'Czarny Totek': Juventus zamieszany w aferę??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 11:33

Co prawda wyroki w sprawie afery 'czarnego totka' zostały już wydane, ale wszystko wskazuje na to, że sprawa na nowo nabierze rozgłosu i ponownie trafi pod sąd. Adwokat Chievo Verony ujawnił kolejne materiały, które pozwalają przypuszczać iż w aferę jest także zamieszany wielki Juventus.

Prawnik Marco De Luca pozwolił, by świat usłyszał nagranie rozmowy pomiędzy Sartorim i Riccim ze Sieny. Uwagę należy zwrócić na jedno zdanie: "Juventus sprzeda przedostatni.".

Prokuratura ma zająć się wyjaśnieniem całej sytuacji i sprawdzeniem wiarygodności taśmy.

Nie wiadomo o co mogło chodzić w rozmowie. Tym bardziej, że Bianconeri wygrali pzredostatnie spotkanie ligowe z Sampdorią 2:0. Przegrali z kolei 'przedostatni' mecz wyjazdowy z Perugią.....

http://pilka.pl/?mid=1&show=11101

Ehh o co im znowu chodzi :? :roll:

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 12:35

Przedostatni mecz sezonu był ze Sieną, wygrany przez Juve 2-0. Wcześniejszy z Perugią przegrali 0-1. Jednak podkładając się Perugii, Juventus ryzykował stratę miejsca premiowanego bezpośrednią grą w Lidze Mistrzów. Jeżeli wygraliby z Perugią, wyprzedziliby Romę i zostaliby wice-mistrzem. Nie sądzę, aby w takiej sytuacji Juventus myślał o sprzedaniu meczu.

Obrazek
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 12:39

Czy jak ja powiem komus przez telefon ze lech czy ktos tam sprzeda mecz to od razu bedzie pewne ze lech sprzedaje mecz??? Niech najpierw przesluchaja tego kolesia skad on to wytrzasnal bo w taki sposob to mozna oczerniac kogo sie chce!!!

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Martinblack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 13:04

To nie pierwszy i nie ostatni raz, kiedy ktoś próbuje oczernić cały Juventus. takie przypadki były i będą sie zdarzały, bo we Włoszech Juve nie jest lubiane. Jak wspomniał kolega Swiergot Juve nie miało interesu się podkładać. Zresztą nie wierze, iż taki prestiżowy klub ryzykowałby taki ruch, który mógłby doprowadzić nawet do degradacji.

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 13:41

Martinek_19 pisze:To nie pierwszy i nie ostatni raz, kiedy ktoś próbuje oczernić cały Juventus. takie przypadki były i będą sie zdarzały, bo we Włoszech Juve nie jest lubiane. Jak wspomniał kolega Swiergot Juve nie miało interesu się podkładać. Zresztą nie wierze, iż taki prestiżowy klub ryzykowałby taki ruch, który mógłby doprowadzić nawet do degradacji.
co ?? nie jest lubiane ?? na 1 miejscu jest wlasnie Juventus pozniej chyba Milan a dalej nie wiem !!

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 14:30

Jak już wyżej ktoś zauwazył jak na podstawie jakiejś romowy telefonicznej można stawiać jakiekolwiek zażuty :?: a może panowie, ktorzy rozmawiali grają w CM-a przez neta i podkładają mecze :lol: :lol: A tak na serio to zaczyna mnie denerwować ta nagonka... najpierw, że piłkarze koks biorą, teraz że ustawiają mecze, no paranoja :evil: :evil: Mam nadzieje, że wszystko się niedługo wyjaśni i ktoś będie musiał przeprosić władze Juventusu :evil:

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 14:34

Przy okazji, w dzisiejsym wydaniu jednej z włoskich gazet sugerują też, że podejrzany jest mecz Reggina - Milan 2:1 (33. kolejka).

Obrazek
azzurra

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 15:30

Szkoda słów... Już kilkakrotnie, w różnych tematach, pisałam na tym forum, że Włosi lubują się w paranoi. A przynajmniej takie skłoności przejawiają włoscy dziennikarze. I oto znów się to potwierdza.... A ja tak nie lubię się powtarzać :x
Idzie nowy sezon, ciekawe, jaką aferę tym razem wymysli sobie włoska prasa? Albo co gorsza: którą starą "odgrzeje"?

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet, kiedy jesteś smutny, nigdy nie wiadomo, kto może zakochać się w Twoim uśmiechu." - Gabriel Garcia Marquez
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 15:41

swiergot pisze:Przy okazji, w dzisiejsym wydaniu jednej z włoskich gazet sugerują też, że podejrzany jest mecz Reggina - Milan 2:1 (33. kolejka).
Zamieszanie robione przez dziennikarzy, ktorzy wiedzac, ze ich liga, wloska zawsze byla kontrowersyjna, dorzucaja cos od siebie do afery.

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 15:42

PABLO pisze:
Martinek_19 pisze:To nie pierwszy i nie ostatni raz, kiedy ktoś próbuje oczernić cały Juventus. takie przypadki były i będą sie zdarzały, bo we Włoszech Juve nie jest lubiane. Jak wspomniał kolega Swiergot Juve nie miało interesu się podkładać. Zresztą nie wierze, iż taki prestiżowy klub ryzykowałby taki ruch, który mógłby doprowadzić nawet do degradacji.
co ?? nie jest lubiane ?? na 1 miejscu jest wlasnie Juventus pozniej chyba Milan a dalej nie wiem !!
Nie raz czytałem że 34% piłkarskich kibicow we Włoszech jest za Juve, ale nie zmienia to faktu że 56% raczej nie lubią Juve i zazdroszczą im sukcesów i robią wszystko żeby oczernić starą damę.
Ta afera narkotykowa o której już nie słychać (odpukać) to też według mnie propaganda żeby oczernić Juve.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 15:55

To absurd. Tak jak koledzy wspomnieli, nie co co z tego robić zamieszania. Zawsze ktoś chce nam coś zarzucić, zawsze jesteśmy wplątywani w jakieś chore afery. To już tradycja. Powód jest prosty, jestesmy najlepszym i najbardziej utytułowanym włoskim klubem. Tylko czekają na okazję by wywołać jakąś aferę dotyczącą naszego klubu.

Dla mnie ogromne i śmieszne bzdury. Jestem pewien, że nic z tego nie wyjdzie :lol:

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 16:33

Zawsze jak jest afera to robi sie glosno dookola,wszyscy interesuja sie przebiegiem sprawy. Czasem ktos pusci plote ktora urosnie do rangi afery. Byc moze ktos oskarzyl Juve po to, zeby bylo ciekawiej... :? Ja jestem pewnien ze to tylko bezsensowne spekulacje, na dodatek nic nie wnoszace do rozwiazania calej sprawy.

Bogi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 17:05

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:To absurd. Tak jak koledzy wspomnieli, nie co co z tego robić zamieszania. Zawsze ktoś chce nam coś zarzucić, zawsze jesteśmy wplątywani w jakieś chore afery. To już tradycja. Powód jest prosty, jestesmy najlepszym i najbardziej utytułowanym włoskim klubem. Tylko czekają na okazję by wywołać jakąś aferę dotyczącą naszego klubu.

Dla mnie ogromne i śmieszne bzdury. Jestem pewien, że nic z tego nie wyjdzie :lol:
Nie wiem w jakim kontekscie mowisz ze Juve jest najlepszym i najbardziej utytulowanym wloskim klubem.Jesli chodzi tylko o Wlochy to masz racje sa najbardziej utytulowani (pomijam tutaj afere z koksowaniem bo nie wiadomo jaki to mialo wplyw na liczbe wywalczonych mistrzostw) ale jesli chodzi o arene miedzynarodowa to najbardziej utytulowanym wloskim klubem jest Milan.

Miałem na myśli arenę Włoską
-Dragon-

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 18:50

Ja uwazam tak jak wiekszosc z Was, iz to szukanie sensacji i bajki.... co we Wloszech jest normalka !!!!!
Ale jak to by sie potwierdzilo bron Boze to ja niewiem co bym zrobil.....
ale wierze ze to nie prawda !!!! To musi byc nieprawda !!!!!!

A tak na marginesie (sorry ze nie zwiazane z tematem): czy ktos wie kiedy ma sie skonczyc proces Juve w sadzie w zwiazku z afera dopingowa ???? Czy ten proces jeszcze trwa czy jak ???? Bo cos ta sprawa ucichla ostatnio.

3d_man

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2004, 19:07

Martin pisze:Czy jak ja powiem komus przez telefon ze lech czy ktos tam sprzeda mecz to od razu bedzie pewne ze lech sprzedaje mecz??? Niech najpierw przesluchaja tego kolesia skad on to wytrzasnal bo w taki sposob to mozna oczerniac kogo sie chce!!!
jesli jestes zawodnikiem przytoczonego Lecha i rozmawiasz z zawodnikiem innego klubu to przypuszczenia o sprzedawanie meczy sa jak najbardziej uzasadnione
niepokoi mnie jedno - rozumiem ze kochacie swoj klub i bardzo dobrze, ale musicie tez zrozumiec ze przeciez w Juve nie ma samych swietych
niestety ale kazda afera jest mozliwa, a Wy od razu wymyslacie jakies teorie anty-Juve
zreszta i tak nic z tego nie bedzie, bo co moga zrobic Juventusowi skoro dla innych "maluczkich" klubow i niektorych zawodnikow wyroki w tej sprawie byly smieszne, wrecz skandaliczne :evil:

la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
ODPOWIEDZ