Skandal na San Siro (CL)
- Medi
- Qualità Juventino
Cambiasso strzela gola na 1-1, sedzia anuluje przez faul Cruza na bramkarzu rossonerich. Decyzja pochopna gdyz Cruz ledwo dotknal Dide i nie przeszkodzil mu w interwencji.
Cambiasso sie wsciekl i dostal zolta kartke za protesty.
Tymczasem z trybun od strony bramki milanistow polecial grad przedmiotow i petard na boisko. Jedna z nich uderzyla Dide w ramie. Po chwili juz nic nie bylo widac przez gesty dym.
Mecz zostal przerwany na 10 minut, pilkarze i sedziowie zeszli do szatni.
W tym czasie usunieto przedmioty i petardy z murawy.
Po 10 minutach mecz zostal wznowiony ale sedzia zaznaczyl, ze jesli poleci jeszcze jedna petarda mecz zostanie zakonczony.
Ledwo pilkarze zaczeli grac polecialy z trybun dwie petrady.
Gwizdek sedziego i koniec meczu.
Inter pewnie dostanie 3-0 , potezna kare pieniezna dla klubu i zostanie pewnie skwalifikowany stadion na iles tam meczy w CL.
Wstyd jak diabli przed calym swiatem, po Romie znowu Wlosi sie nie popisali, a jeszcze jutro szykuje sie rozruba ultrasow Juve
mam nadzieje, ze po tym co sie stalo pojda po rozum do glowy i nie bedzie kolejnej afery
Cambiasso sie wsciekl i dostal zolta kartke za protesty.
Tymczasem z trybun od strony bramki milanistow polecial grad przedmiotow i petard na boisko. Jedna z nich uderzyla Dide w ramie. Po chwili juz nic nie bylo widac przez gesty dym.
Mecz zostal przerwany na 10 minut, pilkarze i sedziowie zeszli do szatni.
W tym czasie usunieto przedmioty i petardy z murawy.
Po 10 minutach mecz zostal wznowiony ale sedzia zaznaczyl, ze jesli poleci jeszcze jedna petarda mecz zostanie zakonczony.
Ledwo pilkarze zaczeli grac polecialy z trybun dwie petrady.
Gwizdek sedziego i koniec meczu.
Inter pewnie dostanie 3-0 , potezna kare pieniezna dla klubu i zostanie pewnie skwalifikowany stadion na iles tam meczy w CL.
Wstyd jak diabli przed calym swiatem, po Romie znowu Wlosi sie nie popisali, a jeszcze jutro szykuje sie rozruba ultrasow Juve

mam nadzieje, ze po tym co sie stalo pojda po rozum do glowy i nie bedzie kolejnej afery

- Adu
- Juventino
no niesamowita sytuacja. ja nie wiem co sie dzieje z tymi kibicami. widac ze nie tylko w Polsce sa z nimi problemy, a tak swoja droga to jestem ciekaw jakie beda kary po tym meczu
p.s. miejmy nadzieje ze jutro nasi nie sprobuja byc lepsi, bo az strach sie bac tego co moze sie jutro wydarzyc
p.s. miejmy nadzieje ze jutro nasi nie sprobuja byc lepsi, bo az strach sie bac tego co moze sie jutro wydarzyc
wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
- Vincitore
- Juventino
Moim zdaniem nie była to reakcja fanatyków Nerrazurich z tego powodu że gol Cambiasso nie został uzany bo doskonale wiedzieli przed tym meczem że ich szanse na awans są nikla myśle że to była ta złość z tego powodu że byli gorsi od Milanu czuje że najchętniej to by sie tam wyzabijali wszyscy , ciekawe co z Didą miejmy nadzieje że nic mu nie będzie! no nie ma to jak tydzień pojednania! tyle co było już bójek i rozbojów w różnych meczach to szok! a tak swoja drogą to chyba znamy juz jednego finalistę ACM .... życzyłbym sobie w Finale Juventus ale .. znów ten finał ehh!
- BIGGI
- Qualità Juventino
Oglądałem, widziałem.....
No niestety, po raz kolejny kibice pokaują sie z bardzo złej strony.
Bardzo niesmacznie patrzyłem na to, co dzieje sie na San Siro, praktycznie ciągle leciały race i butelki.
Nawet kluczem domowym ktoś rzucił heh :roll:
Rozumiem ze jak sędzia nie uznał prawidłowej bramy to jes sie wkurzony no ale bez przesady.
Nie dosc ze Dida dostał w ramię, to jeszcze nie miało to końca !! Wznowienie tez nic nie dało, zaraz było to samo....
Najbardziej wkurzające jest to że takie zachowanie uderza przede wszystkim w klub.....w ICH UKOCHANY klub :roll:
Mysle ze trzeba zastosować na prawde drastyczne sankcje zeby dało to jakikolwiek porządany skutek. Zresztą.....zidentyfikować sie ich wszystkich nie da, bo na prawde leciało tego mnóstwo...a zamkąć stadion, nakładać finansowe sankcje na klub ? Pewnie tak....ale czy o to tutaj chodzi ? :roll:
Bardzo przykre to wszystko jest, i nie tylko Tu....ale równiez u Nas - w Polsce - gdzie juz pojawiają sie śmiechy że to całe pojednanie po śmierci Ojca Świętego to wybryk "mięczaków, nastolatków i pikników" - jak to powiedzieli pseudokibice.... :roll:
No niestety, po raz kolejny kibice pokaują sie z bardzo złej strony.
Bardzo niesmacznie patrzyłem na to, co dzieje sie na San Siro, praktycznie ciągle leciały race i butelki.
Nawet kluczem domowym ktoś rzucił heh :roll:
Rozumiem ze jak sędzia nie uznał prawidłowej bramy to jes sie wkurzony no ale bez przesady.
Nie dosc ze Dida dostał w ramię, to jeszcze nie miało to końca !! Wznowienie tez nic nie dało, zaraz było to samo....
Najbardziej wkurzające jest to że takie zachowanie uderza przede wszystkim w klub.....w ICH UKOCHANY klub :roll:
Mysle ze trzeba zastosować na prawde drastyczne sankcje zeby dało to jakikolwiek porządany skutek. Zresztą.....zidentyfikować sie ich wszystkich nie da, bo na prawde leciało tego mnóstwo...a zamkąć stadion, nakładać finansowe sankcje na klub ? Pewnie tak....ale czy o to tutaj chodzi ? :roll:
Bardzo przykre to wszystko jest, i nie tylko Tu....ale równiez u Nas - w Polsce - gdzie juz pojawiają sie śmiechy że to całe pojednanie po śmierci Ojca Świętego to wybryk "mięczaków, nastolatków i pikników" - jak to powiedzieli pseudokibice.... :roll:
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2005, 23:20 przez BIGGI, łącznie zmieniany 1 raz.
- Iver.pk
- Juventino
Inter nie sprostal Milanowi poraz kolejny i frustracja kibicow siegnela zenitu-nie dziwie sie im-w koncu ile to juz lat czekaja na jakis sukces . W tym sezonie zawodza na calej lini w lidze i jedyna nadzieja byla LM ale tam czekal ich odwieczny rywal i niestety (stety) znow klapa. Co do tego zachowania to jest skandaliczne i mam wielka nadzieje ze nasi kibice pokaza jutro klase z Liv i po meczu nie bedzie sie mowilo glownie o burdach na trybunach :? Ciekawi mnie ze smierc Papieza wywolala odwrotny do przewidywanego skutek-mianowicie zpotegowala tylko agresje nienawisc i to nie w pojedynczych przypadkach :?
Co do kary to nie wiem czy to sie nie skonczy na sezonie dyskfalifikacji z Europejskich pucharow-co dla Interu byloby ciosem praktycznie nokautujacym bo w Serie A dziela i rzadza dwa kluby i Interowi wiele do nich brakuje :? Co do meczy przy pustych trybunach przy jednoczesnej karze finansowej tochyba najbardziej adekwatne posuniencie.
Co do kary to nie wiem czy to sie nie skonczy na sezonie dyskfalifikacji z Europejskich pucharow-co dla Interu byloby ciosem praktycznie nokautujacym bo w Serie A dziela i rzadza dwa kluby i Interowi wiele do nich brakuje :? Co do meczy przy pustych trybunach przy jednoczesnej karze finansowej tochyba najbardziej adekwatne posuniencie.

- LG
- Juventino
No i tak nic im nie zrobia
(najwyżej 2 mecze przy pustych trybunach i jakas tam kara).
Potwierdza to że w LM są równi (np. Wisełka) i równiejsi (Roma a teraz Inter). Światem rządzi pieniądz i nic tego nie zmieni.
Swoja drogą, sądzę, że Pan Merk powinien juz zakończyć karierę, bo to co ostatnimi czasy wyprawia na boisku i w Europie i Niemczech, to jest zwykła paranoja.

Potwierdza to że w LM są równi (np. Wisełka) i równiejsi (Roma a teraz Inter). Światem rządzi pieniądz i nic tego nie zmieni.
Swoja drogą, sądzę, że Pan Merk powinien juz zakończyć karierę, bo to co ostatnimi czasy wyprawia na boisku i w Europie i Niemczech, to jest zwykła paranoja.
Lepiej nie pić nic na balu niż kibicem być Realu.
- malutki
- Juventino
Skrót Wstyd !! Inter pozegnal sie z LM w najgorszy ze sposobów. Usprawiedliwiajac troche reakcje kibiciów Merk nie podyktowal kilku karnych dla Interu, po mniej lub bardziej ewidentnych faulach. A juz nie uznany gol przechylił szale goryczy 

- Bany_DG
- Juventino
Coraz bardziej sie przekonuje że chamstwo i głupota ludzka nie znaja granic :x Mam nadzieje że Dididzie nic sie nie stało
a kara dla Interu powinna być wg. mnie OGROMNA choc znając życie kilka meczów bez kiboli :evil: ZWALCZAC CHAMSTWO kibice (anty) interu powinni kosic trawe nożyczkami :twisted: echhh szkoda gadac 

- 2MAN
- Juventino
Ciężko pogodzić się kibicom gdy drużyna nie najlepszy football
Troche nie dziwie sie kibocm Interu - frustracja w takim tłumie daje przełożenie w życiu - ale najgorsze jest to że zostaną nałożone odpowiednie sankcje na klub - finansowe,meczowe itd ... Zanim rzucisz - pomyśl 

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- Reggie
- Juventino
Wstyd i tyle, rozumiem złosć kibiców Interu, ale przesadzili. Ale w koncu to była reakcja na fatalny błąd sędziego na ich korzyść. Usprawiedliwienia dla nich nie ma, ale można ich zrozumieć. Ten gol i tak wiele by Interowi nie dał, ale zawsze to gol.
Oby tylko fani Juventusu nie pokazali sie ze złej strony, nie oczekuję od nich napisu z kartoników "friendship", bo to jest niemożliwe, napewno nie obejdzie się też bez kilku przyśpiewek obrażających angielskich kibiców, ale jedynie godnego zachowania.
Coraz częściej zauważam błędy sędziego wypaczające wynik spotkania :? Trzeba coś w tej sprawie zmienić, może jednak ten sędzia od replay'ów byłby dobrym rozwiązaniem, chociaż byłem temu przeciwny.
Oby tylko fani Juventusu nie pokazali sie ze złej strony, nie oczekuję od nich napisu z kartoników "friendship", bo to jest niemożliwe, napewno nie obejdzie się też bez kilku przyśpiewek obrażających angielskich kibiców, ale jedynie godnego zachowania.
Coraz częściej zauważam błędy sędziego wypaczające wynik spotkania :? Trzeba coś w tej sprawie zmienić, może jednak ten sędzia od replay'ów byłby dobrym rozwiązaniem, chociaż byłem temu przeciwny.
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- juventus_turyn_1897
- Juventino
Zaczyna zle sie dziac z wloskimi kibicami, ostatna kolejka jakies rozroby, a na stadionie Lazio swastyki hitlerowskie, a kibice Juve w Anglii tez sie nie popisali i jeszcze sie odgrazaja - po co to wszytsko???
Oby cos zlego jutro sie nie wydazylo na naszym meczu - cos wisi w powietrzu!!
- Coolfi
- Juventino
Nie można powiedzieć o kibicach Interu nic dobrego - wiedząc ze już nie ma szans na awans (przegrany mecz z Milanem, przegrany mecz z sędzią :roll: ) postanowili pójść na całość. Rozumiem że patrząc na swój ukochany klub i wiedząc że kolejny sezon z rzędu zakończy się bez jakiegokolwiek sukcesu można się zdenerwować i to ostro, ale nie należy przeginac, gdyż takim wystepkiem można swój klub pozbawić trofeów również w przyszłości. Co do kary moim zdaniem powinna być jak najsurowsza. Takie reprezentowanie calcio przynosi wstyd całym Włochom i kibicom z tego kraju. Nawet nie jestem pewien czy nie znajdą się chorzy kibice, którzy jutro będą chciel spełnić groźbę do L'poolu. Żle dzieje się z kibicami na Półwyspie Apenińskim
swiergot - ok, nie ma sprawy - rozumiem że kompetencja Medi w temacie włoskiej piłki i Jej szybki dostep do informacji przeważył
pozdro

swiergot - ok, nie ma sprawy - rozumiem że kompetencja Medi w temacie włoskiej piłki i Jej szybki dostep do informacji przeważył

pozdro
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Medi
- Qualità Juventino
Wlasnie sie dowiedzialam, ze to wszystko bylo juz wczesniej zorganizowane :shock:
Ultras nerazzuri mieli zaczac rzucac butelkami i racami jesli na 20 minut przed koncem meczu Inter bedzie przegrywal.
Rzeczywiscie dziwne bylo to , ze raptem wszyscy na raz zaczeli rzucac czym popadnie i lecialo tego z trybun od groma, teraz juz wiadomo dlaczego skoro bylo to juz wczesniej ustalone :shock:
Wniosek z tego taki, ze decyzja sedziego anulujacego prawidlowego gola byla tylko pretekstem, a to jeszcze gorzej swiadczy o interistach :evil:
PS. sorry Coolfi, pisalismy razem w tym samym momencie o tym wydarzeniu i Ty byles szybszy
Ultras nerazzuri mieli zaczac rzucac butelkami i racami jesli na 20 minut przed koncem meczu Inter bedzie przegrywal.
Rzeczywiscie dziwne bylo to , ze raptem wszyscy na raz zaczeli rzucac czym popadnie i lecialo tego z trybun od groma, teraz juz wiadomo dlaczego skoro bylo to juz wczesniej ustalone :shock:
Wniosek z tego taki, ze decyzja sedziego anulujacego prawidlowego gola byla tylko pretekstem, a to jeszcze gorzej swiadczy o interistach :evil:
PS. sorry Coolfi, pisalismy razem w tym samym momencie o tym wydarzeniu i Ty byles szybszy
- e-kacper
- Juventino
O stary a kiedy było obrze, kiedy skończyły się bojówki w Angli wo ałaśnie liga włoska przejęła miano najwiekszej huuliganerii. Mam wiele filmików, pokazujących co się dzieje na i po meczach chociażby w tym sezonie. To co sie gdzieje w polsce to przy włochach jest dziecinna zabawa, czesci z was pewnie wie o co mi chodzi.juventus_turyn_1897 pisze:Zaczyna zle sie dziac z wloskimi kibicami, ostatna kolejka jakies rozroby, a na stadionie Lazio swastyki hitlerowskie, a kibice Juve w Anglii tez sie nie popisali i jeszcze sie odgrazaja - po co to wszytsko???