Plotki - czyli co nawinęło się na język różnym dziennikarzom

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2004, 20:58

Jako , ze na JP pojawiają się tylko te bardziej prawdopodobne informacje, a są ludzie, którzy żyją czytaniem różnych wiadomości transferowych to postanowiłem założyc taki temat ;)

Na pierwszy ogień news ze SkySports

Obrońca Newcastle Olivier Bernard łączony z Juventusem.

Bernard był i jest ważna figurą w srokach jednak po fiasku prób podpisania nowej umowy prawdopodobnie opuści St. James' Park.

Bernard chętnie pozostałby w Newcastle pod warunkiem że klub spełni jego wymagania pieniężne.

Strony nie doszły jednak do porozumienia i sugeruje się że Sroki pogodziły się ze stratą francuskiego obrońcy już w styczniu.

Następcą Bernarda w Newcastle miałby być Celestine Babayaro. Rozmowy z Chelsea już trwają i jeśli transfer dojdzie do skutku, manager Graeme Souness będzie mógł spokojnie pozwolić na odejście Bernarda.

Dobre występy Bernarda tworzącego duże zagrożenie na lewej stroni przyciągnęły uwagę kilku najlepszych europejskich klubów.

Jednym z największych jest Juventus i mówi się że Fabio Capello wysłał obserwatórów którzy mają zwabić Oliver'a ndo Turynu.

Co prawda Capello jest zadowolony z posiadanego składu i w Turynie mówi się że nie będzie żadnych transferów, jednak jeśli chodzi o pozycję lewego obrońcy to wiele przemawia za tym że Juventus będzie aktywny w walce o piłkarzy na tą pozycję.
Na tej pozycji wspaniale spisuje się jak dotychczas Gianluca Zambrotta, jednak trzeba przypomnieć że nominalnie jest on pomocnikiem.

Bardzo możliwe, że Capello postanowił zadbać o pozycję lewego obrońcy już w zimowym oknie transferowym i mówi się że Bernard jest pierwszym na jego liście.

Dodatkowo, fracuska telewizja podała że Olivier Bernard jest gotowy na przejście do zespołu Starej Damy już w styczniu i zasugerowałą, że transfer jest już bardoz bliski sfinalizowania.

Tłumaczenie jest dośc dowolne, ale sens starałęm sie utrzymać. Teksty typu: Juventus prowadzi w Serie A itp nie były tłumaczone bo po co , i tak wszyscy to wiedzą :)[/b]
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2004, 12:21 przez Bad_Magick, łącznie zmieniany 2 razy.

mikipiero

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2004, 21:28

W sumie to dobrze bo gdy dziennikarze rospisują się kogo chce kupić i wymślają różne głupstwa juve może prowadzić rozmowy z jakimś zawodnikiem i żaden inter ani milannie zdołają go nam zabrać takie jest moje zdanie :o

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2004, 21:43

no dziennikarze to chyba czasami nie maja co robic :? przyklad :?: prosze bardzo
-Nedved po tym jak przegralismy z milanem w finale ligi mistrzow mial przejsc do realu madryt
-Emerson ma grac w ...realu madryt
-Dudek(jak gral w feyenordzie) ma przejsc do manutd
czasem denerwuje mnie ich zachowanie :| ale coz zrobic taka maja robote :wink: :ball:

Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2004, 23:09

Kolejna porcja wieści z super zaplotkowanego SkySports

Agent Shabani'ego Nondy potwierdził, że utrzymuje kontakt z Juventusem i Glasgow Rangers.

Zawodnik Monaco prawdopodobnie nie opuści klubu w zimowym oknie transferowym lecz w letnim jako że jego kontrakt wygasa już w czerwcu.

"Szanse na pozostanie Shabani'ego w Monaco do końca sezonu to 99,9%" powiedział agent piłkarza
"Shabani czuje się teraz dużo lepiej fizycznie i jest gotów do gry w Lidze Mistrzów"
"Oczywiście jest zainteresowanie ze strony Juventusu , ale mój zawodnik jeszcze niczego nie podpisał"
"W styczniu spotkam się także z działaczami Rangers"

Podejrzewa się że Monaco chcę sprzedać zawodnika jeszcze w styczniu bu uzyskać dodatkowe fundusze na pozyskanie Fernando Morientesa.

A oto kolejna plotka , żrodło to samo SkySports

Prezydent Barcelony, Joan Laporta obawia sie że jego klub nie będzie w stanie sfinalizować transferu Alessio Tacchinardi'ego z Juventusu Turyn

Reprezentant Włoch jest głownym celem Barcelony w podejmowanych przez nią działaniach w celu załataniu dziury powstałej po kontuzji wszystkich defensywnych pomocników w drużynie.

W tym sezonie Tacchinardi sporadycznie występuje w Juventusie co pozwala Barcelonie poważnie myśleć o wypożyczeniu zawodnika do końca sezonu.

Jednak Laporta przyznaje że rozmowy utknęły w martwym punkcie ze względu na zdecydowany sprzeciw trenera Fabio Capello.

"Mamy nadzieje na sprowadzenie Tacchinardiego w styczniu, ponieważ to dokładnie taki piłkarz jakiego teraz potrzebujemy. Jednak obawiam się że będzie to niesłychanie trudne ze względu na sprzeciw Fabio Capello" - powiedział Laporta włoskiej gazecie La Gazzetta dello Sport

Jeśli transfer nie dojdzie do skutku Tacchinardi będzie już drugim zawodnikiem po Davidzie Trezeguet , którego nie uda się sprowadzić z Turynu do stolicy Katalonii.

Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2004, 13:39

wogóle to co wymyślają niektórzy dziennikarze mnie zdumiewa. To że plscy zawodnicy jak Żurawski miał iść do Ajaxu a lbo Mile chciało pół Premiership to już wogóle brednie jakich mało. To że ci zawodnicy mieli przejść do tych klubów to były tylko marzenia niektórych redaktorów. Jeśłi chodzi o Juve to też pojawia się sporo informacji które się nie sprawdzają jak wszystkie sie by sprawdzały to Juve w styczniu powinno zasilić z 30 zawodników. Tak więc ja do spekulacji transferów podchodze z rezerwą, dopiero jak jest podpisany kontrakt można powiedzieć że dojdzie do transferu na 100% :D

Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2005, 16:03

SkySports to mekka plotkarzy. Tym razem coś o gwiazdorach ;)

REALny koszmar Samuela

Argentyński obrońa powiedział , ze jego przejście do Realu Madryt okazało się być koszmarem.
"Granie dla Realu było moim marzeniem, jednak teraz jest koszmarem" - powiedział dla Corriere dello Sport

26 letni Samuel dołącczył do Realu w lecie, za kwotę 25mln Euro i miał yc tym, którey pokieruję słabo spisującą się obroną Galacticos.
Od kiedy przeniósł się do Hiszpanii , nie może uzyskać formy jaką błyszał sezon temu w Romie. Na dodatek podczas meczu z Albacete zawodnik popadł w konflikt z fanami Realu, którzy nie szczędzili gorzkich słow pod jego adresem. Ten odwdzięczył im się wymownymi gestami.

związku z tym bardzo możliwy jest powrót Samuela do Serie A. Mówi się, że zainteresowanymi w takim obrocie sprawy byłyby Inter oraz właśnie Juventus.

Podobne informację przekazuje nam serwis Sports.it jednak ze względu na dość podstawową znajomość włoskiego i chwilowy brak dobrego tłumacza w domu(siostra ;) ) nie będę się podejmował przekładu ich newsa.

Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2005, 16:29

To musi być plota z tym Samuelem! Ja go nie chcę w Juve! Widziałem jego kilka meczy w realu i nie chcę go w Juve! Za to Bernard jak najbardziej. :D

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2005, 11:26

Walter Samulel to świetny obrońca ma świetne warunki fizyczne i potrafi wejść w pole karne i strzelić bramkę teraz zrobił się Galaktyczny według mnie nie powinien odchodzić z Romy tylko dla tego że gre proponuje mu Real z nim Roma była silniejsza , groźniejsza podobnie jak z Emersonem czy Zebiną. Argentyńczyk moim zdaniem pozostanie w Realu ale z miłą chęcią bym go widział w Biało-Czarnym kostiumie!

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2005, 11:58

powiem tak: Bernard w Juve to na pewno jest plotka. Tacchinardi w Barcelonie to wszyscy wiedzą, że miał być taki transfer, ale coś nie wyszło (i bardzo dobrze). Nonda to niech sobie gra dalej w tym Monaco i to też jest według mnie plotka. a Samuel? przecież już tylu obrońców miało grać w Juve: Kompany, Hinkel, Maicon. a Samuel to kolejny gracz, który "zniszczył się" w Realu. zgadzam się z Pelsonem, że powinien zostać w Romie, a nie przechodzić do Realu. no ale tego zawodnika chyba najbardziej chciałbym zobaczyć w Juve, jeśli chodzi o obrońców...

juve_faaan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2005, 14:35

A ja przytoczę taką ciekawostkę :wink: Może mnie nie powiesicie mniena szubienicy, ale to nie jest zwiazan ani z JUVE ani wogule z piłką nożną. Jest to związane ze skokami naciarskimi - otóż na niedawnym konkurskie w Obersdorfie Szaranowicz przed skokiem Matei powiedział że przyjaciele mówią na nieg "Robi" :wink: Niby wszystko w porządku, ale oglądam konkurs w Insbruju parę dni później. Też Szaranowicz komentuje i przed skokiem Matei mówi: "Przyjaciele mówią na niego Matti" A ja w śmiech. Wiem że to nie śmieszne ale Szaranowicz się zbłaźnił. Jeszcze nie cały tydzień wcześniej na "Matiego" mówili "Robi" :wink: :)

Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 13:48

Krótkie wieści ze SkySports
News jest co prawda o Maxi Lopezie który został ponoć kupiony przez MSI do Benfici , a w przyszłości może wylądować w Chelsea , jednak dla nas interesujący może być drugi akapit.

Media Sports Investment (MSI, która ma związek z osobą Romana Abramowicza) oprócz Maxi Lopeza zakupiła prawdopodobnie także dwóch jego kolegów z drużyny - Lucho Gonzalesa i co ważne dla nas Javiera Mascherano. Pierwszy będzie grałw Benfice, dwaj pozostali mają narazie pozostać w River Plate.
Kwota za wszystkich trzech zawodników miałaby wynosić 27 mln Euro.

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 14:17

a z tego wszystkiego i tak Juve nikogo nie kupi !!!!potrzebny jest jakis mlody obronca i pomocnik

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2005, 18:21

chcecie sie posmiac?
http://sport.onet.pl/1034909,wiadomosci.html
hahah nie no zaraz padne

Obrazek
Szymek

Juventino
Juventino