Malediwy...
- cinek_uk
- Juventino
Niedzielna tsunami w Azji Południowej i Południowo-Wschodniej spowodowała śmierć ponad 55 tys. osób - wynika z zestawienia dokonanego we wtorek po południu przez agencję AFP.
Władze państw dotkniętych kataklizmem zastrzegają, że tragiczny bilans może rosnąć. Sri Lanka spodziewa się 20 tys. zabitych, a Tajlandia ponad 2 tys.
Poniżej dotychczasowy, nieoficjalny bilans ofiar przygotowany na podstawie danych przekazywanych przez lokalne władze i media:
Bangladesz - 3 ofiary śmiertelne;
Birma - 34 ofiary śmiertelne;
Indie - 9 499 ofiar śmiertelnych (w tym na Wyspach Andamańskich 5 tys. ofiar, których śmierć nie została jeszcze potwierdzona);
Indonezja - 27 000 ofiar śmiertelnych, ok. 100 tys. rannych;
Kenia - 1 ofiara śmiertelna;
Malezja - 59 ofiar śmiertelnych, 218 rannych;
Malediwy - 52 ofiary śmiertelne;
Somalia - 38 ofiar śmiertelnych;
Sri Lanka - 18 706 ofiar śmiertelnych;
Tajlandia - 1 473 ofiar śmiertelnych, ok. 7 tys. rannych;
Tanzania - 10 ofiar śmiertelnych.
Większość krajów nie podała jeszcze liczby rannych, z pewnością jednak będzie ona dużo wyższa niż liczba ofiar śmiertelnych.
Władze państw dotkniętych kataklizmem zastrzegają, że tragiczny bilans może rosnąć. Sri Lanka spodziewa się 20 tys. zabitych, a Tajlandia ponad 2 tys.
Poniżej dotychczasowy, nieoficjalny bilans ofiar przygotowany na podstawie danych przekazywanych przez lokalne władze i media:
Bangladesz - 3 ofiary śmiertelne;
Birma - 34 ofiary śmiertelne;
Indie - 9 499 ofiar śmiertelnych (w tym na Wyspach Andamańskich 5 tys. ofiar, których śmierć nie została jeszcze potwierdzona);
Indonezja - 27 000 ofiar śmiertelnych, ok. 100 tys. rannych;
Kenia - 1 ofiara śmiertelna;
Malezja - 59 ofiar śmiertelnych, 218 rannych;
Malediwy - 52 ofiary śmiertelne;
Somalia - 38 ofiar śmiertelnych;
Sri Lanka - 18 706 ofiar śmiertelnych;
Tajlandia - 1 473 ofiar śmiertelnych, ok. 7 tys. rannych;
Tanzania - 10 ofiar śmiertelnych.
Większość krajów nie podała jeszcze liczby rannych, z pewnością jednak będzie ona dużo wyższa niż liczba ofiar śmiertelnych.
- Vincitore
- Juventino
Jezuu Taka tragedia tyle ludzi musiało umrzeć ostatnio świat mnie zadziwia tyle tragedii ten rok był naprawdę pechowy tyle słynnych osób zgineło : Miłosz,Kulig,Milewicz ...itd rok się kończy i jeszcze tyle ludzi!! miejmy nadzieje że kolejny rok będzie szczęśliwy i bezpieczny
- RuTeK
- Juventino
Hyh co poradzic.... Cieszyc sie tylko mozan z tego ze To Człowiek Człowiekowi nie wyrzadził takiej krzywdy tylko Matka Natura Postanowiła dac o Sobie Znac
Łacze sie z Tymi Ludzmi i mam nadzieje ze nie bendzie juz Wiecej Ofiar 
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Raffikki87
- Juventino
To jest straszna tragedia dla wielu bo wielu ludzi tam zgineło .Takie kataklizmy będą zdarzać się coraz czesciej i wcale się nie zdziwie jak się te wstrząsy powtórzą ,skorupa Ziemska się przesuwa i takie trzęsienia będa dalej choć wydaje mi się że już tak mocnego wstrząsu nie będzie .Zresztą jest to strefa aktywnie sejsmologiczna więc się nie dziwie.
Pelson -ja nie licze na zmniejszenie liczby ludzi któzy odeszli z tego świata ,mam przeczucie że coś złego się stanie na świecie
Pelson -ja nie licze na zmniejszenie liczby ludzi któzy odeszli z tego świata ,mam przeczucie że coś złego się stanie na świecie
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2004, 18:53 przez Raffikki87, łącznie zmieniany 1 raz.
Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .
NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
- Szymek
- Juventino
Ogromne współczucie
Dla tych ludzi miał to być urlop marzeń tymczasem taka tragedia. Naprawdę nie wiem co mam napisac....
Takie kataklizmy są naprawde nieprzewidziane, mam nadzieje że takie coś nigdy nie pojawi się w Europie.
[']['][']['][']

Takie kataklizmy są naprawde nieprzewidziane, mam nadzieje że takie coś nigdy nie pojawi się w Europie.
[']['][']['][']
- Szymek
- Juventino
Właśnie przeczytałem na Onecie że wejściem na dach Filippo Inzaghi uratował sobie życie :shock: . Dla tych którzy nie wierzą prosze:
http://sport.onet.pl/1020297,0,0,wia,10 ... plina.html
http://sport.onet.pl/1020297,0,0,wia,10 ... plina.html
- MediapuntA
- Juventino
Tragedia ze tyle osob zginelo
Pokoj ludziom ktorzy zgineli
Zapalmy swieczke [*] [*]. Niech Bog przyjmie ich do swojego Raju

Zapalmy swieczke [*] [*]. Niech Bog przyjmie ich do swojego Raju

- pan Zambrotta
- Juventino
yyyy...z tego co wiem to Miłosz nie zginął tylko umarł.Pelson pisze: tyle słynnych osób zgineło : Miłosz,Kulig,Milewicz ...
A co do tragedii w Azji to podpisuję się do innych wypowiedzi. Tragedia, co tu dużo gadać
- juve_faaan
- Juventino
Jak chcecie to dajcie kartke za ten post, ale nie usuwajcie go:
.......[*].........
........[*]........
[*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*]
.......[*].........
........[*]........
[*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*]
- Iver.pk
- Juventino
Masz racje-Matka Ziemia sie zbuntowala i pokazala kto tu rzadzi :!:Sprzęgło pisze:Ziemia sie buntuje za zniszczenia ludzi.a bedzie coraz gorzej
ponad 55 tys :shock: :shock: :shock: to jest cos nieprawdopodobnego-tyle ludzi...
[*]x55.000