Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2021, 14:14

Crunny pisze: 30 czerwca 2021, 12:59 Być może czekamy jeszcze z ostateczną ofertą za Locatelliego, bo jednak wyborem nr 1 do środka jest ktoś inny, np. Pogba albo Milinkovic-Savic.
:laugh2: :laugh2: Śmiechłem.

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2021, 16:55

Loca to priorytet, niech nasi sypną tej kasy, chyba że jest aż tak cienko...

No i co wy z tym Vlahoviciem??? Liczbami się sugerujecie? Pierwszy dobry sezon w bardzo słabej Violi, a połowa forum widzi go w roli zbawcy Juventusu :facepalm: bo młody? Oglądaliście chociaż coś tej Fiorentiny w sezonie? Czy kompilacje? :prochno: Nie ma w nim nic nadzwyczajnego, oczywiście - może się rozwinąć, jednakże na chwilę obecną, za kwotę jaką krzyknie Comisso - byłby to ruch, ze wszech miar, idiotyczny.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2021, 17:01

Volto pisze: 30 czerwca 2021, 16:55 No i co wy z tym Vlahoviciem??? Liczbami się sugerujecie? Pierwszy dobry sezon w bardzo słabej Violi, a połowa forum widzi go w roli zbawcy Juventusu :facepalm: bo młody? Oglądaliście chociaż coś tej Fiorentiny w sezonie? Czy kompilacje? :prochno: Nie ma w nim nic nadzwyczajnego, oczywiście - może się rozwinąć, jednakże na chwilę obecną, za kwotę jaką krzyknie Comisso - byłby to ruch, ze wszech miar, idiotyczny.

Na pewno jego sezon nie był najgorszy.

Natomiast od dawna, tuż za Locatellim, pojawia się nazwisko Vlahovicia. Koledzy tego tak często nie wrzucają, ale na zagranicznych forach oba nazwiska występują równie często. Mówi się, że mamy ściągnąć '9', z listy nazwisk: Icardi, Jesus, Vlahovic ostatni wydaje się być najbliżej. Nie wiem jednak na ile to nie będzie zależne od odejścia CR7, bo też chodzą takie pogłoski.

E: Pinsoglio przedłuża o rok swój kontrakt https://www.juventus.com/it/news/artico ... no-al-2023

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2021, 17:59

Mehehehe pisze: 30 czerwca 2021, 17:01Natomiast od dawna, tuż za Locatellim, pojawia się nazwisko Vlahovicia. Koledzy tego tak często nie wrzucają, ale na zagranicznych forach oba nazwiska występują równie często.
No właśnie, sam się zastanawiałem czy to wrzucać, wolałem nie, jedynie do tej pory nieśmiało pisałem to nazwisko. Według niektórych Vlahović jest blisko Juve. I nie płaczcie jeszcze bo mercato jeszcze się nie rozpoczęło. Na dźwięk BVB sracie ze strachu, że nam zabiorą Locatellego. Wątpię tym bardziej, że Locatelli wie, że w Juve będzie miał pierwszy plac. Dajcie na luz, jeszcze nie czas na płacz a konkurenci zawsze się pojawią, nawet przy Floro Floresie była konkurencja.

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2021, 18:55

W temacie Serba widzę 2 główne punkty, które dają mi nadzieję na transfer:
- subiektywny - pewność Marka z Tuz.com :prochno:
- obiektywny - Viola już kupiła tydzień temu nową '9' za 23+4 mln euro - Nicolas Gonzales z VfB Stuttgart.
Przy okazji pobiła swój rekord transferowy i to w okresie Covid'owym. Albo odejście Serba jest przyklepane, albo inwestują pieniądze z Chiesy. Tylko wtedy nie rozumiem gdzie upchną ich serbską perełkę.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2021, 19:23

To samo pomyślałem. Nawet 5 czerwca bardzo pewne źródło z VS, człowiek udzielający się niezmiernie rzadko i bardzo poważany zapodał info, że szybko doszliśmy do porozumienia z Vlahoviciem. Wczoraj inny zaś podał, że Vlahovic jest blisko nas. Ten, który informację podał 5 czerwca to Sebastianito.

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 82 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2021, 19:49

Vlahović byłby świetną inwestycją. Wiadomo, że Serb nie jest obecnie na poziomie chociażby takiego Icardiego, ale ma jeszcze spory margines do rozwoju, lepsze warunki fizyczne oraz jest 7 lat młodszy od zawodnika z Argentyny. Dusan pogra u nas 2-3 sezony i jeśli odpali, ale będzie chciał gdzieś odejść, to sprzedamy go ze sporym zyskiem, natomiast Mauro będzie miał wtedy 31 lat i ewentualnie dostaniemy za niego z 10, maksymalnie 15 mln €.
Vlahović+Locatelli+Botman+Dumfries+nawet ten Pellegrini do rywalizacji z Sandro i mercato oceniłbym 9/10 w kategorii transferów do klubu.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2021, 19:57

Mehehehe pisze: 30 czerwca 2021, 18:55
- obiektywny - Viola już kupiła tydzień temu nową '9' za 23+4 mln euro - Nicolas Gonzales z VfB Stuttgart.
Koleś chyba więcej grywa na skrzydle niż na 9.

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2021, 21:34

Ja generalnie nie mam nic przeciwko językowi angielskiemu i przetłumaczeniu sobie tego co tutaj forumowicze wrzucają, ale wydaje mi się, że to forum nazywa się JUVEPOLAND a nie JUVEENGLAND.

Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2021, 00:29

Sprowadzenie Gonzaleza nie ma nic wspolnego z Vlahovicem.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2021, 14:38

Jak nam czereśniaki z Arsenalu sprzątną Locatellego, to naprawdę uznam to za porażkę nowego DS.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2021, 14:42

Nie ma co dramatyzować z tym Locatelllim, bo mimo, że zainteresowanie ze strony zagranicznych klubów jest spore, to póki co wygląda na to, że Manu chce tylko do Juventusu. Dzisiaj gdzieś mi mignęło na Twitterze, że to właśnie wola samego piłkarza będzie decydująca.

Innymi słowy, jeśli Locatelli chce być zawodnikiem Juventusu, to nim będzie. Sytuacja taka sama, jak z Chiesą, którym też interesował się Manchester czy Inter - a nawet lepsza, bo z Sass mamy lepsze stosunki niż z Violą.

A sama Fiorentina ponoć spogląda w kierunku Ruganiego, więc majstrowanie z włączeniem go w jakiś deal za któregoś z ich Serbów wydaje się bardzo kuszące. :)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2021, 16:44

Zwykła kurtuazja, czy można zacząć się obawiać? :think:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2021, 16:59

Chyba tylko czcze gadanie, żaden ogarnięty DS nie powie publicznie, że Juve potrzebuje wzmocnień 'tu i tu'.

Wiadomo - pozycja negocjacyjna.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2021, 17:19

jackop pisze: 01 lipca 2021, 16:44

Zwykła kurtuazja, czy można zacząć się obawiać? :think:
Serio pytasz xd?

Z tych graczy bez kontraktu to w sumie moglibyśmy tego Vaclika jak rezerwowego dla Wojtka brać a Perina jednak gdzieś opchnąć, bo był raz i nie bardzo się sprawdził w roli drugiego bramkarza. Tak nic ciekawego xd
https://www.transfermarkt.pl/statistik/endendevertraege Ale patrzcie tutaj ile naprawdę dobrych graczy ma raptem rok kontraktu i tutaj może pojawić się konkretna okazja za pół roku.

Zablokowany