Austria 1-3 Polska (el.MS)
- kouba
- Qualità Juventino

W sobote, 9. pazdziernika, Polska zagra bardzo wazny mecz el. MS z Austria na wyjezdzie. Ten mecz trzeba wygrac, albo przynajmniej zremisowac, bo Austriacy to chyba bezposredni rywal z ktorym bedziemy rywalizowac o 2. miesjce w tabeli. Dodatkowo gramy na wyjezdzie, a wiec jesli nie przegramy jest duza szansa na to ze u siebie ich pokonamy. Ja wierze w zwyciestwo. W ostatnim meczu z Anglia, Polacy pokazali ze troszke potrafia grac w pilke. Mysle, ze ta dobra gra bedzie nadal trwala. Jesli zagraja podobnie jak z Anglikami to ja stawiam na 2-1 dla nas. Wiem, ze Anglicy nie grali najlepiej, ale co Anglia to Anglia :?
Dzis janas powolal zagranicznych zawodnikow na m.in ten mecz. Zainteresowaniemoze budzic tylko powolanie Kuszczaka i Bosackiego. Kuszczak po bardzo dobrych wystepach w lidze angielskiej dostal szanse. Boje sie ze w tym momencie nie zostanie powolany Boruc, ktory wg mnie bardziej zasluguje na miano (jak narazie) II bramkarza Polski.
Dzis janas powolal zagranicznych zawodnikow na m.in ten mecz. Zainteresowaniemoze budzic tylko powolanie Kuszczaka i Bosackiego. Kuszczak po bardzo dobrych wystepach w lidze angielskiej dostal szanse. Boje sie ze w tym momencie nie zostanie powolany Boruc, ktory wg mnie bardziej zasluguje na miano (jak narazie) II bramkarza Polski.
- Wojtom
- Juventino

Zawodnicy z zagranicy połowani na mecze z Austrią i Walią:
Bramkarze: Jerzy Dudek (FC Liverpool), Tomasz Kuszczak (West Bromwich Albion)
Obrońcy: Jacek Bąk (RC Lens), Michał Żewłakow (Anderlecht Bruksela), Tomasz Rząsa (SC Heerenveen), Bartosz Bosacki (FC Nuernberg), Tomasz Hajto (FC Nuernberg)
Pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Jacek Krzynówek (Bayer Leverkusen), Kamil Kosowski (FC Kaiserslautern), Arkadiusz Radomski (SC Heerenveen)
Napastnik: Andrzej Niedzielan (NEC Nijmegen)
Dobrze, ze narazie to sa tylko z zagranicy, bo juz sie wystraszylem, ze tak bedzie wygladal skład... :?
Mysle ze jak sie skoncentrują, to moga wygrac z Austrią i z Walią.
Prosze tylko, nie powołuj panie Janas Rasiaka... :?
Bramkarze: Jerzy Dudek (FC Liverpool), Tomasz Kuszczak (West Bromwich Albion)
Obrońcy: Jacek Bąk (RC Lens), Michał Żewłakow (Anderlecht Bruksela), Tomasz Rząsa (SC Heerenveen), Bartosz Bosacki (FC Nuernberg), Tomasz Hajto (FC Nuernberg)
Pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Jacek Krzynówek (Bayer Leverkusen), Kamil Kosowski (FC Kaiserslautern), Arkadiusz Radomski (SC Heerenveen)
Napastnik: Andrzej Niedzielan (NEC Nijmegen)
Dobrze, ze narazie to sa tylko z zagranicy, bo juz sie wystraszylem, ze tak bedzie wygladal skład... :?
Mysle ze jak sie skoncentrują, to moga wygrac z Austrią i z Walią.
Prosze tylko, nie powołuj panie Janas Rasiaka... :?
Ostatnio zmieniony 24 września 2004, 23:55 przez Wojtom, łącznie zmieniany 1 raz.
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- booyak
- Juventino

Polacy jeśli chcą myśleć o awansie do MŚ `06 nie mają innego wyjśćia jak wygrać ten mecz... Po tym co pokazali z Anglikami jestem pełen optymizmu... Jeśli tylko Krzynówiek utrzyma swoją forme to zapewne będzie siał niesamowite zagrożenie pod bramką rywala... Oby tak tylko inni nasi reprezentanci grali tak jak on to grupa była by 'nasza'...
Tak jak Ty Kouba jestem zdania że Kuszczak jeszcze nie zasłużył sobie na miano drógiego bramkarza reprezentacji... Widze że tym razem Janas dał sobie spokój z Rasiakiem i wreszcie w napadzie zobacze razem grających Żurawskiego i Niedzielana... Ciekawi mnie również to czy wreszcie zostanie powołany, najlepszy jak dotąd strzelec naszej ekstraklasy Tomasz Frankowski...
Tak jak Ty Kouba jestem zdania że Kuszczak jeszcze nie zasłużył sobie na miano drógiego bramkarza reprezentacji... Widze że tym razem Janas dał sobie spokój z Rasiakiem i wreszcie w napadzie zobacze razem grających Żurawskiego i Niedzielana... Ciekawi mnie również to czy wreszcie zostanie powołany, najlepszy jak dotąd strzelec naszej ekstraklasy Tomasz Frankowski...
★ ★ ★
- Reggie
- Juventino

Wynik bardzo trudny do przewidzenia. Są jakieś nadzieje na zwycięstwo, ale remis też byłby bardzo dobry. Przede wszystkim chciałbym zobaczyć dobrą postawę naszych piłkarzy, jednak to wynik jest przecież najważniejszy.
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- Rafal Tarnacki
- Juventino

Oczywiscie ze mamy szanse. Trzeba walczyc, walczyc i jeszcze raz walczyc. Nie mozemy tez ich zlekcewazyc. Przeciez Austriacy zremisowali przeciwko Anglii i napewno postawia nam trudne warunki. Jesli chcemy awansowac na MS 2006 w Niemczech to ten mecz musimy wygrac. Ale wazne abysmy zagrali dobrze i wynik byl dobry. Calym sercem wierze ze wygramy.
FORZA JUVE!!!
FORZA JUVE!!!
- Andryk
- Juventino

ja stawiam na wynik 1-1 jeśli janas wystawi dobrą jedynastkę to taki wynik jest jaknajbardziej możliwy.
mam nadzieje, że niepowoła rasiaka...
Po meczu bayer-real moze stać sie tez tak ze janas bedzie chciał całą reprezentacje oprzeć na krzynówku, który zagral wspaniały mecz z realem. Jestem dobrej myśli co do tego meczu. Czekamy na powołania
mam nadzieje, że niepowoła rasiaka...
Po meczu bayer-real moze stać sie tez tak ze janas bedzie chciał całą reprezentacje oprzeć na krzynówku, który zagral wspaniały mecz z realem. Jestem dobrej myśli co do tego meczu. Czekamy na powołania
- bblackk
- Juventino

Ja obstawiam 0-2 dla Polski
:D:D
Bolą mnie powołania typu Kosowski czy Lewandowski. Kolejny raz w reprezentacji brakuje Smolarka. Zobaczymy jak będą wyglądać powołania krajowe. Spodziewam się kolejny raz zobaczyć wymiennych pozycjami Krzynówka i Kosowskiego, a chyba nikt nie wątpi jak marnuje się talnt Krzynówka na prawej i fakt że Kosowski jest beztalenciem. Na środku kolejny raz zobaczymy "dziecko Janasa" - Lewandowskiego. Jak widze te jego piękne wypieki po przbiegnięciu 100 m to odrazu banan w ustach
. Szkoda że Janas nie wpadnie na pomysł wystawienia go tam gdzie bardzo dobrze mu idzie w klubie czyli prawy oborńca lub prawy defensywny pomocnik, ale nie na środku. Zastanawiam się czy brak w nominacjach zagranicznych Rasiaka to poprostu niepowołanie go kompletne czy dostanie "głos" Janasa w krajowych powłaniach (bo tak swoją drogą to ciekawe kiedy wysyła się powołanie piłkarzowi nie gającemu nigdzie
). Jak on powoła człowieka bez klubu, który i w klubie jest beznadziejny to ja nie wiem... Na bramce mam nadzieję zobaczyć Boruca, ktory powinien być już oswajany jako 1 bramkarz reprezentacji. Niedawno z Legią grał z Austriacką drużyną, co było dla niego dobrym przygotowaniem przed meczem reprezentacyjnym z Austrią. Zobaczymy co Janas wymyśli ciekawego w powołaniach krajowych...
Bolą mnie powołania typu Kosowski czy Lewandowski. Kolejny raz w reprezentacji brakuje Smolarka. Zobaczymy jak będą wyglądać powołania krajowe. Spodziewam się kolejny raz zobaczyć wymiennych pozycjami Krzynówka i Kosowskiego, a chyba nikt nie wątpi jak marnuje się talnt Krzynówka na prawej i fakt że Kosowski jest beztalenciem. Na środku kolejny raz zobaczymy "dziecko Janasa" - Lewandowskiego. Jak widze te jego piękne wypieki po przbiegnięciu 100 m to odrazu banan w ustach
- Ultras
- Qualità Juventino

- Podziekował: 7 razy
Na pewno Polaków czeka bardzo trudne spotkanie. Jest to ważny mecz, gdyż Austriacy tak samo jak my liczą na drugie miejsce w grupie. Jak na razie w kadrze nie znalazł się Rasiak i mam nadizje, ze już się nie znajdzie. Licze na powołanie Frankowskiego. Co do wyniku to wyśle, że jezeli wywieziemy jeden punkt z Austrii to będzie to dla nas sukcesem. Stawiam na 1-1
- Bob
- Juventino

oczywiscie mecz wygra Polska bo jest najlepsza
i mam nadzieje że Frankowski będzie w Ataku z Żurawskim
http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
- Lizard
- Juventino

Sądze, że mecz zakończy się remisem lub skromnym zwycięstwem Polaków. Chciałbym, aby zagrał Frankowski, który daje popalić reszcie naszych ligowców, ładując gole na zawołanie. Nasz "key player", czyli Krzynówek jest nadal w doskonałej formie, a jak gra reprezentacja, w dużej mierze zależy od niego. Dobranie pomocników do pierwszej jedenastki będzie miało największe znaczenie. Austria grając u siebie, zapewne będzie atakować przez całe spotkanie, a rolą naszych pomocników będzie uprzykrzać im życie. Gra z kontry stanie się chyba naszą jedyną groźną bronią w tym spotkaniu, chyba że stałym pressingiem i atakiem pozycyjnym zepchniemy Austriaków pod własne pole karne (taki scenariusz jest chyba zbyt piękny, aby się sprawdził :roll: ). Daj Boże, aby Dudek nie poszedł w ślady James'a i utrzymał czyste konto
.
- BIANCONERI
- Juventino

Narazie Janas powołał piłkarzy grających za granicą,wśród powołanych znalazł się po raz kolejny będący w słabej dyspozycji Andrzej Niedzielan.Obecność tylko jednego napastnika może oznaczać,że powołany zostanie Frankowski,który w lidze polskiej do tej pory strzelił 11 goli.Ja najchętnie chciałbym,aby przeciwko Austryjakom w napadzie wystapił duet Wisły Kraków czyli Frankowski i Żurawski.Jeżeli Janas wystawi odpowiedni skład to możemy powalczyć o zwycięstwo.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- darel
- Juventino

Napewno jeden z najważniejszych meczów w grupie. Zwyciestwo byłoby fantastyczna sprawą, ale o 3 punkty będzie bardzo cieżko. Trzeba pamietac że Austrii udało sie wyrwac punkt w mecziu z Anglią. Było to troche szcześliwie, bo bramka na remis praktycznie równo z gwizdkiem śedziego, ale zawsze remis.
Trzeba sie miec na baczności, lecz jeśli Polacy zagraja tak jak potrafia najlepiej to zwyciestwo bedzie nasze. Licze na to, że Janas wkońcu powoła Frankowskiego - w tym sezonie ma fantastyczny instynkt strzelecki i strzela naprawde duzo bramek.
Trzeba sie miec na baczności, lecz jeśli Polacy zagraja tak jak potrafia najlepiej to zwyciestwo bedzie nasze. Licze na to, że Janas wkońcu powoła Frankowskiego - w tym sezonie ma fantastyczny instynkt strzelecki i strzela naprawde duzo bramek.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- kouba
- Qualità Juventino

No i stalo sie to czego chyba wiekszosc nie chciala :? Pawel Janas 'dowolal' Grzegorza Rasiaka :? ( http://sport.onet.pl/985553,wiadomosci.html ) Na prawde, jezeli w tej sytuacji nie powola Frankowskiego to troche zle postapi :? W tej chwili Franek jest w o wiele lepszej formie i to On powinien zagrac nawet w I skladzie w tym meczu. No nic, poczekajmy do piatku, wtedy sie wszystko okaze. Bozee, jeszcze jak Rasiak wyjdzie w podstawowym.... :?