Zmiany trenerów
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino

Ostatnio w Europie kluby zaczęły zwalniać trenerów, oprócz Lippiego(chociaż z nim to co innego bo on sam odszedł), to swoich trenerów zwolnił Real Madryt (Queiroz) na nowego trenera typuje się Camacho który jednak zaprzecza mówiąc że nie ma zamiaru odchodzić z Benfici i Mourinho z Porto. Liverpool również zwolnił swojego trenera Gerarda Houlliera, na pozycję nowego trenera są typowania Martin O"Neill (Celtic Glasgow), Alan Curbishley (Charlton) i Rafa Benitez (Valencia). Oprócztego trenera zwoniła Chelsea a na jego następców typowania są Deschamps (ale on raczej już napewno wyląduje w Juve), Eriksson (trener Anglików) i wspominany wcześniej Mourinho.
Oprócz już tu wspominanych zmian w Juve na którgo następcó typuje się Deschampsa lub Prandellego (ale trenerem na 90 % będzie Francuz o czym wspominałem), w serie A też szykują się zmiany, swoich trenerów już zwolniły Reggina (Giancarlo Camolese), Lecce (Delio Rossi).
A Fiorentina chce skorzystać z tego że Prandelli chce odejść z Parmy, a jego szanse przejscia do Juve są małe.
źródło: źródeł jest wiele, jak widać dużo jest tych zmian, a robienie o każdym nowego tematu byłoby bez sensu(pewnie nabijacze postów będą mi mieli za złe
), więc zlepiłem to w całość.
Bardzo się ciekawie robi, oprócz transefrów piłkarzy, ludzie będą się emocjonować zmianami na stanowiskach trenerów, myślę że Benitez nie odejdzie z Valencji, bo to by było bez sensu.
Jedynym pewniakiem z tego grona według mnie to Didier, a trenerem Chelsea'ypewnie będzie Mourinho, oczywiście jeżeli Real dogada się z Camacho, bo jeżeli nie to szykuje się ostra walka o Portugalczyka.
Oprócz już tu wspominanych zmian w Juve na którgo następcó typuje się Deschampsa lub Prandellego (ale trenerem na 90 % będzie Francuz o czym wspominałem), w serie A też szykują się zmiany, swoich trenerów już zwolniły Reggina (Giancarlo Camolese), Lecce (Delio Rossi).
A Fiorentina chce skorzystać z tego że Prandelli chce odejść z Parmy, a jego szanse przejscia do Juve są małe.
źródło: źródeł jest wiele, jak widać dużo jest tych zmian, a robienie o każdym nowego tematu byłoby bez sensu(pewnie nabijacze postów będą mi mieli za złe
Bardzo się ciekawie robi, oprócz transefrów piłkarzy, ludzie będą się emocjonować zmianami na stanowiskach trenerów, myślę że Benitez nie odejdzie z Valencji, bo to by było bez sensu.
Jedynym pewniakiem z tego grona według mnie to Didier, a trenerem Chelsea'ypewnie będzie Mourinho, oczywiście jeżeli Real dogada się z Camacho, bo jeżeli nie to szykuje się ostra walka o Portugalczyka.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Pawciosss
- Juventino

CZytałem informacje ,że Camacho już jest trenerem Realu a Houllier został już zwolniony z Liverpoolu :!:
CO do gierek Moggiego sie nie wypowiadam
no a najciekawiej ma RANIERI no ale zobaczymy czy go w przyszłym sezonie nie będzie u milionerów a jak tak to kto będzie następcą
CO do gierek Moggiego sie nie wypowiadam
no a najciekawiej ma RANIERI no ale zobaczymy czy go w przyszłym sezonie nie będzie u milionerów a jak tak to kto będzie następcą
- kouba
- Qualità Juventino

ja czytałem jeszcze na angielskich stronkach, oprócz tych tutaj juz wypisanych, o dymisji Victora Fernandez z Betisu Sewilla, dymisji trenera francuskiego spadkowicza Guingamp (zapomniałem jak on sie nazywa :oops: ). Słyszałem też, ze były trener Stuttgartu, Felix Magath, podpisał umowe z Bayernem Monachium zastepując znanego Ottmara Hitzfelda <--- to jest dla mnie zaskoczenie 
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino

Jest kolejna zmiana w lidze Włoskiej (serie B), na ławce zdegradownego Empoli usiądzie Mario Somma, zastąpi on zwolnionego tydzień wcześniej Atillo Perottiego.
źródło: http://www.pilkanozna.pl/admin/news2.php?id=29090
No i kolejna zmiana, ale teraz się dzieje, to jest ciekawsze jak transfery piłkarzy.
A i uzupełnienie, bo zapomniałem wspomnieć że drugi trener Juve Bangsbo ma też odejść, a zastąpi go II trener Monaco który przyjjdzie razem z Deschampsem, no i zmiana na stanowisku trenera bramkarzy, Ivo Bordona ma zastąpić nasz były piłkarz Michalangello Rampulla.
Jak widać w Juve będzie wymieniona cała kadra trenerska.
źródło: http://www.pilkanozna.pl/admin/news2.php?id=29090
No i kolejna zmiana, ale teraz się dzieje, to jest ciekawsze jak transfery piłkarzy.
A i uzupełnienie, bo zapomniałem wspomnieć że drugi trener Juve Bangsbo ma też odejść, a zastąpi go II trener Monaco który przyjjdzie razem z Deschampsem, no i zmiana na stanowisku trenera bramkarzy, Ivo Bordona ma zastąpić nasz były piłkarz Michalangello Rampulla.
Jak widać w Juve będzie wymieniona cała kadra trenerska.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2004, 20:31 przez ADAMJUVENTUSPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero
- JuveQL
- Juventino

To już raczej zmiana w Serie BADAMJUVENTUSPL pisze:Jest kolejna zmiana w serie A.
Mam jedynie nadzieję, że wraz z nową, odświeżoną kadrą ternerską, w drużynie pojawi się nowa (lepsza) jakość 8)ADAMJUVENTUSPL pisze:Jak widać w Juve będzie wymieniona cała kadra trenerska.
A co do Monaco to prawdopodobnie zastepca Deschampsa będzie 49-letni trener FC Sochaux Montbéliard, Guy Lacombe.
http://sport.onet.pl/1020297,250,220870 ... plina.html
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino

Kolejne zwolnienie w serie B, otóż z Modeny odchodzi Bellotto, który miał za zadanie utrzymać Modenę, a że mu się nie udało to wyleciał.
źródło: http://www.pilkanozna.pl/admin/news2.php?id=29091
Zmiany trenerskie w Portugalii
Przed nowym sezonem nowych trenerów zatrudniły CF Os Belenenses i Vitoria Setubal.
Działacze Belenenses są zawiedzeni, że ich zespół musiał ciężko walczyć o utrzymanie, dlatego z drugoligowej Vitorii Setubal sprowadzili Carlosa Carvarhala. Vitoria od przyszłego sezonu gra w pierwszej lidze, choć będzie jej ciężko się utrzymać, zwłaszcza że jej budżet stopnieje o 50% ze względu na problemy finansowe. Beniaminka w lidze będzie starał się utrzymać Jose Couzeiro. Ostatnio ten trener pracował z FC Alverką, która ... spadła do drugiej ligi.
źródło: http://www.pilkanozna.pl/admin/news2.php?id=28934
Ciekawe co się jeszcze wydaży, jak narazie masowe zwolnienia, ciekawie się zapowiada okres transferowy.
źródło: http://www.pilkanozna.pl/admin/news2.php?id=29091
Zmiany trenerskie w Portugalii
Przed nowym sezonem nowych trenerów zatrudniły CF Os Belenenses i Vitoria Setubal.
Działacze Belenenses są zawiedzeni, że ich zespół musiał ciężko walczyć o utrzymanie, dlatego z drugoligowej Vitorii Setubal sprowadzili Carlosa Carvarhala. Vitoria od przyszłego sezonu gra w pierwszej lidze, choć będzie jej ciężko się utrzymać, zwłaszcza że jej budżet stopnieje o 50% ze względu na problemy finansowe. Beniaminka w lidze będzie starał się utrzymać Jose Couzeiro. Ostatnio ten trener pracował z FC Alverką, która ... spadła do drugiej ligi.
źródło: http://www.pilkanozna.pl/admin/news2.php?id=28934
Ciekawe co się jeszcze wydaży, jak narazie masowe zwolnienia, ciekawie się zapowiada okres transferowy.
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero
- booyak
- Juventino

No widze że w tym sezonie hity transferowe będą wśród trenerów a nie piłkarzy... Bardzo dobrze że Houllier wyleciał z Liverpoolu bo uważam że to on jest głównym powodem tak słabej dyspozycji piłkarzy The Reds...Ciekawi mnie jaki klub będzie prowadził Hitzfeld... oraz to jak w przyszłym sezonie spisze się Real z nowym trenerem...
★ ★ ★
- Wojtom
- Juventino

Mourinho odchodzi!
Zdobyłem z Porto wszystko, chcę odejść - powiedział trener Jose Mourinho po środowym zwycięstwie w Lidze Mistrzów. W finale Porto pokonało AS Monaco 3:0.
"Oddałem Porto wszystko co najlepsze. W najbliższych dniach będę rozmawiał z władzami klubu. Mam różne oferty pracy, a wśród nich jedną, na której mi zależy. Chodzi o Chelsea Londyn. Wszystko będzie jasne po rozmowach z prezesami. Zamierzam otworzyć przed nimi swoje serce, powiedzieć im co czuję" - tłumaczył Mourinho.
"Deklaruję jednak jasno, że chcę opuścić Porto. Mam co prawda ważny kontrakt z klubem, ale to się da załatwić. To prawie na pewno był mój ostatni mecz z Porto" - dodał trener.
Mourinho podkreślał, że po zwycięstwie w LM jest najlepszy moment by odejść.
"Jestem bardzo dumny z naszych sukcesów. Teraz przyszedł najlepszy czas, aby się wycofać. Te dwa i pół roku w Porto to było fantastyczne, absolutnie fantastyczne. Zdobyliśmy wszystko, Puchar UEFA, mistrzostwa i Puchar Portugalii, a teraz wygraliśmy Ligę Mistrzów" - powiedział Portugalczyk.
Ma oferty z wielu klubów, nie tylko z Chelsea.
"Mój agent nad wszystkim panuje. Ja powtarzam po raz kolejny, że chciałbym pracować w Anglii. Kilka tygodni temu zerwałem kontakty z innymi starającymi się o pozyskanie mnie klubami. Nie słucham ich ofert, bo dałem już słowo władzom Chelsea" - mówił szkoleniowiec, który przez wiele lat był asystentem Bobby Robsona, m.in. w Sportingu Lizbona i Barcelonie.
A kiedy zdecydował się na odejście z Porto? "W pewnej chwili zrozumiałem, że w Portugalii nie mam już nic do wygrania. Brakowało mi wyzwań. Teraz chcę się sprawdzić w innym miejscu. Z Porto udało mi się podbić Europę. Wierzę, że uda się gdzie indziej" - zakończył Mourinho.
bardzo mnie On zadziwia ..... nie dość ze wogóle nie cieszył się ze zdobycia Pucharu LM , to jeszcze zamiast swietowac to szybko poszedł a teraz odchodzi..... :? :?
Zdobyłem z Porto wszystko, chcę odejść - powiedział trener Jose Mourinho po środowym zwycięstwie w Lidze Mistrzów. W finale Porto pokonało AS Monaco 3:0.
"Oddałem Porto wszystko co najlepsze. W najbliższych dniach będę rozmawiał z władzami klubu. Mam różne oferty pracy, a wśród nich jedną, na której mi zależy. Chodzi o Chelsea Londyn. Wszystko będzie jasne po rozmowach z prezesami. Zamierzam otworzyć przed nimi swoje serce, powiedzieć im co czuję" - tłumaczył Mourinho.
"Deklaruję jednak jasno, że chcę opuścić Porto. Mam co prawda ważny kontrakt z klubem, ale to się da załatwić. To prawie na pewno był mój ostatni mecz z Porto" - dodał trener.
Mourinho podkreślał, że po zwycięstwie w LM jest najlepszy moment by odejść.
"Jestem bardzo dumny z naszych sukcesów. Teraz przyszedł najlepszy czas, aby się wycofać. Te dwa i pół roku w Porto to było fantastyczne, absolutnie fantastyczne. Zdobyliśmy wszystko, Puchar UEFA, mistrzostwa i Puchar Portugalii, a teraz wygraliśmy Ligę Mistrzów" - powiedział Portugalczyk.
Ma oferty z wielu klubów, nie tylko z Chelsea.
"Mój agent nad wszystkim panuje. Ja powtarzam po raz kolejny, że chciałbym pracować w Anglii. Kilka tygodni temu zerwałem kontakty z innymi starającymi się o pozyskanie mnie klubami. Nie słucham ich ofert, bo dałem już słowo władzom Chelsea" - mówił szkoleniowiec, który przez wiele lat był asystentem Bobby Robsona, m.in. w Sportingu Lizbona i Barcelonie.
A kiedy zdecydował się na odejście z Porto? "W pewnej chwili zrozumiałem, że w Portugalii nie mam już nic do wygrania. Brakowało mi wyzwań. Teraz chcę się sprawdzić w innym miejscu. Z Porto udało mi się podbić Europę. Wierzę, że uda się gdzie indziej" - zakończył Mourinho.
bardzo mnie On zadziwia ..... nie dość ze wogóle nie cieszył się ze zdobycia Pucharu LM , to jeszcze zamiast swietowac to szybko poszedł a teraz odchodzi..... :? :?
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- 3d_man
- Juventino

niedawno mowilo sie ze DelNeri zostanie trenerem Porto, ciekawe co z tego wyjdzie
la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
- kouba
- Qualità Juventino

Prandelli nowym trenerem Romy :!: Tym samym młode gwiazdy Parmy mogą pójsć wraz z tym trenerem do Romy :? A wtedy będzie nieciekawie :?
http://www.channel4.com/sport/football_ ... ay28m.html
http://www.channel4.com/sport/football_ ... ay28m.html
Ostatnio zmieniony 29 maja 2004, 17:56 przez kouba, łącznie zmieniany 1 raz.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino

POwiem wam szczerze że nawet jeżeli Gilardino i Ferrari przejdą do Romy ot tak bardzą sie nie zmartwie bo bardziej mi zależy na sprowadzeniu Mexesa i Bonery na obronę, a na atak mam cały czas nadzieję że pójdzie Cassano, bo to właściwie to pod okiem Capello Cassano dorósł do gry w piłkę i według mnie powinien pójść za swoim mistrzem.
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero
- Juverulez!
- Juventino

- Dionizos
- Juventino

A to dobre jestADAMJUVENTUSPL pisze:A na atak mam cały czas nadzieję że pójdzie Cassano, bo to właściwie to pod okiem Capello Cassano dorósł do gry w piłkę i według mnie powinien pójść za swoim mistrzem.
- Lypsky
- Juventino

Fajne marzenia ale zdeczka nierealne.Nie ma co liczyc na Van der Vaarta i Canavaro.Ten drugi jest nie na sprzedaz a pierwszy chyba kosztuje bardzo duzo.Watypie zeby Capello chcial Ibrahimovicia i Maxwela.Zapewne nasz transfery beda wyglodac tak:Bonera (chce grac dla nas) Mexes (ostatnio o nic cicho a jak cicho to znaczy ze Moggi moze juz dzialacJuverulez! pisze:heh, a jednak Capello.... ładne zdziwko w szczególnosci w Rzymie... BTW mam nadzieje ze do Juve przejdzie Imrahimowicz, Maxwell, Cannavaro no i Bonera, i Van Der Vart, więcej grzechów nie pamiętam
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino

Kolejny trener który został zwolniony ze swojej funkcji to Mattias Sammmer z Borussi Dortmund, przyczyna to jak zwykle słabe wyniki drużyny która dostała się zaledwie do pucharu Intertoto.
News ten usłyszałem w Eurosport news.
Nie podali kandydata na nowego trenera Borussi, ale podobno Sammer już prwadzi rozmowy z Vfb Sttutgart.
News ten usłyszałem w Eurosport news.
Nie podali kandydata na nowego trenera Borussi, ale podobno Sammer już prwadzi rozmowy z Vfb Sttutgart.
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero