Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 44 razy
Dokładnie.
Nie mamy szejków za właścicieli i powinniśmy zachować balans w składzie, musimy wprowadzać młodych, wychowywać ich. Nie stać Juve na kupowanie samych gotowych 'produktów'
Czy ktoś wyciąga wnioski? No chyba nie, lepiej skupić się na wojence o kasę z UEFA, niż zająć się klubem. Jak by nie patrzeć to AA jest numero uno, nie powinien przyklepywać durnych posunięć podwładnych.
Nie mamy szejków za właścicieli i powinniśmy zachować balans w składzie, musimy wprowadzać młodych, wychowywać ich. Nie stać Juve na kupowanie samych gotowych 'produktów'
no mniej więcej. Sprzątanie Paraticiego skończyło się jeszcze większym burdelem. Mamy gorszą sytuację niż po MarottcieTa sama sytuacja co przy zastąpieniu Marotty Paraticim.
Zawsze mamy balast w postaci kliku zawodników, bo aktualny DS w trakcie sprzątania po poprzedniku sam zaczyna zasyfiać kadrę i tak się to kręci.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Nie powiedziałbym, zwłaszcza że skończył zanim na dobre zaczął.
Po Zezookim Guru to są jeszcze zawodnicy, których musowo trzeba się pozbyć - także tego

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- jackop
- Juventino
Chiesa, Kulu, Morata, McKennie, Rabiot, Danilo - zapewne wszyscy zostaną, a jeśliby odeszli to dostalibyśmy za nich mniejsze lub większe pieniądze. Tak na prawdę do odpalenia na już nadają się tylko Ramsey i Arthur. A Costę do klubu sprowadził Marotta - widać, że musisz sięgać daleko.
Ja ci o A, a ty mi o B. Czy ja gdzieś napisałem, że Paratici nie popełnił błędów? Nie, ale zmierzało to w lepszym kierunku niż burdel, z który zostawił po sobie Beppe, gdzie mieliśmy właśnie tych "lepszych piłkarsko" graczy +30, z którymi nie dało się nic zrobić i badziewiaków pokroju De Sciglio.
Ja ci o A, a ty mi o B. Czy ja gdzieś napisałem, że Paratici nie popełnił błędów? Nie, ale zmierzało to w lepszym kierunku niż burdel, z który zostawił po sobie Beppe, gdzie mieliśmy właśnie tych "lepszych piłkarsko" graczy +30, z którymi nie dało się nic zrobić i badziewiaków pokroju De Sciglio.

- Volto
- Juventino
Napisałem o kuriozalnym pozbyciu się Costy, nie zaś o jego zakupie, to był błąd Marotty. Morata jest wypożyczony. Rabiot - przy jego gaży, wątpię, że udałoby się znaleźć kupca. Co do DeSciglio - za Marotty chociaż mieliśmy rezerwowego LO
Jak klub mierzący w LM nie może mieć opcji B na jakąkolwiek pozycję? 
Paratici w niczym nie był lepszy od Marotty, co nie znaczy, że gorszy bo miał sporo problemów do rozwiązania po poprzedniku. Najważniejsze, że już go nie ma w Juve.

Paratici w niczym nie był lepszy od Marotty, co nie znaczy, że gorszy bo miał sporo problemów do rozwiązania po poprzedniku. Najważniejsze, że już go nie ma w Juve.
- jackop
- Juventino
A co mieliśmy zrobic z bezużytecznym zawodnikiem, którego nikt nie chciał? Trzeba było 'wyciąć raka' , zamiast trzymać go na liście płac.

- Volto
- Juventino
Tak, ale nie w ten sposób, poza tym my go mamy na liście płac

- Volto
- Juventino
Po pierwsze - to już lepiej było go zostawić, skoro wszystko mu wypłacimy.
Po drugie - nie wierzę, że nie można było nic urwać, Costa dostał wszystko - pełnię kasy od Juve, grę gdzie chciał i jeszcze pensje od Gremio.
Jeśli sądzisz, że nie można było nic więcej zrobić to serio - masz szokująco niskie wymagania od DS.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Nie wiem, czy chciałbym się pozbyć Rabiota... biorąc pod uwagę umiejętności i potencjał to w tym momencie on i Bentancur powinni zostać, a do odpalenia powinien być Ramsey i Arthur / McKennie, bądź nawet obaj, jeśli przyjedzie 2 pomocników i będziemy chcieli korzystać z Rovelli, bądź Fagioliego...
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Mnie Rabiot rozczarował na tym turnieju. Słabo, że mamy obecnie w kadrze 6 środkowych pomocników:
1. Rabiot - 7 mln
2. Ramsey - 7 mln
3. Arthur - 5 mln
4. Bentancur - 2,5 mln
5. McKennie - 2,5 mln
6. Fagioli - 0,1 mln
A tak na dobrą sprawę wypadałoby zostawić tylko 2 ostatnich, którzy i tak nadają się do pełnienia jedynie max. 4. i 5. środkowego w hierarchii.
Tutaj niestety trzeba pozbyć się nawet 3-4 środkowych pomocników, a w ich miejsce sprowadzić co najmniej 2 z listy: Pogba, Milinkovic-Savic, Locatelli - wtedy mamy szansę zbudować pomoc do walki z najlepszymi. Trzeba to zrobić nawet kosztem wzmacniania innych formacji, bo w środku jest największy problem.
Niestety raczej nierealne patrząc na to, jak Rabiot czy Ramsey zaprezentowali się na Euro oraz że mamy już prawie 1 lipca, a nikt nie został sprzedany, nikt nie został kupiony.
1. Rabiot - 7 mln
2. Ramsey - 7 mln
3. Arthur - 5 mln
4. Bentancur - 2,5 mln
5. McKennie - 2,5 mln
6. Fagioli - 0,1 mln
A tak na dobrą sprawę wypadałoby zostawić tylko 2 ostatnich, którzy i tak nadają się do pełnienia jedynie max. 4. i 5. środkowego w hierarchii.
Tutaj niestety trzeba pozbyć się nawet 3-4 środkowych pomocników, a w ich miejsce sprowadzić co najmniej 2 z listy: Pogba, Milinkovic-Savic, Locatelli - wtedy mamy szansę zbudować pomoc do walki z najlepszymi. Trzeba to zrobić nawet kosztem wzmacniania innych formacji, bo w środku jest największy problem.
Niestety raczej nierealne patrząc na to, jak Rabiot czy Ramsey zaprezentowali się na Euro oraz że mamy już prawie 1 lipca, a nikt nie został sprzedany, nikt nie został kupiony.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2021, 11:27 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Nie wiem czy jest sens z naszej strony pchać się w takie deale jak np Milinkovic-Savic. Jasne to super piłkarz, ale płacić za niego taką górę pieniędzy wydaje mi się zbyt dużą rozrzutnością w takich czasach. Jeśli udałoby się tą cenę zbić jakimś zawodnikiem z naszej strony - spoko. Rozumiem. Myślę, że czas by nasi sami sobie nałożyli taki kaganiec jak kiedyś przez długi czas miał Bayern. Przez lata nie przekraczali 40-50 mln wydanych na zawodnika i dobrze na tym wyszli. Wiem, że pomoc to nasza bolączka, mimo wszystko wolałbym by nasza obrona znów była najlepsza w lidze - poniżej 30 goli straconych w lidze. Za 80 mln "wydaje mi się', że bylibyśmy w stanie kupić Botmana, Dumfriesa i Bakkera. Stoper, prawy oraz lewy obrońca. Wszyscy w świetnym wieku. Totalnie nie przekonuje mnie przedłużanie umowy z Chiellinim. Niech już dostanie jakąś fuchę w klubie, ale niech nie blokuje miejsca. Trzeba wiedzieć kiedy dać sobie spokój. Sorry, ale wieku i historii kontuzji nie oszukasz.
- Sorek21
- Juventino
Rabiot mógłby zostać gdyby zarabiał max 3mln a nie pensję którą powinni dostawać liderzy drużyny.
To samo Arthur. Nie ma się co oszukiwać- to niewypał transferowy. Jak ktoś jest słaby to piszą,że potrzebuje czasu. Jeden sezon to wystarczająco długo aby stwierdzic że gość się nie nadaje. Jak ktoś ma być wzmocnienien to wchodzi i gra jak Chiesa bez pisania o aklimatyzacji.
To samo Arthur. Nie ma się co oszukiwać- to niewypał transferowy. Jak ktoś jest słaby to piszą,że potrzebuje czasu. Jeden sezon to wystarczająco długo aby stwierdzic że gość się nie nadaje. Jak ktoś ma być wzmocnienien to wchodzi i gra jak Chiesa bez pisania o aklimatyzacji.