Kolejna "nagonka" na Del Piero.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
djse

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2004, 21:32

Zastanawiam sie jak to jest. Ponad polowa z sympatykow Juve mowi jak to lubi Alexa lub cos takiego ,ale jak tylko troche mu nie idzie ,albo po prostu nie gra kazdego meczu na poziomie swiatowym to wszyscy na niego narzekaja. Drazni mnie troche ta "nagonka" na niego. Przyszedl Zlatan nic na razie wielkiego nie pokazal ,a wszyscy sa zachwyceni nim i tylko czytam komentarze ,ze atak powinnien byc Treze - Zlatan. Pytam sie dlaczego? Widzial ktos moze mecz Ajax - Juve? Glupie pytanie ,ale niektorzy chyba nie widzieli ,bo ja ogladalem i Alex mimo ,iz nie strzelil bramki byl naprawde wyrozniajacym sie zawodnikiem. Pare razy skutecznie i efektownie atakowal ,a poza tym mial udzial przy zdobytej bramce. Co na to "fani"? Przeczytali noty z Gazzeta Dello Spotr lub innej noty ,ktore Alex jak zwykle ma zanizone i stwierdza ,ze Alex powinnien siedziec. Ja nie moge sie wypowiadac co do innych meczy Juve w tym sezonie ,bo ich nie widzialem ,ale drazni mnie to jak wszyscy skreslaja Alexa. Przeciez z tego co slyszalem Treze zagral rownie bezbarwnie co Alex w meczu z Sampdoria. Ale to Alex byl do zmiany... Cieszy mnie jedynie postawa Capello z jego rotacja. Graja wszyscy trzej i wychodzi mu to na dobre ,przynajmniej jak narazie. Co wy myslicei na ten temat??

Juve moim ulubionym klubem , Del piero pilkarzem
zajac

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 września 2004, 21:50

nie no ja sie z toba zgadzam. ALEX dla mnie zawsze byl najlepszy. Przeciez w pilce nie chodzi tylko o strzelanie bramek ale takze o to zeby dobrzze dograc pilke, odebrac pilke przeciwnikowi izeby wogole okiwac przeciwnika i moim zdaniem w kazdej z tych czynnosci Alex jest z********. A treze co robi?? Tylko strzela gole jest sepem nie potrafi sam niczego wypracowac ale jeden taki w kazdej druzynie sie przyda

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2004, 21:58

Tematów typu "Zostawcie Alexa w spokoju" jest już sporo... :? ten jest kolejny :x No ale Ok. Powiem co o tym myśle. Więc ja uważam ,ze Alex nie zasługuje na gre w pierszej jedenastce. Jest w słabej formie i powinien grać Zlatan z Treze. Piszesz, ze Alex w meczu z Sampdorią został zmieniony a równie dobrze mógł zejść Treze, który też nie miał zbyt dobrego spotkania. Tylko, że Treze przed tym meczem miał już 3 bramki i nie dziwe się, że Capello bardziej ufa francuzowi niż DP. Mnie już śmieszą wypowidzi "wielkich fanów" Alexa, którzy piszą, ze są oburzeni iż nie gra najlepszy piłkarz Juve. Chodzi im oczywiście o DP :lol: Pięć lat temu też byłem maniakiem DP i kiedy strzelił on bramke w jakimś meczu to włączałem telegazete i potrafiłem przez kilka dobrych minut patrzeć na jego nazwisko na liście strzelców :lol: :lol: naszczęście wyrosłem z tego i teraz patrze realnie i bezstronnie. Mimo wielkiej sympatii do DP to uważam, ze już się wypalił i powinien być rezerwowym :!: Zaraz zacznie się nagonka na mnie fanatyków DP, ale nie obchodzi mnie to. Takie jest moje zdanie i póki DP nie zacznie grać tego czego grał kilka lat temu swojego zdania nie zmienie.
zajac pisze:nie no ja sie z toba zgadzam. ALEX dla mnie zawsze byl najlepszy. Przeciez w pilce nie chodzi tylko o strzelanie bramek ale takze o to zeby dobrzze dograc pilke, odebrac pilke przeciwnikowi izeby wogole okiwac przeciwnika i moim zdaniem w kazdej z tych czynnosci Alex jest z********. A treze co robi?? Tylko strzela gole jest sepem nie potrafi sam niczego wypracowac ale jeden taki w kazdej druzynie sie przyda
heheh musze przyznać, ze bardzo rozbawiła mnie twoja wypowiedź.. :lol:

djse

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2004, 22:53

Sorry Ultras ,ale musze przyznac ,ze chyba nie za bardzo odniosles sie do mojego tekstu. Ty mowisz ,ze gra slabo i tyle. Tylko po co nam w skladzie dwa "sepy" ,czyli Treze i Zlatan. Dobrze ,ze chociaz takie sytuacje Treze wykorzystuje ,ale co bedzie jak przyjdzie trudniejszy przeciwnik jak chocby Ajax. Strzelac musza inni ... Ja jestem za rywalizacja w skladzie ,a nie mowieniem ,ze ktos sie wypalil i tyle. Ja tez chcialbym ,zeby Alex czarowal w kazdym meczu ,ale zadko ktoremu pilkarzowi sie to udaje. Po pierwszym meczu w Madrycie w LM tez wszyscy gadali i co bylo pozniej. Kto byl kluczowym zawodnikiem w rewanzu...

KowalFromStolica

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2004, 23:17

UlTrAs pisze: Więc ja uważam ,ze Alex nie zasługuje na gre w pierszej jedenastce. Jest w słabej formie i powinien grać Zlatan z Treze.
Nie uważam by atak Treze - Zlatan był najlepszym rozwiązaniem... dwa sępy w ataku to za dużo... mimo iż Zlatan czasami sam potrafi wypracować sobie sytuacje to o wiele częściej jest obsługiwany przez innych i musi tylko dokończyć. Nie wiem czemu Cappelo nie spróbuje ustawienia z Zlatanem i Treze w ataku a za nimi Alex... Myśle że to było by ciekawe...

Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2004, 23:59

rowniez uwazam ze alex powinien grac nie dlatego ze jestem zagorzalem jego fanatykiem tylko dla tego ze to jest jedyny napastnik w swoim radzaju owszem treze strzela wiecej bramek ale przewaznie sa one po bledach przeciwnika lub wlasnie po wspanialych podaniach Alexa Del Piero!!!! Ale po mimo wszystko chcialbym zobaczyc chociaz jeden mecz z 3 w ataku juve!!!!!!!! to jest moje marzenie od poczatku sezonu

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2004, 07:54

KowalFromStolica pisze: Nie uważam by atak Treze - Zlatan był najlepszym rozwiązaniem... dwa sępy w ataku to za dużo... mimo iż Zlatan czasami sam potrafi wypracować sobie sytuacje to o wiele częściej jest obsługiwany przez innych i musi tylko dokończyć. Nie wiem czemu Cappelo nie spróbuje ustawienia z Zlatanem i Treze w ataku a za nimi Alex... Myśle że to było by ciekawe...
zgadzam się z tobą, ponieważ atak powinien składac się z zawdonika, kóry potrafi perfekcyjnie wykończyć akcje i z zawodnika, który potrafi wypracować akcje swoją i całego zespołu. Według mnie Alex jeśli nawet jest w słabej formie to zawsze chce grąc, potrafi się do tego przyznać...W każdy mecz Juventusu Wkłada serce, a waleczność bardzo jest przydatne dla zespołu. Alex kocha Juve, a My też kochamy Juve. Alex jest moim piłkarskim idolem i ciągle najlepszym piłakrzem na świecie, nawet jeśli bedzie kontuzjowany, siedział na ławie czy skończy karierie!!!!!!!
FORZA JUVE!!!!!!!

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2004, 09:31

Widzial ktos moze mecz Ajax - Juve?
ja.
ktore Alex jak zwykle ma zanizone
Obrazek
Ja nie moge sie wypowiadac co do innych meczy Juve w tym sezonie ,bo ich nie widzialem
i tu tkwi problem. bronisz go choc raz go widziales w tym sezonie w akcji,
Przeciez z tego co slyszalem Treze zagral rownie bezbarwnie co Alex
trezegol nie musi grac barwnie. on ma strzelac bramki. i w tym roku trafil juz 7 krotnie do bramki rywala.
ALEX dla mnie zawsze byl najlepszy
a na jakiej podstawie wyciagales wnioski o wyzszosci dp nad buffonem ?

Tylko po co nam w skladzie dwa "sepy" ,czyli Treze i Zlatan
tylko ze zlatan nie jest sepem. ma te same zadania co dp, a w przeciwienstwie do kapitana, nie zawodzi od paru lat.
Kto byl kluczowym zawodnikiem w rewanzu...
gianluka zambrotta, pavel nedved i gianluigi buffon.
wlasnie po wspanialych podaniach Alexa Del Piero!!!
Obrazek
W każdy mecz Juventusu Wkłada serce, a waleczność bardzo jest przydatne dla zespołu.
a jakie ty mecze widziales ?
bo jednym z najczestszych zarzutow wobec dp jest to iz byl niewidoczny, i przeszedl obok meczu.
Alex jest moim piłkarskim idolem i ciągle najlepszym piłakrzem na świecie,
prawdziwy galaktiko Obrazek

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Maggie Del Piero

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2004, 09:41

Faktycznie tematów o Alexie u nas pod dostatkiem mnożą się przy każdej zmianie nastrojów o obozie JP :D
Ale może trochę filozofując każdy kibic Alexa nie chce być postrzegany na takiego, iż jest tak zapatrzony w swojego idola, że nie potrafi wyłapać błędów w jego grze, więc każdy jeżeli coś zauważy nasmaruje, żeby nie było .... :wink: . Pozatym w Juve teraz jest walka o atak i nie ma co rozpaczać jak Alex siądzie na ławce w którymś meczu. Choć patrząc w jakim kierunku dyskusja idzie zgadzam się z większością postawienie w ataku dwuch typowych snajperów potocznie zwanych "Sępami" :twisted: nie było by najlepszym rozwiązaniem..... Ja tu już długo optuję za wersją trzech napastników :D . Zobaczymy co z tego będzie.
No a Alex jak to Alex ma mecze słabsze i lapsze ale wg mnie nie schodzi poniżej pewnego przyzwoitego poziomu jest poprostu klasa sam w sobie :D :D :D

PS qrde jak to pisałam jeszcze nie było wypowiedzi Rybqa :D Facet te twoje wypowiedzi są zawsze tak radosne (bez ironii :D ), że zawsze je czytam choć nie zawsze się z nimi zgadzam :twisted:

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2004, 09:56

czasami naprawde nie wystarczy "sepic" sie i czekac ja obronca druzyny przeciwnej sam nam poda i wtedy mowic ile to ma sie bramek. Z Milanem ,czy Interem nikt takich "patelni" z reguly nie dostaje i co wtedy??
no prawda, ale przeciez mamy pomocnikówjeszcze do wyprowadzania akcji... gole nei zdobywa się tylko od prezentów przeciwnika, pracuje na to cały zespół...

PS. Rybeq
skonstruuj własna wypowiedz, a nie cytuj...
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 września 2004, 10:05 przez Andryk, łącznie zmieniany 1 raz.

djse

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2004, 10:00

Sorry Rybeq ,a Ty ile meczy Juve w tym sezonie widziales?? Mowicie ,ze Alex jest niewidoczny. A Zlatan to co. Obiektywnie patrzac niczym wiecej nie blysnal. O ile sie nie myle to ma tyle bramek co Alex jak narazie. Z czego ta na inauguracje w serie A to byl raczej prezent bramkarza Bresci na "nowej drodze zycia" dla Zlatana. Poza tym Zlatan nie byl wielkim lowca bramek ,bo w Ajaxie ani razu nie wygrala krola strzelcow i strzelal po 15 (gora) bramek na sezon ,przy czym Ajax gra ofensywnie i stwarza wiele sytuacji bramkowych. No i nie jestem fanatycznie zapatrzony w Del Piero. Bo jak np. cienko gral w pierwszym meczu Euro 2004 sam bylem na niego zly ,ale jak gral dobrze jak chociazby z Szwecja to bylo za co go chwalic. Zlatan ma miec te same zadania co DP. Smiechu warte. On przy swoim wzroscie i tak ma dobra koordynacje i technike w miare ,ale gdzie mu z technika do Del Piero. Czasami naprawde nie wystarczy "sepic" sie i czekac ja obronca druzyny przeciwnej sam nam poda i wtedy mowic ile to ma sie bramek. Z Milanem ,czy Interem nikt takich "patelni" z reguly nie dostaje i co wtedy??

DHL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2004, 11:34

To prawda że Alex jest w słabszej formie ale trzeba się zastanowić jak grałby atak Zlatan - Treze obaj przecież grają jako typowi napastnicy a Del Piero nie jest przecież typowym egzekutorem. Ciekawi mnie jak sprawdziłby się superofensywny wariant z DP jako ofensywnym pomocnikiem za dwójką DT i ZI chociaż zdaję sobie sprawę że takie ustawienie jest mało prawdopodobne - o tyłach przecież też trzeba pamiętać a w pomocy też przecież jest duża rywalizacja. Oprócz Nedveda i Emersona są przecież jeszcze Blasi, Oliveira, Tacchinardi, Appiah, Camoranesi no i Kapo (nawiasem mówiąc co się dzieje z tym piłkarzem?). Chciałbym także przy okazji pochwalić obronę - bez straty bramki w 4 meczach mówi samo za siebie a Cannavaro to chyba najlepszy zakup (INTER hehehhehehehhehehehe....).

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2004, 12:16

Popieram. Treze tak samo strzela bramki to dobrze i mnie to cieszy ale dzieki komu on je strzela ?? Kiedy Alex ma forme jest najlepszy wg was a kiedy nie ma jej wieszacie na nim psy. To sie nazywa dwuulicowość!

#FinoAllaFine
#WeAreOne
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2004, 12:30

Del Piero gra w Juve od wielu lat,zdobył w Juve praktycznie wszystko co było do zdobycia,zaczynał jako młody nieznany gracz a teraz jest kapitanem,to zrozumiałe,że przez te lata zgromadził wielu oddanych fanów.Trzeba jednak patrzeć na to wszystko obiektywnie i ustalać skład zespołu z zawodników znajdujących się w najwyższej dyspozycji.Del Piero jak narazie gra dość przeciętnie,jest mało widoczny i nie strzela goli.To prawda,że Trezeguet także nie jest zbyt aktywny podczas meczy,ale jego zadaniem jest strzelanie goli;jest to typ zawodnika uzależnionego od podań kolegów z drużyny.Trezeguet strzela gole i wywiązuje się ze swojego zadania.Ibrahimovic natomiast to nowy człowiek w zespole,on jeszcze uczy się gry w lidze włoskiej,ale mimo to zdołał juz strzelić dwa gole i pokazać kilka ciekawych zagrań.Del Piero musi odzyskać forme,więcej biegać,po prostu szukać gry!

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Eddi16

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 września 2004, 12:40

........i tylko tyle mam do powiedzenia w tej sprawie

ODPOWIEDZ