Czy jesteś patriotą?
- gloria_victis
- Szczakowianin
Zastanawia mnie jak wielki odsetek z użytkowników serwisu JuvePoland czuje sie patriotą. Byłoby miło gdyby nie była to jedynie odpowiedź tak/nie ale również jakaś krótka wypowiedź. Z góry dziękuje za głosowanie i udzielanie się
"Chciałbym umrzeć na kiłę" Wojciech Jaruzelski
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
- white_wolv
- Juventino
Moja wypowiedz z pewnoscia wywola wiele kontrowersji,ale takie sa moje poglady i juz...
Otoz NIE,nie czuje sie patriota.Wlasciwie zeby odpowiedziec na pytanie to nalezy zapytac co dla kazdego z nas znaczy to slowo..
Nie czuje wielkiego przywiazania do tego kraju,do flagi,godla czy granic.Jednak nie oznacza to ze nie jestem dumny z naszej Histori.Bo jestem i to bardzo.Jestem dumny z tego ze w przeszlosci ludzie narodowosci polskiej oddawali zycie w obronie wolnosci,ze jako pierwsi stawilismy opor hitlerowcom,ze nigdy nie zginalismy kolan przed najezdcami ktorzy chcieli odebrac nam WOLNOSC.Ja zawsze patrzylem na to z tej strony ze Polacy bili sie o wolnosc a nie o granice(choc to tez sie niestety zdarzalo np.wojny polsko ukrainskie) flage czy godlo.
Patriotyzm jako przywiazanie do narodowosci jest mi obcy.Patriotyzm szerzony na arenie politycznej przez takie ugrupowania jak LPR czy Samoobrona to nacjonalizm w czystej formie i brzydze sie tym.Bardzo irytuje mnie fakt ze hasla mowiace o Polakach ktorzy gineli w imie wolnosci sa wykorzystywane do gier politycznych ktore nie maja nic wspolnego z walka o dobrobyt ludzi zyjacych w tym kraju.
W tym roku nie pojde takze do glosowania.Dlaczego?Bo nie ufam zadnemu z politykow ktorzy znajduja sie na liscie.Czy wobec tego mam zamieniac jednego zlodzieja na drugiego?Jesli pojawi sie ktos komu zaufam to oddam swoj glos na niego,poki co nie wybieram sie do urny.A jesli juz to tylko po to by na karcie do glosowania napisac czarnym flamastrem "Lepszy Martwy Niz Wybrany".
Dla mnie mordowanie w imie kraju to czysta glupota i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.Staram sie byc ponad wszelkiego rodzaju podzialami rasowymi i narodowosciowymi.
Na koniec kilka cytatow ktore przyszly mi do glowy gdy zobaczylem ten temat :
"Co za fatalny świat podzielony granicami
Z ludźmi których kochasz rozmawiasz tylko listami
Czujesz ich jedynie przy pomocy pocztowego kleju
Tylko dlatego że mieszkają w innym kraju"
Kult-"Po co wolnosc"
Teraz cos ostrzejszego:
"Polska, Polska, Co To **** Jest?
Ukrzyżowana Na Mapie Świata
To Tylko Jeszcze Jedno Skorumpowane Państwo
Ze Swoją Armią, Rządem, Nacjonalizmem I Policją
Ja Nie Wybierałem Tego Kraju
I Nie Chcę Być Jego Niewolnikiem
Więc **** Mnie Obchodzi, Kto Nim Rządzi
I Tak Jest *****, Bo Tu Chodzi Tylko O Pieniądze
Mam W **** Patriotyczne Deklaracje
Jakaś Ojczyzna, Jakiś Hymn - Polityczne Sztuczki
Dobro Kraju?Racja Stanu?
****** Sie! Slyszalem To Juz Wiele Razy!"
WLOCHATY - "Polska"
BIADA NARODOM KTORE OJCZYZNE KOCHAJA BARDZIEJ NIZ WOLNOSC
Otoz NIE,nie czuje sie patriota.Wlasciwie zeby odpowiedziec na pytanie to nalezy zapytac co dla kazdego z nas znaczy to slowo..
Nie czuje wielkiego przywiazania do tego kraju,do flagi,godla czy granic.Jednak nie oznacza to ze nie jestem dumny z naszej Histori.Bo jestem i to bardzo.Jestem dumny z tego ze w przeszlosci ludzie narodowosci polskiej oddawali zycie w obronie wolnosci,ze jako pierwsi stawilismy opor hitlerowcom,ze nigdy nie zginalismy kolan przed najezdcami ktorzy chcieli odebrac nam WOLNOSC.Ja zawsze patrzylem na to z tej strony ze Polacy bili sie o wolnosc a nie o granice(choc to tez sie niestety zdarzalo np.wojny polsko ukrainskie) flage czy godlo.
Patriotyzm jako przywiazanie do narodowosci jest mi obcy.Patriotyzm szerzony na arenie politycznej przez takie ugrupowania jak LPR czy Samoobrona to nacjonalizm w czystej formie i brzydze sie tym.Bardzo irytuje mnie fakt ze hasla mowiace o Polakach ktorzy gineli w imie wolnosci sa wykorzystywane do gier politycznych ktore nie maja nic wspolnego z walka o dobrobyt ludzi zyjacych w tym kraju.
W tym roku nie pojde takze do glosowania.Dlaczego?Bo nie ufam zadnemu z politykow ktorzy znajduja sie na liscie.Czy wobec tego mam zamieniac jednego zlodzieja na drugiego?Jesli pojawi sie ktos komu zaufam to oddam swoj glos na niego,poki co nie wybieram sie do urny.A jesli juz to tylko po to by na karcie do glosowania napisac czarnym flamastrem "Lepszy Martwy Niz Wybrany".
Dla mnie mordowanie w imie kraju to czysta glupota i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.Staram sie byc ponad wszelkiego rodzaju podzialami rasowymi i narodowosciowymi.
Na koniec kilka cytatow ktore przyszly mi do glowy gdy zobaczylem ten temat :
"Co za fatalny świat podzielony granicami
Z ludźmi których kochasz rozmawiasz tylko listami
Czujesz ich jedynie przy pomocy pocztowego kleju
Tylko dlatego że mieszkają w innym kraju"
Kult-"Po co wolnosc"
Teraz cos ostrzejszego:
"Polska, Polska, Co To **** Jest?
Ukrzyżowana Na Mapie Świata
To Tylko Jeszcze Jedno Skorumpowane Państwo
Ze Swoją Armią, Rządem, Nacjonalizmem I Policją
Ja Nie Wybierałem Tego Kraju
I Nie Chcę Być Jego Niewolnikiem
Więc **** Mnie Obchodzi, Kto Nim Rządzi
I Tak Jest *****, Bo Tu Chodzi Tylko O Pieniądze
Mam W **** Patriotyczne Deklaracje
Jakaś Ojczyzna, Jakiś Hymn - Polityczne Sztuczki
Dobro Kraju?Racja Stanu?
****** Sie! Slyszalem To Juz Wiele Razy!"
WLOCHATY - "Polska"
BIADA NARODOM KTORE OJCZYZNE KOCHAJA BARDZIEJ NIZ WOLNOSC
- white_wolv
- Juventino
Wybacz ale mialbym problemy z tym zeby podac Ci reke...bartus pisze:jestem nacjonalista i zywie duza niechec do innych narodow... zydow, niemcow :?
NACJONALIZM jest zalazkiem faszyzmu..to wlasnie przez nacjonalizm Hilter zdolal zjednoczyc Niemcow przeciwko innym narodom.Nacjonalizm to przyczyna wiekszosci wojen(choc w obecnych czasach wojny maja wiecej wspolnego z pieniedzmi niz z jakimikolwiek ideami).
- kornknot
- Qualità Juventino
Wlasnie przez taka bezczynnosc wiekszosci Polska wygląda tak jak wygląda i niestety nic sie nie poprawi pod wzgledem przywiazania do narodu, godła, barw. Będzie oczywiscie coraz gorzej. Takie iście katastrficzne wizje(dla mnie) mam z bardzo prostego powodu. Kazdy ma w tyłku dobro narodu (ładniej by chyba było napisac ogółu), patrzy tylko na swoja kieszeń. Wszystko dla siebie nic dla innych. Wykorzystywanie stanowisk państwowych (i nie tylko) do własnych celow. Posiadane rzeczy zaczynaja panowac nad ludźmi, obserwujemy wyscig szczurow. Kto wiecej ma ten jest lepszy. Jedyna wartosc to juz nie jest pieniadz - to posiadanie. Kazdy to prawie robi - sciaganie mp3, filmow, gier, programow stało sie rzecza normalna nikt nie widzi w tym piractwa, paserstwa a jak dla mnie najzwyczajniejszego okradania. I to samo mozemy obserowac wsrod politykow, ktorzy robia takie przekrety, ze az w oczy kole jakie to bezczelne a jemu to uchodzi płazem bo kazdy ma to za rpzeproszeniem w dupie. Albo policjantow, kontrolerow, lekarzy skorumpowanych do granic mozliwosci. A co to komu skzodzi jak dostane w łape - ano szkodzi państwu ktore na tym traci majątek i coraz bardziej pogrąza sie w deficycie. No bo skad by miało miec pieniadze jak kazdy kradnie?
Ale to sie nie zmieni - kazdy umie narzekac, ale do działania jest jakos mało chętnych. Ludzie wybierajacy władze nie interesuja sie tak tym zeby odroznic kto jest dobry a kto zły. Ważne, żeby skutecznie zamydlił oczy. Widzimy poparcie dla Leppera. Ciemnota wybiera rzad a nie inteligencja. Potem tak to wyglada. Pretensje mozemy miec tylko do siebie.
Czy jestem Patriota? Jak najbadziej, uwielbiam moj kraj. Nie sadze abym kiedykolwiek wyjechał stad. Wkurza mnie straszliwie to co sie dzieje, ale czuje sie niestety bezradny. Wartosci wpajane prez tysiac lat przez naszych przodkow swoim dzieciom "poszly sie walic". Za kilkadziesiat lat zniesione zostana granice, ludzie sie polacza. Nie bezdie juz jako takich Panstw. Ale o to przeciez chodzi w globalizacji... Czy to dobre czy nie to juz jest sprawa kazdego z osobna. Ale i tak to jest nieuniknione.
Tak ja to widze
Ale to sie nie zmieni - kazdy umie narzekac, ale do działania jest jakos mało chętnych. Ludzie wybierajacy władze nie interesuja sie tak tym zeby odroznic kto jest dobry a kto zły. Ważne, żeby skutecznie zamydlił oczy. Widzimy poparcie dla Leppera. Ciemnota wybiera rzad a nie inteligencja. Potem tak to wyglada. Pretensje mozemy miec tylko do siebie.
Czy jestem Patriota? Jak najbadziej, uwielbiam moj kraj. Nie sadze abym kiedykolwiek wyjechał stad. Wkurza mnie straszliwie to co sie dzieje, ale czuje sie niestety bezradny. Wartosci wpajane prez tysiac lat przez naszych przodkow swoim dzieciom "poszly sie walic". Za kilkadziesiat lat zniesione zostana granice, ludzie sie polacza. Nie bezdie juz jako takich Panstw. Ale o to przeciez chodzi w globalizacji... Czy to dobre czy nie to juz jest sprawa kazdego z osobna. Ale i tak to jest nieuniknione.
Tak ja to widze
- grg666
- Juventino
Witam wszystkich maniaków calcio, catanacio i capello !!!
A więc jestem patriotą chociaż w ankiecie zagłosowałem na to że nim nie jetsem. Zrobiłem to dla wszeogarniającego to forum chaosu. Jestem z siebie dumny , choć wiem że niewątpliwie zostane za to ukarany. Z pokorem przyjmę wszelką karę (może za wyjątkiem bana).
Skoro już wszedłem na ten temat to musze napisać coś mądrego. Patriotą jestem ale jestem tez pewny że za nasz kraj bym życia nie oddał.
Z resztą chyba nie nie ma za kogo tego życia oddawać (politycy). Musze też ustosunkowaćsie do wypowiedzi bartusa ( który nawet sam nazwał sie nazistą) : Pamiętaj bartusie nazizm jest zły i jest kolebką wielkiej agresji.
Nazizm , rasizm i nacjonalizm na tej kupie daleko nie zajedziemy.
Wielkie pozdro dla maniaków serie A
A więc jestem patriotą chociaż w ankiecie zagłosowałem na to że nim nie jetsem. Zrobiłem to dla wszeogarniającego to forum chaosu. Jestem z siebie dumny , choć wiem że niewątpliwie zostane za to ukarany. Z pokorem przyjmę wszelką karę (może za wyjątkiem bana).
Skoro już wszedłem na ten temat to musze napisać coś mądrego. Patriotą jestem ale jestem tez pewny że za nasz kraj bym życia nie oddał.
Z resztą chyba nie nie ma za kogo tego życia oddawać (politycy). Musze też ustosunkowaćsie do wypowiedzi bartusa ( który nawet sam nazwał sie nazistą) : Pamiętaj bartusie nazizm jest zły i jest kolebką wielkiej agresji.
Nazizm , rasizm i nacjonalizm na tej kupie daleko nie zajedziemy.
Wielkie pozdro dla maniaków serie A
"It's better to burn out than to fade away"
Kurt Cobain
Kurt Cobain
- bartus
- Juventino
nikt Ci nie kaze podawac mi reki, ale ja jestem za marksizmem czyli nie za demokracja. nie za tym marksizmem ktory byl w rosji po rewolucji za czasow stalina. za marksizmem z malymi poprawkami. co do faszyzmu... tak jestem rasista. rasizm nie odnosi sie tylko czarnym, do ktorych nic nie mam ale lekko mowiac "nie lubie" niemcow. miedzi innymi za to co nam zrobili w 1939 i nie tylko, za cala 2 wojne swiatowa.white_wolv pisze:Wybacz ale mialbym problemy z tym zeby podac Ci reke...bartus pisze:jestem nacjonalista i zywie duza niechec do innych narodow... zydow, niemcow :?
NACJONALIZM jest zalazkiem faszyzmu..to wlasnie przez nacjonalizm Hilter zdolal zjednoczyc Niemcow przeciwko innym narodom.Nacjonalizm to przyczyna wiekszosci wojen(choc w obecnych czasach wojny maja wiecej wspolnego z pieniedzmi niz z jakimikolwiek ideami).

- gosciu_Muranista
- Juventino
przywiązania do narodu,flagi,godła nie ma a to dlatego że ludzie nie mają się na kim wzorować nie ma tego ideału. Dla mnie patriotą jest osoba która widzi zarówno zalety jak i wady swojego kraju i stara się je naprawiać. Natomiast wypowiedzi typu kocham swój kraj i oddałbym za niego życie sa dosyć abstrakcyjne gdyż gdyby rzeczywiście miałoby dojść do wojny to ci którzy najgłośniej krzyczeli że życie by oddali to zapewne pierwsi byliby w statkach,samolotach które odlatują do innych krajów żeby być jak najdalej niebezpieczeństwa. O patriotyźmie można było mówić XIX i XX wieku(do roku 1989)kiedy to naprawde walczono o kraj jak tylko się dało. To byli patrioci : Bóg-Honor-Ojczyzna. Obecnie to wspaniałe hasło umarło. Ja z kraju nie wyjade bo jestem polakiem i tu jest moje miejsce. Masz racje kornknot co do wpajania wartości które teraz nic nie znaczą i to najbardziej boli. A czy coś się zmieni na lepsze? Wątpie. Ale to do nas należy przyszłość i możemy próbować coś zmienić.
- BIGGI
- Qualità Juventino
Jesli chodzi o to kim sie czuje to tak - czuje sie Polakiem. Wzrusza mnie hymn, wkurza gdy za granicą mowi sie kłamstwa o Polsce itp.
Ale inna sprawa to sytuacja w kraju ktora na prawde jest "paranormalna".
Co do rasizmu, to rowniez nie pałam sympatią do pewnych narodów wymienionych w tym temacie ale na pewno do rasizmu mi daleeeeeko.A wrecz przeciwnie,jest przeciwnikiem tego typu poglądów.
SHOW RACISM THE RED CARD
Zacytuje moze
"Ja nikomu juz nie wierze, wszyscy oszukują sią,
rząd sie ciągle kłóci z sejmem, tutaj zawsze bedzie źle
Ref.
To wlasnie my, to polacy - to ja i ty
Chyba tylko wojny czas, moze znów połączyć nas"
Defekt Muzgó - My Polacy
Ale inna sprawa to sytuacja w kraju ktora na prawde jest "paranormalna".
Co do rasizmu, to rowniez nie pałam sympatią do pewnych narodów wymienionych w tym temacie ale na pewno do rasizmu mi daleeeeeko.A wrecz przeciwnie,jest przeciwnikiem tego typu poglądów.
SHOW RACISM THE RED CARD
Zacytuje moze
"Ja nikomu juz nie wierze, wszyscy oszukują sią,
rząd sie ciągle kłóci z sejmem, tutaj zawsze bedzie źle
Ref.
To wlasnie my, to polacy - to ja i ty
Chyba tylko wojny czas, moze znów połączyć nas"
Defekt Muzgó - My Polacy
- grg666
- Juventino
Jestem wielce zbulwerdowany postawa bartusa.czyz po to dziad moj walczyl na wojnie aby teraz naziolstwo rozpowszechnialo sie na ziemiach polskich i osciennych tak bardzo dotknietych przez faszyzm?? jestesmy na forum juvepoland anie na forum orgamizacji neonazistowskiej!!!!! wszelkie przejawy rasismu zarowno klubowego jak i tego do innych narodowosci powinny byc od razu karane banem bez mozliwosci rehabilitacji. w polskiej konstytucji juz jeden z elementarnych zapisow zabrania nam tworzenia organizacji nazistowskich i gloszenia hasel tego typu!! taka wzmianka winna byc rowniesz umieszczona w regulaminie forum juvepoland, gdyz przejawyu rasizmu maja tu miejsce coraz czesciej!!nikt Ci nie kaze podawac mi reki, ale ja jestem za marksizmem czyli nie za demokracja. nie za tym marksizmem ktory byl w rosji po rewolucji za czasow stalina. za marksizmem z malymi poprawkami. co do faszyzmu... tak jestem rasista. rasizm nie odnosi sie tylko czarnym, do ktorych nic nie mam ale lekko mowiac "nie lubie" niemcow. miedzi innymi za to co nam zrobili w 1939 i nie tylko, za cala 2 wojne swiatowa.
WYKOPMY RASIZM ZE STADIONOW I UMYSLOW NASZYCH!!!!!!!!!!!!!
"It's better to burn out than to fade away"
Kurt Cobain
Kurt Cobain
- bartus
- Juventino
ja wyrazilem tylko swoje zdanie, do czego chyba mam prawo... a co do faszyzmu do sie na jego temat nie wypowiadalem, powidzialem tylko ze jestem rasista, do czego rowiez mam prawo, Ty sadzisz ze demokracja jest lepsza ja sadze ze lepszy jest marksizm, nie ten ktory byl w rosji ale ten marksizm wyrazony przez Marksa i Engelsagrg666 pisze: Jestem wielce zbulwerdowany postawa bartusa.czyz po to dziad moj walczyl na wojnie aby teraz naziolstwo rozpowszechnialo sie na ziemiach polskich i osciennych tak bardzo dotknietych przez faszyzm?? jestesmy na forum juvepoland anie na forum orgamizacji neonazistowskiej!!!!! wszelkie przejawy rasismu zarowno klubowego jak i tego do innych narodowosci powinny byc od razu karane banem bez mozliwosci rehabilitacji. w polskiej konstytucji juz jeden z elementarnych zapisow zabrania nam tworzenia organizacji nazistowskich i gloszenia hasel tego typu!! taka wzmianka winna byc rowniesz umieszczona w regulaminie forum juvepoland, gdyz przejawyu rasizmu maja tu miejsce coraz czesciej!!
WYKOPMY RASIZM ZE STADIONOW I UMYSLOW NASZYCH!!!!!!!!!!!!!

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Mogę w 100% powiedzieć, że jestem patriotą. Jestem dumny z mojego kraju i mam wielki szacunek dla ludzi, którzy walczyli o NASZĄ wolnośc.
Jak większość z was mnie również strasznie denerwują złodzieje, którzy zasiadają w ławach sejmowych i rozkradają nasz kraj jak tylko mogą. Niestety tak było jest i pewnie jeszcze długo nic się w tej kwestii nie zmieni. W Polsce rządzą ciagle Ci sami ludzie tylko, ze w innych partiach. Wystarczy spojrzeć na PO. Przecież tam przynajmiej 30% osób jest z bylego AWS, który został "przegoniony" podczas wyborów. Teraz PO ma największe popracie wśród społeczeństwa i pewnie wygra wyboru, wiec dalej będzie tak jak jest... :x
Jak większość z was mnie również strasznie denerwują złodzieje, którzy zasiadają w ławach sejmowych i rozkradają nasz kraj jak tylko mogą. Niestety tak było jest i pewnie jeszcze długo nic się w tej kwestii nie zmieni. W Polsce rządzą ciagle Ci sami ludzie tylko, ze w innych partiach. Wystarczy spojrzeć na PO. Przecież tam przynajmiej 30% osób jest z bylego AWS, który został "przegoniony" podczas wyborów. Teraz PO ma największe popracie wśród społeczeństwa i pewnie wygra wyboru, wiec dalej będzie tak jak jest... :x
- howik
- Juventino
Oczywiscie ze jestem,nawet za granicami swojego kraju(Armenia)potrzymuje tradycje,rozmawiam z rodzina rodzimym jezykiem,staram sie rozlawiac swoj narod itp.Juz nie raz stawalem w obronie swojego kraju i w ostatecznosci jestem zdolny do oddania zycia za bezpieczenstwo kraju 
CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
- Yari
- Juventino
Dokładnie.gosciu pisze:Natomiast wypowiedzi typu kocham swój kraj i oddałbym za niego życie sa dosyć abstrakcyjne gdyż gdyby rzeczywiście miałoby dojść do wojny to ci którzy najgłośniej krzyczeli że życie by oddali to zapewne pierwsi byliby w statkach,samolotach które odlatują do innych krajów żeby być jak najdalej niebezpieczeństwa.
W ankiecie zagłosowałem na ,,Tak" . Ze względu na moją dume do swojej ojczyzny . Tylko i wyłacznie za wspaniała historie.
Bardzo mi zależy na dobrym postrzeganiu Polski przez inne narody , niestety aktualnie z tym krucho .
Co do moejgo stosunku do innych ras i kultur .
Nie jestem rasistą . Wręcz przeciwnie . Jestem wyjątkowo telerancyjną osobą.
Nie nienawidze niemców . To już nie to pokolenie.
A rammstein juz wogóle mnie załagodził

Większą antypatie czuje do angoli :?
A co ma piernik do wiatraka :?grg666 pisze: Z resztą chyba nie nie ma za kogo tego życia oddawać (politycy).
Jeżeli Polska to dla Ciebie tylko politycy , to ja wymiękam :?
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2005, 23:39 przez Yari, łącznie zmieniany 1 raz.