Njaładniejsza włoska piosenka.
- Yari
- Juventino
Wiem że temat z najlepszymi piosenkami był , ale mi chodzi o najładniejsze włoskie piosenki ( obojętne z jakich lat) , kruczek polega na tym żeby nie podawać piosenek o Juve i innych włoskich klubach. ten temat zakładam też ze względu na małe pytanko , ale o tym później.Moje zestawienie wygląda tak:
1.Enzo Belmonte Ti Amo !!!!
2.Drupi - Piccola E Fragile
3.Toto Cutungo - L'Italiano
Te wspaniałe utwory są stare , starsze ode mnie :shock: :shock: ( chyba...
) , . A pytanko jest takie. Do tych co oglądali Asterixa i Kleopatre. Może ktoś mi powiedzieć kto śpiewa piosenke Ti Amo jak Cezar i Kleopatra zwiedzają pałac???. BŁAGAM help me
, wydaje mi sie że ta nowa wersja jest lepsza od Enzo.... , ale może się myle.
1.Enzo Belmonte Ti Amo !!!!

Te wspaniałe utwory są stare , starsze ode mnie :shock: :shock: ( chyba...
- Yari
- Juventino
No właśnie zassałem z kazyy Ti Amo w wykonaniu Umberto , ale niestety to chyba nie to
Muzyka jest dokładnie ta sama , ale kto inny śpiewa , chyba że na potrzeby filmu nagrano nową wersje , bo w sumie głos podobny , niestety jak na złość nie mam na kompie aktualnie filmu i nie moge porównać. Ale dzieki za pomoc. Może ktoś jeszcze coś skojarzy??
:-D

- 3d_man
- Juventino
ja wrecz uwielbiam wszystkie (bez wyjatku) piosenki Lucio Battistiego (a jest ich na szczescie wiele) a ostatnio slucham 883. Nie cierpie natomiast Cotugno i Celentano brrrrrr 
la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Lubię włoskie piosenki, ale nie do tego stopinia, żeby je odrużniać
Najbardziej podoba mi się ,,Ti Amo'' 8) hehe. Jest jeszcze sporo fajnych ale jak wpsomnniałem nieznam wykonawcy lub tytułu, ale na Winappie coś by sieznalazło
Ale i tak najlpesze włoskie piosenki to ,,Il Mio Canto Libero'' i ,,Tu Sei La Squadra Del Cuore'' i to niekoniecznie dlatego ,że mają związek z JUVE... 8) I tak są dobre :twisted:
Najbardziej podoba mi się ,,Ti Amo'' 8) hehe. Jest jeszcze sporo fajnych ale jak wpsomnniałem nieznam wykonawcy lub tytułu, ale na Winappie coś by sieznalazło
Ale i tak najlpesze włoskie piosenki to ,,Il Mio Canto Libero'' i ,,Tu Sei La Squadra Del Cuore'' i to niekoniecznie dlatego ,że mają związek z JUVE... 8) I tak są dobre :twisted:

- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Zgodze sie tutaj z Yarim, moje trzy ulubione utwory to właśnie te, tylko, że stawił by je w innej kolejności:Yari pisze:Wiem że temat z najlepszymi piosenkami był , ale mi chodzi o najładniejsze włoskie piosenki ( obojętne z jakich lat) , kruczek polega na tym żeby nie podawać piosenek o Juve i innych włoskich klubach. ten temat zakładam też ze względu na małe pytanko , ale o tym później.Moje zestawienie wygląda tak:
1.Enzo Belmonte Ti Amo !!!!![]()
1.Enzo Belmonte Ti Amo
2.Toto cutungo L'Italiano
3.Drupi - Piccola E Fragile
- El_chico_a_Coruna
- Juventino
Mnie najbardziej podoba sie Felicita oraz piosenka wykonywana przez Erosa i zespol Gemelli Diversi. Niestety nie mam jej tytulu
Ale jak go dorwe to zamieszcze, bo jest wart posluchania!

Ale jak go dorwe to zamieszcze, bo jest wart posluchania!
- juveluck
- Juventino
Fajny temat nawet. Szczcerze powiem ze chyba nie mam takiej ulubionej. Osobiscie slucham raczej rocka, a z wloskiej muzyki mialem okazje slyszec tylko POP. Nie mam nic do niego i naprzyklad tworczosc Erosa Ramazottiego jest calkiem niezla, nie slucham go na codzien ale jak by mi ktos pusci to nie mial bym nic przeciwko. Podobnie jak w przypadku muzyki Zucchero, Umberto Tozziego czy paru innych wloskich wykonawcow. Ogolenie z racji nie ukrywanej przezemnie sympati, wrecz milosci do wszytskiego co wloskie, z jedzeniem na czele, nie mam nic przeciwko muzyce rodem z polwyspu apeninskiegio

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- 3d_man
- Juventino
hehe zapewne dlatego ze jest kibicem juve :roll:juveluck pisze:Fajny temat nawet. Szczcerze powiem ze chyba nie mam takiej ulubionej. Osobiscie slucham raczej rocka, a z wloskiej muzyki mialem okazje slyszec tylko POP. Nie mam nic do niego i naprzyklad tworczosc Erosa Ramazottiego jest calkiem niezla, nie slucham go na codzien ale jak by mi ktos pusci to nie mial bym nic przeciwko. Podobnie jak w przypadku muzyki Zucchero, Umberto Tozziego czy paru innych wloskich wykonawcow. Ogolenie z racji nie ukrywanej przezemnie sympati, wrecz milosci do wszytskiego co wloskie, z jedzeniem na czele, nie mam nic przeciwko muzyce rodem z polwyspu apeninskiegio
la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
- Johnny777
- Juventino
A niech sobie będzie... :? Ja tam nie lubię włoskiej muzyki...jest zbyt "słodka" jak dla mnie... Wiem że generalizuję teraz ale to tylko moje zdanie.. No może poza Tiziano Ferro którego Maggie dość często puszczała swego czasu... to się musialem przyzwyczaić3d_man pisze:hehe zapewne dlatego ze jest kibicem juve :roll: