Kontrakt Mutu z Juve jest nieważny !
- Gałcio
- Juventino
źródło: interia.plPięcioletni kontrakt Adriana Mutu z Juventusem Turyn, który został podpisany w środę, jest nieważny aż do końca siedmiomiesięcznej kary, jaka została nałożona na tego piłkarza za zażywanie kokainy.
Taką wiadomość podała w piątek agencja AFP, powołując się na źródła w strukturach Premier League.
Rumun w październiku został zwolniony z Chelsea Londyn, po tym jak piłkarz miał pozytywny wynik testu antydopingowego. Mimo tego Mutu do końca karencji, która trwa do 18 maja, nadal jest zarejestrowany w Football Association i w tym czasie nie może związać się umową z innym klubem.
Hmmmm .... więc z tego wynika ze Rumun nie jest naszym piłkarzem.
Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- Iver.pk
- Juventino
Ciekawa sytuacja z tym Mutu. Z tego co wycztalem rozumiemze jak skonczy sie tak kara to Mutu bedzie naszym pilkarzem tylko ze kontrakt bedzie mogl podpisac dopiero na konce sezonu w okienku transferowym-czyli nici z gry w Seria A w tym sezonie i nici z planow Moggiego
No coz teraz to bedzie ciezka sprawa z pozyskaniem go bo znowu bedziemy musieli bic sie o niego z innymi klubami :twisted: Zobaczymy moze to wszystko nie prawda ale cos w kosciach m mowi ze tak wlasni bedzie i nici z Mutu...

No coz teraz to bedzie ciezka sprawa z pozyskaniem go bo znowu bedziemy musieli bic sie o niego z innymi klubami :twisted: Zobaczymy moze to wszystko nie prawda ale cos w kosciach m mowi ze tak wlasni bedzie i nici z Mutu...

- farmer16
- Juventino
No bardzo ciekawa sprawa taki zawodnik uve będzie pewnie jeszcze o niego walczyć
Juventus się nie da ale ja myślę że jak będzie koniec kary to ten kontrakt będzie obowiązywał?????????????????????????
Juventus się nie da ale ja myślę że jak będzie koniec kary to ten kontrakt będzie obowiązywał?????????????????????????
Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- darel
- Juventino
Z tym Mutu to bardzo dziwna sytuacja. Ja jednak nie zabartdzo rozumiem skąd takie rozbieżności i nieporozumienia.
Nie zabartdzo orientuje sie w sytuacji, jak wygląda umowa z Mutu i Chelsea, ale jeśli umowa została zerwana, to Mutu ma wolna reke i może szukac nowego pracodawcy. Jego kara w grze to zupełnie inna sytuacja - tutaj nie ma dyskusji - może grac dopiero od 18 maja.
Z niecierpliwością czekam na dalsze informacje. Mam nadzieje, że ostatecznie wszystko skończy sie po naszej mysli, i że Mutu bedzie zawodnikiem Juve.
Nie zabartdzo orientuje sie w sytuacji, jak wygląda umowa z Mutu i Chelsea, ale jeśli umowa została zerwana, to Mutu ma wolna reke i może szukac nowego pracodawcy. Jego kara w grze to zupełnie inna sytuacja - tutaj nie ma dyskusji - może grac dopiero od 18 maja.
Z niecierpliwością czekam na dalsze informacje. Mam nadzieje, że ostatecznie wszystko skończy sie po naszej mysli, i że Mutu bedzie zawodnikiem Juve.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- Vincitore
- Juventino
Oczywiście to możliwe... :roll: ale wydaje mi sie że już raczej nic nie powstrzyma Mutu przed wstąpieniem do biało-czarnej rodziny być może to plota być moze to prawda jednak nie wykluczam mysli że Mutu opuści nasz klub tak samo kiedys było w przypadku Lucio już był w Juve a jednak nie..... a Mutu.... nikt nie jest tak blisko jak Juve jeżeli chodzi o pozyskanie Rumuna Juventus ma go na 9,99999(9) %
- Zawidowianin
- Juventino
nikt nie jest tak blisko jak Juve jeżeli chodzi o pozyskanie Rumuna Juventus ma go na 9,99999(9) %[/quote] Mamy go niespełna na 10 % - to jednak chyba Nonda jest bliżej
A co do tematu, Mutu i tak będzie nasz. Nie wydaje mi się, że w ostatniej chwili zrobi w jajo klub, który przecież wyciąga do niego pomocną dłoń

A co do tematu, Mutu i tak będzie nasz. Nie wydaje mi się, że w ostatniej chwili zrobi w jajo klub, który przecież wyciąga do niego pomocną dłoń
onliforpipul
- juve_Tomek
- Juventino
Tak zgadzam się. Chyba do tego kto bierze wszyscy nie lecą. A więc niech odczeka karę i gra dla JUVE.
- Boss
- Juventino
Niby Mutu jest juz w Juve ale ja cos czuje , że z nim to może byc jeszcze niezły wałek. Może sie on okazać tylko karta przetargową w wyścigu po innego zawodnika jakiego będzie chciał Juventus ( może Cassano
). To pokazuje tylko że trzeba cierpliwie poczekać jak Mutu skończy się dyskwalfikacja i zobaczyć jak wygląda sprawa z jego kontraktem. Bo narazie wychodzi na to, że przed 18 maja Rumun nie ma prawa podpisać umowy z żadnym klubem.

- lukask1
- Juventino
Transfer Mutu do Juventusu zablokowany
Transfer Adriana Mutu z Chelsea Londyn do Juventusu Turyn został zablokowany za zgodą Angielskiej Federacji Piłkarskiej (FA), której rumuński napastnik nadal jest podporządkowany - poinformowała w piątek prasa brytyjska.
W środę Mutu podpisał pięcioletni kontrakt z Juventusem Turyn, mimo że jest zawieszony przez FA na siedem miesięcy za stosowanie kokainy. Dyskwalifikacja nałożona przez Anglików została rozszerzona przez FIFA na wszystkie kraje członkowskie i na wszystkie mecze oficjalne.
Brytyjska agencja Press Association, powołując się na źródło w Premier League, podkreśla, że Mutu nie mógł oficjalnie podpisać kontraktu z Juventusem, gdyż nadal jest zarejestrowany w FA. Według dziennika "The Evening Standard" FA chce 27 stycznia przesłuchać Mutu, w związku z jego odwołaniem złożonym po rozwiązaniu z nim kontraktu przez Chelsea Londyn.
Z kolei Chelsea nie chce pozwolić na to, by Mutu opuścił klub za darmo, i wynajęła już adwokatów, którzy mają postarać się o uzyskanie rekompensaty finansowej. W sierpniu 2003 roku właściciel Chelsea, Roman Abramowicz zapłacił włoskiej Parmie za Rumuna 15,8 mln funtów (23 mln euro).
źródło : http://sport.onet.pl/1038215,wiadomosci.html
no to fajnie... myslalem ze bedzie Mutu a tu nie ma Mutu :twisted:
Transfer Adriana Mutu z Chelsea Londyn do Juventusu Turyn został zablokowany za zgodą Angielskiej Federacji Piłkarskiej (FA), której rumuński napastnik nadal jest podporządkowany - poinformowała w piątek prasa brytyjska.
W środę Mutu podpisał pięcioletni kontrakt z Juventusem Turyn, mimo że jest zawieszony przez FA na siedem miesięcy za stosowanie kokainy. Dyskwalifikacja nałożona przez Anglików została rozszerzona przez FIFA na wszystkie kraje członkowskie i na wszystkie mecze oficjalne.
Brytyjska agencja Press Association, powołując się na źródło w Premier League, podkreśla, że Mutu nie mógł oficjalnie podpisać kontraktu z Juventusem, gdyż nadal jest zarejestrowany w FA. Według dziennika "The Evening Standard" FA chce 27 stycznia przesłuchać Mutu, w związku z jego odwołaniem złożonym po rozwiązaniu z nim kontraktu przez Chelsea Londyn.
Z kolei Chelsea nie chce pozwolić na to, by Mutu opuścił klub za darmo, i wynajęła już adwokatów, którzy mają postarać się o uzyskanie rekompensaty finansowej. W sierpniu 2003 roku właściciel Chelsea, Roman Abramowicz zapłacił włoskiej Parmie za Rumuna 15,8 mln funtów (23 mln euro).
źródło : http://sport.onet.pl/1038215,wiadomosci.html
no to fajnie... myslalem ze bedzie Mutu a tu nie ma Mutu :twisted:
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
A idźcie w cholerę. Tylko nam się niepotrzebe kłopoty zwalily na głowę
Miałbyć Mutu, za darmo. Teraz niewiadomo czy w ogóle bedzie, a jak bedzie to za sporą kasę. Jestem zniesmaczony takim obrotem sprawy. Niech już zostanie postawiona przysłowiowa kropka na i, bo nie mam zamaru czytać codziennie 2 nowych newsów, o zawodniku, który nawet jeszcze nie może u nas grać :evil:

- Spitfire
- Juventino
chyba jak sie zwolni pracownika to juz sie nie ma do niego zadnych praw,trzeba było myśleć Panie Abramowicz.A w maju Go wyrejestrują i będzie nasz.Nikt nie musi za niego placić ale to jest moje zdanielukask1 pisze: Z kolei Chelsea nie chce pozwolić na to, by Mutu opuścił klub za darmo, i wynajęła już adwokatów, którzy mają postarać się o uzyskanie rekompensaty finansowej. W sierpniu 2003 roku właściciel Chelsea, Roman Abramowicz zapłacił włoskiej Parmie za Rumuna 15,8 mln funtów (23 mln euro).
tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
- białas
- Juventino
no nie myślałem, że Chelsea to takie dusigrosze i sępy. wywalają zawodnika, a jak nie mogą dostać kasy, to wcale nie chcą się zgodzić na transfer.
wogóle to już jakieś pogmatwane. ale jeśli Mutu nie może do nas dołączyć teraz, to dobrze by było gdyby przyszedł po odbyciu kary...
wogóle to już jakieś pogmatwane. ale jeśli Mutu nie może do nas dołączyć teraz, to dobrze by było gdyby przyszedł po odbyciu kary...
- Boss
- Juventino
Dla mnie Mutu nie jest wart 10 milionów funtów, jesli Juve miało by tyle płacić za niego Chelsea to ja dziękuje. Jeśli ma nas zasilić to tylko za darmo a jak nie to nie ma sensu sprowadzać Rumuna. Jest jedną wielką niewiadomą i szkoda takiej kasy bo może się okazać to kompletny niewypał :x
- Dyzio
- Juventino
moim zdaniem to Chealsea ma male szanse na wygranie sporu o Mutu!! przeciez go zwolnili to znaczy ze nie placa mu juz wynagrodzenia, kontrakt jest rozwiazany wiec dlaczego maja dostac kase za zawodnika ktory juz nie jest ich wlasnoscia??? skoro uwazaja ze nadal maja do niego prawa to powinni mu placic pieniadze ktore ma w kontrakcie!! a jak nie placa to moze on grac w juve!! ciekawe jakie sanowisko zajmie FIFA w tej sprawie!