Serie A Mercato (2022)
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Czytałem, że za Marokańczyka Inter chce kupić Dumfriesa. Jeśli to prawda a gość nie zagrał turnieju życia tylko to jego normalna dyspozycja to ich prawe skrzydło zbyt dużo nie ucierpi a i w sejfie zostanie trochę siana. Trochę to tylko nie w stylu Marotty bo jakoś łatwiej uwierzyć mi w Bellerina ale kto wie...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
O Dumfriesie to ja pisałem w naszym kontekście kilka tygodni/miesięcy temu. Koleś to crack jak nic. Chłop jak dąb. Gość może nie jest takim bykiem jak Lukaku, ale kurde...mieć takiego zawodnika od którego się wszyscy odbijają to bardzo fajna i przydatna rzecz.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
A ja bym tego Dumfriesa aż tak pewny nie był, owszem fajnie grał a Euro, ale chłop ma już 25 lat i nic poza ligą holenderską jeszcze nie pograł. Euro może trochę niektórych piłkarzy postawić w znacznie lepszym świetle a innych w znacznie gorszym, niektórzy po sezonie są zajechani i jadą na oparach, inni zaś są świeżsi i tą świeżość pokazują na turnieju.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
A ja, że Bereszyńskiego

Holender na pewno nie wykręciłby podobnych liczb w ofensywie (z gry), ale wniósłby dobre warunki fizyczne przy SFG. Poza tym ciężko ocenić, bo to piłkarze o zupełnie innej charakterystyce.
Z innych ruchów widziałem jakieś doniesienia, że Zielu może opuścić Napoli, a Milan chce Isco.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- jackop
- Juventino
Milan zaryzykował i wygrał: https://transfery.info/aktualnosci/sand ... nie/151752 Miało być 15 mln za wykup, skończyło się na 7 mln. Nie wiem jak wygląda sytuacja z dodatkowymi 10 bańkami w bonusach z pierwotnej umowy.

- jackop
- Juventino
Dla równowagi fail z Gorszej Części Mediolanu: https://intermediolan.com/news/33147/of ... joao-mario
Zamiast zarobienia 7,5 mln na Joao Mario rozwiązano z nim kontrakt
Zamiast zarobienia 7,5 mln na Joao Mario rozwiązano z nim kontrakt

- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
To co prawda nie transfer do Serie A a z Serie A do La Liga - Atletico kupiło De Paula z Udinese za 35 mln + jakieś bonusy, ale póki co nie wiadomo jakie. Początkowo Udinese chciało 40 mln więc te bonusy to pewnie 5 mln jakichś łatwych zmiennych.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Tam chyba mieli klauzulę, że nie mogli sprzedać Mario do Portugalii bo musieliby płacić Sportingowi, tak to obchodzą a może za chwilę Benfica kupi jakiegoś małolata za podobną kwotę.jackop pisze: ↑12 lipca 2021, 18:19 Dla równowagi fail z Gorszej Części Mediolanu: https://intermediolan.com/news/33147/of ... joao-mario
Zamiast zarobienia 7,5 mln na Joao Mario rozwiązano z nim kontrakt![]()
edit: I faktycznie Sporting zamierza pozwać inter, chodzi o 30 baniek

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Oto treść oświadczenia Sportingu:
"Inter odrzucił naszą propozycję wykupu Joao Mario, a potem rozwiązał z piłkarzem umowę, aby w ten sposób mógł łatwo trafić do Benfiki. Podejrzewamy, że taki stan rzeczy miał miejsce, gdyż Inter chciał obejść klauzulę w kontrakcie gracza z 2016 roku.
Wtedy mediolańczycy zgodzili się zapłacić dodatkowe 30 milionów euro, jeśli Joao Mario trafi do innego portugalskiego klubu, niż Sporting. Będziemy bronić interesów klubu za poniesione szkody i wyciągać konsekwencje z naruszenia zobowiązań. Wkrótce zostaną o wszystkim poinformowane odpowiednie organy"
HAHAHAHAHAHA
"Inter odrzucił naszą propozycję wykupu Joao Mario, a potem rozwiązał z piłkarzem umowę, aby w ten sposób mógł łatwo trafić do Benfiki. Podejrzewamy, że taki stan rzeczy miał miejsce, gdyż Inter chciał obejść klauzulę w kontrakcie gracza z 2016 roku.
Wtedy mediolańczycy zgodzili się zapłacić dodatkowe 30 milionów euro, jeśli Joao Mario trafi do innego portugalskiego klubu, niż Sporting. Będziemy bronić interesów klubu za poniesione szkody i wyciągać konsekwencje z naruszenia zobowiązań. Wkrótce zostaną o wszystkim poinformowane odpowiednie organy"
HAHAHAHAHAHA
- jackop
- Juventino
Kolejna zmiana bramkarza w Romie. Pau Lopez został wypożyczony do OM, a w jego miejsce za 11,5 mln, sprowadzony został Rui Patricio z Wolves. Sporo jak za 33latka: https://www.asroma.pl/news/show/oficjal ... aczem-romy

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Włochy mistrzami Europy, wszyscy się rozpływają nad tym, że najwięcej goli na turnieju strzelili gracze z Serie A, liga włoska "wygrała" też klasyfikację kanadyjską i liczbę MVP na turnieju. A to wszystko mimo tego, że Serie A wysłała na turniej "zaledwie" 76 graczy, gdzie Bundesliga 92, a Anglia - 147. Niby atrakcyjność włoskiej piłki wzrasta, a tymczasem już pożegnaliśmy dwóch piłkarzy, którzy byli jednymi z największych gwiazd zeszłego sezonu - Donnarummę i De Paula, który zresztą też trafił do najlepszej "11" Copa America. Mimo wszystko trochę to smutne.
- artur_89
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Z czym ma konkurować zadłużona Italia...tutaj nie ma szejków. Fiat ma problemy, chinole w interze też nie lepiej, o Milanie nie wspomnę i reszcie średniaków. Nawet My jako TOP w Italii nie mamy takiej kasy co kluby z Anglii.
- jackop
- Juventino
Na pocieszenie Milan, za jedyne milion euro, sprowadził francuskiego Mistrza Świata: https://transfery.info/aktualnosci/ofic ... nie/152267
Co oni zrobią jak w praniu wyjdzie, że jemu i Zlatanowi będzie trzeba zacząć zmieniać pieluchy dla seniorów?