Roma oszukuje??

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Desperado---ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2004, 17:39

Rosjanie zerwali rozmowy w sprawie kupna AS Roma

Rosyjski koncern paliwowy Nafta Moskwa zerwał rozmowy w sprawie przejęcia włoskiego klubu AS Roma. Powodem tego są podejrzenia o dokonywanie oszustw finansowych przez władze klubu - poinformował w niedzielę prawnik reprezentujący rosyjską firmę.

"Negocjacje zostały zerwane dzisiaj około godziny trzeciej - powiedział Salvatore Trifiro lokalnej stacji radiowej w Rzymie. - Kiedy byliśmy już w fazie uzgadniania szczegółów umowy, pojawiły się informacje o śledztwie prowadzonym przez policję skarbową wobec klubu. To spowodowało zmianę nastawienia Rosjan i w konsekwencji zerwanie rozmów".

Kilka dni wcześniej włoskie gazety doniosły, że Rosjanie porozumieli się już z prezesem Romy, Franco Sensim; według tych informacji Nafta Moskwa miała przejąć rzymski klub za 400 milionów euro.

Jednakże w czwartek włoska policja skarbowa przeprowadziła rewizje we wszystkich klubach piłkarskich Serie A i B. Powodem tego jest śledztwo prowadzone w sprawie domniemanych oszustw finansowych. Spowodowało to w konsekwencji wycofanie się rosyjskiej firmy z planów kupna włoskiej drużyny.

Podejrzewa się, że cztery kluby, w tym aktualny wicelider ekstraklasy AS Roma, używały sfałszowanych gwarancji bankowych, aby otrzymać zgodę na udział w bieżących rozgrywkach.

W ubiegłym roku wyszło na jaw, że klub z Rzymu boryka się z kłopotami finansowymi. Według informacji "La Gazzetta dello Sport" długi klubu mają sięgać 250 milionów euro.

onet.sport.

No jak widac moze sie okazac ze AS Roma oszukuje :!: Ale na dodatek te długi Romy moga przerazać :!:

Taki temat już istnieje
http://www.juvepoland.com/forum/viewtop ... 4&start=15

Nie rozdrabniajmy się za bardzo. Skoro juz tam prowadzimy dyskusje na ten temat to zapraszam tam :wink:
mod ( Rasi )

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2004, 17:45

Przynajmniej jednego rywala mniej bysmy mieli. A czemu rosjanie nas nei kupia?? :(

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2004, 17:49

Albo Rosjanie sa tacy glupi albo tacy slepi. Przeciez juz pol roku temu sie mowilo ze Roma uzyla falszywych dokumentow potwierdzajacych plynnosc finansowa. Wogole sie dziwie ze juz wtedy nie spuscili Romy z Serie A.
A teraz nagle policji finansowej przypomnialo sie o dokumentach i robia jakies rewizje.... Chyba tylko dlatego zeby sie mowilo jaka to Serie A jest porzadna.... Tylko zeby cos konkretnego z tego wyszlo.
Powszechnie wiadomo, ze z czolowych druzyn tylko Juve jest na plusie (no ostatni rok jednak przyniosl straty).... a pozostale kluby takie jak Milan, Roma, Inter i Lazio ciagna od parunastu lat długi.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 29 lutego 2004, 17:51

No to Roma do Serie B :D :D :D No i bardzo dobrze, że Roma nie zmieni się w drugą Chelsea 8)

Desperado---ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2004, 17:54

Martin a mam do Ciebie pytanie wiesz moze czemu Juve ostatni rok miało troszke kiepski z tymi pieniadzmi :?: Przeciez wywalczyła sobie Mistrza Włoch i dotarła do finału Ligi Mistrzow a przeciez za to sa pieniadze :!: :!: A wiec dlaczego :?:

El_chico_a_Coruna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2004, 18:13

Martin pisze:Albo Rosjanie sa tacy glupi albo tacy slepi. Przeciez juz pol roku temu sie mowilo ze Roma uzyla falszywych dokumentow potwierdzajacych plynnosc finansowa.
Panu Abramoviczowi i innym biznesmenom z TRosji widocznie takie praktyki nie przeszkadzaja... :wink:

Co do spuszczenia Romy pare lig w dol to chyba nie jest to mozliwe... Ale faktycznie moze draznic, ze wydaja sobie pieniadze jak chca i nie ponosza za to konsekwencji.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2004, 18:25

nie rozumiem tego i bardzo estem niezadowolony !! podrabiania papierów, długi , debety a z drugiej strony nowi zawodnicy , wysokie miejsca w lidze itp. mysle że tak nie powinno być i powinni takie zespoły albo dyskwalfikować albo nie wiem co robić ale dla mnie jest to niesprawiedliwe !! :evil: :evil:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
juvek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2004, 19:24

Ciekawe czy ta ostatnia kontol coś poważnego znajdzie w Romie, mam nadzieję że nie bo to obniż wartośc nie tylko Romy, ale też całej pilki Wloskiej.

. . . . . . J U V E . . . . F O R E V E R . . . . . .
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2004, 19:59

Desperado---ALEX pisze:Martin a mam do Ciebie pytanie wiesz moze czemu Juve ostatni rok miało troszke kiepski z tymi pieniadzmi :?: Przeciez wywalczyła sobie Mistrza Włoch i dotarła do finału Ligi Mistrzow a przeciez za to sa pieniadze :!: :!: A wiec dlaczego :?:
No wlasnie nie mam pojecia. Paradoksalnie rok wczesniej zdobylismy tylko scudetto a teraz scudetto i final lm a tutaj nagle na minusie. Nie wiem czemu tak wyszlo.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
dawidpln

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2004, 20:27

Będzie tak: Roma ma długi więc nie przystąpi w przyszłym roku do rozgrywek 1 ligi - degradacja do 3 :lol:. Wielcy zawodnicy romy nie będą chcieli grać w 3 lidze i zostaną rozsprzedani do Juve :D i do innych klubów. A Juventus będzie miał na przeszkodzie tylko Milan i Inter no i 6 razy z rzędu scudetto :D :D :D .

Forza Juventus
dawidpln

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2004, 20:34

Martin pisze:
Desperado---ALEX pisze:Martin a mam do Ciebie pytanie wiesz moze czemu Juve ostatni rok miało troszke kiepski z tymi pieniadzmi :?: Przeciez wywalczyła sobie Mistrza Włoch i dotarła do finału Ligi Mistrzow a przeciez za to sa pieniadze :!: :!: A wiec dlaczego :?:
No wlasnie nie mam pojecia. Paradoksalnie rok wczesniej zdobylismy tylko scudetto a teraz scudetto i final lm a tutaj nagle na minusie. Nie wiem czemu tak wyszlo.
A pamiętacie sezon 1999/00 albo 2000/01 kiedy juve był na 8 miejscu w lidze i w ćwierćfinale uległ Celtie Vigo 4-1, tamten sezon też był zakończony dodatnim bilansem, ja myśle że to dlatego bo musieli przekupić sędziów prowadzących sprawe dopingową...............oczywiście żartuje.

Forza Juventus
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2004, 20:35

Odpowiedz wcale nie jest taka trudna, juz gdzies o tym pisalem. Duzy wplyw na to mialo podwyzszenie o 20% cen abonamentow i biletow na pojedyncze mecze. Juventus na ten sezon sprzedal duzo mnie karnetow niz rok czy dwa lata temu. Dotego dochodza nizsze wplywy od tv. No i kompletny brak pieniedzy od FIAT-a, ktory od tego sezonu nie przeznacza juz praktycznie na nasz klub zadnych pieniedzy . Wola oni ratowac swoja firme niz dawac pieniadze na druzyne

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
ODPOWIEDZ