Euro 2020
- woe
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Teraz wygląda to tak:

Belgia, Włochy i Francja po jednej stronie. Anglia, Niemcy i Holandia po drugiej. Przewidywania wersja 2.0?

Belgia, Włochy i Francja po jednej stronie. Anglia, Niemcy i Holandia po drugiej. Przewidywania wersja 2.0?
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2021, 23:57 przez woe, łącznie zmieniany 1 raz.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Italia w ucho od Portugalczyków, którzy w półfinale przegrają z Francją, bo ta pyknie Hiszpanów. Holandia przegra z wygranym pary Anglia - Niemcy. Mój finał Żabojady vs Folksdojcze wciąż do zrobienia.
Euro wygra drużyna z lewej/górnej połowy drabinki.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Nikt jeszcze nie pisał ale to jakie karne są dyktowane na tym turnieju i jakie nie są to żart. Ruski pada z głodu - karny. Mbappe odbija się od obrońcy - karny. Sterlingowi robią stempel - grać dalej. Mouniera podcinają i grać dalej. Zagrania rękami to jeszcze dziwniejszy temat - miały być naturalne ułożenia ręki i dlatego nie było karnego dla Włochów w 1 meczu ale wczoraj jak Francuz miał naturalnie ułożone to karny. Ja już nawet rozumiem, że VAR nie interweniuje bo jest tak jak w LM - czyli nie przeszkadzać sędziom i weryfikować tylko spalone. Rozumiem też, że UEFA nie pokazuje linii spalonego przy uznanych golach a tylko przy nieuznanych. Rozumiem, że powtórek też nie dają za dużo w trakcie meczu, żeby przypadkiem kibice nie zobaczyli za dużo. Nie mniej jednak poziom sędziowania jest po prostu tragiczny, to co się dzieje w polach karnych to istna loteria.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Fakt faktem, że karne to paranoja, szczególnie dla Rosjan i Francuzów... Po co ten VAR? Jak tak mają go używać to niech on tylko sprawdza spalone, a ręki i faule - jest gorzej niż wcześniej, loteria
Czemu Włochy mają przegrać z Portugalią? Wystarczy tych drugich przycisnąć i gubią się w obronie jak dzieci we mgle, do tego Semedo, wystarczy więcej grać lewą stroną a chłop już swoje zrobi, nie kryje, słabo broni, w ofensywie lepiej, ale dlatego wystarczy zepchnąć Portugalczyków do defensywy co przy środku pola z Jorginho - Barellą - Loca/Verrattim jest pewne, jak już to kontr bym się obawiał, szczególnie przy wolnym Bonuccim. Włochy - Francja w półfinale jak nic, a w finale?
Ciężko wyrokować, raczej Włosi.
Co do drugiej strony Holandia - Anglia/Niemcy i Niderlandczycy w finale. Włochy, Francja, Holandia - moim zdaniem ktoś z nich zgarnie puchar. Ewentualnie mogą zaskoczyć Niemcy, to by nie było zaskoczenie, i tylo.

Co do drugiej strony Holandia - Anglia/Niemcy i Niderlandczycy w finale. Włochy, Francja, Holandia - moim zdaniem ktoś z nich zgarnie puchar. Ewentualnie mogą zaskoczyć Niemcy, to by nie było zaskoczenie, i tylo.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Przecież ich gra to tragedia. Wiem, że zawsze tak grali i nawet jak wygrali w 2016 to ich gra nie zachwycała (wyniki też poza końcowym) ale ile można jechać na czymś takim? Na tym Euro Węgrzy męczarnia do 85 minuty (a powinni grać w 10 i przegrać), Niemcy ostro w papę, Francja ułożony remis po serii kuriozalnych karnych w obie strony. Jakie oni mają argumenty poza nazwiskami w kadrze? Kiedyś chociaż byli mocni w defensywie ale teraz i tego nie ma mimo lepszych nazwisk.
Może i uda im się pokonać Belgów, przy jakimś szczęściu może i wygrać kolejny mecz ale przy tej drabince wygrać całe Euro? Dla mnie brzmi jak s-f.
Może i uda im się pokonać Belgów, przy jakimś szczęściu może i wygrać kolejny mecz ale przy tej drabince wygrać całe Euro? Dla mnie brzmi jak s-f.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Volto
- Juventino
Ta jak typy na dzisiaj? Dla mnie zdecydowanie Włosi i Duńczycy, ciekawy ćwierćfinał się szykuje, dwie drużyny grające szybką, ładną piłkę.
edit: coś pomotałem z drabinką, najwcześniej mogą spotkać się w ... finale
edit: coś pomotałem z drabinką, najwcześniej mogą spotkać się w ... finale
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Włosi wyszarpali to zwycięstwo. Nie grali tak ładnie jak w fazie grupowej, ale liczy sie awans. Chiesa po wejściu na boisko rozruszał ofensywę Azzurich. Insignie i Veratti najsłabsi wczoraj.
“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Dalinar Kholin
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Berardi wyjechał z Rzymu i spętało nogi. Awans się waży, gość dostaje piłkę na nos i wali przewrotkę w trybuny
. Śmiechawa.
Chiesa to zupełnie inny mental, ogień i gra o wynik. Dla uczciwości dodajmy, że finalizacja kontry w jego wykonaniu to był flashback z Juventusu 20/21.
Immobile następny chimeryczny chłopiec stłamszony presją, to przyjęcie piłki... wow.
Verratti może nie grał złego meczu, ale konkretu dał mało. Przeciąga, kręci kółka, aktorzy i niewiele z tego wynika. Facet uchodzi za wielką gwiazdę, tymczasem w PSG już kilka lat wcale nie jest wiodącą postacią. Liczby typu 0 goli 4 asysty, kontuzje, czerwone kartki, grają bez niego i radzą sobie doskonale.
Słabszy mecz zagrał Barella. Ogólnie wybory Manciniego średnio trafione, czekał ze zmianami które ostatecznie rozstrzygnęły mecz.
Podoba mi się ten Pessina, ale w Juve teraz chyba nie byłoby dla niego dość miejsca.
Brawa dla Austrii, postawili się bardzo mocno. Mecz pokazał tyle, że szczelna obrona + topowe przygotowanie fizyczne = problemy Włochów. Mocniej przyciśnięta obrona Bonucci - Acerbi będzie pękać. Lub raczej rozleci się, bo pękała już wczoraj.

Chiesa to zupełnie inny mental, ogień i gra o wynik. Dla uczciwości dodajmy, że finalizacja kontry w jego wykonaniu to był flashback z Juventusu 20/21.
Immobile następny chimeryczny chłopiec stłamszony presją, to przyjęcie piłki... wow.
Verratti może nie grał złego meczu, ale konkretu dał mało. Przeciąga, kręci kółka, aktorzy i niewiele z tego wynika. Facet uchodzi za wielką gwiazdę, tymczasem w PSG już kilka lat wcale nie jest wiodącą postacią. Liczby typu 0 goli 4 asysty, kontuzje, czerwone kartki, grają bez niego i radzą sobie doskonale.
Słabszy mecz zagrał Barella. Ogólnie wybory Manciniego średnio trafione, czekał ze zmianami które ostatecznie rozstrzygnęły mecz.
Podoba mi się ten Pessina, ale w Juve teraz chyba nie byłoby dla niego dość miejsca.
Brawa dla Austrii, postawili się bardzo mocno. Mecz pokazał tyle, że szczelna obrona + topowe przygotowanie fizyczne = problemy Włochów. Mocniej przyciśnięta obrona Bonucci - Acerbi będzie pękać. Lub raczej rozleci się, bo pękała już wczoraj.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 74 razy
@Garreat
Niestety na szpicy Włosi nie mają wielkiego wyboru, bo za średniego Immobile mogą wpuścić jeszcze gorszego, klocowatego Belottiego. Berardi niestety ze dwa/trzy lata przespał moment chociaż spróbowania swoich sił w mocniejszym klubie i wejścia na wyższy poziom, a do Sassuolo zawsze mógł wrócić, gdyby coś się nie udało (zresztą Belotti popełnił ten sam błąd).
Ponoć Milan ma prawo wykupu Pessiny i zapewne to uczynią, więc nie liczyłbym, że dołączy do Juve.
Niestety na szpicy Włosi nie mają wielkiego wyboru, bo za średniego Immobile mogą wpuścić jeszcze gorszego, klocowatego Belottiego. Berardi niestety ze dwa/trzy lata przespał moment chociaż spróbowania swoich sił w mocniejszym klubie i wejścia na wyższy poziom, a do Sassuolo zawsze mógł wrócić, gdyby coś się nie udało (zresztą Belotti popełnił ten sam błąd).
Ponoć Milan ma prawo wykupu Pessiny i zapewne to uczynią, więc nie liczyłbym, że dołączy do Juve.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Volto
- Juventino
Jest świetny Raspadori, wysoki nie jest, ale dobrze gra na małej przestrzeni, co przy wczorajszej Austrii byłoby pożyteczne. Pessina skorzystał na exodusie Papu i gra naprawdę dobrze. Generalnie Chiesa powinien mieć 1szy skład, gdyż w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła przewyższa Berardiego, od szybkości, przez technikę, po mental. Loca zaś, moim zdaniem, kasuje Verrattiego, też powinien grać od początku.dimebag11 pisze: ↑27 czerwca 2021, 12:13 @Garreat
Ja tam się cieszę, że Włosi dostali zimny prysznic bez konsekwencji, chyba zlekceważyli walecznego rywala, który w 90iu minutach mógł ich wyrzucić z turnieju, oby wyciągnęli wnioski.
Dziś ciekawe mecze. Czesi na pewno się nie położą przed Holendrami, a Belgowie z Portugalią to wielka niewiadoma, ja tam sądzę, że Portugalczycy jednak wygrają.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 74 razy
@Volto
Już tam nie przesadzajmy z tym świetnym Raspadorim, bo gość do tej pory strzelił bodajże 8 bramek w Serie A, a w reprezentacji zaliczył 2 występy. Bez konieczności (typu urazy/kartki Immobile/Belottiego) nikt nie postawiłby na takiego nieopierzonego młodziana. Może jeszcze żeby gość był odkryciem minionego sezonu i tak jak Vlahović (który jest rówieśnikiem Raspadoriego) zdobył ponad 20 goli w samej lidze.
Już tam nie przesadzajmy z tym świetnym Raspadorim, bo gość do tej pory strzelił bodajże 8 bramek w Serie A, a w reprezentacji zaliczył 2 występy. Bez konieczności (typu urazy/kartki Immobile/Belottiego) nikt nie postawiłby na takiego nieopierzonego młodziana. Może jeszcze żeby gość był odkryciem minionego sezonu i tak jak Vlahović (który jest rówieśnikiem Raspadoriego) zdobył ponad 20 goli w samej lidze.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Volto
- Juventino
@dimebag11
Gość zaczął występować w podstawie pod koniec sezonu, przy kontuzji Caputo, poza tym widziałem co wtedy grał, tak jak widziałem (przereklamowanego) Vlahovicia. Dla mnie Włoch jest dużo lepszy i bardziej perspektywiczny, liczby liczbami, jednak Dusan to niech co najmniej powtórzy sezon. Wszyscy się podniecają Serbami (Vlahovic, Milenkovic) z Violi, a to są solidni piłkarze, NIC więcej. Ten nieopierzony młodzian, jak piszesz, na pewno jest lepszy niż koślawy Belotti, to bez dwóch zdań.
Gość zaczął występować w podstawie pod koniec sezonu, przy kontuzji Caputo, poza tym widziałem co wtedy grał, tak jak widziałem (przereklamowanego) Vlahovicia. Dla mnie Włoch jest dużo lepszy i bardziej perspektywiczny, liczby liczbami, jednak Dusan to niech co najmniej powtórzy sezon. Wszyscy się podniecają Serbami (Vlahovic, Milenkovic) z Violi, a to są solidni piłkarze, NIC więcej. Ten nieopierzony młodzian, jak piszesz, na pewno jest lepszy niż koślawy Belotti, to bez dwóch zdań.
- Akha72
- Laziale
Trzykrotny capocannoniere Serie A, zdobywca Złotego Buta, współdzieli rekord największej liczby strzelonych goli w jednym sezonie na włoskich boiskach. Średni

Jeżeli zachwycająca wielu Italia ma takie problemy z drużyną na poziomie Austrii, to chyba można zapomnieć o rzuceniu rękawicy faworytom pokroju Belgii czy Holandii.