ACH TE WSPOMNIENIA

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 17:54

Dzisiaj po powrocie ze szkoły od razu załączyłem telewizor i już nie mogłem się doczekać jak zobaczę na Eurosporcie tą wspaniałą drogę JUVE do finału Ligi mistrzów w 1996 roku. Bramki Del Piero do dziś można podziwiać i coraz bardziej się nimi podniecać.

Ach ta cudwona jego noga i te jego firmowe zagranie-strzał w okienko. On był, jest i będzie boski!!!

Napiszcie co czuliście oglądając te wspaniałe momenty z historii Juve. ja mam nadzieje, że w tym sezonie w końcu zdobędziemy Ligę Mistrzów

FORZA JUVE!!! :-D

Ps. tylko ten komentator polski na eurosporcie wkurzał mnie i popełniał fatalne wpadki np. mówiąc,że finał rozgrywany jest na Delle Alpi (marzenie)

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 17:57

No z tym finałem to było śmnieszne.
Ale co do tematu to jak zobaczyłem Alexa w akcji to aż łezka sie zakręciła w oku, mam nadzieję że jeszcze wróci do tamtej dyspozycji choć nie wiele mu brakuje.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
KowalFromStolica

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 17:59

Starsze mecze Juve a szczególnie finał z Borusią który mimo tego że przegraliśmy bardzo dobrze wspominam ze względu na bramkę Alexa.Stał się on dla mnie wtedy wielkim idolem i do tej pory jest :-D Oby w tym roku był kolejny finał z udziałem zawodników JUVE :D

Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
WhItE_RaVeN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 18:00

Tak to były czasy. Moze teraz w drodze po Ligę Mistrzów będziemy się podniecac nie tylko bramkami Del Pira ale też Micolliego

Solo mio amore - JUVE
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 18:01

Taaaaaaaa... to był sezon... Też dzisiaj to oglądałem. Rozbawił mnie bramkarz Celticu, kiedy na czworakach zasuwał za Ravanellim :lol:

Obrazek
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 18:01

Jakie uczucia. Załamanie i zdruzgotanie :( :( czemu?? Bo nie mam nawet zakichanego eurosportu. A tak chciałem ten skrót obejrzeć. Gdyby jeszcze go można było skądś zassać , ale nigdzie nie ma na necie. ech marnośc nad marnościami i wszystko marność.

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 18:11

Obowiązkowo nagrałem :D Łezka mi sie zakręciła jak to oglądałem. Szczególnie rewanż z Nantes (mój 1 mecz w którym kibicowałem Juve i do tej pory niepamiętam czemu :D ) no i finał z Ajaxem (tu juz ostro za Juve :D ).......ehhhh cudowny sezon, i te nieprawdopodobne bramki Alexa 8)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 18:31

Yari pisze:Gdyby jeszcze go można było skądś zassać , ale nigdzie nie ma na necie. ech marnośc nad marnościami i wszystko marność.
Martin wpominał, że nagra te skróty i będzie je można kupić w sklepie JP, który niebawem ma ruszyć :)
swiergot pisze:Rozbawił mnie bramkarz Celticu, kiedy na czworakach zasuwał za Ravanellim :lol:
Bramkarz Glasgow Rangers :)

Takk to był sezon...kolega nagrał mi oczywiście skróty. Ahh jak miło się to oglądało, a jak wzruszająco :( To co robił Del Piero było nieziemiskie. Niestety ale najlpesze lata kariery ma już za sobą :? to co wyprawaił Conte. Ferrara, który jest u schyłku zakończenia kariery jak przewrotką strzelał, ahhh :roll: Vialli i Rava to już wogule. Padovano, dżoker, jakich mało na świecie. Ta zawziętość i nieustepliwość Di Livio oraz Deschampsa. Znakomity Torricelli. Ajj tak można w nie skończoność wymieniać. To było wzruszające :(
Lecz finał z Borussią trochę mi popsuł humor...

Ile ja bym dał za wygranie Ligi Mistrzów! Teraz MUSIMY :!: :!: :!: :twisted:

Obrazek
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 18:43

Ja oczywiscie jak wszyscy!!!!
Łezka w oku i patrzyłem na te niesamowite zagrania, dryblingi, strzały, parady.................. :cry: :cry:

Oj duzo tego było!!!
Ale w tym sezonie nic nie jest stracone, wręcz preciwnie.Powinni sobie zawodnicy przypomieć tamte czasy, choć nie wielu którzy teraz grają w Juventusie je pamięta.Pessotto, Del Piero, Ferrara, Conte, to ci którzy pamiętają i mam nadzieje, że przypomną tez pozostałym!!!!!

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Peja48

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 18:52

wyprzedziłes mnie z tym topiciem o kilka sekund tak też na to czekałem i jak to oglądałem to mi się łezka zakręciła ta akcje Alexa z lewej strony przełożenie na prawą noge i gol!
cudowne albo ten gol Ravanellego w finale z Ajaxem z ostrego kąta ale potem pokazali Borrusię i specjalnie oglądnąłem żeby poraz kolejny zobaczyć piętkę Alex Cud o mało się nie poryczałem :oops:

Solo Grazie Grande Forza Juve :D :8
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 19:01

I ten magiczny Del Piero :shock: :shock: . Och, co ja bym dal żeby on teraz tak gral... 8)

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 19:02

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
swiergot pisze:Rozbawił mnie bramkarz Celticu, kiedy na czworakach zasuwał za Ravanellim :lol:
Bramkarz Glasgow Rangers :)
A tak, właśnie :)

Ravanelli... komentator cały czas powtarzał "Srebrny Lis". Wkurzające bywa takie nadużywanie jakiegoś określenia, ale w tym wypadku trudno się dziwić. Rava był niesamowity, ot choćby ta bramka w finalea, prawie z zerowego kąta... Cud, miód 8)

Obrazek
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 19:06

Z tym Delle Alpi to fajny kawał walnął :D !!!
Fajnie wyglądał Davids za czasów Ajaxu :D !!!
Te strzały Del Piera to naprawdę z lewej strony prawą nogą w długi słupek ... mmm ... CUDOWNE !
Najśmieszniejsze jest to że Juve pokonało Borusie a za rok przegrali z nimi w finale (co pokazywali w następnym materiale o 17:00)...
Szkoda że Legia nie wygrała z Panathinaikosem, potem z Ajaxem by wygrali i by się z Juve w finale spotkali (ehh...) :D !!!
Mam nadzieję że wreszcie zobacze na żywo jak Juve wygrywa LM, a nie tylko z historycznych retransmisji na Eurosporcie ...

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 19:16

1. Polska tv wreszcie pokazuje cos ciekawego
2. To coś to min. cudowne mecze Juve !
3. Co do wpadki komentatora. Podczas meczu Polska-Italia komentatorzy popełniali take wpadki ze hoho :D Przykład: przy piłce bodajże Zanetti, a ten gada Zambrotta ;] ; Rzut rożny dla Juventusu ! :twisted: itp. Forza Juve ! Forza Azzurri !

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2003, 19:28

Wajron pisze:1. Polska tv wreszcie pokazuje cos ciekawego
Hehe niestety ale Polska w tym programie nie miała nic do powiedzenia :twisted:

ODPOWIEDZ