Japończyk w Górniku
- Johnny777
- Juventino
Jak poinformowała oficjalna strona Górnika Zabrze, nowym piłkarzem zabrzańskiego klubu został napastnik z Japonii, niespełna 20-letni Kimitoshi Nogawa. Japończyk związał się z Górnikiem półtoraroczną umową. Piłkarz ma za sobą występy w reprezentacji Japonii do lat 17, a ostatnio grał w drugoligowym brazylijskim klubie Atletico Londrina.
Kimitoshi Nogawa
Data urodzenia: 06.02.1984
Wzrost: 182 cm
Waga: 66 kg
Prawonożny
Kariera zawodnicza:
1994-1998 - Yura FC
1996 Craz - Osaka
1999-2001 - Shonan Gakuen
2002 - Shizuoka Sangyo University
2003 - Atletico Londrina (Brazylia)
Reprezentacje:
1996-1997 - U-15 West Japan
1999 U-17 - Japan
źródło: gornikzabrze.pl/PAP
Kimitoshi Nogawa jest wychowankiem klubu Yura FC, a ostatnio występował w brazylijskim drugoligowcu Atletico Londrina
- Skąd do nas przyjechałeś?
Kimitoshi Nogawa: Pochodzę z małego nadmorskiego miasteczka Wakayama na wyspie Honsiu.
- Jak trafiłeś do futbolu?
- Mój ojciec jest piłkarskim trenerem w niewielkim klubie, który nazywa się Yura. Tam właśnie zaczynałem pod jego czujnym okiem. W piłkę gra też mój starszy brat.
- Ostatnio grałeś w Brazylii. Dlaczego zmieniłeś klimat i teraz jesteś w Zabrzu?
- Pobyt w Ameryce Południowej był bardzo ciekawy, ale dla mnie ważna jest moja kariera, a uważam, że naprawdę pokazać można się tylko w Europie. Dlatego zdecydowałem się podpisać półtoraroczny kontrakt w Zabrzu.
- Słyszałeś o jakichś polskich piłkarzach?
- Znam pana Marka Koźmińskiego. Słyszałem też o Dudku i Olisadebe.
- Co chcesz osiągnąć w piłce?
- Chciałbym kiedyś grać w Lidze Mistrzów oraz trafić do seniorskiej reprezentacji swego kraju. Moja najważniejsza zasada brzmi: walczyć do samego końca.
- Jak rodzice zareagowali na Twój polski kontrakt?
- Życzyli mi powodzenia, ale też szczerze martwili się srogą zimą w waszym kraju.
- Masz jakiś przydomek?
- Koledzy zawsze mówili do mnie Timi. Liczę, że w Polsce też tak mnie będą nazywali.
Rozmawiał Piotr Płatek
źródło: Gazeta Wyborcza
Jak sądzicie? Wybije się czy będzie tylko "meteorem" i ciekawostką polskiej ligi?
Kimitoshi Nogawa
Data urodzenia: 06.02.1984
Wzrost: 182 cm
Waga: 66 kg
Prawonożny
Kariera zawodnicza:
1994-1998 - Yura FC
1996 Craz - Osaka
1999-2001 - Shonan Gakuen
2002 - Shizuoka Sangyo University
2003 - Atletico Londrina (Brazylia)
Reprezentacje:
1996-1997 - U-15 West Japan
1999 U-17 - Japan
źródło: gornikzabrze.pl/PAP
Kimitoshi Nogawa jest wychowankiem klubu Yura FC, a ostatnio występował w brazylijskim drugoligowcu Atletico Londrina
- Skąd do nas przyjechałeś?
Kimitoshi Nogawa: Pochodzę z małego nadmorskiego miasteczka Wakayama na wyspie Honsiu.
- Jak trafiłeś do futbolu?
- Mój ojciec jest piłkarskim trenerem w niewielkim klubie, który nazywa się Yura. Tam właśnie zaczynałem pod jego czujnym okiem. W piłkę gra też mój starszy brat.
- Ostatnio grałeś w Brazylii. Dlaczego zmieniłeś klimat i teraz jesteś w Zabrzu?
- Pobyt w Ameryce Południowej był bardzo ciekawy, ale dla mnie ważna jest moja kariera, a uważam, że naprawdę pokazać można się tylko w Europie. Dlatego zdecydowałem się podpisać półtoraroczny kontrakt w Zabrzu.
- Słyszałeś o jakichś polskich piłkarzach?
- Znam pana Marka Koźmińskiego. Słyszałem też o Dudku i Olisadebe.
- Co chcesz osiągnąć w piłce?
- Chciałbym kiedyś grać w Lidze Mistrzów oraz trafić do seniorskiej reprezentacji swego kraju. Moja najważniejsza zasada brzmi: walczyć do samego końca.
- Jak rodzice zareagowali na Twój polski kontrakt?
- Życzyli mi powodzenia, ale też szczerze martwili się srogą zimą w waszym kraju.
- Masz jakiś przydomek?
- Koledzy zawsze mówili do mnie Timi. Liczę, że w Polsce też tak mnie będą nazywali.
Rozmawiał Piotr Płatek
źródło: Gazeta Wyborcza
Jak sądzicie? Wybije się czy będzie tylko "meteorem" i ciekawostką polskiej ligi?
- Desperado---ALEX
- Juventino
Górnik jak widac zmacnia sie i bardzo dobrze ze szuka młodych i utalentowanych 
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
MOże być kimś więcej niż Meteorem.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Juve The Best
- Juventino
GÓRNIK JEST NAJLEPSZY!!! NAKATA I RAMBO POMOGĄ ZDOBYŚ MU MISTRZOSTWO W TYM SEZONIE. SAM JESTEŚ PIONKIEM ANDREW

- Danielpiero
- Juventino
Kimitoshi Nogawa- nowy Nakata
. Mam nadzieje, mysle że może sie sprawdzić w polskiej lidze 

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
- Seiru
- Juventino
:shock:Juve The Best pisze:GÓRNIK JEST NAJLEPSZY!!! NAKATA I RAMBO POMOGĄ ZDOBYŚ MU MISTRZOSTWO W TYM SEZONIE. SAM JESTEŚ PIONKIEM ANDREW

Sory ale te nazwiska mnie rozśmieszyły NAKAT I RAMBO hahhaha........
Nie no sorki wielkie ale to świetnie zabrzmiało....
PS. Nie mam nic do Górnika.....
non mollare mai
- beavis
- Juventino
Po gorniku jest wszystko mozliwe tam scigaja sama "elite" swiatowa wiec moze wkrotce zobaczymy tam irakijczyka prosto z pola bitwy z karabinem go wpuszcza na boiskomiccoli pisze:nie bylo np jaakiegos irakijczyka