Kto będzie nowym trenerem Juve?
- BIGGI
- Qualità Juventino
Po zakończeniu sezonu pracę z Juventusem Turyn zakończy szkoleniowiec piłkarzy tego klubu Marcello Lippi. Jeden z włoskich dzienników ujawnił już nazwisko nowego szkoleniowca "Starej Damy".
Zostanie nim Cesare Prandelli.
"Decyzja zapadła, w najbliższych dniach Prandelli podpisze kontrakt" - czytamy w jednym z włoskich dzienników.
Prandelli podpisze dwuletnią umowę, która zagwarantuje mu gażę netto w wysokości miliona euro.
Wcześniej szkoleniowiec ten pracował w Lecce, Hellas Verona, Venezii i Parmie.
http://sport.onet.pl/1020297,0,0,wia,91 ... plina.html
Co o tym sądzicie ? Jesli juz musial Lippi odchodzic to mysle ze Prandelli jest dobrym wyborem....chociaz czas pokarze...
"Decyzja zapadła, w najbliższych dniach Prandelli podpisze kontrakt" - czytamy w jednym z włoskich dzienników.
Prandelli podpisze dwuletnią umowę, która zagwarantuje mu gażę netto w wysokości miliona euro.
Wcześniej szkoleniowiec ten pracował w Lecce, Hellas Verona, Venezii i Parmie.
http://sport.onet.pl/1020297,0,0,wia,91 ... plina.html
Co o tym sądzicie ? Jesli juz musial Lippi odchodzic to mysle ze Prandelli jest dobrym wyborem....chociaz czas pokarze...
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2004, 12:03 przez BIGGI, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Cóż, jesli to prawda, nie jestem zadowolony z tej decyzji :? Nie byłem i nie jestem za kandydaturą Prandelliego, jako naszego trenera. Jak widać prowadził on niezbyt utytułowane kluby. Jestem bardzo ciekaw jak sobie da radę....
Jak widać, słowo Agnelliego jest rozkazem.
Oczekuję od niego tego, by wzniósł nas nas szczyty. Bo tam jest miejsce dla JUVE! Modlę się też by nieokazał się 2 Ancelottim.
Ja osobiście byłem za kandydaturą Vialliego i Deschampsa... tak wogóle to niewierzyłem, że Lippi może odejść. Jednak w życiu każda droga, kiedyś musi się skończyć...
Jak widać, słowo Agnelliego jest rozkazem.
Oczekuję od niego tego, by wzniósł nas nas szczyty. Bo tam jest miejsce dla JUVE! Modlę się też by nieokazał się 2 Ancelottim.
Ja osobiście byłem za kandydaturą Vialliego i Deschampsa... tak wogóle to niewierzyłem, że Lippi może odejść. Jednak w życiu każda droga, kiedyś musi się skończyć...

- OskarG
- Juventino
Podaba mi sie to zdanie Jeden z woskich dziennikówBIGGI pisze:

Możliwe że jest to prawda ale ja poczekam do konca sezonu:)
Pewnie dopiero wtedy zostanie ogłoszona decyzja. na juventus.it
Nie podoba mi sie szybkośc z jaka podjęto tę decyzje - jesli wogóle ją podjęto.
Dla mnie władze powinny poczekać co pokąze Monaco

Deschamp z Monaco osiągnął już Wiele
(pokazał kalse) a moze jeszcze więcjej mam nadzieje że Monaco wygra LM.
Inna sprawa to to że jesli Prandelli zostanie trenerem to może sciagnie kilku zawodników z Parmy
Ferrari, Bonera i Gilardino. To jest dlamnie jedyny plus takiej decyzji

- Shadow_Alex
- Juventino
Jak ten koles okaze sie drugim Ancelottim i narobi takiego syfu jak tamten to chyba osobiscie sie do niego pofatyguje :twisted:
A narazie zycze mu powodzenia, jesli oczywiscie to nie plotka...............
A narazie zycze mu powodzenia, jesli oczywiscie to nie plotka...............
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2004, 14:45 przez Shadow_Alex, łącznie zmieniany 1 raz.
- Asta#8
- Qualità Juventino
"Wcześniej szkoleniowiec ten pracował w Lecce, Hellas Verona, Venezii i Parmie."
Sami widzicie jakie on kluby trenował...
Jakby był to trenerski geniusz (np.Lippi
) to by już dawno trenował klub własnie taki jak Juve.
Sami widzicie jakie on kluby trenował...
Jakby był to trenerski geniusz (np.Lippi
- Desperado---ALEX
- Juventino
Jestem ciekawy jak sobie poradzi nowy trener..... :!: Ciekawe tez kogo bedzie chciał sprowadzic i na jakich dotychczasowych zawodnikow w Juve bedzie stawiał :!: Mysle ze razem z trenerem przyjdzie tez Gilardinio i obroncy.Zycze mu zeby miał same sukcesy
- TomekW
- Juventino
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Modlę się też by nieokazał się 2 Ancelottim.
A ja mysle, ze za jakis czas bedziecie plakac, ze nie okazal sie drugim Ancelottim. Swoja droga to nie rozumiem jak mozna pisac, ze on narobil syfu. Przypomnijcie sobie "genialny" sezon 1998/99, gdy wielki Lippi uciekl w polowie rozgrywek jak szczur z tonacego okretu. Ancelotti dociagnal ten cyrk na kolkach do konca sezonu, a potem 2 razy z rzedu doprowadzil zespol do drugiego miejsca w lidze. Tylko ignorant nie rozumie, ze drugie miejsce w Serie A to tez bardzo dobra pozycja. Rozumiem, ze kazdy chce wygrac, ale w kazdym sezonie o tytul konkuruje co najmniej 5 silnych zespolow, a przynajmniej 2 walcza o scudetto do samego konca. A zwyciezca moze byc tylko jeden. I nie zawsze bedzie to Juventus. Pogodzcie sie wreszcie z tym. Gdyby Ancelotti narobil syfu, to byscie nie wygrali od razu scudetto. Lippi musialby najpierw usunac rzekomy "syf". A tego nie da sie zrobic przez wakacje.Shadow_Alex pisze:Jak ten koles okaze sie frugim Ancelottim i narobi takiego syfu jak tamten to chyba osobiscie sie do niego pofatyguje :twisted:
Co do Prandelliego, to uwazam, ze Juve to dla niego za wysokie progi i nie podola. Podobnie jak Zaccheroni najlepsze dla niego sa kluby srodka tabeli. Ale moge sie mylic

Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
- Maggie Del Piero
- Qualità Juventina
Tak to sie musiało skończyć....
Na początku byłam zwolennikiem odejścia Lippiego ale teraz kiedy to sie stało prawie faktem dokonanym to qurde mam wyrzuty sumienia i nie chcę żeby odchodził bo w sumie dużo ba bardzo dużo Juve osiągnęło pod jego treningiem
Mam tylko nadzieję że z naszym nowym trenerem osiągniemy dwa razy tyle życzę mu kupy sukcesów
Na początku byłam zwolennikiem odejścia Lippiego ale teraz kiedy to sie stało prawie faktem dokonanym to qurde mam wyrzuty sumienia i nie chcę żeby odchodził bo w sumie dużo ba bardzo dużo Juve osiągnęło pod jego treningiem

Mam tylko nadzieję że z naszym nowym trenerem osiągniemy dwa razy tyle życzę mu kupy sukcesów

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
- behemot
- Qualità Juventino
Zanim objedziecie doszczętnie Prandelliego pomyslcie. Zobaczcie na Parme. 6 w lidze. Co prawda do Juve, Romy czy Milanu traci wiele punktow, ale zwazywszy na problemy finansowe jakie ma klub z Parmy budzi to moj podziw. Jezeli walcza tak zawziecie oznaczac to moze, ze Prandelli potrafi motywowac, a i ustawic druzyne.
Jezeli to on bedzie trenerem Juve, a wszystko na to wskazuje to bez watpienia czeka nas nowa era. Przebic Lippiego bedzie baaaardzo cieżko. Przypomnijcie sobie jak Lippi mowil, ze jest stworzony dla Juve. Ja sie z tym zgadzam. Lippi i Juventus to jednosc. Jednak musimy uszanowac jego wole. Wole rozstania. Nic nie trwa wiecznie. Wiecie przeciez, że Lippi bedzie nowym trenerem Azurich. Zaraz jak tylko Trap odejdzie( nie daj Boze po klesce na euro) na jego miejsce wskoczy Marcello. I niech tak bedzie...
Prandelli to nasz nowy trener. (chyba) Teraz jest jednym z nas. Jest BIANCONERI.
Poza tym nie zapominajcie o tych, ktorzy podejmowali decyzje o jego zatrudnieniu. Oni maja glowy do takich spraw. Obym sie nie myli.
Mimo smutku po decyzji naszegpo GURU patrze w przyszlosc z optymizmem. Nic przeciez nie mamy do stracenia.
Jedyne czego moge zyczyc to by nasi pilkarze oddali Liippiemu to na co zasluzyl i zdobyli dla niego Puchar Włoch.
grazie Lippi!!
Jezeli to on bedzie trenerem Juve, a wszystko na to wskazuje to bez watpienia czeka nas nowa era. Przebic Lippiego bedzie baaaardzo cieżko. Przypomnijcie sobie jak Lippi mowil, ze jest stworzony dla Juve. Ja sie z tym zgadzam. Lippi i Juventus to jednosc. Jednak musimy uszanowac jego wole. Wole rozstania. Nic nie trwa wiecznie. Wiecie przeciez, że Lippi bedzie nowym trenerem Azurich. Zaraz jak tylko Trap odejdzie( nie daj Boze po klesce na euro) na jego miejsce wskoczy Marcello. I niech tak bedzie...
Prandelli to nasz nowy trener. (chyba) Teraz jest jednym z nas. Jest BIANCONERI.
Poza tym nie zapominajcie o tych, ktorzy podejmowali decyzje o jego zatrudnieniu. Oni maja glowy do takich spraw. Obym sie nie myli.
Mimo smutku po decyzji naszegpo GURU patrze w przyszlosc z optymizmem. Nic przeciez nie mamy do stracenia.
Jedyne czego moge zyczyc to by nasi pilkarze oddali Liippiemu to na co zasluzyl i zdobyli dla niego Puchar Włoch.
grazie Lippi!!
wake up! catch the rising sun!
- Alexxxxx
- Juventino
Masz racje, bo trzeba przyznac, ze Parma ma góra 4 takich gwiazdek, a reszta drużyny po prostu jest waleczna i tym nadrabia braki w umiejtnościach. Bardzo szkoda, że Lippi odchodzi, bardzo bedzie mi go brakowalo, chcialbym, aby nikt o Nim nie zapomniał, mimo tego sezonu jest WIELKIM człowiekiem, ktory na zawsze bedzie w moim sercu.behemot pisze:Zanim objedziecie doszczętnie Prandelliego pomyslcie. Zobaczcie na Parme. 6 w lidze. Co prawda do Juve, Romy czy Milanu traci wiele punktow, ale zwazywszy na problemy finansowe jakie ma klub z Parmy budzi to moj podziw. Jezeli walcza tak zawziecie oznaczac to moze, ze Prandelli potrafi motywowac, a i ustawic druzyne.
Ta sytuacja przypomina mi sytuacje z "Ody do Młodości" Adama Mickiewicza, gdzie ma nastać nowa era, świat mlodych ma zastąpić świat w starych, w nowym świecie nie ma być już płaczu, śmierci, niepewności. W nowym świecie ma panować radość, a najważniejsze jest to, że bedą się liczyć też uczucia, a nie tylko liczby. Mam nadzieje , że nowy trener nauczy bardzo wiele obecnych jak i nowych graczy. Myślę, że odmłodzenie druzyny się przyda, bo nie ma na co czekać. Trzeba kupić 7 graczy(nie jest to duzo, bo w tym sezonie przybylo 5 nowych graczy w tym 2 poszlo na wypozyczenia) . Jak zmiany to na całego. Na pewno nie wszyscy do podstawowego, ale musza być to gracze, ktorzy bedą umieli wejść z ławki i w meczu jak np. z Realem czy np. Ancona, poderwać drużyne do walki :!:
Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli