Włochy 4-3 Białoruś

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 17:25

Już jutro podopiecznych Lippiego czeka kolejne spotkanie w ramach eliminacji do Mistrzostw Śiwata.Tym razem przeciwnikiem Italii będzie Białoruś.Wszyscy w ekipie Włoch są zgodni,że po wpadce ze Słowenią mecz z Białorusią trzeba koniecznie wygrać.Lippi zapowiedział zmiany w zespole w porównaniu do meczu ze Słowenią;zamiast Cannavaro na środku obrony obok Nesty ujrzymy Materazziego(www.pilka.pl).Niewiem czy jest to słuszna decyzja..Z tego co wiem Cannavaro zagrał dobrze ze Słowenią i jeśli ktoś z pary stoperów miałby usiąść na rezerwie to powinien to być Nesta.Nie podoba mi się również ustawienie preferowane przez Lippiego w meczu ze Słowenią czyli 4-2-3-1,byłbym raczej za klasycznym 4-4-2.Licze na to,że Lippi wyciągnął odpowiednie wnioski po sobotniej porażce i z Białorusią ujrzymy lepszą reprezentacje Włoch.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Szczena

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 18:17

Lippi zapowiedział zmiany w zespole w porównaniu do meczu ze Słowenią;zamiast Cannavaro na środku obrony obok Nesty ujrzymy Materazziego(www.pilka.pl).Niewiem czy jest to słuszna decyzja..Z tego co wiem Cannavaro zagrał dobrze ze Słowenią i jeśli ktoś z pary stoperów miałby usiąść na rezerwie to powinien to być Nesta.
Najwidoczniej w oczach trenera inaczej to wyglądało, może oglądaliście inne mecze :wink:

Ta zmiana może wogóle niebyć podyktowana słabym wystepem Canny, może on nazekać na jakiś uraz, może Lippi daje mu odpocząc bo jest przemęczony?? Bo cos mi się nie chce wieżyć aby posadził Fabio za słaba gre...

Chryzantemy złocise w półlitrówce po czystej...
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 18:38

Szczena pisze: Ta zmiana może wogóle niebyć podyktowana słabym wystepem Canny, może on nazekać na jakiś uraz, może Lippi daje mu odpocząc bo jest przemęczony?? Bo cos mi się nie chce wieżyć aby posadził Fabio za słaba gre...
W wszystkich pomeczowych komentarzach mozna bylo sie doczytac informacji, ze to raczej Nesta zagral slabo, to samo mowia oceny wloskich gazet. Nesta byl slabszy nzi Canna. Mimo to wlasnie nas zobronca nie zagra... i nic w tym dziwnego, bo jest niestety kontuzjowany. Jak powaznie, tego nie wiem, ale napewno go jutro nie zobaczymy.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 18:38

tez mnie zaskoczyły te zmiany w lini obronnej, ale mam nadzieje ze przelozy sie w to sposób pozytywny podczas meczu.
stawiam na 2-0 dla włochów
FORZA ITALIA

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 18:44

nie wiem p co się kłucicie. Nesta i Cannavaro to jeden z najlepszych duetów stoperów na świecie ! nie należy osądzać ich po jednym meczu. Dla mnie powinni grać zawsze bo częsta rotacja w środku defensywy powoduje brak zrozumienia, a co za tym idzie - traci się bramki.

Co do meczu z Białorusią, to jestem spokojny. Lippi powinien wyciągnąć wnioski z meczu ze Słoweńcami (Esposito) i konsekwentnie budować swój styl gry. Jeśli się zniechcęci po pierwszej porażce w eliminacjach i zmieni system - zrobi duży błąd.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 18:53

Nesta i Panucci do Juve ! 8)

Mecz może być jednym z pierwszych i zarazem ostatnim spotkaniem Lippiego jako trenera Azzurrich, bo jeśli teraz przegra to wątpie czy FIGC da drugą szansę :?

W ataku ma zagrać Gilardino i Plutti, ale patrząc na skład Azzurrich na to spotkanie to moja wiara w zwycięstwo maleje z każdą sekundą ;D

Italy (przypuszczalnie):
Buffon; Oddo:twisted: , Nesta, Materazzi:twisted: , Pancaro:twisted: ; Diana:twisted: , De Rossi, Gattuso, Zambrotta; Totti:twisted: , Gilardino.

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 19:21

Materazzi za Cannavaro :lol: Chociaż Fabio odpocznie i będzie miał więcej sił na mecze z JUVE 8)
Powiem szczerze, że nie poznaję Lippiego. Co on eksprymentuje, jak tu trzeba zdobywać pkt.! W meczach towarzyskich niech sobie sprawdza zawodników. Jeśli w każdym meczu wychodzi inny skład (połowa zawodników zmieniona), to trudno o sukces. Jak się w takiej sytuacji zgrać? :?
Nic, pozostaje nam być tylko dobrej myśli. Jeśli nie z Białorusią to z kim? Nieciekawie wygląda gra Italii, oby to sie zmieniło już jutro.

Obrazek
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 19:32

Lippi nie ma udanego debiutu jako trener Azzurich. Na poczatek eliminacji dwa skromne zwyciestwa, ostatnio ta wpadka ze Słowenia.
Mam jednak nadzieje, że jutro to sie zmieni, chociaż nie ma duzo powodów do optymizmu, ale trzeba wierzyc że piłkarze sie zmobilizują.
A jesli chodzi o jutrzejszy mecz to ja tak szczerze obstawiałbym skromne zwycięstwo Włoch - jakies 1:0. Myśle, że trzeba dać czas Lippiemu - im dalej, tym powinno byc lepiej

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 19:34

Wajron pisze:Buffon; Oddo:twisted: , Nesta, Materazzi:twisted: , Pancaro:twisted: ; Diana:twisted: , De Rossi, Gattuso, Zambrotta; Totti:twisted: , Gilardino.
Co do zmiany Canny na Materazziego to jest chyba powodowana kontuzja-tak jak napisal Szczena, a nie slaba gra :!: Miejmy tylko nadzieje ze nie jest to nic powaznego :!: Natomiast zamiast Diany ja bym wystawil Tottiego w pomocy a w ataku Marco :!: Diana nie jest chyba jeszcze gotowy do gry w pierwszym skladzie Azzurich :!:

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 19:50

Cannavaro i Camoranesi nie zagrają w tym meczy, poniewaz Lippi nie chce jeszcze narazac Cannavaro, ktory dopiero wrocil po kontuzji, a Mauro ma jakies problemy ze zdrowiem. Odesłani zostali oni do domu. 8)

lechsport
http://www.channel4.com/sport/football_ ... ct12g.html

Moze i lepiej, ze nie bedą grać, bo bedą w lepszej formie na mecze Juve :D Z resztą powinni sobie poradzić Włosi i bez nich. 8)

Licze na 2, 3 do zera.
Ostatnio zmieniony 12 października 2004, 20:23 przez Wojtom, łącznie zmieniany 1 raz.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
fredi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 19:55

Nom i Lippi postąpił mądrze (niech nie osłabia Juventusu na mecz z Messiną).. Myślę że Italia ma duże szanse na 3 pkt.. wpadka ze Słowenią to teraz rozwalą Białorusinów.. stawiam 4:0

Obrazek
PROmilky
Juventus Turyn - Tobie Chwała na wieki !!
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 20:12

Wojtom pisze:... Z resztą powinni sobie poradzić Włosi i bez nich. 8)

Licze na 2, 3 do zera.
Nie wierzę żeby Białoruś sprawła problemy Azzurim, ale również nie wierzyłem żeby Słowenia wygrała z Włochami.
Po tej głupiej przegranej powinni wyciągnąć wnioski i poprawić swoją grę. Bo jeśli chcą bez problemów awansować nie mogą już raczej nic przegrywać :?
Cannavaro ma kontuzję? to chyba jakiś drobny uraz :? Miejmy nadzieję że wróci na mecz z Messiną.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 20:15

Rysiek pisze:Cannavaro ma kontuzję? to chyba jakiś drobny uraz :? Miejmy nadzieję że wróci na mecz z Messiną.
Nie ma kontuzji, tylko Lippi mowi ze wrocil po kontuzji i nie chce go przemęczać jak moze wystawic innych graczy. 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 20:16

Bialurus wcale nie jest latwym przeciwnikiem. Mimo, ze Wlosi graja u siebie to nie bylbym taki pewny nawet punkta! Wlosi cos slaba graja za kadencji Lippiego. Nie ma co ukrywac, ze stac Ich na wiecej. Ja licze na dobry wystep i szczegolnie wygranej. Moze to byc ciezkie do zrealizowania, ale czegoz tu zyczyc innnego ;)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 21:01

Myślę że się bardzo mocno zmobilizują i bardzo wysoko wygrają poprostu zemszcza sie na Białorusi za Słowację 3 Pkt sa juzraczej w kieszeni tylko jeszcze jest jeden problem ... trzeba je zdobyć :D:D:D mój wynik 4-0

ODPOWIEDZ