Mercato (LATO 2025) DYSKUSJA
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Czy ktoś oprócz mnie zauważył, że 4d1k w swojej rozpisce 11stki umieścił 12 zawodników?
Może jak grzecznie poprosimy, to pozwolą nam grać 1-3-5-2-1.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- 4d1k
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Haha, celne spostrzeżenie

Przy wyjściowej 12 jest ciasno, a jak wykluczyć jedną pozycję, to robi się jeszcze większy tłok.
Gdyby nam pozwolili grać w 12, to może za rok byśmy cieszyli się z mistrza?

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Poprostu Cabal wciąż się rehabilituje, nie wiadomo w jakiej dyspozycji będzie Bremer, a Rugani ponoć jedną nogą poza Juve. Takze wypisana we wcześniejszym poście nasza obrona w rzeczywistości jest jeszcze "silniejsza" 

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 46 razy
Zrobię to po staremu 
Czyli narazie wygląda to tak:
---------------------------------------------------David/12 mln-----------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------Yildiz/Sancho------------------------Konsesjo/Koop---------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---Cambiaso/Cabal--------Thuram/BigMac-----Loca/xxx-------Costa/xxx---------------
-----------------------xxx/Kelly-----------Bremer/Rugani---------------Gatti/Kalulu-----------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------DiGregorio/Perin-------------------------------------------------
xxx to pozycje na które szukamy zawodników, na czerwono prawdopodobnie nieobecni w przyszłym sezonie, więc na ich pozycje również szukamy następców (wiadomo że w przypadku napastnika chcemy Muaniego spowrotem).
Reszta do odstrzału.

Czyli narazie wygląda to tak:
---------------------------------------------------David/12 mln-----------------------------------------------
--------------------------Yildiz/Sancho------------------------Konsesjo/Koop---------------------------
---Cambiaso/Cabal--------Thuram/BigMac-----Loca/xxx-------Costa/xxx---------------
-----------------------xxx/Kelly-----------Bremer/Rugani---------------Gatti/Kalulu-----------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------DiGregorio/Perin-------------------------------------------------
xxx to pozycje na które szukamy zawodników, na czerwono prawdopodobnie nieobecni w przyszłym sezonie, więc na ich pozycje również szukamy następców (wiadomo że w przypadku napastnika chcemy Muaniego spowrotem).
Reszta do odstrzału.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2025, 11:14 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Przecież ten Cabal już przed kontuzją był mocno średni - taki gość do rotacji na Coppa Italia czy mecze w Serie A z dołem tabeli żeby trochę odciążyć podstawowego zawodnika, ale nic więcej. Teraz nie wiadomo ile będzie wracał do jakiejkolwiek formy, więc i tak potrzeba nam zawodnika do wyjściowej jedenastki na lewą stronę trzyosobowego bloku defensywnego, bo Kelly to także przeciętniak.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Uff... skoro Guntoli nie chciał Conceicao , to znaczy, że dobrze robimy, bo on niemal zawsze podejmował złe decyzje 
Conceicao to fajny chłopak, ale w topowym klubie byłby postrzegany jako rezerwowy, zawodnik do rotacji, który a nuż odpali za sezon/dwa i stanie się TOP-em. Zresztą podobnie jak Sancho, który od 4 lat szuka formy. Yildiz jest od nich młodszy, ale już teraz ma umiejętności, które sprawiają, że trzeba postrzegać go jako pewniaka do podstawy.
wariant defensywny:
Yildiz - J.David
Cambiaso - Thuram - Locatelli - Koopmeiners - A.Costa/Weah
Bremer - Gatti - Kalulu
Di Gregorio
wariant ofensywny:
J.David
Sancho - Yildiz - Conceicao
Thuram - Locatelli
Cambiaso - Bremer - Gatti - Kalulu
Di Gregorio
Oczywiście nadal wygląda to średnio, bo:
Bremer i Kalulu = niepewne zdrowie
A.Costa/Weah = aktualnie za słabi na 1. skład w topowym klubie
Locatelli = nijakość, mental w stylu "cieszmy się, ze przegraliśmy 0:1 a nie 0:3"
Koopmeiners = niewypał, który otrzyma drugą szansę
Conceicao = nierówność, ale trzeba liczyć, że minie
Sancho i J.David = nowi, którzy może się sprawdzą we Włoszech a może nie
Jak nic przydałyby się jeszcze 3 mocne transfery do 1. składu:
1. prawy wahadłowy (zamiast A.Costy/Weaha)
2. środkowy obrońca (najlepiej lewonożny)
3. rozgrywający środkowy pomocnik (gdyby Koopmeiners dalej kopał się po czole)
Mam wrażenie, że temu składowi brakuje też starych mistrzów typu Pirlo / De Bruyne, przy których mniej doświadczeni piłkarze od razu wyglądać lepiej dosłownie od pierwszego wspólnego meczu. U nas najstarszy jest 28-letni Bremer, więc poszliśmy z jednej skrajności w drugą.

Conceicao to fajny chłopak, ale w topowym klubie byłby postrzegany jako rezerwowy, zawodnik do rotacji, który a nuż odpali za sezon/dwa i stanie się TOP-em. Zresztą podobnie jak Sancho, który od 4 lat szuka formy. Yildiz jest od nich młodszy, ale już teraz ma umiejętności, które sprawiają, że trzeba postrzegać go jako pewniaka do podstawy.
wariant defensywny:
Yildiz - J.David
Cambiaso - Thuram - Locatelli - Koopmeiners - A.Costa/Weah
Bremer - Gatti - Kalulu
Di Gregorio
wariant ofensywny:
J.David
Sancho - Yildiz - Conceicao
Thuram - Locatelli
Cambiaso - Bremer - Gatti - Kalulu
Di Gregorio
Oczywiście nadal wygląda to średnio, bo:
Bremer i Kalulu = niepewne zdrowie
A.Costa/Weah = aktualnie za słabi na 1. skład w topowym klubie
Locatelli = nijakość, mental w stylu "cieszmy się, ze przegraliśmy 0:1 a nie 0:3"
Koopmeiners = niewypał, który otrzyma drugą szansę
Conceicao = nierówność, ale trzeba liczyć, że minie
Sancho i J.David = nowi, którzy może się sprawdzą we Włoszech a może nie
Jak nic przydałyby się jeszcze 3 mocne transfery do 1. składu:
1. prawy wahadłowy (zamiast A.Costy/Weaha)
2. środkowy obrońca (najlepiej lewonożny)
3. rozgrywający środkowy pomocnik (gdyby Koopmeiners dalej kopał się po czole)
Mam wrażenie, że temu składowi brakuje też starych mistrzów typu Pirlo / De Bruyne, przy których mniej doświadczeni piłkarze od razu wyglądać lepiej dosłownie od pierwszego wspólnego meczu. U nas najstarszy jest 28-letni Bremer, więc poszliśmy z jednej skrajności w drugą.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
Z twoimi wariantami problem jest taki, że Tudor nie gra żadnym z tych ustawień.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Zgadzam się. Tylko że ja go na wahadle nie widzę. Raczej jako zmiennik stoperadimebag11 pisze: ↑17 lipca 2025, 10:06Przecież ten Cabal już przed kontuzją był mocno średni - taki gość do rotacji na Coppa Italia czy mecze w Serie A z dołem tabeli żeby trochę odciążyć podstawowego zawodnika, ale nic więcej. Teraz nie wiadomo ile będzie wracał do jakiejkolwiek formy, więc i tak potrzeba nam zawodnika do wyjściowej jedenastki na lewą stronę trzyosobowego bloku defensywnego, bo Kelly to także przeciętniak.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Rozpisane przeze mnie 3-5-2 w wariancie defensywnym to praktycznie to samo, co 3-4-2-1, jeśli Koopmeiners będzie grał najwyżej z 3-ki środkowych pomocników

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Jeżeli Cabal w ogóle zostanie w drużynie, to przy dotychczas preferowanym przez Tudora modelu gry raczej nadaje się wyłącznie do trójki stoperów. Natomiast mam sporo wątpliwości, czy faktycznie zostanie. Rok czekamy na Bremera, ale to Bremer. Cabal w momencie przyjścia był jedynie ciekawostką, która niczego nie gwarantowała i nigdy nie zdążył rozwinąć skrzydeł, bo błyskawicznie się połamał, choć ja akurat uważam, że prezentował się ciekawie. Tak czy siak spodziewam się wypożyczenia, o ile się wyrobi z przygotowaniami, bo jeśli faktycznie ma tyły w rehabilitacji, to i z tym może być ciężko.