Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Sorki Volto, chodziło mi o Turcję i tutaj najwyraźniej się pomyliłem. Natomiast mam prawo do opinii na temat danego zawodnika bo zdecydowanie wyżej np. cenię Rabiota, który tutaj zbyt dobrej opinii nie ma. Mam nadzieję, że Locatelli na boisku zamknie mi koparę 
Osobiście chciałbym aby podstawowa parę naszych pomocników tworzyli właśnie oni - Loca i Rabiot bo Bentancur nie powinien z ławki wstawać, chyba, że Max wskrzesi tego zawodnika.
McKenniego bardzo lubię ale jeżeli Juve otrzymało za niego dobre oferty to powinni rozważyć jego sprzedaż jeżeli to pomogłoby w kontekście naszego mercato bo Ramseya się nie pozbędziemy. Tutaj naturalnie nie zakładam takiej opcji aby naszego burgera miał zastąpić Pjanić bo to byłby strzał w kolano.
Ale skoro krytyka w moją stronę jest taka pospolita to przypomnę tylko, że podobnie pisałem zarówno o Tolliso oraz o Eriksenie, czy Ty jak i większość JP chciałoby ich w tej chwili ?
JP płakało, że odpuściliśmy Tolliso, płakało, że odpuściliśmy także Schicka oraz nie powalczyliśmy o Eriksena, który był do wyjęcia za śmieszne pieniądze. Teraz czytam mędrca ( nie chodzi o Ciebie ), który uważa Locatelliego za topa, że to niedorzeczne, że nie podjęliśmy próby zakontraktowania Dumfriesa. Nie krytykuję tego ale gdzie tutaj logika ? Wy macie swoje zdanie, ja mam swoje. Upadku forum można właśnie szukać i w tej przyczynie - na forum nie można wyrazić swojego zdania bo ja mam klaskać kiedy inni klaszczą oraz gwizdać kiedy inni gwiżdżą, nie sądzisz ? Na to właśnie zwraca uwagę większość z tych, którzy już nie udzielają się na forum, ja z kilkoma z nich mam kontakt na co dzień i też dziwią się, że jeszcze tutaj się udzielam i nawet aspiruję do funkcji moderatora. Odpowiadam im, że JP jest już chyba jednym z elementów mojego życia mimo różnych wad, który widzę i tak mniej niż pozytywnych aspektów.
A skoro o Loca mowa to w Italii pojawiły się głosy anty Juve, o calciopolli i tak dalej z tego powodu, że Sassuolo poszło nam na rękę. Lubię Włochy ale nigdy nie zrozumiem tego kraju.

Osobiście chciałbym aby podstawowa parę naszych pomocników tworzyli właśnie oni - Loca i Rabiot bo Bentancur nie powinien z ławki wstawać, chyba, że Max wskrzesi tego zawodnika.
McKenniego bardzo lubię ale jeżeli Juve otrzymało za niego dobre oferty to powinni rozważyć jego sprzedaż jeżeli to pomogłoby w kontekście naszego mercato bo Ramseya się nie pozbędziemy. Tutaj naturalnie nie zakładam takiej opcji aby naszego burgera miał zastąpić Pjanić bo to byłby strzał w kolano.
Ale skoro krytyka w moją stronę jest taka pospolita to przypomnę tylko, że podobnie pisałem zarówno o Tolliso oraz o Eriksenie, czy Ty jak i większość JP chciałoby ich w tej chwili ?
JP płakało, że odpuściliśmy Tolliso, płakało, że odpuściliśmy także Schicka oraz nie powalczyliśmy o Eriksena, który był do wyjęcia za śmieszne pieniądze. Teraz czytam mędrca ( nie chodzi o Ciebie ), który uważa Locatelliego za topa, że to niedorzeczne, że nie podjęliśmy próby zakontraktowania Dumfriesa. Nie krytykuję tego ale gdzie tutaj logika ? Wy macie swoje zdanie, ja mam swoje. Upadku forum można właśnie szukać i w tej przyczynie - na forum nie można wyrazić swojego zdania bo ja mam klaskać kiedy inni klaszczą oraz gwizdać kiedy inni gwiżdżą, nie sądzisz ? Na to właśnie zwraca uwagę większość z tych, którzy już nie udzielają się na forum, ja z kilkoma z nich mam kontakt na co dzień i też dziwią się, że jeszcze tutaj się udzielam i nawet aspiruję do funkcji moderatora. Odpowiadam im, że JP jest już chyba jednym z elementów mojego życia mimo różnych wad, który widzę i tak mniej niż pozytywnych aspektów.
A skoro o Loca mowa to w Italii pojawiły się głosy anty Juve, o calciopolli i tak dalej z tego powodu, że Sassuolo poszło nam na rękę. Lubię Włochy ale nigdy nie zrozumiem tego kraju.

- JLo
- Juventino
Wskrzesi? Nie przesadzajmy, wystarczy że zwyczajnie go odbuduje i nada pomocy jakikolwiek kształt. Większość forumowiczów przypomina sobie jedynie jego dobry pierwszy sezon, kiedy Benta wchodził dopiero do drużyny. Nikt nie pamięta, że za Sarriego to był nasz najrówniej grający pomocnik. Jeżeli chodzi o rządy Pirlo to gra Benty była ich kwintesencją - brak jakiekolwiek pomysłu na grę 2 linii albo pomysły tragiczne jak choćby jego schodzenie do bramkarza celem wciągnięcia przeciwnika na naszą połowę.... kiedy potem nie miał kto tej piłki przenieść do przodu, bo przeciwnik nauczony naszymi poprzednimi meczami dobrze nas presował...
Benta z całą pewnością miał potencjał na TOPa, być może ten potencjał został gdzieś zmarnowany przez trenerów którzy nie potrafili nim zarządzać niemniej to dalej może być czołowy pomocnik SerieA. Gość może nie jest jakimś wirtuozem ale ma technikę użytkową na co najmniej dobrym poziomie, świetne warunki fizyczne i niesamowity doskok w pressingu.
- Sorek21
- Juventino
Nikt nie chce Mandżukicia to sprzedajmy Kena.
Myślałem że już nic głupszego nie wymyślą ale może sprzedadzą McKenniego (bo nikt nie chce Ramseya) aby wziąść o zgrozo Pjanicia.
Wiek - McKennie
Zarobki- McKennie
Statystyki- McKennie
Nie ma żadnych argumentów za taką transakcją. Murzynek wykręcił niezłe cyferki grając bez trenera. On może byc tylko lepszy. Poza tym ktoś musiałby oferować około 40mln za niego żeby jakis zysk zanotować.
Myślałem że już nic głupszego nie wymyślą ale może sprzedadzą McKenniego (bo nikt nie chce Ramseya) aby wziąść o zgrozo Pjanicia.
Wiek - McKennie
Zarobki- McKennie
Statystyki- McKennie
Nie ma żadnych argumentów za taką transakcją. Murzynek wykręcił niezłe cyferki grając bez trenera. On może byc tylko lepszy. Poza tym ktoś musiałby oferować około 40mln za niego żeby jakis zysk zanotować.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Jeśli tylko na Amerykaninie bedziemy w stanie wygenerować zysk i otworzy to drzwi komuś nowemu to nie powinniśmy się zastanawiać. Chłopak sympatyczny, daje z siebie maksa, cieszynka fajna ale kiedy zaczyna się poważna gra, tj. mało miejsca i czasu to piłka odbija się od niego niemiłosiernie. Chciałoby się poczekać rok i zobaczyć jak będzie wyglądał u Allegriego ale rozwój techniczny to nie u tego szkoleniowca.
calma calma
- tom_gru
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Dwie bardziej defensywne pary środkowych pomocników już mamy: Rabiot/Bentancur/ ew. Danilo (odpowiedzialni za destrukcję) oraz Locatelli/Ramsey/ ew. Arthur (pełniący funkcję regsitry i odpowiedzialni za nadawanie tempa i rozegranie). Grając systemami 4-3-3 lub 4-2-3-1 ewidentnie potrzebujemy środkowego pomocnika potrafiącego utrzymać i rozegrać piłkę na połowie przeciwnika. W przypadku 4-2-3-1 taką rolę może pełnić Dybala grający na "10". W 4-3-3 niestety brakuje nam takiego zawodnika (idealnie by pasował tutaj Pogba), więc rolę tę prawdopodobnie pełnić będą Arthur i Bernardeschi.Sorek21 pisze: ↑19 sierpnia 2021, 12:31 Nikt nie chce Mandżukicia to sprzedajmy Kena.
Wiek - McKennie
Zarobki- McKennie
Statystyki- McKennie
Problem McKenniego jest taki, że w destrukcji przegrywa rywalizację z Rabiotem i Bentancurem, tak samo na pozycji registry lepiej się sprawdzą Locatelli, Ramsey i Arthur. Na pozycji ofensywnego mezzali również nie prezentuje się najlepiej i to też nie przypadek, że w meczach sparingowych był jedynie zmiennikiem (mimo, że był w drużynie od samego początku przygotowań). W mojej ocenie jest pierwszym z pomocników do odpalenia, bo na każdej pozycji przegrywa rywalizację. Wartość księgowa to 25 milionów Euro, więc może uda się go sprzedać z jakimś niewielkim zyskiem, a roczny koszt utrzymania (wliczając amortyzację) jest porównywalny do kosztu utrzymania Rabiota czy Ramseya.
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- MRN
- Juventino
Tylko musicie wziąć pod uwagę, że niebezpieczeństwo jest tego rodzaju, że jak odejdzie Mc Kennie to zrobimy dobrze Barcelonie i zabierzemy od nich niechcianego Pjanicia, który z miejsca będzie miał zagwarantowany plac gry.

- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Pjanic to najgorsze co może spotkać tą drużynę w to okienko. Chłop jest już na równi pochyłej. Oby nie wydarzyło się nic głupiego i został w tej Barcelonie. On i Arthur to ten sam poziom słabizny, z tym że Arthura ktoś może jeszcze kiedyś kupi.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
MRN, nie dziw się reakcji kilku ludzi, bo ty w walce z jedną skrajnością, wszedłeś w drugą. Przeciętniak? Można mieć takie zdanie, ale fakty temu przeczą, bo Loca był czołowym pomocnikiem ligi w zeszłym sezonie. Oczywiście nic to nie musi znaczyć i ostatecznie może skończyć jak znany i uwielbiany Bombardiero, ale na dzień dzisiejszy to jest mocno logiczny i rozsądny transfer. Trochę się obawiam, że Maksiu zmarnuje jego potencjał i będzie go kisił na tej gównianej pozycji registy. Jak Sarri sporadycznie rzucał Pjanicia tuż za napastników, to było tam widać przebłyski...
Oby ten transfer był zapowiedzią nowej polityki, bo włoskie "Galacticos" nie jest i nie będzie możliwe w Serie A. Tylko zdroworozsądkowa polityka ma tu sens na dłuższą metę.
Najlepiej to jakby się to mercato już skończyło, bo nie zniosę powrotu Pjanicia...
Aha, jeszcze słowo na temat Pellegriniego. Nie przekonuje mnie narracja o jego szkolnych błędach. Owszem, robi je, ale kto ich w tym klubie nie robi? Licząc od czasów Allegriego to notorycznie się takie zdarzają Pjaniciowi, Bentancurowi, Sandro, Bonucciemu, a nawet De Ligtowi, o synku De Sciglio nawet nie wspomnę. Wolałbym żeby został i sprawdził się w boju, a jeżeli przez jego błędy drużyna notorycznie będzie przegrywać, to coś nie tak jest z całą drużyną i kolektywem jaki tworzy. Bonucci za Conte robił takich błędów multum, a jednak dało się wygrywać, nie wspomnę nawet o Dj Paolino ( do dziś mam obraz jak w którymś meczu przy 1:0, podał z okolic narożnika boiska prosto do środka i drużyna przeciwna strzeliła gola - na szczęście wtedy bodajże Pogba uratował wynik piękną główką ). Także wóz albo przewóz, z kolejnych wypożyczeń nic nie wyniknie. Nie to żebym się łudził, Maksiu zostawi pewnie swojego synka, on swoje błędy porobi tak czy siak, potem się będzie regularnie łamał i taki będzie z tego pożytek, bo rozwinąć to już się nie rozwinie.
Oby ten transfer był zapowiedzią nowej polityki, bo włoskie "Galacticos" nie jest i nie będzie możliwe w Serie A. Tylko zdroworozsądkowa polityka ma tu sens na dłuższą metę.
Najlepiej to jakby się to mercato już skończyło, bo nie zniosę powrotu Pjanicia...
Aha, jeszcze słowo na temat Pellegriniego. Nie przekonuje mnie narracja o jego szkolnych błędach. Owszem, robi je, ale kto ich w tym klubie nie robi? Licząc od czasów Allegriego to notorycznie się takie zdarzają Pjaniciowi, Bentancurowi, Sandro, Bonucciemu, a nawet De Ligtowi, o synku De Sciglio nawet nie wspomnę. Wolałbym żeby został i sprawdził się w boju, a jeżeli przez jego błędy drużyna notorycznie będzie przegrywać, to coś nie tak jest z całą drużyną i kolektywem jaki tworzy. Bonucci za Conte robił takich błędów multum, a jednak dało się wygrywać, nie wspomnę nawet o Dj Paolino ( do dziś mam obraz jak w którymś meczu przy 1:0, podał z okolic narożnika boiska prosto do środka i drużyna przeciwna strzeliła gola - na szczęście wtedy bodajże Pogba uratował wynik piękną główką ). Także wóz albo przewóz, z kolejnych wypożyczeń nic nie wyniknie. Nie to żebym się łudził, Maksiu zostawi pewnie swojego synka, on swoje błędy porobi tak czy siak, potem się będzie regularnie łamał i taki będzie z tego pożytek, bo rozwinąć to już się nie rozwinie.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Kurde, z tego wszystkiego zapomniałem że mamy Arthura.
Benek, McKennie,Loca,Rabiot,Ramsey,Arthur - chyba dawno nie było tak dużo w pomocy zawodników 'solidnych'.
Benek, McKennie,Loca,Rabiot,Ramsey,Arthur - chyba dawno nie było tak dużo w pomocy zawodników 'solidnych'.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- MRN
- Juventino
Marat, właśnie sęk w tym, że Loca musi w ogóle grać a przy tych pomysłach jak Bentancur, Bernardeski na środku ja nie wiem kiedy w ogóle on zagra. Nie popadam w skrajność bo o ile pamiętam to wielu forumowiczów tutaj narzekało na naszą gównoligę, która jest beznadziejna etc., nagle okazuje się, że ten czołowy pomocnik tej gównoligi (ja tak nie uważam aby była jasność) ma być zbawieniem naszej pomocy, którzy nie udźwignęli zaprawieni w bojach Bentancur, Rabiot, Arthur czy Ramsey. Nie obawiam się, że Locatelli przyhamuje bo jest młody i jednym z lepszych pomocników ligi przecież więc gra na wszystkich frontach w takim klubie powinna pomóc mu wejść na wyższy poziom i nie zwalałbym tutaj wszystkiego na Maxa bo nielubiany przeze mnie Bentancur, którego widoku nie trawię podobał mi się chyba najbardziej u Allegriego. Ale zgadzam się, że mercato powinno się zakończyć właśnie dlatego aby Pjanić tutaj nie zawitał. Jeżeli zawita do nas Pjanić to Locatelli nie będzie zbyt często grał bo podstawowymi pomocnikami będą Bentancur, Ramsey i Pjanić właśnie. Pamiętaj, że Max nie daje pograć nowym zawodnikom bo " nowego trzeba powoli wprowadzać do drużyny". Osobiście lubię Maxa ale nie ukrywam, że tego typu brednie mnie wk@rw!ia$ją. Naprawdę - mam nadzieję, że macie rację i Loca będzie naszym asem.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Czytając niektóre komentarze dochodzę do wniosku, że my nie potrzebujemy żadnych nowych zawodników, bo sam Danilo obsadza aż 4 pozycje (nominalna prawa obrona oraz lewa obrona, środek defensywy, defensywny pomocnik). Pytanie zasadnicze brzmi kiedy Brazylijczyk będzie odpoczywał? Ponadto chyba niektórzy zapominają, że w kategorii minut spędzonych na boisku dopiero w ubiegłym sezonie nawiązał do wyniku z lat 2014/15 i 2015/16, bo m.in. nie miał prawie żadnych urazów.
Odnośnie Pjanica, to rozumiałbym sens jego powrotu gdyby miał powiedzmy 28 lat, ale Miralemowi w kwietniu stuknęło już 31, więc nie ma powodu, by ściągać takiego gościa (zwłaszcza kosztem dużo młodszego McKenniego, chociaż wiem, że gra na innej pozycji).
Odnośnie Pjanica, to rozumiałbym sens jego powrotu gdyby miał powiedzmy 28 lat, ale Miralemowi w kwietniu stuknęło już 31, więc nie ma powodu, by ściągać takiego gościa (zwłaszcza kosztem dużo młodszego McKenniego, chociaż wiem, że gra na innej pozycji).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
McKenniego można poświęcić, ale za kogoś pokroju Pogby, Kessiego, Camavingi, Aouara, Gravenbercha czy choćby Renato Sancheza, a nie 31-letniego Pjanica.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Baczu
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Dokładnie. McChicken mi zbytnio nie zaimponował, ale chłopak przez ostatni rok grał bez trenera, chętnie zobacze co pokaże pod wodzą Maxa. W jego miejsce powinien przyjść tylko i wyłącznie gracz do podstawowego składu.
Chociaż, Pjanić u Mistera miałby pewny plac nawet ze złamaną nogą.

Rekapitulując, nie chce widzieć tej wykastrowanej łajzy w czarno-białej koszulce. No, chyba że Newcastle, chociaż w Anglii to by go sponiewierali jak szmatę.

- Michael_M
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Podobno Pogba otrzymał propozycje nie do odrzucenia od United. Chcą mu płacić jakieś 20 mln netto na sezon. Nasi chyba by się nie zgodzili na 10 mln netto więc jeśli to prawda to gość jest poza naszym zasięgiem.