Moggi i Giraudo odchodzą !!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2004, 13:12

Nawet nie była potrzebna do tego wczorajsza porażka w finale Pucharu Włoch. Decyzję o zmianie kursu podjęto już przed spotkaniem z Lazio. Dzierżąca prawo własności klubu rodzina Agnellich w porozumieniu z prezydentem Stevensem planuje ponoć przeprowadzenie czystki. Jedną z ofiar miałby być dyrektor generalny, Luciano Moggi ponoszący odpowiedzialność organizacyjną za nieudany sezon.

Informacja ta, mająca rzekomo pochodzić z kręgów zbliżonych do bianconerich może znaleźć potwierdzenie w najbliższych dniach.

Usunięcie Moggiego oznaczałoby koniec istnienia tzw. "Trójcy" (Moggi, Giraudo, Bettega). Od pewnego czasu mówi się także o przejściu Antonio Giraudo do innego interesu rodziny Agnellich, dziennika "La Stampa".

Zmiany w Juventusie okazują się nie ograniczać jedynie do kadry, ale najwyraźniej obejmą cały klub. Właściciel widzi na stanowisku trenera Didiera Deschampsa. Prandelli będzie czekał w odwodzie.

Dwudniową wizytę we Francji odbył ponoć na początku tego tygodnia Roberto Bettega z zamiarem spotkania się z Deschampsem, któremu miał zaproponować dwuletni kontrakt, 1,5 mln euro rocznie i zgodę na sprowadzenie współpracowników z Monaco.

Z kolei Francuz miał jakoby poprosić o wstrzymanie się turyńczyków z oficjalnym ogłoszeniem swojej decyzji do czasu zakończenia Ligi Mistrzów.

Źródło: http://www.juventus.wz.cz/?nid=673

Zaszokowała mnie ta informacja myślałem że trójca jest nietykalna, a jednak jest inaczej, widać że Agnelli i Stevens się zdenerwowali na poczynania Juve i chcą zmienić wszystko. Ciekawe co z tego wyjdzie, mam nadzieję że nowy prezes nie zrobi z nas zadłużonego klubu.
Ciekawe też kto zostanie trenerem Juve, myślę że szanse są równe, bo Prandelli zgodzi się na wszystko a, Deschamps może się niezgodzić na te "marne" 1,5 miliona euro.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2004, 13:30

ADAMJUVENTUSPL pisze:widać że Agnelli i Stevens się zdenerwowali na poczynania Juve i chcą zmienić wszystko. Ciekawe co z tego wyjdzie, mam nadzieję że nowy prezes nie zrobi z nas zadłużonego klubu
W końcu Stevens jest prezydentem klubu i ma cos do powiedzenia. Tylko czemu miałby robić jakieś zadłużenia?

A wracając do Moggiego to szczerze powiedziawszy mam go serdecznie dość. Mówi nic nie robi, albo nie mówi i nie robi!! jest głównym winowajacą tego Sezonu (nie wzmocnił Juve w przerwie zimowej, tylko go osłabił: Davids).

<Juventus Semper Fidelis>
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2004, 13:37

Hmm może mysla ze dostaną 2 Romka oby nie ... a Moggiego jakoś nigdy nie lubiłem ,ale kiedy musiał to Moggi ładnie wypatrywał piłkarzy (Buffon,Thuram,Nedved) ale też klub dobrze stał finansowo itp. myśle że czystki w klubie sie przydadzą i zobaczymy jak sie to rozwinie :roll: oby na naszą korzyść i all będzie good ...zobaczymy co z tego wynknie

Dawniej Virus[Mauro].
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2004, 14:53

Plota, zreszta jak wiele innych informacji z tego serwisu.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2004, 15:00

Troche szczerze mówiac sie obawiam.....najbardziej tego ze JUVE wpadnie w dlugi..wszyscy wiemy ze Moggi skapil kasy ale mialo to swoje plusy..m.in takie ze nie bylo milionowych zadluzen..a teraz jak to bedzie nie mam pojecia...cieszy mnie natomiast to, ze chca sprowadzic tutaj Dechampsa :twisted: :twisted:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Koner

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2004, 16:03

Po jednym nieudanym sezonie nie mozna robic tak wielkiej rewolucji w klubie i nie mozna pozbywac sie tak wartosciowcyh dla tego klubu ludzi. Moim zdaniem własciciele Juventusu sa madrymi ludzmi i wiedza co dla tego klubu jest dobre. Owszem w skladzie powinny zajsc zmiany (glownie odmlodzenie defensywy), ale w zarzadzie moim zdaniem powinny zostac te same osoby co przed laty, bo nikt inny nie zna tego klubu tak dobrze jak oni. Jestem pewien ze tak wlasnie bedzie

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2004, 16:03

Moim zdaniem "ta trojca" powinna odejsc !!! Moggi za to ze nie potrafi sprowadzic do Juve nowych twarzy, za jego glupie wypowiedzi i za afere z Stankoviciem. Giraudo za afere dopingowa a Bettega to nie wiem.... :? Jedno jest pewne przyda sie odswiezenie calego Juventusu- musi nadejsc nowa era !!!

Rasi

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2004, 16:35

hmmm... może to i kolejna plota :?. Ale gdyby okazało się to prawda to bym sie nie zmartwił. Mam szacunek do tych panów ale chyba czas na zmiane. Piłka idzie naprzód i trzeba iśc z duchem czasu. Juventus nie może ciągle żyć sukcesami z przeszłości. Trzeba podjąc nowe wyzwania.

Wydaje sie, że po ubiegłorocznym finale LM zakończyła sie pewna epoka. Znaki czasu były widoczne ale kierownictwo Juve tego nie dostrzegło, a jeśli dostrzegło to niepotrafiło zapobiec nadchodzącej katasrofie. Wydaje sie wiec, że teraz sami będą musieli odejść.

Deshamps jest trenerem młodego pokolenia. Ma wizje gry i zna ten sport od podszewki. Mógłby wprowadzić "nowego ducha" do Juventusu. Licze też na to, że wraz z nim przyszliby wszyscy trzej wymienieni piłkarze. Teraz jak nigdy chyba potrzeba nam "swierzej krwi"

No ale zobaczymy jak będzie. Mimo wszystko wydaje mi sie, że to tylko puste spekulacje włoskiej prasy. Moggi pewnie zostanie i dalej bedzie twierdził, że nie kupi Kaki bo..." ma głupie nazwisko" :?

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2004, 16:56

Rybeq pisze:Plota, zreszta jak wiele innych informacji z tego serwisu.
Również uważam , że dana inforamcja , moze być jak najbardziej błędna.
Cóż, zawaliliśmy totalnie caly sezon. Teraz gdy wokół nas i całego klubu dzieje się ogromne zamieszanie. To najlepsze pole do popisu dla dziennikarzy, którzy za wszelką cenę chcę wymyślić jak najwięcej plotek dotyczących JUVE. Oni poprostu z tego żyją. 1informacja na 10 może okazać sie prawdziwa.

Natomiast z 2 strony, jeśli owy news jest prawdziwy.... hmm...szukje się prawdziwa rewolucja!
Szkoda, napewno tych panów bo już długi czas są w ,,góru'' JUVE, no prócz Stevensa.
Moggiego napewno można winić za transfery... Właściwie to się nie wzmocniliśmy a osłabili, jak wspomniał Gamber, odejście Davidsa.... Też ma swoje plusy, nigdy za jego kadencj nie byliśmy w długach.

Giuardo, Bettega. Trudno cokolwiek mówić i prorokować :? Ja wolę się wstrzymać do potwiardzenia tej informacji.

Obrazek
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2004, 19:41

ADAMJUVENTUSPL pisze: Ciekawe też kto zostanie trenerem Juve, myślę że szanse są równe, bo Prandelli zgodzi się na wszystko a, Deschamps może się niezgodzić na te "marne" 1,5 miliona euro.
Marne 1,5 mln euro? tyle kasy piechotą nie chodzi. Prandelli podobno miałby się zgodzić na 1 mln rocznie. W takiej sytuacji wole tego drugiego, jednak nie ze względu na kasę. Z początku również byłem zwolennikiem Deschampsa, jednak po głębszym zastanowieniu uważam, że Prandelli były lepszym zastępcą Lippiego. Chociaż z drugiej strony kuszą tacy piłkarze jak Rothen, Morientes, Squllachi czy Evra...
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
Podpisuje się pod tymi słowami. Przypomniał mi się 1 kwietnia, kiedy to na JP była już takowa informacja ;)

Ogólnie rzecz biorąc to te zmiany byłyby chyba z kożyścią dla Juve. Podobnie jak wszyscy jestem bardzo wdzięczny tym ludziom za to co zrobili dla Juve, ale czy przypadkiem ich czas nie dobiegł końca? Powoli w Juve zaczyna się robić sytuacja jak w PZPN. Nikomu nie zależy na polskiej piłce, tylko na tym, żeby jak najdłużej grać swoje stanowiska które przynoszą im bardzo duże dochody. Póki pan Listkiewicz trzyma władzę i jego pozycja jest nie zagrożona, to cały sznurek ludzi siedzi cicho. Podobnie w Juve, każdemu się wydaje że pozycja świętej trójcy staje się nie zagrożona a oni sami zaczynają się czuć zbyt pewnie. Niestety tak jednak chyba jest, a ta informacja okaże się plotą. Osobiście rozbiłbym trójkę, pozostawiając na najwyższym szczeblu jedynie Bettegę.

Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2004, 21:09

nie!!! Moggi to mimo wszystko rozsądny człowiek- Juve przy nim jest bezpieczne. Dziwne rzeczy, przeciesh w Juve niepotrzebna jest rewolucja!

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2004, 17:06

DJ Juventinho pisze:
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
Podpisuje się pod tymi słowami. Przypomniał mi się 1 kwietnia, kiedy to na JP była już takowa informacja ;)

Ogólnie rzecz biorąc to te zmiany byłyby chyba z kożyścią dla Juve. Podobnie jak wszyscy jestem bardzo wdzięczny tym ludziom za to co zrobili dla Juve, ale czy przypadkiem ich czas nie dobiegł końca? Powoli w Juve zaczyna się robić sytuacja jak w PZPN. Nikomu nie zależy na polskiej piłce, tylko na tym, żeby jak najdłużej grać swoje stanowiska które przynoszą im bardzo duże dochody. Póki pan Listkiewicz trzyma władzę i jego pozycja jest nie zagrożona, to cały sznurek ludzi siedzi cicho. Podobnie w Juve, każdemu się wydaje że pozycja świętej trójcy staje się nie zagrożona a oni sami zaczynają się czuć zbyt pewnie. Niestety tak jednak chyba jest, a ta informacja okaże się plotą. Osobiście rozbiłbym trójkę, pozostawiając na najwyższym szczeblu jedynie Bettegę.
Zgadzam sie z wami ze chyba jednak ta informacja jest nieprawdziwa.Sam nie wiem co myslec jezeli ta informacja mimo wszystko okazalaby sie prawda.Co wtedey??Sam nie mam pojecia.Nie chce sie wymadrzac poniewaz nie jestem ekspertem a mysle ze w slowach Dj-a Juventinho jest sporo prawdy

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2004, 16:24

Wydaje mi sie ze pan Moggi troche sobie na to zasluzyl. Nie sądzę zeby to sie okazalo prawda ale wydaje mi sie ze to moze byc pewien rodzaj ostrzzezenia

Pavciooo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2004, 17:30

No cóż jak temat już odświerzony to i ja się wypowiem. Otóż niektóży mówicie, że boicie się że Juve może popaść w długi... Ale, jak Juve kupi nowych piłkarzy i wygra LM, to to wszystko się zwróci! Bo i sponsorzy za wygranie LM kasą sypną. Więc ja jestem jak najbardziej za.

robson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2004, 19:38

juz ten post dawno czytałem wiec co to ma byc wszyscy dalej pracuja wiec o co biega ??

ODPOWIEDZ