Prezydent FIFA naciska na redukcję piłkarskich lig
- BIGGI
- Qualità Juventino
Sepp Blatter, prezydent FIFA, zamierza możliwie jak najszybciej wdrożyć plan redukcji liczby drużyn w ligach europejskich, chcąc w ten sposób ograniczyć liczbę spotkań rozgrywanych w sezonie - pisze jedna z niemieckich agencji.
Pierwsze decyzje zapadną być może już podczas Kongresu FIFA, który odbędzie się w maju.
"20 drużyn w lidze do zdecydowanie za dużo" - powiedział Blatter, wskazując na lgi angielską i hiszpańską.
"Musimy zmniejszyć liczbę spotkań dla drużyn do 45 w roku. 16 drużyn w lidze i 30 rozegranych spotkań to zdecydowanie wystarczająco" - stwierdził Blatter.
źródło: http://sport.onet.pl/879455,wiadomosci.html
Jak myślicie, powinno sie zredukować ?? Ja osobiście podczas meczu Lazio - Milan słyszałem że w serie a od przyszłego sezonu ma być 20 drużyn.... :?
Pierwsze decyzje zapadną być może już podczas Kongresu FIFA, który odbędzie się w maju.
"20 drużyn w lidze do zdecydowanie za dużo" - powiedział Blatter, wskazując na lgi angielską i hiszpańską.
"Musimy zmniejszyć liczbę spotkań dla drużyn do 45 w roku. 16 drużyn w lidze i 30 rozegranych spotkań to zdecydowanie wystarczająco" - stwierdził Blatter.
źródło: http://sport.onet.pl/879455,wiadomosci.html
Jak myślicie, powinno sie zredukować ?? Ja osobiście podczas meczu Lazio - Milan słyszałem że w serie a od przyszłego sezonu ma być 20 drużyn.... :?
- El_chico_a_Coruna
- Juventino
Blattera nie slyszalem chyba od pol roku... No i musial cos chlopak powiedziec, zebym sobie o nim przypomnial. nie znaczy to, ze jego wypowiedz byla bardzo madra...
Widac gada tylko po to, zeby udawac, ze cos w tej FIFie robi.
Widac gada tylko po to, zeby udawac, ze cos w tej FIFie robi.
- juve_pany
- Juventino
jest to taki sobie pomysl ma dobre strony juve graloby mniej meczy i mialo by wiecej czasu na LM ale nie tylko juve.mniej meczy w sezonie oznacza tez mniej obowiazkow i moze kluby lepiej by sie mogly przygotowac i nie bylo by takiej dominacji niektorych klubow (oczywiscie juve tylko by dominowalo
)
- juveluck
- Juventino
Zgadzam sie ze 20 to za duzo, ale 16 za malo. Optymalna wersja to 18 i tak powinno byc, wedlog mnie, w najmocniejszych ligach (albo tych ktore na to stac). Naprawde nie rozumiem dlaczego Lega Calcio zachcialo sie poszerzena ligi do 20. Juz kiedys pisalem ze dla mnie to chory pomyslBIGGI pisze:

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Także mam pozytywne zdanie w związku wychudzeniem lig.Ale mam takie same zdanie jak Juveluck, 20 to za duzo, a 16 to za mało, więc 18 to było by jednak wystarczająco.W każdym kraju powinno byc tyle samo zespołów, ale nie każde państwo może sobie na to pozwolić.Np.Cypr(chociaż nie wiem ile tam jest zespołów.)
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
a ja jestem jak najbardsziej ZA. Ponieważ 18 drużyn to już za dużo (nie mówiąc o 20) :? W sezonie są nie tylko mecze ligowe, ale i Liga Mistrzów (nie każdy) i puchar danego kraju. iłkarze grają mecze często co 3 dni i myśle, że ma to również pewien wpływ na to, że coraz częściej dochodzi do śmierci na boiskubooyak pisze:No tak od przyszłego sezonu ma być 20 drużyn w Serie A... Wolałbym żeby zostało 18 no ale cóż... A co do zmniejszania lig to jestem raczej przeciw... wiadomo mniej meczy 8)
- kouba
- Qualità Juventino
a ja jestem za 16. drużynami w lidze. Mecze wtedy byłyby bardzo ciekawe i liczyliby sie tylko Ci którzy potrafia grać z silnymi rywalami (niestety Juve w tym roku to nie wychodzi
) Nie byłoby przemeczenia i różnych marudzeń Ancelottiego, że jego piłkarze nie mogą grac w reprezentacji bo mają bardzo napięty sezon
Niech bedzie mniej zespołów a lepszych :!:

Niech bedzie mniej zespołów a lepszych :!:
- Wojtom
- Juventino
nie wiem po co mają rozszerzać Serie A do 20 drużyn :? :? :? ..... po to zeby jakaś Venezia czy Palermo mogło zagrać z dobrymi zespołami ?? :? .....a moim zdaniem powinno być 18 drużyn w każdej lidze bo jak mowili wczesniej 16 to za malo a 20 znowu za dużo !! 8)
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- KowalFromStolica
- Juventino
Zgadzam się z tym że powinno być 18 drużyn. 20 to za dużo i zawodnicy już na koniec sezonu tego nie wytrzymują, z drugiej strony 16 to przymało. Chce oglądać Juve jak najczęsciej a kiedy zmniejszą liczbę drużyn do 16 to liga albo się skończy wcześniej albo przerwa zimowa będzie dłuższa. Co oznacza że żadziej będę oglądał Juve. Rozumiem Blattera gdyż po coraz częstszych śmierciach piłkarzy trzeba coś zrobić.On widzi rozwiązanie w tym że zmniejszy liczbę meczy w sezonie ale czy to pomoże?
Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.