Dino Zoff czy GiGi Buffon ?
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Postanowiłem założyć ten temat, gdyż chciałbym wiedzieć kto waszym zdaniem jest lepszym bramkarzem. Dino Zoff kiedyś, czy Buffon dziś
Nie wiem czy jest sens porownywania tych dwóch piłkarzy, gdyż Buffon ma dopiero 26 lat i jeszcze sporo może zdobyć. Lecz gdybyście na dzisiejszy dzien mieli porównać tych dwóch piłkarzy to który waszym zdaniem jest lepszy
Moim zdaniem lepszy był Zoff, choć Buffon jak już wczesniej wspominalem ma dopiero 26 lat i jeszcze wiele może zdobyć (czeo mu życze
)
A tutaj przypomnienie sukcesów obu bramkarzy:
Dino Zoff:
z Juventusem 6 razy sięgał po mistrza włoch, raz zdobył Pucar UEFA i raz Puchar Włoch. Z reprezentacją sięgnął po mistrza świata i mistrza europu.
GiGi Buffon:
2 razy sięgnął po mistrza włoch, dwa razy po superpucharwłoch z Juve i raz z Parmą. Zdobył również raz puchar UEFA i raz Puchar Włoch z Parmą.
Pozwoliłem dodać sobie ankiete.
pozatym odpowiedzi Buffun
Zoff itd będą nagradzane.
Każda wypowiez ma zawierać sensowne wytłumaczenie -:) (argumenty)
Oskar8

A tutaj przypomnienie sukcesów obu bramkarzy:
Dino Zoff:
z Juventusem 6 razy sięgał po mistrza włoch, raz zdobył Pucar UEFA i raz Puchar Włoch. Z reprezentacją sięgnął po mistrza świata i mistrza europu.
GiGi Buffon:
2 razy sięgnął po mistrza włoch, dwa razy po superpucharwłoch z Juve i raz z Parmą. Zdobył również raz puchar UEFA i raz Puchar Włoch z Parmą.
Pozwoliłem dodać sobie ankiete.
pozatym odpowiedzi Buffun
Zoff itd będą nagradzane.
Każda wypowiez ma zawierać sensowne wytłumaczenie -:) (argumenty)
Oskar8
- dawidpln
- Juventino
Zoffa nigdy nie widziałem w akcji (oprucz meczu z polską w 74) wiec ciezko jest mi go porównać z Buffonem, ale uważam że przed Buffonem całe życie i osiągnie wiecej niż Zoff oraz bedzie lepszym bramkarzem od niego.
Forza Juventus
- Coldsoul
- Juventino
Narazie lepszy wydaje sie Zoff gdyz w juve i w reprezentacji bronil dluzej i zawsze na wysokim poziomie, mial tez wiecej sukcesów. Jednak przed buffonem jeszcze wiele lat gry i wierze ze przewyzszy legende Juve zarowno pod wzgledem zdobytych trofeów jak i poziomu gry
- Jędruś
- Juventino
Na dzień dzisiejszy zdecydowanie Dino
.Bronił bardzo długo na najwyższym poziomie, karierę piłkarską o ile dobrze pamiętam zakończył w wieku 42 lat(mogę się mylić).W historii piłki nożnej najlepszy na swojej pozycjii, długo nie będzie takiego drugiego jak Zoff
.Osiągnął wiele w swojej karierze, Buffon może się tylko od niego uczyć...lecz wszystko przed Gianluigim, jest młody jak na bramkarza, ale nie sądzę, by był wstanie dorównać dla Zoffa, nawet w przyszłości...

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Tu nie ma co się nawet zastanawiać. W tym porównaniu zdecydowanie wygrywa Zoff :!:
O tym piłkarzu można sie wypowiadać w samych superlatywach. Nie miał sobie równych. Żywa legedna piłki nożnej. Jestem dumny, że przyodziewał nasze barwy. To zaszyt, że dla nas grał. Jego sukcesy mówią same za siebie. Zdobył praktycznie wszystko co było możliwe.
Zaś jeśli chodzi o Buffona. To również wielki człowiek. Znakomity golkpier, który napewno w jakimś stopniu dorównuje Dino. Ma jeszcze przed sobą wiele lat. Wierzę, że powtórzy wyczyny Zoffa z nawiązką. Czy jednak tak samo zapisze sie złotymi głoskami w historii JUVE? Głeboko w to wierzę a zarazem cieszę się, że będe mógł wspominać najlepsze lata jego kariery. Napewno o obu pamięć nie zaginie a informacje o nich bedą docierały do najmłodszego pokolenia...
O tym piłkarzu można sie wypowiadać w samych superlatywach. Nie miał sobie równych. Żywa legedna piłki nożnej. Jestem dumny, że przyodziewał nasze barwy. To zaszyt, że dla nas grał. Jego sukcesy mówią same za siebie. Zdobył praktycznie wszystko co było możliwe.
Zaś jeśli chodzi o Buffona. To również wielki człowiek. Znakomity golkpier, który napewno w jakimś stopniu dorównuje Dino. Ma jeszcze przed sobą wiele lat. Wierzę, że powtórzy wyczyny Zoffa z nawiązką. Czy jednak tak samo zapisze sie złotymi głoskami w historii JUVE? Głeboko w to wierzę a zarazem cieszę się, że będe mógł wspominać najlepsze lata jego kariery. Napewno o obu pamięć nie zaginie a informacje o nich bedą docierały do najmłodszego pokolenia...

- Lypsky
- Juventino
Van der Saar tez byl i jest wielki :lol:mario1116 pisze:Zoff był wielki , Buffon jest wielki .
Ma przeciez kolo 2 metrow 8)
Ogolnie bramkarze sa wielcy

Co do tematu.
Na stronie byla ankieta o najlepszych pilkarzach Juve i tam az wstyd sie przyznac wygral Buffon

Zoff byl najlepszym pilkarzem na tej pozycji w historii wloskiej pilki.
Buffon moze kiedys osagnie ten poziom ale jeszcze sporo mu brakuje.
Tak wiec odpowiedz jest prosta Dino Zoff

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Peja
- Juventino
Ty sie dziwisz?! To jest jeszcze do przyjęcia ale to że wygrał Boniek to już przegięcie!DjJuve pisze:Na stronie byla ankieta o najlepszych pilkarzach Juve i tam az wstyd sie przyznac wygral Buffon![]()
Co do tematu bez apelacyjnie leprzy był Zoff. Osiągnął bardzo wiele i był uważany za jednego z najleprzych bramkarzy wszech czasów. Z drugiej jednak strony nie widze przeszkód żeby w nie długim czasie Buffon dorównał umiejętnościami utytułowanemu Zoffowi
- dawidpln
- Juventino
Zoff najlepszy bramkarzem w całej historii??!! Jaszynowi to on nawet do stop nie dorastał....a według mnie Buffon juz osiągnąl poziom Zoffa, tylko jak długo ten poziom utrzymie??Jędruś pisze:W historii piłki nożnej najlepszy na swojej pozycjii, długo nie będzie takiego drugiego jak Zoff.Osiągnął wiele w swojej karierze, Buffon może się tylko od niego uczyć...lecz wszystko przed Gianluigim, jest młody jak na bramkarza, ale nie sądzę, by był wstanie dorównać dla Zoffa, nawet w przyszłości...
Forza Juventus
- Lypsky
- Juventino
Nie masz pojecia o czym piszesz :!:dawidpln pisze:a według mnie Buffon juz osiągnąl poziom Zoffa,
Zapachnialo Kiepskimi 8)dawidpln pisze:tylko jak długo ten poziom utrzymie??
Nie utrzymie lecz utrzyma 8)
p.s nie mogles sobie odmowic aby kogos poprawic 8)
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
heh no to chyba nigdy w akcji Zoffa nie widziałeś. Ściągnij sobie z internetu jakieś jego interwencje i zobaczysz, że jesteś w błędzie. Nie mówie, że Buffon jest słaby, ale do Zoffa jeszcze sporo mu brakuje. Lecz Buffon jest młody, i jeżeli będzie grał przez tyle lat co Zoff to kto wie... może będzie go można nazwać drugim Zoffem. Dino Zoff przez prawie całą swoją kariere grał równo. Kazdy klub, w którym grał w dużym stopniu dzięki niemu osiągał sukcesy. To samo z reprezentacją. Jeżeli przez tyle lat utrzymuje się tak wspaniałą forme to na prawde trzeba być geniuszem, a przypomne, że Zoff jeszcze w wieku 40 lat zdobył mistrza świata w reprezentacji :shock: (a może to było ME :roll: jak się myle to mnie poprawcie)dawidpln pisze:Zoff najlepszy bramkarzem w całej historii??!! Jaszynowi to on nawet do stop nie dorastał....a według mnie Buffon juz osiągnąl poziom Zoffa, tylko jak długo ten poziom utrzymie??Jędruś pisze:W historii piłki nożnej najlepszy na swojej pozycjii, długo nie będzie takiego drugiego jak Zoff.Osiągnął wiele w swojej karierze, Buffon może się tylko od niego uczyć...lecz wszystko przed Gianluigim, jest młody jak na bramkarza, ale nie sądzę, by był wstanie dorównać dla Zoffa, nawet w przyszłości...
- Machnes
- Juventino
Jestem pewny, że nigdy nie widziałem ani Jaszyna ani Zoffa w akcji! mówisz wszystko na podstawie tego co mówili Ci starsi. Wiesz chociaż z czego słynął Jaszyn?? Z rzutów karnych. Nie to że się że szukam zaczepki, ale nie masz racji. Może w jakimś stopniu był lepszy od Dino ale napewno nie w takim jak napisałeś.dawidpln pisze:Zoff najlepszy bramkarzem w całej historii??!! Jaszynowi to on nawet do stop nie dorastał....a według mnie Buffon juz osiągnąl poziom Zoffa, tylko jak długo ten poziom utrzymie??
PS. Mam pytanko :? czy wie ktoś jaką nagrode indywidualną zdobył Lew Jaszyn??
A co do porównania Zoffa z Buffonem, to Buffon nie zdobył MŚ i ME. Ale GiGi ma 26 lat... wierzę, że u schyłku jego kariery będziemy mówili... najlepszy bramkarz w historii piłki nożnej

- Fedo
- Juventino
Myślę i mam taką nadzieję że Buffon będzie lepszy od Zoffa ponieważ ma dopiero 26 lat :-D i już udowodnił że jest najlepszym bramkarzem na świecie choć ostatni sezon może nie był jego najlepszym.
Zagłosowałem na Buffona choć miałem wielkie wątpliwości.
Zagłosowałem na Buffona choć miałem wielkie wątpliwości.
- wErOn
- Juventino
My chyba tego ocenić nie możemy ponieważ wiekszość z Was wogóle nie widziala Zoffa w akcji, no może w skrótach z World Cupów ;]
O wiele większe sukcescy odniósł Zoff i to on u mnie wygrywa, ponieważ daży się go szacunkiem za to co robił, a Buffon narazie niczego specjalnego nie pokazał 8)
O wiele większe sukcescy odniósł Zoff i to on u mnie wygrywa, ponieważ daży się go szacunkiem za to co robił, a Buffon narazie niczego specjalnego nie pokazał 8)
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- dawidpln
- Juventino
a tu jestes w błedzie ... Jaszyna w akcji widziałem mnustwo razy ale fakt ze Zoffa bardzo małoMachnes pisze:Jestem pewny, że nigdy nie widziałem ani Jaszyna ani Zoffa w akcji! mówisz wszystko na podstawie tego co mówili Ci starsi. Wiesz chociaż z czego słynął Jaszyn?? Z rzutów karnych. Nie to że się że szukam zaczepki, ale nie masz racji. Może w jakimś stopniu był lepszy od Dino ale napewno nie w takim jak napisałeś.dawidpln pisze:Zoff najlepszy bramkarzem w całej historii??!! Jaszynowi to on nawet do stop nie dorastał....a według mnie Buffon juz osiągnąl poziom Zoffa, tylko jak długo ten poziom utrzymie??
PS. Mam pytanko :? czy wie ktoś jaką nagrode indywidualną zdobył Lew Jaszyn??
A co do porównania Zoffa z Buffonem, to Buffon nie zdobył MŚ i ME. Ale GiGi ma 26 lat... wierzę, że u schyłku jego kariery będziemy mówili... najlepszy bramkarz w historii piłki nożnej
Moze przesadziłem ze Zoff do stop mu nie dorasta ale napewno Jaszyn był lepszy(przynajmniej w moim odczuciu - patrząc na to wszystko obiektywnie, bo jakby Jaszyn grał kiedys w juve to byscie wtedy mowili ze to on był najlepszy!)
Jaszyn ajko jedyny bramkarz otrzymał nagrode dla najlepsego piłkarza Europy ('63)
Forza Juventus