Ktory z beniaminkow okaze sie najlepszy na koniec sezonu?
- mnowo
- Qualità Juventino
No wlasnie. Jak myslicie, ktory z tegorocznych beniaminkow ekstraklasy polskiej okaze sie najlepszy? W zeszlym sezonie do I ligi weszly Swit Nowy Dwor, Polkowice i Gornik Łęczna. No i utrzymala sie w lidze tylko Łęczna...
choc, jak wszyscy pamietaja, tylko ona z tej trojki nie awansowala bezposrednio do ekstraklasy, musiala zmagac sie w barazach z Zaglebiem.
Jak bedzie w tym sezonie? Ktory beniaminek okaze sie najlepszy?...
PS. Ja stawiam na Cracovie. To ambitny zespol, ktory imponuje ogromna walecznoscia.

Jak bedzie w tym sezonie? Ktory beniaminek okaze sie najlepszy?...
PS. Ja stawiam na Cracovie. To ambitny zespol, ktory imponuje ogromna walecznoscia.
- bblackk
- Juventino
Moim zdaniem "czarnym koniem" z beniaminków będzie Pogoń Szczecin. Styl w jakim udało im się przejść do 1 ligi pokazał, że w tym sezonie udowodnią na co ich stać w Ekstraklasie. Wzmocnili się paroma zawodnikami i nie pozbyli się nikogo. W pierwszym meczu o mały wlos nie zdobyli 3 pkt z Legią. Cracovia może być co najwyżej ligowym średniakiem. Ich spektakularne zwycięstwa to narazie wygrane z "cieniasami". Natomiast Zagłębie to pretendent do powrotu do 2 ligi.

- Juvetomek
- Juventino
Ja tez stawiam na Cracovie, bardzo lubie ten klub jak i pilkrarzy w nim grających ale nie tylko przez sympatię uwazam ze bedzie ona wysoko jest to poprostu najlepszy i najsilniejszy klub z tegorocznych beniaminkow.
Pozdrawiam
- WladeK
- Juventino
Widzę, że większosć stawia na Cracovie :-D Ja jednak mam trochę inne zdanie... Owszem w pierwszym meczu krakowianie odniesli efektowne zwycięstwo, lecz z kim oni grali? Ze słabym Zagłębiem; nie sądze aby mogli to powtórzyć z Wisłą(chodź to derby nigdy nic nie wiadomo), Legią czy ekipami z Wielkopolski :-D Natomiast Pogoń grała bardzo dobrze z aspirującą do mistrzostwo Legią i przy odrobinie szczęscia mogła by to wygrać. Podoba mi się też atmosfera wokół klubu- ogromna ilosć kibiców, ciekawe rozwiązania w prowadzeniu klubu.
Według mnie to Pogoń może być czarnym koniem tych rozgrywek i będzie najwyżej ze wszystkich beniaminków...
pozdrawiam
Według mnie to Pogoń może być czarnym koniem tych rozgrywek i będzie najwyżej ze wszystkich beniaminków...
pozdrawiam
- Edgar Davids
- Juventino
Ja myślę że będzie to Craxa
To wielki wyczyn-przecież rok temu byla beniaminkiem drugiej ligi i wystarczył jej tylko jeden sezon, aby zagwarantować sobie występy w pierwszej :shock: a już wynik jej pierwszego meczu jest znakomity 

Mio cuore sempre sara bianco-nero :*
- Dziadek
- Juventino
Wybór miedzy Crocowią i Pogonia. Pogon kiedys byla czolowym klubem w extraklasie i mysle ze teraz bedzie chciala wrócic do tej posady. Cracovia to bardzo ambitny zespół który ma nie wiadomo skąd wiele fanów. Ja mysle ze oba zespoły zostaną w lidze lecz o dwa, trzy oczka lepsza bedzie Cracovia 

- Bob
- Juventino
Moj typ to Pogoń szczecin a to dlatrgo ze kibicuje LEGII no i własnie Pogon z nimi trzyma 
http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Myśle, że najmocniejsze są Pogoń i Cracovia. Zagłębie Lubin w pierwszej kolejce pokazało, że nie należy do najsilniejszych drużyn i myśle, że będą musieli walczyć o utrzymanie. Co do Pogoni to poczynili dobre transfery i uważam, ze będą walczyć o miejsca gwarantujące gre w europejskich pucharach. Mają w swoim składzie wielu dobrych piłkarz (Matlak, Batata, Probierz, Moskalewicz) i z takim składem mogą zajść naprawde daleko. Cracovia nie była zbyt aktywna na rynku transfeowych (przynajmiej narazie) to i tak mają mocny i solidny skład i będą bardzo groźni.
- Rafal Tarnacki
- Juventino
Ja mysle ze Pogon Szczecin bedzie odkryciem tego sezonu. Jest to zespol napewno z charakterem. Maja dosyc ciekawych zawodnikow i kilka lat temu byli w Ekstraklasie wiec maja troche doswiadczenia, a Cracovia wrocila po 20 latach (jakos tak). Pogon bedzie bardzo grozna u siebie poniewaz maja swietnych kibicow, ktorzy stawiaja sie na stadion w ogromnych ilosciach.
FORZA JUVE!!!
FORZA JUVE!!!
- bociu
- Juventino
Mysle, ze beda liczyly sie dwie druzyny: Pogon Szczecin i Cracovia Kraków. Maja co do udowodnienia. Cracovia po bardzo dlugiej nieobecnosci w lidze che wejsc 'z hukiem', a Pogon jak to Pogon, musi powrocic na czolowe miejsca extraklasy.
NOI VOGLIAMO LA VERA JUVE!
- kubinho 10
- Juventino
Zagłosowałem na Cracovie ale będzie sie jeszce liczyć według mnie Pogoń :!: oby dwa te kluby mają predyspozycje aby sporo zamieszać w pierwszej lidze i mam nadzieję że te rozgrywki będą owiele ciekawsze niż poprzednie 

Grande Juve, Vinci Per Noi