Janas uzupełnił kadrę na mecz z USA

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 13:48

Trener reprezentacji Polski Paweł Janas powołał siedmiu piłkarzy z polskich klubów na towarzyski mecz z USA. Nominację otrzymali zawodnicy tylko dwóch klubów - z Wisły Kraków: Marcin Baszczyński, Tomasz Kłos, Damian Gorawski, Mirosław
Szymkowiak i Maciej Żurawski oraz z Groclinu Dyskobolii Grodzisk Wlkp.: Sebastian Mila i Grzegorz Rasiak.
Mecz Polska - USA odbędzie się w Płocku 31 marca (godz. 20.35).
"Postawiłem na zawodników, którzy od dłuższego czasu są w prowadzonej przeze mnie reprezentacji. Czas eksperymantów już minął. Cieszę się, że zarówno wiślacy jak i piłkarze Groclinu są zdrowi i w dobrej formie. Powołałem pięciu graczy z drużyny mistrza Polski. Wisła może nie zachwyca jeszcze stylem zwycięstw,
ale życzyłbym sobie, by po dwóch pierwszych meczach eliminacji MŚ zdobyć tyle punktów co zespół Henryka Kasperczaka. Szkoda, że tym razem nie mogłem powołać Radosława Sobolewskiego i Mariusza Kukiełki. Wierzę, iż po wyleczeniu kontuzji, będą wciąż silnymi punktami mojego zespołu" - powiedział Paweł Janas.
W ubiegłym tygodniu Janas podał nazwiska 11 piłkarzy z klubów zagranicznych. Wśród nich znalazło się dwóch bramkarzy.
"Numerem jeden wciąż jest Jurek Dudek. Cały czas szukamy wartościowego dublera. Tym razem szansę dostanie Maciej Nalepa. Są jeszcze Grzegorz Szamotulski, Wojciech Kowalewski, Mariusz Liberda i Tomasz Kuszczak. W moim przekonaniu Kuszczak to wielki talent, ale póki co nie gra w klubie. To utrudnia dalszy rozwój jego kariery, także w reprezentacji" - dodał selekcjoner.
Zbiórka kadrowiczów została wyznaczona na 28 marca w warszawskim hotelu Sheraton. W tym samym hotelu zamieszka reprezentacja Stanów Zjednocznych. Podopieczni Pawła Janasa będą trenowali w Warszawie. Do Płocka wyjadą dopiero w dniu meczu.
"W poniedziałek na wieczornym treningu powinienem mieć już do dyspozycji wszystkich zawodników. Reprezentacja USA to bardzo wymagający przeciwnik. Respekt budzi już chociażby pozycja naszego najbliższego rywala w rankingu FIFA - Amerykanie zajmują bardzo wysokie 12. miejsce. To bardzo ważne dla mnie, że przed rozpoczęciem eliminacji mamy okazję spotkać się z tak silnymi
zespołami" - powiedział Paweł Janas.

Kadra na mecz z USA:
Bramkarze: Jerzy Dudek (1973, Liverpool FC, Anglia, 37A), Maciej Nalepa (1978, Karpaty Lwów, Ukraina, 2A).
Obrońcy: Tomasz Kłos (1973, Wisła Kraków, 49A - 4 bramki), Marcin Baszczyński (1977, Wisła Kraków, 12A) Tomasz Rząsa (1973, Partizan Belgrad, Serbia i Czarnogóra, 15A - 1), Jacek Bąk (1973, RC Lens, Francja, 51A - 2), Tomasz Hajto (1972, Schalke 04 Gelsenkirchen, Niemcy, 56A - 6), Michał Żewłakow (1976, Anderlecht Bruksela, Belgia, 37A - 1).
Pomocnicy: Mirosław Szymkowiak (1976, 12A - 2), Damian Gorawski (1979, Wisła Kraków, 3A), Sebastian Mila (1982, Groclin Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski, 5A - 3), Mariusz Lewandowski (1979, Szachtar Donieck, Ukraina, 12A), Jacek Krzynówek (1976, FC Nuernberg, Niemcy, 36A - 4), Arkadiusz Radomski (1977, SC
Heerenveen, Holandia, 2A), Euzebiusz Smolarek (1981, Feyenoord Rotterdam, Holandia, 1A).
Napastnicy: Maciej Żurawski (1976, Wisła Kraków, 27A - 5), Grzegorz Rasiak (1979, Groclin Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski, 9A - 3), Andrzej Niedzielan (1979, NEC Nijmegen, Holandia, 9A - 5).

http://www.lechsport.pl/index.php?co=wiecej&nr=18420

Myśle ze patrząc na kontuzje i rezygnacje z gry Zdebela to skład jest optymalny Patrząc tak na skład moge stwierdzicże naprawde że w przyszłości będziemy znaczącą siłą w światowym futbolu Paka jest neizła jednym słowem Tearz pozostało tylko wygrać mecz ........ 8)

Zawsze Wierni ! ! !
juveni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 14:04

Zdebela!!!! :shock: Przeciez on jest cienki jak sik pajaka, bardzo dobrze ze go nie ma Szymek jest przynajmniej jakies milion razy lepszy. Odnosnie reprezentacji usa to nie wiem jak oni ten ranking zrobili ze takie byle co jest na 12 miejscu. Natomiast jezeli chodzi o same powolania to obrazuja ktore kluby stanowia prawdziwa sile ligi polskiej :D :wink: .

Don't hear the bell but you answer the call
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
Pavciooo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 14:15

Ja uważam, że Saganowski jest obecnie w lepszej formie niż Rasiak i to on powinien grać z USA...

No i Lewandowski też jest zbędny. Przecież wcale dobrze nie gra!!! Chyba Janas jest jego jakimś wujkiem...
Ostatnio zmieniony 23 marca 2004, 15:11 przez Pavciooo, łącznie zmieniany 1 raz.

Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 14:20

juveni pisze:Zdebela!!!! :shock: Przeciez on jest cienki jak sik pajaka, bardzo dobrze ze go nie ma Szymek jest przynajmniej jakies milion razy lepszy. Odnosnie reprezentacji usa to nie wiem jak oni ten ranking zrobili ze takie byle co jest na 12 miejscu. Natomiast jezeli chodzi o same powolania to obrazuja ktore kluby stanowia prawdziwa sile ligi polskiej :D :wink: .
Chyba nei oglądasz Bundesligi Zdebel jest najrówniejszy z całej drużyny która walczy o LM , regularnie dostaje nominacje do jedenastki Kickera Teraz jest w najlepszej formie ze wszystkcih polskich pomocników 8)

Zawsze Wierni ! ! !
juveni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 14:32

EEEEEEE tam ile razy go widzialem w reprezentacji tyle razy jego gra mi sie nie podobala, natomiast w lidze nie przecze czasem cos mu wyjdzie :D ale i tak nie zmieniam zdania ze srodek pomocy to miejsce Szymka albo Mili wspomaganych przez Kukielke albo Sobolewskiego.

ps zapomniale wczesniej jeszcze o Lewandowskim, tego goscia nie trawie, nie wim po co go wogole powoluje, jako prawy pomocnik jest beznadziejny a o defensywnych pisalem wyzej.

We're just waiting
For the hammer to fall
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 14:47

Olszan pisze:
juveni pisze:Zdebela!!!! :shock: Przeciez on jest cienki jak sik pajaka, bardzo dobrze ze go nie ma Szymek jest przynajmniej jakies milion razy lepszy. Odnosnie reprezentacji usa to nie wiem jak oni ten ranking zrobili ze takie byle co jest na 12 miejscu. Natomiast jezeli chodzi o same powolania to obrazuja ktore kluby stanowia prawdziwa sile ligi polskiej :D :wink: .
Chyba nei oglądasz Bundesligi Zdebel jest najrówniejszy z całej drużyny która walczy o LM , regularnie dostaje nominacje do jedenastki Kickera Teraz jest w najlepszej formie ze wszystkcih polskich pomocników 8)
Zgodze sie tutaj z Olszanem.Zdebel ejstr w rewelacyjej formie, bije wszystkich pomocników na głowe.Szymkowiak i Mila nie mają z nim najmiejszych szans.Musi wyjść w pierwszym składzie w meczu z USA.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 15:15

Zdebel jest bardzo dobrym i równym graczem !!! tak jak powiedzieli wcześniej Olszan i Wicior !! mysle ze bardzo może się przydać reprezentacji !! w Bundeslidze kolo równo wymiata !! 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Szymeq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 15:58

Lewendowski i Zdebel nie są wcale tacy dobrzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak dla mnie ten skład jest optymalny.......

KOCHAM KAJĘ RADZKĄ
Szymeq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 16:11

A gdzie Maras Saganowski???

KOCHAM KAJĘ RADZKĄ
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 16:16

O ile mi wiadomo Zdebel sam zrezygnował z reprezentacji.
Buu, nie ma Sikory :(

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 16:21

Szymeq pisze:A gdzie Maras Saganowski???
jest poprostu za słaby :wink: Ci zawodnicy którzy dostali powołanie z polskich klubów zdecydowanie zasługują na gre w reprezentacji. A Kłos podobno miał kontuzje :?

Co do Zdebla to On jest bardzo dobry i potrzebny Polsce. Moze nie jest taką 'gwiazdą' ale gra dobrze. Jest bardzo skromnym piłkarzem.
A Lewandowski i Radomski moim zdaniem nie powinni być powołanii...

P.S nie szło tego napisać w tym temacie co juz był o powołaniach zza granicy :wink:

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 16:46

Dobry skład. Mam nadzieję, że powtórzą wynik z MŚ. Więc stawiam na 3:1 dla naszych.

Lubczyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 17:28

Ciesze sie ze powolal Zdebela.Nareszcie sie zprawdzi w reprezentacji

Stawiam na wynik : 2-0 dal Biało-czerwonych :-D :-D

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 19:35

kouba pisze:
Szymeq pisze:A gdzie Maras Saganowski???
jest poprostu za słaby :wink: Ci zawodnicy którzy dostali powołanie z polskich klubów zdecydowanie zasługują na gre w reprezentacji. A Kłos podobno miał kontuzje :?

Co do Zdebla to On jest bardzo dobry i potrzebny Polsce. Moze nie jest taką 'gwiazdą' ale gra dobrze. Jest bardzo skromnym piłkarzem.
A Lewandowski i Radomski moim zdaniem nie powinni być powołanii...

P.S nie szło tego napisać w tym temacie co juz był o powołaniach zza granicy :wink:
Za calym szacunkiem dal cibie ale chrzanisz glupoty ze hej :evil: Sagan jest za slaby na reprezentacje :?: :evil: To ty chyba nie cztasz gazet,nie widziales jako on gra :evil: Czlowieku wez daj spokoj i nie pisz takich glupot!!! :evil: Mnie drazni powolanie dla osobnika Gorawskiego :shock: Przeciez on tylko jeden mecz dobrze zagral :shock: O wiele lepszy jest od niego Bury!!!Nawt Surma jest lepszy!!!Gorawski to drewniak!!!Janas popelnil dwa bledy Powolal Gorawskiego :shock: i nie powolal Saganowskiego :cry: Choc na to zaslugiwal 2mecze i 3bramki to jest cos!!!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
juveni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2004, 19:50

Co do sagana moge sie zgodzic ale wcale nie jest taki rewelacyjny jak sugerujesz, ale a Surma to wyjechales z grubej rury, z niego taki reprezentant jak z koziej d... traba :D .

We're just waiting
For the hammer to fall
ODPOWIEDZ