Mercato (LATO 2025) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2025, 14:29

Czy ktoś oprócz mnie zauważył, że 4d1k w swojej rozpisce 11stki umieścił 12 zawodników? :prochno: Może jak grzecznie poprosimy, to pozwolą nam grać 1-3-5-2-1.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2025, 17:30

jackop pisze: 16 lipca 2025, 14:29 Czy ktoś oprócz mnie zauważył, że 4d1k w swojej rozpisce 11stki umieścił 12 zawodników? :prochno: Może jak grzecznie poprosimy, to pozwolą nam grać 1-3-5-2-1.
Haha, celne spostrzeżenie :D

Przy wyjściowej 12 jest ciasno, a jak wykluczyć jedną pozycję, to robi się jeszcze większy tłok.

Gdyby nam pozwolili grać w 12, to może za rok byśmy cieszyli się z mistrza? :prochno:

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2025, 17:52

@Poprostu Cabal wciąż się rehabilituje, nie wiadomo w jakiej dyspozycji będzie Bremer, a Rugani ponoć jedną nogą poza Juve. Takze wypisana we wcześniejszym poście nasza obrona w rzeczywistości jest jeszcze "silniejsza" :D

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2025, 20:22

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lipca 2025, 09:33

Zrobię to po staremu :D

Czyli narazie wygląda to tak:

---------------------------------------------------David/12 mln-----------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------Yildiz/Sancho------------------------Konsesjo/Koop---------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---Cambiaso/Cabal--------Thuram/BigMac-----Loca/xxx-------Costa/xxx---------------
-----------------------xxx/Kelly-----------Bremer/Rugani---------------Gatti/Kalulu-----------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------DiGregorio/Perin-------------------------------------------------

xxx to pozycje na które szukamy zawodników, na czerwono prawdopodobnie nieobecni w przyszłym sezonie, więc na ich pozycje również szukamy następców (wiadomo że w przypadku napastnika chcemy Muaniego spowrotem).

Reszta do odstrzału.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2025, 11:14 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
19

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2025, 09:50

Dla mnie Cabal jak wróci do zdrowia to będzie grał w trójce w obronie. Na wahadla będziemy szukać zawodników. pewnie dwóch.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2025, 10:06

19 pisze: 17 lipca 2025, 09:50 Dla mnie Cabal jak wróci do zdrowia to będzie grał w trójce w obronie. Na wahadla będziemy szukać zawodników. pewnie dwóch.
Przecież ten Cabal już przed kontuzją był mocno średni - taki gość do rotacji na Coppa Italia czy mecze w Serie A z dołem tabeli żeby trochę odciążyć podstawowego zawodnika, ale nic więcej. Teraz nie wiadomo ile będzie wracał do jakiejkolwiek formy, więc i tak potrzeba nam zawodnika do wyjściowej jedenastki na lewą stronę trzyosobowego bloku defensywnego, bo Kelly to także przeciętniak.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2025, 11:22

Uff... skoro Guntoli nie chciał Conceicao , to znaczy, że dobrze robimy, bo on niemal zawsze podejmował złe decyzje :P

Conceicao to fajny chłopak, ale w topowym klubie byłby postrzegany jako rezerwowy, zawodnik do rotacji, który a nuż odpali za sezon/dwa i stanie się TOP-em. Zresztą podobnie jak Sancho, który od 4 lat szuka formy. Yildiz jest od nich młodszy, ale już teraz ma umiejętności, które sprawiają, że trzeba postrzegać go jako pewniaka do podstawy.

wariant defensywny:
Yildiz - J.David
Cambiaso - Thuram - Locatelli - Koopmeiners - A.Costa/Weah
Bremer - Gatti - Kalulu
Di Gregorio

wariant ofensywny:
J.David
Sancho - Yildiz - Conceicao
Thuram - Locatelli
Cambiaso - Bremer - Gatti - Kalulu
Di Gregorio

Oczywiście nadal wygląda to średnio, bo:
Bremer i Kalulu = niepewne zdrowie
A.Costa/Weah = aktualnie za słabi na 1. skład w topowym klubie
Locatelli = nijakość, mental w stylu "cieszmy się, ze przegraliśmy 0:1 a nie 0:3"
Koopmeiners = niewypał, który otrzyma drugą szansę
Conceicao = nierówność, ale trzeba liczyć, że minie
Sancho i J.David = nowi, którzy może się sprawdzą we Włoszech a może nie

Jak nic przydałyby się jeszcze 3 mocne transfery do 1. składu:
1. prawy wahadłowy (zamiast A.Costy/Weaha)
2. środkowy obrońca (najlepiej lewonożny)
3. rozgrywający środkowy pomocnik (gdyby Koopmeiners dalej kopał się po czole)

Mam wrażenie, że temu składowi brakuje też starych mistrzów typu Pirlo / De Bruyne, przy których mniej doświadczeni piłkarze od razu wyglądać lepiej dosłownie od pierwszego wspólnego meczu. U nas najstarszy jest 28-letni Bremer, więc poszliśmy z jednej skrajności w drugą.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lipca 2025, 11:43

Z twoimi wariantami problem jest taki, że Tudor nie gra żadnym z tych ustawień.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
19

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2025, 12:42

dimebag11 pisze: 17 lipca 2025, 10:06
19 pisze: 17 lipca 2025, 09:50 Dla mnie Cabal jak wróci do zdrowia to będzie grał w trójce w obronie. Na wahadla będziemy szukać zawodników. pewnie dwóch.
Przecież ten Cabal już przed kontuzją był mocno średni - taki gość do rotacji na Coppa Italia czy mecze w Serie A z dołem tabeli żeby trochę odciążyć podstawowego zawodnika, ale nic więcej. Teraz nie wiadomo ile będzie wracał do jakiejkolwiek formy, więc i tak potrzeba nam zawodnika do wyjściowej jedenastki na lewą stronę trzyosobowego bloku defensywnego, bo Kelly to także przeciętniak.
Zgadzam się. Tylko że ja go na wahadle nie widzę. Raczej jako zmiennik stopera

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2025, 14:24

fazzi pisze: 17 lipca 2025, 11:43 Z twoimi wariantami problem jest taki, że Tudor nie gra żadnym z tych ustawień.
Rozpisane przeze mnie 3-5-2 w wariancie defensywnym to praktycznie to samo, co 3-4-2-1, jeśli Koopmeiners będzie grał najwyżej z 3-ki środkowych pomocników ;)

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2025, 14:25

Jeżeli Cabal w ogóle zostanie w drużynie, to przy dotychczas preferowanym przez Tudora modelu gry raczej nadaje się wyłącznie do trójki stoperów. Natomiast mam sporo wątpliwości, czy faktycznie zostanie. Rok czekamy na Bremera, ale to Bremer. Cabal w momencie przyjścia był jedynie ciekawostką, która niczego nie gwarantowała i nigdy nie zdążył rozwinąć skrzydeł, bo błyskawicznie się połamał, choć ja akurat uważam, że prezentował się ciekawie. Tak czy siak spodziewam się wypożyczenia, o ile się wyrobi z przygotowaniami, bo jeśli faktycznie ma tyły w rehabilitacji, to i z tym może być ciężko.

ODPOWIEDZ