Del Piero: Zwyciężymy dla Gianniego
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Alessandro Del Piero pragnie upamiętnić prezesa Juventusu Gianniego Agnelli w rok po jego śmierci zdobywając Scudetto. Napastnik ma nadzieję, że w ciągu najbliższych lat Juventus sięgnie po trzydzieste Scudetto, które byłoby hołdem dla najwierniejszego kibica drużyny.
Agnelli, który traktował utalentowanych piłkarzy jak artystów nadał Del Piero przydomek "Pinturicchio" od pseudonimu włoskiego malarza renesansowego. Alex żywo wspomina spotkania z Giannim w czasie jednego z treningów: "Rozmowa z nim to był prawdziwy zaszczyt. Agnelli był koneserem piłki i to, że otrzymałem od niego przezwisko poruszyło mnie". Nadawanie przydomków jest we Włoszech wyrazem szacunku.
"Kiedy składaliśmy hołd w czasie pogrzebu, wydawało się, że umarł król Włoch" – wspomina z żalem Del Piero.
źródło: juventus.wz.cz
Umarł człowiek który był królem Turynu, kochał Juve z całego serca, tak jak my teraz a może nawet bardziej.
Agnelli, który traktował utalentowanych piłkarzy jak artystów nadał Del Piero przydomek "Pinturicchio" od pseudonimu włoskiego malarza renesansowego. Alex żywo wspomina spotkania z Giannim w czasie jednego z treningów: "Rozmowa z nim to był prawdziwy zaszczyt. Agnelli był koneserem piłki i to, że otrzymałem od niego przezwisko poruszyło mnie". Nadawanie przydomków jest we Włoszech wyrazem szacunku.
"Kiedy składaliśmy hołd w czasie pogrzebu, wydawało się, że umarł król Włoch" – wspomina z żalem Del Piero.
źródło: juventus.wz.cz
Umarł człowiek który był królem Turynu, kochał Juve z całego serca, tak jak my teraz a może nawet bardziej.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Desperado---ALEX
- Juventino
Ten wywiad jak wszystkie ktore komentuje Alex świadczy o jego przywiązaniu i wiernosci do Juventusu, to jest zawodnik-maskotka Juve kazdemu Juve kojarzy sie z Del Piero. 

- MAGIK- DEL PIERO
- Juventino
Boshe, jak to czytałem to aż się rozkleiłem
Aż mi jest trudno uwierzyć, że jesteśmy już bez niego aż calusienki rok :!: :!: Jest jednym z tych którzy kochali ten klub ponad wszystko, my kibive JUVE również czujemy taką wielką miłość do tego klubu :!: :!: :!: :!: :!: :!:
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ironek
- Juventino
Nie każdemu i nie tylko z ALEXEM, mi się nigdy JUVE nie kojarzyło z ALEXEM.Desperado---ALEX pisze:Juve kazdemu Juve kojarzy sie z Del Piero.
Widać przywiązanie ALEXA do JUVE, to wspaniałe co mówi ALEX, mam nadzieję, że wygramy dużą różnicą goli, nie tracąc żadnego
P.S. Magik, ja też się rozkleiłem
- fighter_juve
- Juventino
bardzo smutne to czytac, jednak mi az zimno przez plecy polecialo i wlosy stanely. chyba jestesmy jednym zdaniem ze wszyscy zalujemy ze taki wazny i dobry czlowiek zmarl.
JUVENTUS TI AMO PER SEMPRE !
=========================
I GLORIOSI COLORI SPLENDERANNO SEMPRE !
==================================
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Rzeczywiście czytając to może się łza w oku zakręcić. Piekne i prawdziwe słowa. Jestem pewien, że nasi zawodnicy pokarzą w meczu z Empoli klasę i bez problemu zyciężą dedykując to Agneliemu.
No to się do cholery przeliczyłem. Żenada... (Smok)
Ajjjj w ostanim czasie odeszło kilka osób związanych na zawsze z JUVE...najpierw w dzień zdobycia 26 Scudetto zmarł Vycpalek nasz dawny piłkarz potem trener. Teraz rocznica Agnelliego, niedługo w na wiosnę rocznica śmierci V.Chiussano. Ehhh...
No to się do cholery przeliczyłem. Żenada... (Smok)
Ajjjj w ostanim czasie odeszło kilka osób związanych na zawsze z JUVE...najpierw w dzień zdobycia 26 Scudetto zmarł Vycpalek nasz dawny piłkarz potem trener. Teraz rocznica Agnelliego, niedługo w na wiosnę rocznica śmierci V.Chiussano. Ehhh...

Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2004, 13:49 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

- KowalFromStolica
- Juventino
Piękne słowa Alexa... ale Juve znów traci gole i mamy 3:3. Oby to scudetto za bardzo się nam nie oddaliło :?
Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
- El_chico_a_Coruna
- Juventino
Byles na pogrzebie Agneliego?fighter_juve pisze:bardzo smutne to czytac, jednak mi az zimno przez plecy polecialo i wlosy stanely. chyba jestesmy jednym zdaniem ze wszyscy zalujemy ze taki wazny i dobry czlowiek zmarl.
- fighter_juve
- Juventino
nie, nie bylem a dlaczego sie pytasz?El_chico_a_Coruna pisze:Byles na pogrzebie Agneliego?fighter_juve pisze:bardzo smutne to czytac, jednak mi az zimno przez plecy polecialo i wlosy stanely. chyba jestesmy jednym zdaniem ze wszyscy zalujemy ze taki wazny i dobry czlowiek zmarl.
JUVENTUS TI AMO PER SEMPRE !
- El_chico_a_Coruna
- Juventino
Tak tylko, slyszalem po prostu ze na Jego pogrzebie bylo wielu kibicow to moze i ty byles...fighter_juve pisze:nie, nie bylem a dlaczego sie pytasz?El_chico_a_Coruna pisze:Byles na pogrzebie Agneliego?fighter_juve pisze:bardzo smutne to czytac, jednak mi az zimno przez plecy polecialo i wlosy stanely. chyba jestesmy jednym zdaniem ze wszyscy zalujemy ze taki wazny i dobry czlowiek zmarl.