Zmęczenie materiału

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Nero

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lutego 2004, 14:08

Za nami połowa sezonu, a Juve gra zdecydowanie słabiej niż w dwóch poprzednich, mistrzowskich sezonach.

Czy zbliża się koniec hegemonii Juventusu?
To nie wygląda na kryzys, ale raczej "zmęczenie materiału". Wyniki jeszcze są dobre, bo przecież strata jest niewielka, ale przychodzą one z dużym trudem, jakby siłą rozpędu.

Dzisiejszy mecz z Romą będzie doskonałą odpowiedzią na te pytanie.
Obawiam się, że będzie ona pozytywna.

Przyczyna? Brak "świerzej krwi". Stara gwardia się wypala. Potrzebni są nowi, głodni sukcesów zawodnicy. Błędem było odpuszczenie zimowego mercato i za to trzeba będzie zapłacić.

Jestem zły na kierownictwo za brak reakcji na ewidentne osłabienie drużyny w tym sezonie. Należało zareagować sprowadzeniem dwóch solidnych piłkarzy. Ignorancja, która może kosztować utratę tytułu. To byłby dla nas cios, bo Scudetto to podstawa.

Juventus. Oto klub, który zwycięża.
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 08 lutego 2004, 14:36

Nero pisze:Przyczyna? Brak "świerzej krwi". Stara gwardia się wypala. Potrzebni są nowi, głodni sukcesów zawodnicy. Błędem było odpuszczenie zimowego mercato i za to trzeba będzie zapłacić.
tutaj sie zgodzie, że jest brak świeżej krwii, ale czy Oni naprawde sie teraz wypalają :?: Myśle, że nie. Przecież nie można co roku zdobywac mistrzostwa, ja wcale nie będe na Juve zły jak nie zdobędą scudetto, bo zrobili to juz 2x z rzędu i ogólnie 27 razy :wink: Oczywiscie pragne tego bardzo...

Podobnie jak Ty, ja również jestem wsciekły na Moggiego, który myśle, że jednak za bardzo oszczędza te wydatki. Fakt, wydawanie na wysokie transfery i kupowanie masowo, byłoby głupotą, ale czemu nie postara sie bardziej i nie kupi choć 2 zawodników :? Ferrari i Lucio w zupełności by wystarczyli.

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2004, 15:11

Od pewnego czasu zdaje mi się, że Moggi nie stara sie nabywać nowych młodych zawodników. Wg mnie mogli kupić np. Luisa Saha'ę z Fulham (obecnie MU), który w Premiership strzelił juz chyba 12 goli!!!!! Więc niech lepiej Moggi sie zastanowi nad tym. Lippi też mógłby go do tego poruszyć. :idea:

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 lutego 2004, 15:29

Prawdą jest, że Juventus źle zrobił nie wzmacniając sie w zimowym oknie transferowym.Inne kluby za to dokupiły wartościowych zawodników i tak jest co roku.W tym sezonie polityka transferowa Juve zrobiła sie zadziwiająco nierozważna.Trzeba sie wreszcie zastanowić czy na boisku już mają grać 40-letnie dziadki, czy nowi młodzi głodni skukcesów(jak wspomniał kolega)zawodnicy.Najwyższy czas postawić wszystko na jedną karte i kupić w letnim oknie transferowym jakaś młodą gwiazde.Jeżeli Juve nie zdobędzi tytułu to nic sie nie stało, przecież nie można cały czas wygrywać.ALe następny sezon musi być inny i przede wszystkim lepszy od tego.
Podsumowując, ten sezon nie należy do najlepszych, ale przecież to jeszcze nie koniec.....

FOJM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2004, 18:34

prawda, że JUVE przespało okno transferowe i źle się stało, że nikogo nie kupiło, ale do końca sezonu jeszcze daleka droga i nic nie jest przesądzone. teraz nie można już będzie nie wykonać żadnych ruchów transferowych w przerwie letniej... :? :idea:

MAGIK- DEL PIERO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2004, 20:12

Nic się nie stanie jak teraz nie zdobędziemy mistrzostwa, przecież świat się nie kończy :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: A co do polityki transferowej to ja ufam MOGGIEMU, i jestem pewien, że w letnim oknie przyjdzie MATTEO FERRARI, a i bardzo chciałbym aby MOGGI zakupił LUISA FIGO, i TIGO :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nero

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lutego 2004, 23:50

Nic się nie stanie jeśli Juve nie zdobędzie tytułu? Oczywiście.
Jeśli zdobędzie to też się nic nie stanie.

Roma - Juve 4-0. To wystarczy za odpowiedź.
Roma pokazała nam gdzie raki zimują.
Dostaliśmy takie baty, że aż wstyd. Bezlitosne wciry.

Juve na kolanach. Mistrzowie sponiewierani i okpieni.

To koniec tego Juventusu. Tytuł jest stracony. Nie chodzi nawet o 8 pkt straty do lidera, ale to co prezentuje Juve.

Potrzebna będzie nowa rewolucja kadrowa.

Juventus. Oto klub, który zwycięża.
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2004, 07:36

Jasiek-x pisze:Od pewnego czasu zdaje mi się, że Moggi nie stara sie nabywać nowych młodych zawodników. Wg mnie mogli kupić np. Luisa Saha'ę z Fulham (obecnie MU), który w Premiership strzelił juz chyba 12 goli!!!!! Więc niech lepiej Moggi sie zastanowi nad tym. Lippi też mógłby go do tego poruszyć. :idea:

synu a pwiedz mi na cholere nam napastnik???? :?: :?: :?: :?: :!: :!: :!:
Nie wiem czy wiesz ale problemy mamy z obrona..i to obronca by sie przyda..a ja nie wiem gdzie Ty bys tego Sache wsadzil..ManU go kupilo bo napastnikow w ogole nie maja..a nam to po co on :?: :?: :?: lepiej pomysl jakiego obronce sprowadzic powinien Moggi...bo napastnikow ma wystarczajaco :evil:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
gandalf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2004, 13:21

Mysle ze juve nie moze ciągle wygrywac ale to napewno nie jest koniec hegemonii Juventusu

Forza Grande Juve
Obrazek
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2004, 17:24

Rzeczywiście brakuje nowych, młodych piłkarzy w Juve. Trzeba zmienić kilku piłkarzy. Montero powinien iść na emeryture, to samo z Conte, a Legro wogóle nie powienien grać w Juventusie :evil: Jeżeli coś się nie zmieni to rzeczywiście Juventus z czasem może stać się przeciętniakiem, lecz mam nadzieje, że do tego nie dojdzie...

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2004, 21:20

Ja bym widział w Juve trójke włochów. Na każdej pozycji.
Obrona- Ferrari
Pomoc-Di Natele
atak- Gintele.
Naprawde by sie przydali. Wniesli by sporooo świeżości. Moggi niech się dobrze zastanowi , bo coś czuje że po następnych meczach czara goryczy będzie się powiększała.
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2004, 22:34 przez Yari, łącznie zmieniany 1 raz.

Seiru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2004, 22:22

No wy jeszcze zobaczycie że ktoś nam tego Ferrari'ego sprzątnie sprzed nosa :?
Trzeba się wziąć poważnie za Lucio i Ferrari'ego.
W pomocy widziałbym u nas jeszcze Rothen'a, ale to raczej w najbliższym czasie nierealne........ :?
Moggi musi kupić kilku młodych zawodników.....

non mollare mai
Juventinha

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2004, 23:26

co prawda nie bede miala za zle juve jesli nie zdobedzie znow scudetto, ale to okropne uczucie patrzyc jak rywale nas tak miazdza. czekamy na nowych obroncow... ale ja nie rozumiem jak ta obrona mogla sie nam tak sypnac, przeciez to jest nie do pomyslenia zeby z najlepszej przez kikla lat zrobil sie taki wybrak. ciekawe czy taki lucio cos na to pomoze?

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2004, 13:49

W tym sezonie na scudetto już raczej większych szans nie ma :( , ale przecież wszyscy na początku sezonu podkreślali że najważniejsza jest Liga Mistrzów. Ale i tak widać, że to już nie to Juve, dlaczego? Problem chyba tkwi w sprowadzaniu, młodych, utalentowanych, nie sprawdzonych zawodników, a nie super graczy. W letnim oknie Jueventus powinien sprowadzić jakąs gwiazdę, a do tego jakiegoś obrońcę, ja stawiam na Lucio.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
fighter_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2004, 14:29

zgadzam sie tez ale mi sie wydaje ze do tej pory juventus duzo osiagnal.to na pewno jest jak mowisz "zmeczenie materialu".ale jeszcze jest szansa, na mistrzostwo.

JUVENTUS TI AMO PER SEMPRE !
=========================
I GLORIOSI COLORI SPLENDERANNO SEMPRE !
==================================
ODPOWIEDZ