Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2021, 21:41

jackop pisze: 28 maja 2021, 21:31 Higuain 72 -> 0
Costa 46 -> 0
Matuidi 25 -> 0
Mandzukić 19 -> 0
Bernardeschi 40 -> ?
Pjaca 23 -> ?

Może gdyby nie historyczna praca Beppe i Maksa to do tego Cristiano dałoby się dołożyć kogoś bardziej konkretnego na pozycjach poza ŚO. Jak się powtórzy w wykonaniu Wybitnego Stratega współpracującego z Cherubinim, to w końcu zabraknie nam piłkarzy, na których będzie można później zarobić.
Teraz dowiadujemy się, że Max jest winny polityki transferowej :bravo: gdzie wszyscy wiemy, że w Juve trener ma się zamknąć i grać tym co mu sprowadzą :whistle: zafiksowanie co poniektórych na punkcie Allegriego zahacza o fobie. Allegrofobia.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2021, 21:46

jackop pisze: 28 maja 2021, 21:31 Higuain 72 -> 0
Costa 46 -> 0
Matuidi 25 -> 0
Mandzukić 19 -> 0
Bernardeschi 40 -> ?
Pjaca 23 -> ?

Historyczna praca Beppe i Maksa. Jak się powtórzy w wykonaniu Wybitnego Stratega współpracującego z Cherubinim, to w końcu zabraknie nam piłkarzy, na których będzie można później zarobić.
Dopiszmy jeszcze dla porządku:
Ronaldo 117 + 180 pensji -> ? (pewnie 0)
drużyna Higuaina, Mandzukica i Pjacy -> finał LM
drużyna Ronaldo -> 1/4 z Maxem, 1/8 bez

Uważasz, że Mandzukic za 19 był złą inwestycją? Ok, mogliśmy wziąć za niego z piątkę...
Historyczna praca Beppe i Maxa - dokładnie tak - najlepszy Juventus minionej dekady. Mierzalne w trofeach, rankingu UEFA i rankingu Deloitte. Ale spoko poszukuj dalej niewidzialnego pierwiastka magii futbolu. Najlepiej złóżmy drużynę z jedenastu Krisów, to strzelimy 400 bramek.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2021, 21:59

Volto pisze: 28 maja 2021, 21:41Teraz dowiadujemy się, że Max jest winny polityki transferowej :bravo: gdzie wszyscy wiemy, że w Juve trener ma się zamknąć i grać tym co mu sprowadzą :whistle:
Patrząc przez pryzmat przywiązania do swoich dziadów mam wrażenie, że Allegri nie potrafiłby dostrzec dobrego piłkarza nawet jeśli Mbappe stanąłby 2 metry przed nim. Uważasz, że gdyby Maks przyszedł do Beppe (z którym podobno mają znakomite relacje) i powiedział, że wolałby tańszych, młodszych, mniej zarabiających piłkarzy, których sobie poprowadzi i zbuduje, to Transferowy Guru odparłby: "nie bój żaby przyjacielu, mamy hajs do <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, jak za parę lat nikt ich nie weźmie, to wyrzuci się na śmietnik i tyle".

Jeśli tak było, to w Juventusie panowała większa patologia niż ustawa przewiduje.
Garreat pisze: 28 maja 2021, 21:46Historyczna praca Beppe i Maxa - dokładnie tak - najlepszy Juventus minionej dekady.
I przy okazji zostawili po sobie spaloną ziemię jak Mourinho. Cykl im się skończył, tylko zapomnieli pomyśleć o następnym :whistle: Piszę oczywiście o Europie, bo Seria A to był marny, żałosny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> przez cały okres pracy Wybitnego Stratega.

Kończę na dzisiaj, bo zaraz usłyszę, że nasze dynamiczne duo zostawiło Juventus w znakomitym miejscu, które bez przeszkód pozwalało na dalsze budowanie naszej potęgi, a marsz po Uszatka to była kwestia kosmetyki przy minimalnym nakładzie finansowym.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2021, 22:26

jackop pisze: 28 maja 2021, 21:59I przy okazji zostawili po sobie spaloną ziemię jak Mourinho. Cykl im się skończył, tylko zapomnieli pomyśleć o następnym :whistle:
Zostawili po sobie drużynę na 90pkt + 1/4LM. Lepiej niż aktualny Inter... Btw to kiedy "cykl" się skończył? Bo już czytałem że po Berlinie, po Cardiff i teraz że po Ajaxie.
Kto zapomniał pomyśleć o następnym? Allegri :prochno: ? On głośno myślał o następnym, ale nie było mu dane, bo Paraticiemu zamarzyło się nowe galacticos. Był więc nowy trener, nowy ds, CR7 miał robić super fikołki w ofensywnym stylu. Plus nowi piłkarze: MDL, Demiral, Danilo, Rabiot Ramzi Pellegrini. Razem 4 nazwiska 'europejskie' plus 2 ligowe prospekty.

No i nie wyszło. Najważniejsze postacie czyli ds oraz trener okazali się zbyt słabi na stworzenie czegoś nowego.
Ronaldo jako niepokonany tytan za 61 brutto też nie jest bez winy. Nie za te pieniądze. Zaskoczony byłem jak mało elastyczny okazał się ten zawodnik. Bo on musi na skrzydle, bo strzeli focha, bo potrzebny Benzema, bo nie mamy CKM i tak dalej. I ten wybitnie fizyczny styl gry, nogi nie nadążają za głową ale życia nie oszukasz. Tyle radości co i żenady.

Teraz robimy krok w tył. Czasem trzeba przyznać się do błędu, zrobić krok w tył aby zrobić dwa w przód. Oby tak było. Trochę wiary...

EDIT
W lutym (zanim to było modne) przewidywałem zwolnienie Fabio, Nedveda, powrót Maxa i psioczyłem na Ronaldo viewtopic.php?p=996262#p996262 ;) . Niniejszym dokonawszy samogwałtu oświadczam że dam znać, jak dojrzę co dalej :prochno: .

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2021, 22:40

@jackop
Przez pierwsze 3 lata nie było potrzeby, zespół funkcjonował dobrze, a po Cardiff odmówiono mu przebudowy, a bez sprzedaży nie ma zakupów, bo "zespół jest wystarczająco silny" i lepił z tego co miał. Do końca nigdy się tego nie dowiemy. Oceniać będzie można dopiero po tym sezonie, kadra wreszcie idzie w młodych, Allegri będzie miał wpływ na transfery, a jeszcze przy Cherubinim to już żadnego wytłumaczenia dla Maxa nie będzie. Szczególnie ciekawi mnie jak pokieruje Kulu i McKenniem, grać potrafią, potencjał jest, myślę, że może to być obiektywny wyznacznik jak z tą młodzieżą u niego jest. No i zobaczymy kto przyjdzie, teraz ma większe pole manewru, całe mercato, bez wątpienia silną pozycję w klubie, będzie można oceniać i zobaczymy kto miał rację. Ja tam mówię z góry - nie wiem, to jest jedna z tych wątpliwości, które mnie dręczą, dlatego nie lubię rozmytej odpowiedzialności, powinna być jasność kto za co odpowiada.

A tak jest trener, który nie może się doprosić zawodników jakich chce, patrz - Sarri, Pirlo też o tym wspominał, ds sprowadza kogo chce, chyba, że Prezes się włączy. Mam nadzieję, że w tym sezonie, w tym mercato zasady będą jasne:
- trener współpracuje ściśle z ds, ten sonduje czy jest możliwość sprowadzenia/sprzedania bez straty kapitałowej danego zawodnika
- nad nimi czuwa CEO w kwestii finansów i tylko finansów, określając czy klub stać na pewne wydatki
- Prezes prezesuje

Jak dajemy komuś misję zbudowania czegoś na lata, musi on mieć wystarczającą swobodę, mam nadzieję, że teraz ku temu idzie i po sezonie będzie można bez żadnych wątpliwości określić czy rozwiązania się sprawdzają, a jeśli nie - to kto jest winny

I przy okazji zostawili po sobie spaloną ziemię jak Mourinho. Cykl im się skończył, tylko zapomnieli pomyśleć o następnym

Kategorycznie się nie zgodzę. Sarri nie miał drużyny pod swój styl, a potem wzięli Pirlo, to się nie mogło inaczej skończyć. Przypominam, że po Cardiff i po 5-ym sezonie Allegri chciał przebudowy - kazali mu spadać z tymi urojeniami, tak jak wcześniej Deschampsowi i Conte. Drużyna była budowana bez oglądania się na trenera i w końcu się to zemściło.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2021, 23:09

Volto pisze: 28 maja 2021, 22:40Oceniać będzie można dopiero po tym sezonie, kadra wreszcie idzie w młodych, Allegri będzie miał wpływ na transfery, a jeszcze przy Cherubinim to już żadnego wytłumaczenia dla Maxa nie będzie. Szczególnie ciekawi mnie jak pokieruje Kulu i McKenniem, grać potrafią, potencjał jest, myślę, że może to być obiektywny wyznacznik jak z tą młodzieżą u niego jest.
Ciekawe, że 'kadra poszła w młodych' dopiero po tym jak go zwolniono. Nie dało się tego zrobić kiedy był w klubie razem z Marottą, udało się natychmiast po tym jak odszedł. Czary.

Teraz będzie się go rozliczać z zarządzania zawodnikami, którzy nie zostali sprowadzeni za jego poprzedniej kadencji, tylko tych nowych którzy mają już za sobą pierwsze przetarcie w Juventusie pod wodzą kogoś innego. Czy wcześniej w jego karierze taka sytuacja nie miała już miejsca? :think:

Obrazek
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2021, 23:38

jackop pisze: 28 maja 2021, 23:09
Volto pisze: 28 maja 2021, 22:40Oceniać będzie można dopiero po tym sezonie, kadra wreszcie idzie w młodych, Allegri będzie miał wpływ na transfery, a jeszcze przy Cherubinim to już żadnego wytłumaczenia dla Maxa nie będzie. Szczególnie ciekawi mnie jak pokieruje Kulu i McKenniem, grać potrafią, potencjał jest, myślę, że może to być obiektywny wyznacznik jak z tą młodzieżą u niego jest.
Ciekawe, że 'kadra poszła w młodych' dopiero po tym jak go zwolniono. Nie dało się tego zrobić kiedy był w klubie razem z Marottą, udało się natychmiast po tym jak odszedł. Czary.

Teraz będzie się go rozliczać z zarządzania zawodnikami, którzy nie zostali sprowadzeni za jego poprzedniej kadencji, tylko tych nowych którzy mają już za sobą pierwsze przetarcie w Juventusie pod wodzą kogoś innego. Czy wcześniej w jego karierze taka sytuacja nie miała już miejsca? :think:
Nie udało się natychmiast. Kulu, McKennie, Chiesa przyszli po Sarrim, to nie natychmiast :)

Rozliczać się go będzie z zarządzania zawodnikami jakich zastał i z tych których sprowadzi, proste, gdzie problem? Zobaczymy jak sobie poradzi w obu kwestiach.

Powtarzam, że odmówiono Maxowi przebudowy, o czym doskonale wiesz, to nie czary, to nasza polityka transferowa.

Wnioski będą po sezonie, jak pisałem: mamy nowe rozdanie w innej sytuacji.
Tylko krowa zdania nie zmienia (plus taki jeden użytkownik tego forum - jak wiemy), ja tam nie identyfikuję się jako przedstawiciel tejże rogacizny toteż - sam jestem ciekaw jak to się rozwinie :snack:

Nie ukrywam, że jestem dobrej myśli.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2021, 23:50

Volto pisze: 28 maja 2021, 23:38Nie udało się natychmiast. Kulu, McKennie, Chiesa przyszli po Sarrim, to nie natychmiast :)
Może dlatego, że część sierot po Allegrim i Marotcie nadal były u nas na kontraktach, blokowała miejsce i odeszła dopiero po Sarrim? :)

Obrazek
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2021, 00:03

jackop pisze: 28 maja 2021, 23:50
Volto pisze: 28 maja 2021, 23:38Nie udało się natychmiast. Kulu, McKennie, Chiesa przyszli po Sarrim, to nie natychmiast :)
Może dlatego, że część sierot po Allegrim i Marotcie nadal były u nas na kontraktach, blokowała miejsce i odeszła dopiero po Sarrim? :)
Po naszym ds, Allegriego nie mieszajmy w transfery na które najprawdopodobniej nie miał żadnego wpływu. Jak było - zobaczymy. O tym piszę - nastąpi weryfikacja i się przekonamy czy się mylisz, czy nie. Czas pokaże, obecnie to czcze dywagacje.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2021, 10:38

jackop pisze: 28 maja 2021, 21:59
Volto pisze: 28 maja 2021, 21:41Teraz dowiadujemy się, że Max jest winny polityki transferowej :bravo: gdzie wszyscy wiemy, że w Juve trener ma się zamknąć i grać tym co mu sprowadzą :whistle:
Patrząc przez pryzmat przywiązania do swoich dziadów mam wrażenie, że Allegri nie potrafiłby dostrzec dobrego piłkarza nawet jeśli Mbappe stanąłby 2 metry przed nim.
Można by się z tą tezą zgodzić gdyby nie fakt, że żaden młodzik, który był w Juve nie zrobił oszałamiającej kariery w Europie, a jak już jakaś robili to właśnie Ci, którzy te szanse dostawali jak Kean czy Coman. Ciężko w ogóle polemizować z taką tezą, gdyż nie ma kompletnie zaden poparcia w faktach i w tym co jak był stan faktyczny. Oczywiście ja też bym wolał, żeby z ławki wchodził taki Correira a nie Beranrdeschi. Ja jestem zwolennikiem tego by ławkę oprzeć głównie na bardzo solidnych ligowcach mieliśmy kilku w przeszłości takich graczy(Zaza, Pereyra, Giacherrini, Storari itd.) i 2/3 młodych graczach, którzy by się ogrywali z myślą o kolejnych sezonach. W Juve na ławce siedzi za dużo graczy pobierających duże pieniądze i kosztujących klub w momencie transferu wielkie pieniądze. Ja jestem daleki o popierania teorii o dwóch równych graczach na każdą pozycję, gdyż to musi się równać ze słabszym poziomem tych graczy. Co do transferów, prześledziłem tak z grubsza to co robił Beppe I na jakim profilu graczy się skupiał. Próżno tam szukać młodych zdolnych, ale już uznanych graczy, na dobrą sprawę graczy u-25 których można było uznawać już za dobrych ale też z wielkim potencjałem, któzy w Juve się sprawdzili absolutnie naliczyłem przez całe panowanie Marotty aż ... 3 Dybala,Vidal, Sandro. Tak naprawdę Beppe zawsze szukał przede wszystkim jakości i solidności, później patrzył na metrykę piłkarza. Stąd właśnie w pewnym momencie doszliśmy do ściany, część graczy już przestawała dawać tyle ile powinna Mandżukić, Pjanić, Matuidi, Khedira, Higuain i zostali odpaleni, ale co się okazało, że jednak młodsi nie okazali się lepsi. Czemu Allegri grał Mandżukiciem, Khedirą czy Pjaniciem jak tylko mógł? A no zaryzykuję proste aczkolwiek pewnie prawdziwe stwierdzenie, bo byli najzwyczajniej w świecie lepsi niż Ci młodsi gracze, ten sezon po części to weryfikuje i potwierdza. Podobny przypadek jest w Realu tam też psioczą na Modricia czy Krossa że już starzy, ale bez nich nie ma drugiej linii w Realu. Czepianie się tego, że Allegri grał Khedirą czy Matuidiem a nie młodymi jest przejawem naprawdę jakiegoś kompletnego odrealnienia i braku trzeźwego spojrzenia na sytuację oraz faktu, że jednak Ci gracze byli znacznie lepsi od ich następców.

Rewolucja jaką nam zrobił Fabio zeszłego lata, jaka pewnie będzie też musiała się jakoś negatywnie odbić na wynikach, zeszły sezon pierwszy mecz Sarriego i średnia wieku wyjściowej "11" to 30,5 ten to 28. Jeżeli odejdą Ci gracze o których się mówi, zostaniemy z dwoma zawodnikami po 30 Cuadardo i Bonucci. Dlatego ja tutaj będę trochę bronił Pirlo gdyż właśnie jemu brakowało kogoś doświadczonego ogranego w tym środku pola, gdyby maił tam duet Pjanić-Khedira sprzed 2/3 lat a nie Bentancur-Rabiot to myślę, ze cała gra wyglądałaby inaczej. Tak naprawdę nasz środek przez większą część sezonie nie robił nic gra ofensywa opierała się na:
- wrzutkach Jauna
- rajdach Chiesy
- golach Ronaldo
Nie było praktycznie nic dobrego w ofensywie co byłoby stworzone prze środkowych, na początku coś tam dawał McKennie na koniec Rabiot, ale to zdecydowanie za mało.
Nie jestem absolutnie zwolennikiem ściągania graczy przed 30 za grube miliony jak Higuain, Costa, Matuidi ale teraz do środka musi przyjść ktoś dośwaidczony ograny, ktoś kto tę grę na boisku uporządkuje. Ktoś kto wykorzysta Chiese i stworzy Włochowi kilkanaście okazji w sezonie swoją grą, ktoś kto będzie wiedział kiedy zagrać do Kulu by ten zszedł na lewą nogą i kropnął po długim, a nie tylko podać do nich piłkę i niech się martwią.
Dla Allegriego to będzie wielki test dostaje drużynę z bardzo małą jakością w środku pola, drużynę w której za chwilę nie będzie praktycznie żadnego mentora/lidera na którego będą mogli patrzeć młodzi gracze i to oni będą musieli wejść w buty tych liderów nie tylko na boisku ale i w szatni.

Ja uważam, ze teraz był najwłaściwszy moment postawić na trenera, który pokazał, ze umie i potrafi z młodych zdolnych zawodników zrobić prawdziwych topów i osiągnąć z nimi sukces, niestety ale do takiej decyzji zmiany musiałyby być przede wszystkim u szczytu władzy klubowej, stąd nie było wg mnie innej opcji niż Allegri-Zidane.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2021, 11:14

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2021, 12:33

Atletico zainteresowane De Paulem. Udine wycenia swojego gracza na ok 40 mln euro.
Hakimi z Interu na wylocie, szkoda że dla nas to opcja nierealna, byłby fajnym następca Cuadrado. Juan który opiera swoją grę w dużej mierze na motoryce niewiadomo ile jeszcze pogra na wysokim poziomie.
Ciekawe co planują zrobić ze Szczęsnym, jeśli wierzyć mediom Dolar blisko podpisania kontraktu z nami.
Zastanawiałem się który z czołowych klubów potrzebuje bramkarza na już. W kontekście okazji jaka jest młody Włoch. Albo gdzie można by wcisnąc Wojtka, z wysokim kontraktem. Romy raczej nie stać na niego

“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2021, 12:49

Viking pisze: 29 maja 2021, 12:33 Atletico zainteresowane De Paulem. Udine wycenia swojego gracza na ok 40 mln euro.
Hakimi z Interu na wylocie, szkoda że dla nas to opcja nierealna, byłby fajnym następca Cuadrado. Juan który opiera swoją grę w dużej mierze na motoryce niewiadomo ile jeszcze pogra na wysokim poziomie.
Na motoryce to bazował Lichy, Cuadrado bazuje głównie na technice, on rzadko kiedy pędzie przy samej linii i wrzuca piłką spod chorągiewki, jego gra jednak momentami bardziej pasuje do półprawego pomocnika ze środka niż prawego obrońcy. Jeżeli chodzi o samą kontrolę piłki, umiejętność minięcia rywala czy to w biegu czy nawet w miejscu to Juan jest najlepszym gracze Juve w tych aspektach. Owszem pewnie zacznie brakować trochę szybkości czy wydolności ale nie sądzę by był to taki zjazd jak Lichego, jednak profil gracza zupełnie inny.
Viking pisze: 29 maja 2021, 12:33 Ciekawe co planują zrobić ze Szczęsnym, jeśli wierzyć mediom Dolar blisko podpisania kontraktu z nami.
Zastanawiałem się który z czołowych klubów potrzebuje bramkarza na już. W kontekście okazji jaka jest młody Włoch. Albo gdzie można by wcisnąc Wojtka, z wysokim kontraktem. Romy raczej nie stać na niego
Wojtek kocha Arsenal, mają średniego Leno może jakiś powrót na stare śmieci. Osobiście mam nadzieję, że najpierw odpalimy Wojtka a potem ściągniemy Dollara, oby tylko nie czekali do Euro patrząc przez pryzmat tego jak wielkie turnieje wyglądały w przeszłości w wykonaniu Szczęsnego.

Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2021, 13:30

@Cuadrado a sprawa Juve

Tak, Cuadrado bazuje na swoich szybkich nóżkach z piłką, mniej na swojej szybkości (którą też niewątpliwie ma). Postrzegałem go we Violi właśnie jako takiego półprawego pomocnika i zawsze się dziwiłem, że część kibiców (czy trenerów, lol) go postrzega bardziej jako skrzydłowego/łącznika czy wahadłowego gdzie w tych aspektach ma oczywiste braczki (słaby odbiór czy też wykończenie). Fajne i miłe jest to, że Juan zalicza właśnie prime w karierze w wieku 33 lat, miejmy nadzieję że utrzyma formę jeszcze co najmniej przez sezon. Będziemy go wspominać w przyszłości równie miło jak Camoranesiego etc. :)

@de Paul - uwielbiam tego gracza i wierzę w to, że Juventus byłby dla niego zwieńczeniem kariery i celem. Bardzo byłoby mi żal i szkoda gdyby odszedł z ligi. De Paul w systemie Maxa przydałby się tym bardziej, że mógłby grać jako ŚP (taki drugi... Pjanić) a przy tym- grając jako śp jest o wiele skuteczniejszy w fazie ofensywnej od Bośniaka. Na dodatek Rodrigo ma charakter i jaja, a my potrzebujemy wlewu charakteru do tej ekipy (po odejściu Giorgio jedyny z jajami będzie de Ligt, a kiedyś? Vidal, Licht, Chielon...). de Paula wolałbym bardziej od Locatelliego czy Pogby.

polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2021, 16:13

Nie ma sensu wrzucać tego w informację, ale natknąłem się właśnie na plotę, że jesteśmy zainteresowani De Geą: https://devilpage.pl/index/news/komenta ... na-oblaka/
Wysoka tygodniówka De Gei sprawia, że lista potencjalnych chętnych na transfer bramkarza jest bardzo ograniczona. Sytuację Hiszpana na Old Trafford monitorują przedstawiciele Paris Saint-Germain i Juventusu.

Obrazek
Zablokowany