Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Wielki "top" transferowy wkroczył do Juve, ciekaw jestem czy zagra więcej minut niż Berna
Mercato dramatyczne - przeciętniak Locatelli i półprodukt Kaio coś tam ale niech im się wiedzie.

Mercato dramatyczne - przeciętniak Locatelli i półprodukt Kaio coś tam ale niech im się wiedzie.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Juve nie wykupuje najlepszych graczy w lidze, źle. Juve kupuje jednego z najlepszych pomocników ligi to też <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> źle. Masakra.
Loca to spokojnie poziom Kjezy przychodzącego do nas a płacimy za niego o połowę mniej.
- MRN
- Juventino
To się dopiero okaże bo Ramsey oraz Rabiot przychodzili do nas także z nadziejami i to z dużo lepszych klubów niż Sassuolo. Pozycja środkowego pomocnika w Juve to niewdzięczna pozycja, obwarowana wysoką presją i wątpię aby Locatelli akurat wniósł naszą pomoc na wyższy poziom ale jak już wspominałem - pragnę się mylić i w razie pomyłki jako pierwszy przeproszę. Nasza pomoc jest tak rzadka przez ostatnie lata, że JP przeżywa euforię po przyjściu takiego zawodnika. Nadzieja w Allegrim, że go ułoży choć mam wrażenie, że jeżeli w naszym zespole nadal będą Arthur, Bentancur, Ramsey i nie daj Boże wróci Pjanić to Locatelli niewiele pogra. Póki co musimy nastawiać się na to, że w środku zamiast Loca będzie grał choćby Bernardkiepski bo Max będzie Manuela powoli wprowadzał do składu a co to oznacza to wszyscy wiemy 

Nigdy nie płakałem z tego powodu, podobnie jak nie płakałem, że nie połasiliśmy się na Eriksena

- Michael_M
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Ludziom nie dogodzi. Widzą, że petro klub jest w stanie kupić każdego więc poprzeczka w naszym przypadku jest zawieszona niemal na identycznym poziomie. Nie widzą tego, że City jako klub był założony prawie 20 lat wcześniej od naszego, a trofeów to nie wiem czy mają połowę tego co my. Juventusowi papiery muszą się spinać, a tam wystarczy że szejk podniesie cenę paliwa w skupie na dzień czy 2 o 1 cent i już ma kasę na Kane'a czy Grealisha. To są inne realia.
Uważam, że nasz klub nie powinien przekraczać 40-50 mln na zawodnika ewentualnie mógłby naginać to od wielkiego dzwonu jak jest szansa na jakiegoś prawdziwego cracka jak De Ligt czy Chiesa.
Za rok trzeba nam gościa na pierwszy skład do obrony - Botman to idealny typ - ile będą chcieć? Cholera wie - jak najwięcej ile się da to wiadomo. To spokojnie powinien być nasz target chyba, że bardzo obniży loty w tym sezonie.
Są nieźli zawodnicy do wyciągnięcia, ale nie są to nazwiska takie sexy które kanapowemu Januszowi działają na wyobraźnie. Na prawej obronie jest np taki Mukiele z Lipska. Głównie gra na prawej obronie, ale też może występować na wing-backu czy na środku obrony. W ciągu kilku miesięcy skończy 24 lata...solidny gracz i na bank nie będzie drogi. W środku okazja? Pellegrini niby chce przedłużyć umowę z Romą, ale wciąż nic z tego nie wyszło. Więc jak do stycznia nic z tego nie wyjdzie to można zacząć z nim gadać...kto wie.
Jest kilku niezłych graczy dostępnych w przyszłym roku za free. Kogoś można wyciągnąć choć nie fantazjowałbym o Mbappe czy o Goretzka...nie wiem jak to odmienić, Camavigna, Kamara, wspomniany wcześniej Pellegrini, Romagnoli. Wijndal co prawda ma kontrakt do 2023 i jego agentem jest Raiola ale to niezły i ogarnięty lewy obrońca. Drogi też myślę, że by nie był. Są opcje ale mało kogo to kręci, a ma być chyba przede wszystkim skutecznie.
Uważam, że nasz klub nie powinien przekraczać 40-50 mln na zawodnika ewentualnie mógłby naginać to od wielkiego dzwonu jak jest szansa na jakiegoś prawdziwego cracka jak De Ligt czy Chiesa.
Za rok trzeba nam gościa na pierwszy skład do obrony - Botman to idealny typ - ile będą chcieć? Cholera wie - jak najwięcej ile się da to wiadomo. To spokojnie powinien być nasz target chyba, że bardzo obniży loty w tym sezonie.
Są nieźli zawodnicy do wyciągnięcia, ale nie są to nazwiska takie sexy które kanapowemu Januszowi działają na wyobraźnie. Na prawej obronie jest np taki Mukiele z Lipska. Głównie gra na prawej obronie, ale też może występować na wing-backu czy na środku obrony. W ciągu kilku miesięcy skończy 24 lata...solidny gracz i na bank nie będzie drogi. W środku okazja? Pellegrini niby chce przedłużyć umowę z Romą, ale wciąż nic z tego nie wyszło. Więc jak do stycznia nic z tego nie wyjdzie to można zacząć z nim gadać...kto wie.
Jest kilku niezłych graczy dostępnych w przyszłym roku za free. Kogoś można wyciągnąć choć nie fantazjowałbym o Mbappe czy o Goretzka...nie wiem jak to odmienić, Camavigna, Kamara, wspomniany wcześniej Pellegrini, Romagnoli. Wijndal co prawda ma kontrakt do 2023 i jego agentem jest Raiola ale to niezły i ogarnięty lewy obrońca. Drogi też myślę, że by nie był. Są opcje ale mało kogo to kręci, a ma być chyba przede wszystkim skutecznie.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
MRN nie ma szans na nikogo lepszego, mało tego - na Loce też nas aktualnie nie stać. Ceny w dzisiejszym footballu są absurdalne, bo Vala pójdzie za on 60-70 baniek. Więc okazuje się, że Loca mający świetne statystyki podań itd może się okazać super okazją. A czy przeciętniak? Raczej nie. Oby mu się udało - i podniósł poziom naszej pomocy bo Juve aktualnie jest w tak czarnej dupie, że nie widać perspektyw na lepsze transfery - takie widowiskowe jak przeprowadzał Partaczczi.
- MRN
- Juventino
Zdaję sobie z tego sprawę i obecnie nawet nie liczę na nikogo konkretnego. Bardziej chodzi mnie o to, że jeżeli nie stać nas w obecnych czasach na transfery to lepiej odpuścić bo na papierze złej drużyny nie mamy. Dlatego nadzieja w Maxie, że to poskłada do kupy i wyrzeźbi coś z tego co ma choć musimy wziąć pod uwagę też to, że kontuzje będą nas trawiły. Locatelli za ten hajs to też sporo dlatego oby wypalił i oby na początku nie przytrafiła mu się kontuzja bo na starcie będzie spalony.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Czuje że wylądujesz po sezonie w cytatach, jak Ci co z Chiesy łacha ciągneli.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- piterjuve
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ja się cieszę z transferu Locatellego, dlaczego?
1. Jest zawodnikiem zdolnym i de facto jak na obecną sytuację, przychodzi do nas za drobną kasę, a jego wynagrodzenie, to wręcz śmieszna kwota w realiach piłkarskich, nawet jak na warunki Juve.
2. Jest Włochem i dodatkowo kibicem Juve, a to daje spore szanse, że będzie gryzł trawę, czego nie można być pewnym, a wręcz jest rzadkością w przypadku przynajmniej kilku innych zawodników Juve, których gaże są kilkukrotnie wyższe.
3. Allegri podobno go chciał, Anglicy też się nim interesowali, co świadczy, że bycie malkontentem w tym przypadku jest nieuzasadnione.
1. Jest zawodnikiem zdolnym i de facto jak na obecną sytuację, przychodzi do nas za drobną kasę, a jego wynagrodzenie, to wręcz śmieszna kwota w realiach piłkarskich, nawet jak na warunki Juve.
2. Jest Włochem i dodatkowo kibicem Juve, a to daje spore szanse, że będzie gryzł trawę, czego nie można być pewnym, a wręcz jest rzadkością w przypadku przynajmniej kilku innych zawodników Juve, których gaże są kilkukrotnie wyższe.
3. Allegri podobno go chciał, Anglicy też się nim interesowali, co świadczy, że bycie malkontentem w tym przypadku jest nieuzasadnione.
- tom_gru
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
bo gdyby Juventus zrobił takie transfery na kredyt jak PSG to.... cudownie by zadziałało FFP

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- JLo
- Juventino
Dla mnie transfer Locatelliego to pewien symbol kończącej się ery, skoku na bank - próby stworzenia galaktycznego Juve, co ewidentnie nie wyszło a teraz wracamy do włoskich korzeni.piterjuve pisze: ↑18 sierpnia 2021, 13:22 Ja się cieszę z transferu Locatellego, dlaczego?
Manuel to nie był zawodnik którego potrzebowaliśmy niemniej kupiliśmy go z uwagi na kwestie, które podniosłeś. Nie da się budować drużyny, kiedy nie masz w niej pewnych stałych elementów. Na tą chwilę takimi elementami są natomiast wyłącznie Chiesa, Bentancur (z uwagi na konstrukcję umowy z Boca) i dojdzie jeszcze właśnie Locatelli. W ciągu roku 1 -2 lat odejdą albo rezerwowymi staną się: Cristiano, Cuadrado, Chiellini i Bonucci. Do tego nie wiadomo co z Dybalą a w ciagu 2-3 lat do Premier League odejdzie pewnie de Ligt. My natomiast z uwagi na na tragiczną politykę kontraktową Paraticiego jesteśmy niemal bankrutami. Oj ciemne chmury zawisły nad lepszą częścią Turynu.
- MRN
- Juventino
Ale ja naprawdę nie jestem fanem takich transferów, chciałbym raczej aby nasze transfery były dobrze przemyślane gdyż jak wiemy kasa jest pusta. Nasza pomoc od odejścia Pogby jest fatalna, to wiemy i od tamtej pory nasze ruchy były w ogóle nie przemyślane poza Pjaniciem, który w momencie kiedy do nas przychodził był jednym z lepszych na swojej pozycji. Wolałem aby przyszedł do nas Donnarumma ale wiadomo, że z punktu widzenia ekonomicznego Locatelli jest "lepszy" bo zarabia kilka mln mniej od tego co zarobiłby Dollar. Ja naprawdę nie mam nic przeciwko Locatelliemu, liczę na to, że wypali i sam siebie nawet zacytuję, nie mam z tym problemu

Życzę sobie i nam wszystkim, aby był wzmocnieniem jak Chiesa a nie niewypałem jak Berna, który zresztą na początku też był całkiem niezły. I mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy oddanie Kulusevskiego bo ten chłopak ma ogromny potencjał i tutaj już zadanie Maxa aby wyciągnął z niego to co najlepsze. Barcelona dobija się do Kulusevskiego, proponując nam wymianę za Dembele