Biała dama?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 17:29

Dla czytelników "Super Expressu" ten tytuł nie jest pewnie niczym dziwnym, a innym już wyjaśniam.
Z ciekawości cóż takiego napisali dziennikarze wyżej wymienionej gazety o meczu Juve-Real, znalazłem artykuł na stronie 30, autorstwa Artura Szczepanika. Cytat:"Włoski finał Ligi Mistrzów! 28 maja w Manchesterze zmierzą się zespoły Juventusu Turyn i AC Milan. Wczoraj Biała Dama sprawiła wielką sensację, gromiąc 3:1 Real Madryt"
O ile wiem to Juve jeszcze na zamkach nie straszy co by sobie zasłużyć na taki przydomek :D Mówiąc jednak poważnie jest to trochę wkurzające, żeby dziennikarz sportowy w ogólnopolskiej gazecie popisywał się takimi tekstami. Czy nasza drużyna została tak bardzo zapomniana przez te parę słabszych sezonów, że ktoś wypisuje takie rzeczy :?:

3andit

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 17:41

Nie ma co sie wściekać błąd jak błąd. W prawdzie ten godzi w naszą godność :evil: ale trudno :D

< Dziękujmy BOGU za to, że stworzył dla nas JUVE i Kobiety >
DAVmen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 18:14

Ale mnie denerwują takie błędy :evil: Niech se to redaktorzy sprawdzą ze 2 razy zanim to wydrukują.

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Juve jest the best i nikt tego nie zmieni.
ToMeK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 18:41

Boshe .... kto to wogole w tych gazetach pracuje ? Komentatorzy, dziennikarze ? ... szkoda slow !! 8)

Alex-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 19:02

W Polsce prawie nikt z redaktorów nie ma pojęcia o Serie A.
Praktycznie wszystkim nie podoba się według mnie piękna i o wiele trudniejsza od ataku gra obronna. Wporzo jest naprawdę niewielu (np Tomek Lipiński z Piłki Nożnej)

I CAMPIONI D'ITALIA SIAMO NOI
JU27
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 19:52

Ja juz sie przyzwyczailem, w Gazecie Wyborczej redaktor ktory po pierwszym meczu z Realem najezdzal na Juve teraz ich wychwala, to dobrze ze przeszedl na Juve ale taka zmiennosc to az boli. Jak juz wspomnieiscie wiekszoac redaktorow jest do niczego, jedyny ktorego lubie to Lipinski zreszta Juve to jego ulubiona druzyna a Alex pilkarz

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Gianluigi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2003, 19:57

Wczorajmie dobili kolesie z tego studia ligi mistrzow na czele z Bozydarem :) .Przed meczem ze real napewno wygra co to nie on to co popsuja obroncy to naprawi atak ,a po meczu calkiem inna byla gadka.Wkurzaja mie tacy ludzie co mowia co chwile co innego .

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2003, 02:43

madmo pisze: Cytat:"Włoski finał Ligi Mistrzów! 28 maja w Manchesterze zmierzą się zespoły Juventusu Turyn i AC Milan. Wczoraj Biała Dama sprawiła wielką sensację, gromiąc 3:1 Real Madryt"
O ile wiem to Juve jeszcze na zamkach nie straszy co by sobie zasłużyć na taki przydomek :D
Dobre :lol: :lol:
Na zamkach to może i nie straszy ale na pewno na boisku 8)

A tak na serio, to świadczy to tylko o ignorancji, a panowie którzy wypisują takie bzdety niech najpierw zasięgną informacji zanim coś napiszą jeśli nie chcą sie kompromitować skoro ich wiedza o piłce nożnej równa się zeru.

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2003, 14:33

Trza sie pogodzic z tym bledem trudno.... po prostu zamiast Stara jest biala i tyle... nie panikujce z tego powodu

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2003, 15:10

Faktycznie Filby ma calkowita racje :D Co za roznica? Stara czy Biala? Zadna! Prawda Pilbi ? :D 8)

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2003, 00:49

Wprawdzie słowa mogą urazić ale nieprzesadzajmy :wink: Ja już jestem przyzwyczajony to błędów związanych z nami w gazetach :twisted: To świadczy tylko o naszych dziennikarzach. Heh,,Biala Dama'' co oni chcieli nas barwami porównać do Realu :evil: Ja tam w sumie niemam i tego za złe choć mogli by najpierw sprawdzić to co napisali. To idzie na całą Polskę! Ja jak posta piszę to sprawdzam czy czegoś źle nienapisałem :wink:

Obrazek
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2003, 18:51

Martin pisze:Faktycznie Filby ma calkowita racje :D Co za roznica? Stara czy Biala? Zadna! Prawda Pilbi ? :D 8)
Ty no sorry dla mnie nie ma roznicy ktos sie pomylil i tyle ja mu wybacze!! Bez przesady zeby robic z tego skandal.... :?

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2003, 18:57

Nikt przeciez nie mowi o skandalu. Ale jesli ktos sie bierze za komentowanie, badz relacjonowanie to powinien miec jakis warsztat i zaplecze... Jesli ktos nie zgłębił tematu niech lepiej siedzi cicho a nie wypisuje bzdury... BIala dama. :D Koń by się uśmiał :D

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2003, 21:38

Bład jak błąd ale ktos to przecież sprawdzał i to pewnie nie raz
A Juventusm jest wielkim klubem znanym an całym swiecie (wyłączmy z ego Ameryke Pólnocną )
A Stara Dama używane jest również jako nazwa klubu.
Tak jak Czerwone Diabły ciekawe czy też by nie zauważyli jak by napisali Białe diabły :evil: :twisted: :twisted:

Jak to wogóle swiadczy o artykule, piszą o czymś a nawet nie znają poprawnej nieoficjalnej nazwy- to znaczy że sie nie znaja i tyle

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2003, 21:50

Philby pisze:
Martin pisze:Faktycznie Filby ma calkowita racje :D Co za roznica? Stara czy Biala? Zadna! Prawda Pilbi ? :D 8)
Ty no sorry dla mnie nie ma roznicy ktos sie pomylil i tyle ja mu wybacze!! Bez przesady zeby robic z tego skandal.... :?
Zakładając ten temat wcale nie chciałem robić z tego artykułu skandalu, tylko drażni mnie taki brak profesjonalizmu. Jak nie znał tego przydomku, mógł go poprostu pominąć w tekście.

ODPOWIEDZ