnich latach strzelał dla nas praktycznie tylko on. Jestem przekonany że skilla i doświadczenia Cristiano będzie bardzo, bardzo brakowało (piszę w czasie przyszłym a nie trybie przypuszczającym, bo wiele wskazuje na to że deal już ustalony).
Trzeba się jednak zastanowić co dalej.
Transferem niekwestionowanym powinien być moim zdaniem Kean. Wydaje się że byłby gotów do powrotu, Everton chyba nie mialby oporów przed puszczeniem go do nas.
Oprócz niego spodziewam się, że stać byłoby nas na jeden duży transfer. Marzy mi się powrót Pogby, ale w tym przypadku mogłoby braknąć na transfer + kontrakt, bo Anglicy oczekują wielkich kwot za transfer. Jeśli nie Pogba, to spróbowałbym wyrwać Milinkovicia-Savicia z Lazio. Locatelli + Sergej poukładaliby grę w środku, a atak w postaci Chiesa-Dybala-Cuadrado wygląda naprawdę nieźle.
Na trzecim miejscu dopiero próbowałbym zastąpić Ronaldo napastnikiem, ale w tej roli z realnych i sensownych opcji widzę tylko Aubameyaga. Gość ma wielkie umiejętności, w Bundeslidze walczyć z Lewym niemal jak równy z równym. Uważam, że móglby się u nas odbudować. Za Icardiego czy innego Jovicia dziękuję bardzo, wolałbym grać Moratą/Keanem a pieniądze odłożyć na przyszłe okienko i sensowniejsze okazje.
I jest jeszcze na koniec jedna alternatywa, tj. skorzystanie z okazji rynkowych na innych pozycjach. O ile na obronie moim zdaniem jest tłok i nie ma sensu wykonywać tu już żadnych ruchów, to do wyjęcia są Kessie, Berardi, Insigne - wszyscy za stosunkowo niewielkie pieniądze. O ile Lorenzo pewnie nie spojrzałby na ofertę od Juve, to trio Berardi, Kean, Kessie to byłoby coś
. I wtedy drużyna mogłaby wyglądać tak:
---- Chiesa --------- Dybala -------- Berardi ------
------------------------------------------------------------------
----- Kessie -------- Locatelii ----- Bentancur --
Sandro --- Bonucci --- De Ligt --- Cuadrado
-------------------------- Szczęsny -----------------------
Zespół dysponowałby takimi rezerwowymi jak Chiellini, Danilo, Rabiot, Morata, Kean czy Kulusevski. Jakby brakło funduszy to można odpalić McKenniego bez żalu. Ostatecznie więc sprzedaż Ronaldo moim zdaniem osłabi drużynę, ale bardziej ją zbilansuje i sprawi że mercato zacznie być naprawdę ciekawe
Trzeba się jednak zastanowić co dalej.
Transferem niekwestionowanym powinien być moim zdaniem Kean. Wydaje się że byłby gotów do powrotu, Everton chyba nie mialby oporów przed puszczeniem go do nas.
Oprócz niego spodziewam się, że stać byłoby nas na jeden duży transfer. Marzy mi się powrót Pogby, ale w tym przypadku mogłoby braknąć na transfer + kontrakt, bo Anglicy oczekują wielkich kwot za transfer. Jeśli nie Pogba, to spróbowałbym wyrwać Milinkovicia-Savicia z Lazio. Locatelli + Sergej poukładaliby grę w środku, a atak w postaci Chiesa-Dybala-Cuadrado wygląda naprawdę nieźle.
Na trzecim miejscu dopiero próbowałbym zastąpić Ronaldo napastnikiem, ale w tej roli z realnych i sensownych opcji widzę tylko Aubameyaga. Gość ma wielkie umiejętności, w Bundeslidze walczyć z Lewym niemal jak równy z równym. Uważam, że móglby się u nas odbudować. Za Icardiego czy innego Jovicia dziękuję bardzo, wolałbym grać Moratą/Keanem a pieniądze odłożyć na przyszłe okienko i sensowniejsze okazje.
I jest jeszcze na koniec jedna alternatywa, tj. skorzystanie z okazji rynkowych na innych pozycjach. O ile na obronie moim zdaniem jest tłok i nie ma sensu wykonywać tu już żadnych ruchów, to do wyjęcia są Kessie, Berardi, Insigne - wszyscy za stosunkowo niewielkie pieniądze. O ile Lorenzo pewnie nie spojrzałby na ofertę od Juve, to trio Berardi, Kean, Kessie to byłoby coś

---- Chiesa --------- Dybala -------- Berardi ------
----- Kessie -------- Locatelii ----- Bentancur --
Sandro --- Bonucci --- De Ligt --- Cuadrado
-------------------------- Szczęsny -----------------------
Zespół dysponowałby takimi rezerwowymi jak Chiellini, Danilo, Rabiot, Morata, Kean czy Kulusevski. Jakby brakło funduszy to można odpalić McKenniego bez żalu. Ostatecznie więc sprzedaż Ronaldo moim zdaniem osłabi drużynę, ale bardziej ją zbilansuje i sprawi że mercato zacznie być naprawdę ciekawe

- Hypeman
- Juventino
Aubameyang nadaje się tylko do drużyn które grają bezpośrednio i może wykorzystać swoją dynamikę, w lidze włoskiej gdzie ekipy murują się przed Juventusem nie miałby w ogóle miejsca na to a technicznie on jest zwyczajnie cienki co pokazuje wybitnie w ostatnim czasie w Arsenalu.Mati pisze: ↑26 sierpnia 2021, 23:56 Na trzecim miejscu dopiero próbowałbym zastąpić Ronaldo napastnikiem, ale w tej roli z realnych i sensownych opcji widzę tylko Aubameyaga. Gość ma wielkie umiejętności, w Bundeslidze walczyć z Lewym niemal jak równy z równym. Uważam, że móglby się u nas odbudować. Za Icardiego czy innego Jovicia dziękuję bardzo, wolałbym grać Moratą/Keanem a pieniądze odłożyć na przyszłe okienko i sensowniejsze okazje.
I jest jeszcze na koniec jedna alternatywa, tj. skorzystanie z okazji rynkowych na innych pozycjach. O ile na obronie moim zdaniem jest tłok i nie ma sensu wykonywać tu już żadnych ruchów, to do wyjęcia są Kessie, Berardi, Insigne - wszyscy za stosunkowo niewielkie pieniądze. O ile Lorenzo pewnie nie spojrzałby na ofertę od Juve, to trio Berardi, Kean, Kessie to byłoby coś.
Berardi - gość który niejednokrotnie napluł na Juventus i jasno deklarował się kibicem Interu. Insigne - wychowanek Napoli, który miałby naprawdę trudne życie w Włoszech gdyby w ogóle pomyślał o takim kierunku jak Juventus. Kessie - czytałeś jego ostatnie deklaracje? Koleś jest aktualnie nie do wyjęcia z Milanu bo ma tam mocną pozycję i projekt który w ostatnim czasie zaczął się w końcu rozwijać.
jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
- MRN
- Juventino
LM i tak nie wygramy, jeżeli powalczymy o scudetto to i bez Ronaldo a Ronaldo ma 36 lat więc super, że coś jednak zarobimy na nim i w obliczu tego, że 36 letni dziadek za rok kończy kontrakt to suma jaka się przewija jest dla nas fantastyczna. Mam nieodparte wrażenie, że transfer Ronaldo nabrał rozpędu po losowaniu LM
Dwóch szejków postawi naprzeciw siebie zachodzące gwiazdy jakich świat już nie zobaczy. Trochę to smutne ale z mojego punktu widzenia, dla nas pozytywne bo on nas hamował ale liczyłem na to, że pożegnanie nastąpi w bardziej przyjemnych okolicznościach. Ja uważam, że będziemy silniejsi bez niego, podobnie jak inter bez Lukaku, dzięki któremu rywale zrobili świetne mercato.

Dwóch szejków postawi naprzeciw siebie zachodzące gwiazdy jakich świat już nie zobaczy. Trochę to smutne ale z mojego punktu widzenia, dla nas pozytywne bo on nas hamował ale liczyłem na to, że pożegnanie nastąpi w bardziej przyjemnych okolicznościach. Ja uważam, że będziemy silniejsi bez niego, podobnie jak inter bez Lukaku, dzięki któremu rywale zrobili świetne mercato.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Idealną sytuacją dla nas byłby transfer Mbappe i włączenie się PSG do walki z City o podpis Ronaldo. Wtedy może udałoby się ogarnąć jakąś ciekawą wymianę zamiast tych 30 mln EURO, które i tak przepuścimy na Scamacce (czytaj wyrzucimy w błoto).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Na początku z pewnością, ale odejście Ronaldo to dobry początek do zbudowania drużyny (tym bardziej, że mamy kilku fajnych młodych gości). Problemem może być Allegri, który nie potrafi budować, ani drużyny, ani zawodników. Jednak mam nadzieję, że przez ostatnie 2 lata odpoczynku przemyślał sobie pewne kwestie.Mati pisze: ↑26 sierpnia 2021, 23:56 Chyba jestem w wyraźnej mniejszości, ale jestem przekonany że po odejściu Ronaldo drużyna będzie słabsza. Ronaldo wciąż jest w TOP zawodników globu - ze względu na liczbę bramek którą strzela oraz ze względu że zazwyczaj nie zawodzi w kluczowych momentach (vide pamiętny rewanż z Atletico). Portugalczyk jest bardzo krytykowany za poprzedni sezon, ale w fazie pucharowej LM w ostatnich latach strzelał dla nas praktycznie tylko on. Jestem przekonany że skilla i doświadczenia Cristiano będzie bardzo, bardzo brakowało (piszę w czasie przyszłym a nie trybie przypuszczającym, bo wiele wskazuje na to że deal już ustalony)
Pobyt Ronaldo w Juve można podsumować następująco - pasmo porażek z niewielkimi plusami. Brak drużyny, granie pod CR7, słaba postawa w LM, brak kasy, brak wzmocnień innych pozycji, buntujący się piłkarze, zabieranie rzutów wolnych lepszym wykonawcom. Pozytywy - marketing i król strzelców po kilkunastu latach. Chyba nie warto było wydawać 220 mln w ciągu 2 lat.
No i zacytuję swój komentarz z początkowych plotek o Ronim:
Cieszę się, że wreszcie odchodzi.Sila Spokoju pisze: ↑09 lipca 2018, 06:28 Czuję, że jeśli ten transfer dojdzie to skutku, to będzie to strzał w kolano.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Sila Spokoju
Allegri nic nie przemyślał i niestety nie zmienił swojej minimalistycznej filozofii futbolu czego doskonałym przykładem był ostatni mecz z Udine. Dalej będziemy próbować wygrywać jak najmniejszym nakładem sił, a 1:0 czy ewentualnie 2:1 to doskonały rezultat i nie ma potrzeby by podwyższyć wynik i ostatecznie dobić rywala. W miejsce Ronaldo przyjdzie jakiś Scamacca (co będzie równoznaczne z przepuszczaniem około 30 baniek), bo Max zawsze ma dziwnych pupilków i priorytety typu De Sciglio.
Allegri nic nie przemyślał i niestety nie zmienił swojej minimalistycznej filozofii futbolu czego doskonałym przykładem był ostatni mecz z Udine. Dalej będziemy próbować wygrywać jak najmniejszym nakładem sił, a 1:0 czy ewentualnie 2:1 to doskonały rezultat i nie ma potrzeby by podwyższyć wynik i ostatecznie dobić rywala. W miejsce Ronaldo przyjdzie jakiś Scamacca (co będzie równoznaczne z przepuszczaniem około 30 baniek), bo Max zawsze ma dziwnych pupilków i priorytety typu De Sciglio.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
I te transfery - Kessie,Kean xD
Odpad z Evertonu którego nikt nie chce plus gosc z Milanu który tez chętnych nie ma.
Juventus bidone di oro.
Odpad z Evertonu którego nikt nie chce plus gosc z Milanu który tez chętnych nie ma.
Juventus bidone di oro.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jarmel
- Redaktor
Adrian27th pisze: ↑27 sierpnia 2021, 07:08 I te transfery - Kessie,Kean xD

Myślę podobnie. Rozumiem, że Juventusu na Ronaldo już nie stać, ale cieszyć się z tego że gość wydymał nas niedługo przed zamknięciem okienka?
I kto będzie strzelał te bramki, Morata?

Kean ok, ale to nie jest jeszcze zawodnik, który będzie liderem w ataku. W ogóle to, że najpierw go oddalismy, a teraz bierzemy spowrotem na zastępstwo Ronaldo to już w ogóle Juventus w pełnej krasie

#AllegriOut
- MRN
- Juventino
Kean to odpad - zgodzę się, drugi Morata i będziemy mieć dwa bidony w ataku. Kessie ? Bardzo dobry zawodnik, którym interesowaliśmy się jeszcze jak grał w Atalancie ale sądzę, że pozostanie w Milanie i Milan nie wypuści już trzeciego kluczowego zawodnika w jedno mercato.
@dimebag11...coś się czepił tego meczu z Udinese, przecież to pierwszy mecz, który zawalił nam Szczęsny więc gdzie tam minimalizm ? Jeszcze za wcześnie na takie tezy ale wyniki rywali przekrzywiły Wam rzeczywistość.
@dimebag11...coś się czepił tego meczu z Udinese, przecież to pierwszy mecz, który zawalił nam Szczęsny więc gdzie tam minimalizm ? Jeszcze za wcześnie na takie tezy ale wyniki rywali przekrzywiły Wam rzeczywistość.