Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Pozbyliśmy się Demirala. Czytam, że chcemy jeszcze oddać Ruganiego do Napoli i Dragusina na wypożyczenie. Zostaje 2,5 środkowych obrońców, bo Chielliniego trzeba niestety liczyć przez pół. Śmierdzi mi to chęcią sprowadzenia jakiegoś środkowego obrońcy jeszcze w to okienko. Milenković? Romagnoli? 

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Feeps
- Juventino
Ktoś kto pisze o Locatellim, że to słabe wzmocnienie i chłopak nie potrafi grać w piłkę/jest średniakiem chyba nie wie co mówi albo nie oglądał go jak gra w lidze czy nawet na Euro, które skończyło się niedawno.
Z naszą pomocą Loca w tej chwili to trochę jak zbawca biorąc pod uwagę wszystkie aspekty, które punktują tu inni, że Włoch i wiek i staty i nie boi się walnąć z dystansu. W dodatku Chiesa nabrał po Euro jeszcze większego wiatru, wyglądać to może całkiem nieźle, niech robią to ItalJuve, pasuje w końcu.
Z naszą pomocą Loca w tej chwili to trochę jak zbawca biorąc pod uwagę wszystkie aspekty, które punktują tu inni, że Włoch i wiek i staty i nie boi się walnąć z dystansu. W dodatku Chiesa nabrał po Euro jeszcze większego wiatru, wyglądać to może całkiem nieźle, niech robią to ItalJuve, pasuje w końcu.
Nie ma nic piękniejszego niż Juve
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
No dobra, pijesz do mnie więc co grał na Euro ? Zagrał tylko podczas absencji Verrattiego a później ławka bo przy obecności Jorginho/Verratti/Barella nie łapie się do składu. Ale niech będzie - jaram się strasznie tym transferem, poustawia po kątach wszystkich pomocników w tej lidze oraz w LM. Nie mogłem się już doczekać szczęśliwego finału tych negocjacji ale jest...wymarzony, wyśniony, upragniony
Idę się napić...

Idę się napić...

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy

@mrn
Masz rację ale wiesz, że Barella grał chyba tylko za seks z Lancii. Koleś był taki beznadziejny, że mógł grać w naszej reprezentacji.
- MRN
- Juventino
To prawda, Barella był poza meczem z Belgią beznadziejny i cały czas zastanawiam się dlaczego mimo to grał skoro w obwodzie był najlepszy w meczu z Turcją Locatelli.

- Feeps
- Juventino
Zagral podczas nieobecnosci Verattiego, strzelil 2 bramy i ciagnal gre Wlochow, pozniej nagle go posadzil na lawce co zadziwilo wszystkich kibicow, ale Veratti ma nazwisko i pewne boisko, niewazne czy gra gorzej. Loca wejscie w Euro mial swietne. Pomijajac dobry sezon 20/21 w Serie A.MRN pisze: ↑18 sierpnia 2021, 19:05 No dobra, pijesz do mnie więc co grał na Euro ? Zagrał tylko podczas absencji Verrattiego a później ławka bo przy obecności Jorginho/Verratti/Barella nie łapie się do składu. Ale niech będzie - jaram się strasznie tym transferem, poustawia po kątach wszystkich pomocników w tej lidze oraz w LM. Nie mogłem się już doczekać szczęśliwego finału tych negocjacji ale jest...wymarzony, wyśniony, upragniony![]()
Idę się napić...
Nie ma nic piękniejszego niż Juve
- MRN
- Juventino
Z tym, że Locatelli błyszczał tylko na tle najsłabszej drużyny tego turnieju.
Cieszy mnie na pewno fakt, że Manu odrzucił wszystkie oferty aby tylko trafić do Juve bo to świadczy o tym, że nie traktuje nas jako przystanek tylko cel o którym marzył. Niech pokaże na boisku, że potrafi udźwignąć ciężar tej koszulki.
Berardi poprosił o odejście z Sassuolo, chyba pozazdrościł koledze ale jeżeli chodzi o tego wała to dla niego pociąg z napisem Juventus już odjechał. Życzę mu aby ugrzęzł na dobre w Sassuolo bo to szczytowy dla niego klub, Chiesa na Euro szybko go wyjaśnił.
Cieszy mnie na pewno fakt, że Manu odrzucił wszystkie oferty aby tylko trafić do Juve bo to świadczy o tym, że nie traktuje nas jako przystanek tylko cel o którym marzył. Niech pokaże na boisku, że potrafi udźwignąć ciężar tej koszulki.
Berardi poprosił o odejście z Sassuolo, chyba pozazdrościł koledze ale jeżeli chodzi o tego wała to dla niego pociąg z napisem Juventus już odjechał. Życzę mu aby ugrzęzł na dobre w Sassuolo bo to szczytowy dla niego klub, Chiesa na Euro szybko go wyjaśnił.

- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Locatelli to bardzo duże wzmocnienie. Nie rozumiem deprecjonowania jego osoby przez kolegów z forum, zresztą mam deja vu z czasów transferu Chiesy.
Loca na starcie daje nam najlepszy przegląd pola, najlepsze długie podania i największe IQ boiskowe w środku pola. Na dodatek jest to gracz, który potrafi pressować, odebrać czy strzelić. Jeżeli nie wydarzy się coś dziwacznego (dramatyczny spadek formy w stylu Bentancura) to właśnie kupiliśmy sól naszego środka pola na kolejnych wiele lat (mam nadzieję). Wydarzenie się czegoś "dziwacznego" raczej się nie zrealizuje, bo zostaje we Włoszech, ma tu kolegów z repry, będzie dobrze.
Jeden element już jest. Kolejny to:
a) McKennie, który jest kozakiem, tylko musi ogarnąć grę w parze z kolegą w srodku pola (w trójce jest super, w dwójce bardzo słabo),
b) odbierający piłkę Arthur (możliwe?)?,
c) Bentancur w formie z mundialu 2018?*,
d) Rabiot grający w parze (choć tutaj zbyt wiele zbieżnych cech z L.).
Ramsey zbyt ofensywny do gry w parze. I w takim 4231 widzę go jako środkowy w 3. W 442 widzę go awaryjnie w ataku.
Marzy się McKennie jako żołnierz środka pola, odbierający piłkę, oddający L i przechodzący do ataku. *Ewentualnie przydałoby się odrodzenie Bentancura, który potrafi wszystko, tylko jest jakiś "zamulony" od lat (w 18 roku wymiatał ).
McKenniego widziałbym też jako środkowego w trójce w 4231. Wiem, że mnie zlinczujecie XD, ale Max lubi takich defensywnych w ofensywie (xd), a koleś mógłby być tam bardziej jako "slasher", bardziej podłączający sie pod atak i pressujący niźli klasyczny rozgrywacz na tej pozycji w stylu Riquelme czy Zidane'a.
Ogólnie po transferze L widzę to tak:
Dybala
Ronaldo McKennie Chiesa
Bentancur Locatelli
Sandro deLigt Bonucci Danilo
Szczęsny
Loca na starcie daje nam najlepszy przegląd pola, najlepsze długie podania i największe IQ boiskowe w środku pola. Na dodatek jest to gracz, który potrafi pressować, odebrać czy strzelić. Jeżeli nie wydarzy się coś dziwacznego (dramatyczny spadek formy w stylu Bentancura) to właśnie kupiliśmy sól naszego środka pola na kolejnych wiele lat (mam nadzieję). Wydarzenie się czegoś "dziwacznego" raczej się nie zrealizuje, bo zostaje we Włoszech, ma tu kolegów z repry, będzie dobrze.
Jeden element już jest. Kolejny to:
a) McKennie, który jest kozakiem, tylko musi ogarnąć grę w parze z kolegą w srodku pola (w trójce jest super, w dwójce bardzo słabo),
b) odbierający piłkę Arthur (możliwe?)?,
c) Bentancur w formie z mundialu 2018?*,
d) Rabiot grający w parze (choć tutaj zbyt wiele zbieżnych cech z L.).
Ramsey zbyt ofensywny do gry w parze. I w takim 4231 widzę go jako środkowy w 3. W 442 widzę go awaryjnie w ataku.
Marzy się McKennie jako żołnierz środka pola, odbierający piłkę, oddający L i przechodzący do ataku. *Ewentualnie przydałoby się odrodzenie Bentancura, który potrafi wszystko, tylko jest jakiś "zamulony" od lat (w 18 roku wymiatał ).
McKenniego widziałbym też jako środkowego w trójce w 4231. Wiem, że mnie zlinczujecie XD, ale Max lubi takich defensywnych w ofensywie (xd), a koleś mógłby być tam bardziej jako "slasher", bardziej podłączający sie pod atak i pressujący niźli klasyczny rozgrywacz na tej pozycji w stylu Riquelme czy Zidane'a.
Ogólnie po transferze L widzę to tak:
Dybala
Ronaldo McKennie Chiesa
Bentancur Locatelli
Sandro deLigt Bonucci Danilo
Szczęsny
polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Chiesa to był jeździec bez głowy za czasów Violi. Loca mimo wszystko ma trochę lepszy warsztat. Jeśli Manuel zrobi taki progres jaki zrobił Chiesa w Juve to będziemy mieli naprawdę pociechę z tych 2 młodych Włochów.

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Ja z kolei mam nadzieję, że Loca wskoczy na klasycznego registe i tym samym cała reszta znajdzie się tam gdzie ich miejsce czyli na dwóch b2b. Może to spaczenie po całym sezonie z Pirlo, który grę dwójką w środku pola sprowadził do miana niekończącej się katastrofy ale cała reszta naszych pomocników do gry dwójką wydaje się za słaba. A w klasycznej trójce więcej bedzie zależało od tego ile biegają a mniej od tego jak kopią piłkę.
calma calma
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
Dlatego ludzie odchodzą z tego forum. Użytkownik z takim stażem, aspirujący do statusu moda, twierdzi, że Szwajcaria była najsłabszą drużyną turnieju

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Co prawda pisałem już to jakiś czas temu na czacie, ale co tam, napiszę też tu. OL jest w sumie bardzo ciekawym przypadkiem, bo niby regularnie "produkuje" potencjalne gwiazdy, ale jakoś żaden z młodych, ponoć bardzo utalentowanych piłkarzy wychodzących z tego klubu nie jest w stanie zrobić wielkiej kariery. Wyjątkiem tutaj jest Benzema, czasem niedoceniany, ale jednak pierwszej klasy napastnik. Tyle tylko, że on odszedł do Realu w 2009 roku.
Nie twierdzę oczywiście, że Aouar czy Cherki to przereklamowani gracze, ale jednak zastanawia mnie to, że na tego pierwszego jak dotąd żaden topowy klub się nie połasił, choć o jego ponadprzeciętnym talencie słyszymy już od dawna. Pamiętam natomiast, że takich dużych talentów z Lyonu kilka już było — Hatem Ben Arfa, Maxime Gonalos, Loic Remy czy, z tych bardziej współczesnych, Fekir, Umtiti, Lacazette czy Tolisso. Każdemu z nich przewidywano super karierę, a tymczasem albo ginęli w średnich klubach, albo — jak Umtiti, Lacazette czy Tolisso — nie sprostali oczekiwaniom i odbili się od czołowych drużyn. Hype na Aouara, zdaje się, też już wygasa, więc nie wiem, byłbym ostrożny z tymi transferami z OL. Może i ci piłkarze błyszczą w Ligue 1, ale potem często się spalają, a nie wiem czy sam Juventus jest najlepszym miejscem do "robienia" topów.
Powiem wprost: jeśli pojawiłaby się ciekawa oferta, sprzedałbym Westona. Wydaje się fajnym chłopakiem, ale mam wrażenie, że wielu z nas polubiło go tak bardzo tylko dlatego, że na tle naszej niemrawej pomocy sporo biega (jasne, z drugiej strony, to mógłby być wystarczający argument za tym, żeby jednak został?). W każdym razie nie widzę w nim drugiego Vidala, nie wiem za bardzo w jakiej roli wyglądałby najlepiej. Wolałbym, żeby odszedł Ramsey, ale jeśli nie będzie szansy na sprzedaż Walijczyka...
PS. Cieszę się z transferu Locatellego. Wiążę z nim duże nadzieje.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
McKennie i Bentancur są jedynymi naszymi pomocnikami, którzy zarabiają adekwatnie do wkładu w grę drużyny. Urusa z wiadomych względów się nie pozbędziemy, więc patrząc z perspektywy potencjalnego nabywcy tylko Amerykanin (zakładając, że żaden z naszych środkowych nie zredukuje wynagrodzenia - bo też niby dlaczego miałby to robić) jest łakomym kąskiem w zatłoczonej obecnie w Juve pomocy.vitoo pisze: ↑19 sierpnia 2021, 01:48
Powiem wprost: jeśli pojawiłaby się ciekawa oferta, sprzedałbym Westona. Wydaje się fajnym chłopakiem, ale mam wrażenie, że wielu z nas polubiło go tak bardzo tylko dlatego, że na tle naszej niemrawej pomocy sporo biega (jasne, z drugiej strony, to mógłby być wystarczający argument za tym, żeby jednak został?). W każdym razie nie widzę w nim drugiego Vidala, nie wiem za bardzo w jakiej roli wyglądałby najlepiej. Wolałbym, żeby odszedł Ramsey, ale jeśli nie będzie szansy na sprzedaż Walijczyka...
PS. Cieszę się z transferu Locatellego. Wiążę z nim duże nadzieje.
Też nie jest on dla mnie piłkarzem niezbędnym, ale biorąc pod uwagę powyższe, wolę rezerwowego z pensją w dolnej 5 listy płac piłkarzy, niż w górnej (vide Ramsey), tylko co poradzić, jak chętnych brak?