IFFHS new Rank

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 15:49

Manchester najlepszym klubem na globie

Manchester United awansował na pierwsze miejsce w rankingu klubowym opracowywanym przez Międzynarodową Federację Historyków i Statystyków Piłkarskich (IFFHS). Drugie miejsce zajmuje dotychczasowy lider, Boca Juniors Buenos Aires.

Polskie kluby sklasyfikowane są w trzeciej setce rankingu. Najwyżej notowana jest Legia Warszawa - 224. miejsce.

Czołówka rankingu IFFHS (w nawiasie miejsce w poprzednim notowaniu):
1. (2) Manchester United (Anglia) 277
2. (1) Boca Juniors Buenos Aires (Argentyna) 274
3. (10) Newcastle United (Anglia) 267
4. (4) Valencia (Hiszpania) 250
5. (12) Villarreal (Hiszpania) 247
6. (3) AS Monaco (Francja) 243
. (16) Inter Mediolan (Włochy) 243
8. (15) AC Milan (Włochy) 237
9. (4) Santos FC (Brazylia) 232
10.(8) Chelsea Londyn (Anglia) 222
........
224. (233) Legia Warszawa 77
231. (238) Wisła Kraków 76
299. (312) Amica Wronki 66

Zrodlo : wp.pl

Jak dla mnie to az szkoda slow na taka glupoote... Nie wiem Kto opracowywuje Ten ranking ale jest strasznie ale to strasznie bzdurny i nie odzwierciedlajacy Rzeczywistosci... Jedyne co mnie najbardziej rozsmieszylo to To pojawienie sie Tam VilallaRealu i Nevcastle :wink:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 16:02

nie wiem kto układał ten ranking :evil: chyba moja babcia po spirycie :lol: bo nawet ona gdyby była trzeźwa umieściłaby Juve w pierwszej dziesiątce (a raczej piątce) :evil: jestem zdenerwowany :evil: i rozśmieszony :lol:

ickers

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 16:20

Nie no spoko!!!Dosłownie satyra!!!Co tam robi Newcastle i Villareal???!!!Szkoda,że nie ma Steui Bukareszt albo Ferencvaros.Jestem ciekaw, na którym miejscu plasuje się JUVE :lol:

Obrazek
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 16:28

Newcastle na 3 miejscu? śmiech na sali :lol: Skąd Newcastle i Villareal w pierszej 10? :)
Zastanawiam się też jak można porównywać klbuy z Ameryki płd. z europejskimi. Cały ten ranking to parodia.
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś potrafił przytoczyć zasady wg których przydzielane są punkty w tej klasyfikacji.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 16:31

To może uznajmy to za pewnego rodzaju anegdotę....... tak będzie lepiej dla nas i dla każdego normalnego kibica 8) :twisted:

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2005, 08:34

Bardzo mnie ciekawi co jest brane pod uwage przy tym rankingu???ktos z Was orientuje sie moze mniej wiecej??bo z pewnoscia sa powody dla ktorych newcastle jest 3 a Villareal znajduje sie w pierwszej 10....bo ja nie mam zielonego pojecia..a to ciekawe jest :|

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ole(k)Juve!

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2005, 08:53

nikt nie napisal chyba ze juve jest 11.(spadlo z 10.)
ale to śmieszne FC Santos mogloby tam byc kiedy pele u nich gral,
boca juniors
nie wiem ale wedlug innych statystyk to sredniaki na miare gry w pucharze UEFa

Rób zakupy w dobrym sklepie z grami.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2005, 11:01

Ja to już od dawna nei zwracam uwagi an te rankingi .. specjaliści od futbolu :lol: , no właśnie widzę Villareal lepiej notowany od Juventusu :lol: to jest żałosne a nie śmieszne a pozatym i tak wiadomo kto jest lepszy na boisku i wogóle! widzę że koledzy specjaliści poraz kolejny wystawili kolejny ranking , czekamy na kolejn :lol: , dobra kończe bo pani od Informatyki krzyczy!

Edit: a Pozatym wydaje mi się że ten ranking robili na podstawie ostatnich meczy ligowych bo Newcastle - dolna część tabeli a 3 miesjce w rankingu!
Ostatnio zmieniony 04 marca 2005, 13:51 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

Ole(k)Juve!

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2005, 11:38

Barcelone postawili na 23. - widze jacy to specjalisci :?:
Barcelone na 23 postawili - specjalisci
tam gdzie villareal moglabyc rownie dobrze legia albo wisla

Zapraszam do regulaminu i to koniecznie !!!
Ulisses

Rób zakupy w dobrym sklepie z grami.
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2005, 13:23

Ja proponuję żeby więcej ramkingów tego typu nie dawać na forum, bo wiemy że są bez sensu, nie pokazują prawdy o tym co się naprawdę dzieje w futbolu, te rankingi tylko zaśmiecają forum.
A jeżeli są takie osoby które chcą się o nim wypowiadać to niech nie zakładają co ranking nowego tematu, tylko niech założą jeden i tam niech ci co chcą się wypowiadają, bo co ranknig dawać tą samą wypowiedz, która mówi że jest ten ranking bez sensu można nazwać nabijaniem.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
ODPOWIEDZ