Canal+ i Juventus

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
JUVEFANE_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 11:41

Czy zauwazyliście że w tym sezonie Canal+ puszcza wiecej meczów Juve niż w zeszłym sezonie!Nie wiem co wpłyneło na ich decyzję.w zesłym sezonie pokazywali tylko mecze z Milanem,Interem,Lazio i chyba ze 2 mecze z średniakami.w tym sezonie zaszaleli puszczają praktycznie co mecz.

Wyrażcie swoję opinie na ten temat

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 11:43

Hmm...to chyba akurat dobrze :wink: :?: Chociaz jest to troche zaskakujace w momencie gdy krytyka na styl gry Juventusu leje sie praktycznie z kazdej strony :evil:

Agnieszka

Seiru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 12:46

A nie wiecie na jakim kanale poleci mecz z Milanem :?:
Bo musze sobie zacząć miejsca do obejrzenia szukać :roll:

non mollare mai
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 12:53

no to czym tu się martwić? trzeba się cieszyć, że w końcu poszli po rozum do głowy i puszczają mecze Juve :-D
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2004, 00:22 przez białas, łącznie zmieniany 1 raz.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 13:40

Seiru pisze:A nie wiecie na jakim kanale poleci mecz z Milanem :?:
18.12. godz. 20:30 Canal + Sport

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
JUVEFANE_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 13:44

Martin pisze:
Seiru pisze:A nie wiecie na jakim kanale poleci mecz z Milanem :?:
18.12. godz. 20:30 Canal + Sport
Martin może byś wyraził opinie na tem puszczanie meczów Juve w Canal+?Ciekawi mnie jedna rzecz dlaczego postanowili puszczać tak często mecze Juve

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 13:51

Ja tam nie narzekam :!: :D Moim zdaniem oni maja nasa kto zdobedzie scudetto-w poprzednim sezonie puszczali Milan a w tym Juve :-D Czyli Jujve zdobedzie mistrza! A tak na powarznie-to nie zalezy chyba od canal + tylko od tego o ktorej godzinie jest mecz-teraz Juve gralo duzo meczy o 20:30 dlatego byly w C+ jedynie z Lazio byl wczesniej wiec mogli spokojnie puszczac i nie kolidowalo to z faworyzowana liga angielska :twisted: bo z tej Premiership to puszczja byly mecz tylko zeby bylo :twisted: ostanio lecial mecz Crystal Palace-Charlton czyli 13 miejsce z 15-bodajze :shock: -to tak jakby puscili Brescie z Livorno :shock:

Obrazek
hania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 14:00

Chyba rzeczywiscie tak jest. Ale szczerze mowiąc wolalabym zeby transmitowali te mecze na innym kanale bo ci komentaorzy Serie A są wqrzający, dobijajacy, i wogle odechciewa mi sie ogladac mecz jak se pomysle ze mam znowu sluchac ich narzekan ze to znowu ktos nie jest w formie, ze od poprzedniego sezonu ktos nie strzelil gola a jest w pierwszej 11 itp itd. I jak sie juz uwezmą na jakas druzyne lub zawodnika to gnoją go az do konca chocby strzelil ow zawonik 10 goli w meczu; wtedy okazuje sie ze ten gol byl kontrowersyjny, ten brzydki, a tamten przypadkowy. Czasami mam ochote rowalic telewizor. :evil:

IL BELLO DEL CALCIO

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...

Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 14:12

hania pisze:Chyba rzeczywiscie tak jest. Ale szczerze mowiąc wolalabym zeby transmitowali te mecze na innym kanale bo ci komentaorzy Serie A są wqrzający, dobijajacy, i wogle odechciewa mi sie ogladac mecz
Uwazaj Hania bo to Tomasz Lipinski komentuje a on podobno jest na forum :-D W sumie w tym co mowisz jest troche prawdy :!: Bo liga wloska jest komentowana bez taki emocji jak np.ang a wielka szkoda bo wtedy o wiele przyujemniej sie oglada mecz jak nie tylko Ty wrzeszczysz w nieboglosy jak Juve strzeli bramke :wink:
hania pisze:I jak sie juz uwezmą na jakas druzyne lub zawodnika to gnoją go az do konca chocby strzelil ow zawonik 10 goli w meczu; wtedy okazuje sie ze ten gol byl kontrowersyjny, ten brzydki, a tamten przypadkowy. Czasami mam ochote rowalic telewizor.
no tak bylo np. z Olivera w meczu z Lazio-powiedzieli ze gra cinko to on za minute strzelil bramke to powiedzieli ze i tak gral slabo :!:

Obrazek
romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 14:13

Wydaje mi sie ze canal+ pokazuje mecze wg pewnego bardzo prostego schematu. W tym roku pokazuja Juventus z prostego wzgledu - sa na 1 miejscu w tabeli. Zauważcie ze Arsenal przez okolo 7 kolejek byl na pierwszym miejscu i co tydzien pokazywali Arsenal, teraz od 4 tygodni pokazuja Chelsea bo Arsenal spadl na drugie miejsce. To samo jest z Barcelona. W zeszlym sezonie czesciej pokazywali Milan bo przez wiekszosc sezonu byl pierwszy. Wyjatkiem jest liga francuska. Oczywiscie niezaleznie od tego kto jest na szczycie tabeli mecze typu roma-lazio, arsenal-tottenham, man utd-liverpool zawsze zostana pokazane. Moze sie myle ale taka jest chyba zasada canal+

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 14:16

No tak to prawda kiedyś puszczano Sobota Wieczór i Niedziela Wieczór teraz doszło jeszcze Niedzielne popołudnie moim zdaniem to dobrze bo kiedyś puszczali mecze takie jak np : Birwingham - Fulham które wątpie żeby kogoś interesowały ja mam SKY Sports więc mi C+ powiewa ale kiedy graJuve to oczywiście na C+ oglądam bo chyba lepiej słyszec bo Polsku :wink:

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 14:23

Ja się bardzo cieszę, bo już jutro zostanę szcześliwym posiadaczem tego kanału. Jeszcz jedno: Czy mecz z Bologną też będzie transmitowany w C+?? Ale by było fajnie :D

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 14:32

sam fakt ze moge co tydzien oglądac mecze juve jest fantastyczny ale komentatorzy pozostawiaja wiele do zyczenia. sa tragiczni! w ogole nie komentuja tego co sie dzieje na boisku tylko gadaja jakby to był porgram publicystyczny np. w meczu z interem nie bylo czuc w ich komentarzu ze to wielki mecz tylko gadali znuzeni o wszytskim tylko nie sytulacji na boisku
dlatego uwazam ze szpakowski to najlepszy polski komentator on potrafi najgorszy nawet mecz jakos tak oprawic slowami ze czuje sie inna atmosfere
szpaq roxor

Obrazek
Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 14:48

JUVEFANE_10 pisze: Martin może byś wyraził opinie na tem puszczanie meczów Juve w Canal+?Ciekawi mnie jedna rzecz dlaczego postanowili puszczać tak często mecze Juve
Czy naprawdę jest to tak trudno zrozumieć :? Zastanów się nim zadasz pytanie, na które znają odpowiedź wszyscy ‘rozumni’ ludzie. Odpowiedz jest prosta i logiczna (tak mi się wydawało :?: ). Rozpisze to w punktach :D

:arrow: Od listopada tego roku na platformie Cyfra +, jest dostępny Canal + Sport 2, tym samym jest możliwość większej ilości transmisji (zyskują widzowie, C+ nic nie traci, a wręcz zyskuje na atrakcyjności), umożliwia to transmitowanie dwóch meczów naraz. Wcześniej o godzinie, w której rozgrywana jest większość meczów Serie A tj. 15 leciała Liga Polska, bo jak mogło być inaczej, jeśli mieszkamy w Polsce
:arrow: Możliwe jest, że rolę odegrała popularność Juve w Polsce (Tomasz Lipiński przecież tam pracuje i na pewno dał tzw. "cynk" szefom C+). Łatwo się domyślić po stronach internetowych, że wśród Polaków najpopularniejszy jest Juventus, biorąc pod uwagę Serie A.
:arrow: większa ilość meczów Serie a jest spowodowana też licznymi listami oraz e-mailami jakimi były zasypywane punkty kontaktowe C+, dotyczącymi małej ilości meczów Serie A
:arrow: Ostatnim punktem jest miejsce Juve. Można narzekać na styl gry, ale Juve jest liderem Serie A, jedną z najsilniejszych drużyn w Europie, co zmusza wręcz do pokazywania spotkań Starej Damy. Jak to powiedział T.L. " Serie A jest dla prawdziwych fanów futbolu, którzy są prawdziwymi koneserami, natomiast Liga hiszpańska dla ludzi, którzy widzą tylko tą bardziej rzucająca się na wierzch stronę medalu" (troszkę inaczej to brzmiało :D)
Reasumując odpowiedź jest prosta i logiczna, tylko trzeba było najpierw się zastanowić nad pytaniem, które zadamy innym.

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
gorczas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 14:53

ZA jakie grzechy ja nie ma C+ :?: Mam dekoder Polsatu :( i nie obejrzałem jeszcze żadnego meczu Juve live z Serie A :evil: . Macie może jakiś kanał ( np włoski ) który działa na Dekoderze Polsatu i na którym są transmisje meczów Juve :?: Nie muszą być live byleby były.

ODPOWIEDZ